james.gif ( 3021 bytes) lehtileikkeet: etusivu
viikon motto: hakusivu
kestoviisaudet: hakemisto

 

Aito jousto: Ulkoistamisesta vuokratyövoimaan?
t u o r e i m m a t   u u t u u d e t   a p o s t o l i s e s s a   u u t i s k e o s s a

javiiva.gif (1139 bytes)
Cloverapilaset

Keskiviikko 7.10.1998 , klo 16.18

Muutoksenetsijä vuokraa itsensä ja työnsä?

    Työnvuokraajat ovat mukana kehittämässä joustavia ja monipuolisia työmarkkinoita Suomeen. Työnantajien ja työntekijöiden tietoisuutta organisoidun tilapäistyön hyvistä puolista halutaan lisätä. Keikka-, pätkä- tai silpputyömääritelmät eivät kuulu työnvuokraajien kieleen. Epätyypillisistä työsuhteista ei myöskään haluta kuulla puhuttavan. Työnvuokrausta harjoittavat yritykset järjestävät omalle työvoimalle määräaikaisia työsuhteita ketjussa ja huolehtivat lisäksi heidän osaamisensa tasosta. Yritykset ovat myös ponnekkaasti ryhtyneet edistämään vuokratyömarkkinoiden toimivuutta. Koko alalle olisi etu, että epämääräiset yrittäjät ja sopimusten kiertäjät saataisiin kuriin.

Suomessa joustavat työmarkkinat ovat vasta haave, jos sitä mitataan vuokratyövoiman käytöllä. Kun alan liikevaihto esimerkiksi Norjassa on noin kolme miljardia markkaa, Suomessa markkinoita on vain 250 miljoonan markan verran. Suomen tilapäistyön markkinoiden potentiaali on noin kaksi miljardia markkaa eli kymmenkertainen määrä nykyiseen verrattuna. Sen toteutuminen on kiinni siitä, miten nopeasti aito jousto tulee mahdolliseksi. Aito jousto tarkoittaa sitä, että yritykset keskittyvät entistä tiiviimmin omaan ydinosamisalueeseensa ja muu toiminta ulkoistetaan.

Vakituinen työsuhde on ollut meillä ainoa hyväksytty tapa tehdä työtä. Koko yhteiskunta rakentuu turvallisuushakuisen periaatteen varaan. Vakituinen työsuhde ja omistusasunto kuuluvat vieläkin kunniallisen suomalaisuuden perusvarustuksiin. Se on kuitenkin kuviteltua turvallisuutta. Työnvuokrausta harjoittavien yritysten tehtävä on opettaa ihmisten päävirralle, että riskejä voi oppia ottamaan. Päävirta eli noin miljoona suomalaista työssäkävijää - joka on puolet työvoimasta - ei edes tiedosta riskinoton mahdollisuutta, joka siis merkitsee vaihtuvia työtehtäviä ja mahdollisia pausseja määräaikaisten työsuhteiden välissä.

Toinen puolikas koostuu sekä mielipidejohtajista, jotka ottavat riskejä ja järjestävät itselleen töitä - että aikaisista omaksujista, joita voi luonnehtia muutoksen etsijöiksi. Nämä ihmiset ovat vuokratyövoimayritysten kohde. He ovat valtaosin joko vastavalmistuneita tai sitten niitä neli-, viiskymppisiä, jotka ovat jo maksaneet asuntonsa ja haluavat vielä kokeilla jotain uutta.

Ulkoistuskäytäntö muuttaa hiljalleen yrityskenttää. Tietotekniikka-alalla on helpompaa kuin muualla, sillä alalla on paljon mielipidejohtajia, joiden ajattelua ei sanele ensisijaisesti turvallisuushakuisuus. Vuokratyövoiman yrityksissä ollaan kiinnostuneita muidenkin asiantuntijoiden, erityisesti teknisen puolen projektityövoiman välittämisestä. Hitaan muutoksen myötä tilapäistehtävien määrä myös päällikkötasolla yleistyy. Yritykset antavat työvoiman vuokraajalle tyytyväisyystakuun. Se taas merkitsee sitä, että työntekijä on käynyt läpi kovan karsintaprosessin ja usein täydentänyt osaamistaan koulutuksessa. Yritysten politiikkaan kuuluu paneutua sekä työntekijän että työnantajan tilanteeseen. Toimeksiantajat ovat joskus ymmällään kun yrityksistä ensin halutaan tulla katsomaan työpaikkaa, jotta soveltuvuus voitaisiin taata.


Copyright © Cloverapilaset 1999