roosa.gif (723 bytes) apostolisesti: afterit
viikon motto: mitä se on
valitut palat: lehtileikkeet

 

Ilo pelkästä olemassaolosta - ilon ja voiman alkeet
t u o r e i m m a t   u u t u u d e t   a p o s t o l i s e s s a   u u t i s k e o s s a

roviiva.gif (1068 bytes)
Cloverapilaset

Perjantai 26.3.1999 , klo 16.19

kuka huudahtaa: on ilo olla olemassa! - Kuka outo uskaltaa hengittää joka solullaan? Kuka uskaltaa tunnustaa olevansa kiireetön - kokonainen minä? Iloitseminen pelkästä olemassaolostaan - itsensä hyväksyminen - kokonaista elämää eläminen? - Se ei lupaa hyvää? Se ei lupaa menestystä - eikä se lupaa vaikutusvaltaa. john.gif (14076 bytes)

ihminen uupuu, kun hän väkisin yrittää pitää oman ihmisyytensä työn ulkopuolella. Työ, mitä tekee, ei kosketa tarpeeksi monia ihmisyyden puolia. Mutta ihminen ei kykene leikkaamaan itsestään omia tunteita. Voimavarat - jotka meillä on käytettävissä - se jokin mikä hengittää ja sykkii, tunteet, syvä elämäntahto - ne ovat varsinainen perusvoimavara. Mitä vähemmän ihminen voi arjessa ja työssään pitää yhteyttä tähän ihmisyyden kokemiseen - sitä enemmän hän stressaantuu.
elinkeinoelämässä johtamisopit ja työyhteisöjen kehittämistavat vaihtuvat tiuhaan tahtiin. Henkinen hyvinvointi on pantu palvelemaan tuottavuutta. Human Capital jopa liitetään tilinpäätöksiin. Kun henkisestä hyvinvoinnista tulee tällä tavalla väline ja työkalu - eihän se ei toimi! Ulkoa liimattu oppi ei kanna.
ihmisen kuuluisi olla mahdollisimman kokonais- valtaisesti ajatteleva, tunteva, tahtova, hengittävä ja sykkivä olento. Kun ihmisen yhteys katkeaa omaan itseen, hän vieraantuu yhä enemmän itsestään ja seurauksena on - syvä uupumus.
voiman lähteenä ei toimi sellainen tekeminen, joka on pelkästään hyödyn, voiton ja menestymisen välikappale. Kun jaksaisi vain muistaa, millainen löytöretki ihmisenä oleminen on. Ei pitäisi yrittää täyttää mitään ihannekuvaa - voimat hupenevat siihen. Ihanneminä - millaisena koen itseni - millaisena maailma minut näkee? Mikään näistä kolmesta ei ole totta. Ne ovat aineksia, joista muodostuu kokonaisuus. Tämä minä - kokonainen minä - on olemassa koko ajan - se pitää vain uskaltaa kuoria esiin. Lapsen ominaisuus on uppoutua johonkin tekemiseen - nykyisin sille ei tahdo olla tilaa - koko ajan täytyy suorittaa jotain.

Bartholomaeus - Vanhat eväät eivät riitä Uusiutumisherkkyys - kaaoksen rajamailla
Copyright © Cloverapilaset 1999
 
HYPER! KLIK!