james.gif ( 3021 bytes) lehtileikkeet: etusivu
viikon motto: hakusivu
kestoviisaudet: hakemisto

 

Myymisessä tarvitaan mielikuvitusta ja tunnetta?
t u o r e i m m a t   u u t u u d e t   a p o s t o l i s e s s a   u u t i s k e o s s a

javiiva.gif (1139 bytes)
Cloverapilaset

Sunnuntai 17.5.1998 , klo 16.29

Myyminen - - järjen ja tahdon kriisissä?

    Onnellinen ja tyytyväinen elämä on yksi ihmisen ikuisista haaveista. Jos järki ja tahto riittäisivätkin, meidän kuuluisi jo elää paratiisissa? Järjellisiä suunnitelmia ei puutu työyhteisöistä ja tahtotilan vahvistaminen on osa monen konsultin vakio-ohjelmaa. Tahdon heikkous tunnettiin kuitenkin jo antiikissa, eikä se ole väistynyt ohjelmista huolimatta. Järki ja tahto eivät ole kylliksi, tarvitaan muutakin. Tarvitaan myytillisiä asioita, mielikuvitusta ja tunnetta.

Järjen ja tahdon keinoin ei tavoiteta yhteistä säveltä. Visiot eivät mene perille kuivakkaina lauseina. Uusista mahdollisuuksista tulee yhteistä omaisuutta mielukuvituksen ja tunteen avulla. Sun kanssas tahdon nähdä maailmaa ja samaa unta nään... [Juice Leskinen, shamaani?]

Entä jos oma elämä ei miellytä? Mistä saada opettaja, joka näyttää, miten nämä väistämättömät kaupat, jossa myymme oman elämän itsellemme, saadaan sellaisiksi, että niihin voi myös olla tyytyväinen? Shamaanien ykkösparametri on, että maailma on sellainen kuin ajattelemme sen olevan. Elämä on unta. Jos olet tyytymätön omiin uniisi, voit kutoa uuden unen. Uuden unen kutominen on shamaanin tärkein taito.

Systeemiajattelu on shamanismin kanssa samoilla linjoilla: rajoja ei ole, vaan kaikki rajat ovat keinotekoisisa. Yhteys ihmisten välillä on todellisuudessa [yhteisessä unessa] aukoton, vaikka yksilöt usein hahmotetaankin erillisiksi yhtenäisen ihoalueen peittämäksi yksiköksi. Tai, jos ei haluta puhua fyysisellä tasolla, puhutaan erillisistä vuorovaikutusolennoista, jotka kommunikoivat keskenään.

Rajattomuus merkitsee sitä, että kaikki vaikuttaa kaikkeen. Tekipä yksi ihminen mitä tahansa, hänen tekemisillään on merkitystä muille. Näin tulevaisuuden suunnitelmille on ehdottomaksi eduksi, jos yksilöiden mielet ovat virittyneet yhteneväiselle linjalle.


Copyright © Cloverapilaset 1999