cv_james.gif (3021 bytes) apostolisesti: afterit
viikon motto: mitä se on
valitut palat: lehtileikkeet

 

Viikon Motto --- Satunnaisuuksia Vuoden Lopusta
t u o r e i m m a t   u u t u u d e t   a p o s t o l i s e s s a   u u t i s k e o s s a

cv_viiva.gif (1139 bytes)
Cloverapilaset

Sunnuntai 3.1.1999 , klo 12.07


Nimi : Marko Nenonen
Aika : Viikko 53/98
 
Viesti : Tietoisesti tehtyjen valintojen perusteita pystytään itsekin arvioimaan. Silloin myös rakentava keskustelu eri lähtökohdista on mahdollista.
 

Nimi : Paula Kirjavainen
Aika : Viikko 52/98
 
Viesti : Kaiken kaikkiaan osaamiskeskeisempi johtaminen on ensisijaisesti riippuvainen monimuotoisten ihmisasioiden hallinnasta.
 

Nimi : Percy Barnevik
Aika : Viikko 51/98
 
Viesti : Tärkeimmät työkalut ovat kommunikointi ja inhimillisen käyttäytymisen ymmärtäminen
 


Nimi : Richard Nelson Boiles
Aika : Viikko 50/98
 
Viesti : Älä päätä mitään tulevaisuudestasi ennen kuin olet tehnyt inventaarin menneisyydestäsi.
 

Nimi : Päivi Vihma
Aika : Viikko 49/98
 
Viesti : Arvokeskustelun pitäisi olla positiivista hyvän elämän etsimistä, niin yrityksissä kuin yhteiskunnassa - eikä älä-alkuisia käskyjä.
 

Nimi : Päivi Romar
Aika : Viikko 48/98
 
Viesti : Työssäkäyvillä on nykyään paineita sekä työsuoritusten määrän että laadun suhteen. Työskentelemällä omalla tyylillä voi hallita tilanteen ja jopa välttää stressin oireet. Muutoksen tarpeellisuuden voi todeta henkilökohtaisesti jo siitä, ettei koe saavansa itsestään irti kaikkea.
 


Nimi : Matti Pulkkinen
Aika : Viikko 47/98
 
Viesti : Verkottumisen synergiaetu turvaa jäsenten aseman markkinoilla suhteessa ulkopuolisiin. Jos verkottuminen alkaa rajoittaa kilpailua, kysymyksessä ei ole kehitys vaan taantuminen - verkko ilman kilpailua on kartelli.
 

Nimi : Pekka Seppänen
Aika : Viikko 46/98
 
Viesti : Virallisina henkilöinä kaikki hokevat, että terveydestä, vapaa-ajasta ja toisista ihmisistä huolehtiminen ovat rasitteita, jotka nakertavat yritysten ja kansantalouden kilpailukykyä.
 

Nimi : Arli Russel Hochschild
Aika : Viikko 45/98
 
Viesti : Nykyajan ihmiselle työstä on tullut koti ja kodista työ. Työ on paikka, jossa voi toteuttaa itseään ja tuntea saavansa arvostusta - koti loputon työleiri.
 


Nimi : Asko Ali-Mattila
Aika : Viikko 44/98
 
Viesti : Kun kiire valtaa ihmisen, hänen hengitysnopeutensa nousee, sydämenlyöntinsä tihenevät ja maitohappoa kertyy kehoon. Jatkuva kova kuormitus tekee tästä tilasta pysyvän, eikä se enää toimikaan valmiustilana ihmisen parhaaksi, kuten alkujaan oli tarkoitus. Fyysiset oireet lisääntyvät ja kierre on valmis.
 

Nimi : Pekka Himanen
Aika : Viikko 43/98
 
Viesti : Ihminen on töissä elämänsä parhaat tunnit. Työelämän mielekkääksi tai mielipuoliseksi kokeminen vaikuttaa ratkaisevasti koko elämän tarkoituksellisuuteen.
 

Nimi : Staffan Kurten
Aika : Viikko 42/98
 
Viesti : Ihmisten pitäisi saada vaikkapa viisi prosenttia työajastaan itsensä kehittämiseen. Omaksi ja yrityksen hyväksi.
 


Nimi : Pia Marjanen
Aika : Viikko 41/98
 
Viesti : Sana uraputki harhauttaa pitämään urasuunnittelua vain portaalta toiselle nousemisena. Mutta ura ja sen hallittu suunnittelu ei ole vain pysty- vaan myös vaakasuuntaista: vastaantulevien uusien polkujen ja risteysten kohtaamista ja itsensä arvioimista muistakin kuin vain työelämän näkökulmasta. Laajimmillaan ura on koko elämä.
 

Nimi : Jarmo R Lehtinen
Aika : Viikko 40/98
 
Viesti : Kouluttaa ihmiset ja menettää heidät, on paha juttu, mutta vieläkin pahempaa on jättää ihmiset kouluttamatta - ja pitää heidät.
 

Nimi : Tommy Hellsten
Aika : Viikko 39/98
 
Viesti : Työelämä tarvitsee vahvoja persoonia, sillä vain persoonaksi syntynyt voi tahtoa jotain, viedä asioita eteenpäin. Ensin on vain löydettävä se piilotettu persoona.
 


