james.gif ( 3021 bytes) lehtileikkeet: etusivu
viikon motto: hakusivu
kestoviisaudet: hakemisto

 

Huomiolla ruokkiminen - kasvattaa merkityksen?
t u o r e i m m a t   u u t u u d e t   a p o s t o l i s e s s a   u u t i s k e o s s a

javiiva.gif (1139 bytes)
Cloverapilaset

Sunnuntai 17.5.1998 , klo 17.55

Voiman perusta - on kyvyssä olla läsnä?

    Voiman perusta on kyvyssä olla läsnä. Stressaantunut henkilö ei ole läsnä, vaikka onkin paikalla. Hän matkustaa jatkuvasti mielessään menneeseen ja tulevaan. Näin hänen elämästään puuttuu voima.

Onnen edellytykset: se tarkoittaa arvioinnin ja tuomitsemisen lopettamista. Jatkuva toisen arviointi ja tuomitseminen kuihduttaa toisen persoonan. Kun määrittelemme hänet, emme anna hänelle enää tilaa olla se, mitä hän on. Ja kaikki tämä käy käden käänteessä, toisen huomaamatta mitään. Katsomme vain kerran ja lokeroimme tottuneesti. Shamaani tarvitsee energiaa. Sitä saa kun lopettaa tuomitsevan arvioinnin, johon elämästä muuten menee lähes kaikki aika.

Energia virtaa huomion suuntaan. Kaikki mitä ruokitaan huomiolla kasvaa merkityksessä ja siitä tulee yhteistä toimintaa ohjaava voima. Meidän yhteiskuntamme kohdistaa huomiota epäkohtiin. Eikä siis ole ihme että ongelmapaikat kasvavat ja paisuvat. Neuvo onkin - keskity haluttuun lopputulokseen - älä epäkohtiin. On tärkeä ymmärtää, millaiset mielikuvat omassa mielessä jylläävät. Jos elämä on yhtä painajaista, on hyvä katsoa, millä arsenaalilla sitä itselleen tuottaa.

Voima on tässä hetkessä. Muutos on mahdollinen heti. Tieteellinen ajattelu on opettanut meitä, että kaikki johtuu menneisyydestä. Shamaani sanoo, että vuorovaikutuksessa ei ole muuta voimakenttää kuin tämä hetki.

Tiede yrittää ymmärtää olevaisen luonnetta, mutta elämä karttaa sen määrittelyä. Elämä on unta - yhteistä toimintaa ohjaava voima.


Copyright © Cloverapilaset 1999