sammal.gif (723 bytes) apostolisesti: afterit
viikon motto: mitä se on
valitut palat: lehtileikkeet

 

Vanhat eväät eivät enää riitä - johtaja ihmemaassa
t u o r e i m m a t   u u t u u d e t   a p o s t o l i s e s s a   u u t i s k e o s s a

saviiva.gif (1068 bytes)
Cloverapilaset

Perjantai 26.2.1999 , klo 10.43

tietoyhteiskunnan organisaatiossa arvostetaan yksilön osaamista, tietoja ja taitoja sekä itsenäisyyttä. Johtamisen kannalta keskeisimpiä vaatimuksia ovat strateginen kyvykkyys, organisointikyky, motivointi ja mukautumiskyky. bart.gif (14831 bytes)

johtajan organisointikyky merkitsee sitä, että hän osaa luoda alaisilleen virikkeellisen toiminta- ympäristön. Hänen on osattava luoda tilanteita, jossa yksilöt pääsevät kokemaan onnistumista. Perinteisestä johtamisesta ja käskyttämisestä siirrytään itseohjautuvaan organisaatioon, joka toimii enemmänkin valmentamisella kuin käskyillä.
varmaa ja hyvätuloista työpaikkaa ei enää ole olemassakaan. Nykyisin turvallisuudentunnetta kasvattavat ainoastaan oma vahva osaaminen ja hyvä itsetunto: minä osaan, minun osaamistani arvostetaan, tiedän pärjääväni, tiedän mitä haluan.
mitä enemmän työelämässä arvostetaan individualismia, sitä monitaitoisempi johtajan on oltava. Tulevaisuuden johtajan on hyväksyttävä, että työsuhde muuttuu verkostomaisemmaksi: työnantaja-työntekijä-suhteesta kumppanuudeksi.
tässä toimintatavassa yritys ei käytä hyväkseen henkilöstön osaamista, vaan yhteisen ja asiakkaan hyödyn takaamiseksi henkilöstö antaa osaamisensa ja ammattitaitonsa yrityksen käyttöön odottaen, että se kasvaisi korkoa - eli lisääntyisi.
tällaisessa ympäristössä johtaja muuttuu enemmänkin valmentajaksi, joka luo hyvän työympäristön ja ilmapiirin kumppaneilleen - tulosten saavuttamiseen. Moniulotteinen, individualismin ja tietoyhteiskunnan haasteita kohtaava johtaja ei enää selviä työstään vanhoin eväin. Kyky sopeutua edessä oleviin muutoksiin ja jatkuva itsensä kehittäminen ovatkin entistä tärkeämpiä - sekä kumppanuussuhteissa - että johtamistyössä.

Reaalinen kilpailukyky - hintakilpailukyky? Ilo pelkästä olemassaolosta - ei lupaa hyvää?
Copyright © Cloverapilaset 1999
 
HYPER! KLIK!