Nimi : Patricia Winkelmann-Zilliacus
Aika : Viikko 38/98
 
Viesti : När det är begreppen kostnadsbesparingar, effektivitet och konkurrenskraft som är nyckelorden i en verksamhet, finns det mycket litet rum för att ta reda på personalens egna önskemål när verksamheten står inför stora förändringar.
 

Nimi : Sakari T Lehto
Aika : Viikko 37/98
 
Viesti : Sellainen johtaja, joka antaa määräyksen vaikka epäilee, että sitä ei noudateta, on hölmö. Pitää vaistota, mikä toteutuu, mikä ei.
 

Nimi : Pauli Juuti
Aika : Viikko 36/98
 
Viesti : Kun henkilö on valittu esimieheksi hänestä on tullut hieman parempi kuin hän oli ennen ja lisäksi hänestä on tullut hieman parempi kuin muut. Jos hänet valitaan päälliköksi hän on lähes täydellinen. Täydellinen hänestä tulee, kun hän on päässyt johtajaksi. Toimitusjohtaja on lähes puolijumala. Pääjohtajasta tulee jumalallinen.
 


Nimi : Maija Riitta Ollila
Aika : Viikko 35/98
 
Viesti : Erityisen hölmö on usko, että markkinat hoitavat myös moraalin eikä tarvita mitään arvokeskustelua. Ihmiskunta on niin isojen ongelmien edessä, että vastuullisuuteen on ennemmin tai myöhemmin pakko herätä.
 

Nimi : Lasse Lehtinen
Aika : Viikko 34/98
 
Viesti : Kehitys on kaatunut samaan kuin paikallinen jalkapallo: tärkeintä ei ole oman pelin kehittäminen - vaan vastustajan pelin häiritseminen. (alunperin Kuopiosta - nyt jo koko Suomesta)
 

Nimi : Keijo Tahkokallio
Aika : Viikko 33/98
 
Viesti : Asiat etenevät harvoin suunnitelmien mukaan, ja vastoinkäymisten ilmaantuessa kiukku saa vallan. Onni ja murhe ovat vieraita, jotka kuuluvat erottamattomasti elämään. Kaikki tunteemme ovat energialähteitämme, niitä ei saisi torjua.
 


Aihe : Motivoituneisuus
Aika : Viikko 32/98
 
Viesti : Motivoituneisuutta ei ole olemassakaan työyhteisön yleisenä, yhtenäisenä ominaisuutena. Motivoituneisuus on yksilön ominaisuus. Jos siis motivaatiota halutaan parantaa, työntekijät on tutkittava pää päältä.
 

Nimi : Karl-Magnus Spiik
Aika : Viikko 31/98
 
Viesti : Mitä suurempi häly nostetaan muutostarpeesta, sitä enemmän epävarmuutta se helposti synnyttää. Esimerkiksi sana - tiimi - on monilla työpaikoilla saanut ihmiset ymmälleen. Paljon helpompaa olisi ollut puhua yhteistyön lisäämisestä - ja laajentamisesta.
 

Nimi : Jouni Luotonen
Aika : Viikko 30/98
 
Viesti : Työpaikoilla reformia alkaa olla yllin kyllin. Sekä työssä olevat ihmiset että työttömäksi jääneet ovat kohdanneet todellisuuden, johon on pitänyt sopeutua. Yritysten toimintaympäristö ja myös julkiset palvelut ovat muuttuneet sillä tavoin, että entiset työtavat eivät enää kelpaa. Jo nyt todellisuus on ajanut työmarkkinoiden, -järjestöjen, -sopimusten ja ehkä lainsäädännönkin ohitse. Alkaneelle työreformille ei kohta jää muuta sisältöä kuin saada pykälät vastaamaan todellisuutta. Reformijuna meni jo.
 


Nimi : Matti P. Pulkkinen
Aika : Viikko 29/98
 
Viesti : Joku sinisilmä voisi luulla, että tietotekniikka-ala on nykyaikaista. Todellisuudessa huipputekniikkaa myyvät yritykset, joiden toimintamallit juontuvat Napoleonin sodista. Carl von Clausewitzin teoriat kuuluvat monen johtajanalun iltalukemistoon. Clausewitzin opeilla on huonot referenssit: Saksan armeija on hävinnyt niillä kaksi maailmansotaa. Kun ne tuodaan liiketoimintaan, tuloksen tekemiseen tarvitaan joko erittäin hyvä tuote tai erittäin tyhmiä asiakkaita. Molemmista alkaa olla pulaa.
 

Nimi : Mika Pantzar
Aika : Viikko 28/98
 
Viesti : Tietotekniikan tulo työpaikoille on ollut suuri muutos, mutta onko mikään muu muuttunut kuin tietotekniikan määrä?
 

Nimi : Tommy Hellsten
Aika : Viikko 27/98
 
Viesti : Miksi työelämä karttaa elämänkokemusta? Siksikö, että ihmisestä halutaan ottaa kaikki irti niin kauan kuin kaikki on vielä otettavissa? Ovatko työelämässä vallitsevat arvot niin pinnallisia, ettei sinne mahdu elämänkokemukseen perustuvaa viisautta ja arvokkuutta?
 

Copyright © Cloverapilaset 1999