james.gif ( 3021 bytes) lehtileikkeet: etusivu
viikon motto: hakusivu
kestoviisaudet: hakemisto

 

  Oman työskentelytyylin löytämisestä - on apua?
t u o r e i m m a t   u u t u u d e t   a p o s t o l i s e s s a   u u t i s k e o s s a

javiiva.gif (1139 bytes)
Cloverapilaset

Sunnuntai 27.9.1998 , klo 7.51

Erilaisuus on voimavara jos niin tahdotaan?

    Mikä on itsekullekin paras tyyli työskennellä ja oppia uutta? Mitkä asiat vaikuttavat siihen miten työelämässä olevat ihmiset tavallisesti omaksuvat ja muistavat uutta ja vaikeaa tietoa, ajattelevat tai keskittyvät, suorittavat yleensä päivittäiset työnsä ja ratkaisevat ongelmia tehokkaasti? Jokaisella on joukko mieltymysalueita, jotka tiedostamalla päästään tehokkaampaan työskentelyyn ja voidaan pieninkin keinoin muuttaa esimerkiksi työoloja yksilöllisiä tarpeita tukeviksi. Yksilöllisyyden huomioimisesta hyötyy koko yritys, kun voimavarat ja energia saadaan suunnattua itse työhön poistamalla tiedostomattomat väsymystä ja stressin oireita aiheuttavat tekijät.

Erilaisuus on voimavara. Useissa työyhteisöissä erilaisuutta ei toistaiseksi ole osattu ottaa huomioon myös biologisesta näkökulmasta. Biologiset eroavuutemme merkitsevät paljon enemmän oppimisen ja keskittymisen kannalta, kuin aijemmin on ymmärretty. Biologiset ominaisuudet ovat synnynnäisiä, eikä niitä voi juurikaan itse muuttaa. Niihin kuuluvat - eri aistien käyttäminen - aivopuoliskon hallitsevuus - ja - fyysiset tarpeet.

Jotkut ihmiset tarvitsevat oppiakseen keskustelua muiden kanssa - toiset taas hiljaisuutta. Toisille sopii kirkas valaistus - joku taas keskittyy parhaiten hämärässä. Yksi napostelee jatkuvasti - toinen unohtaa ruoan tuntikausiksi. Hyödyntämällä tätä tietoa itsestään- ja työtovereistaan - oppii tekemään yhteistyötä - ja kommunikoimaan - parhaalla mahdollisella tavalla.

Ulospäin näkyvä käyttäytyminen on pitkälle opittua, mutta suuri osa on pinnan alla piilossa, joten todellista tyyliä ei voi päätellä pelkästään ihmistä tarkkailemalla. Valitettavan usein yritykset odottavat kaikkien työntekijöiden hoitavan työn saman kaavan mukaan, huomioimatta yksilöllisiä vahvuuksia. Motivaatio, sitkeys, mukautuminen, vastuuntunto ja vaihtelevuuden halu - tai sietäminen - ovat ominaisuuksia, jotka tuntemalla ja sovittamalla työntekoon voi päästä huomattavasti entistä parempiin tuloksiin.

Työssäkäyvillä on nykyään paineita sekä työsuoritusten määrän että laadun suhteen. Työskentelemällä omalla tyylillä voi hallita tilanteen ja jopa välttää stressin oireet. Muutoksen tarpeellisuuden voi todeta henkilökohtaisesti jo siitäkin, ettei koe saavansa itsestään irti kaikkea.

Jos joutuu pitkään työskentelemään tyylinsä vastaisesti, työpanos ei voi olla paras mahdollinen. Avokonttoreilla tuhlataan ihmisten energiaa. Joillekin ei kertakaikkiaan sovi, että kuulee työtovereiden puhelut, koneiden naputusta ja keskustelut. Jollekin riittää se, että saa kirkkaamman lampun tai mukavamman tuolin. Jonkun pitää saada kuljeskella ympäriinsä eikä sitä pidä leimata lorvailuksi - sillä hänellä on tarpeen liikkua pystyäkseen keskittymään vaikeisiin asioihin. Yksilön vahvuuksia tehostamalla ja korostamalla vähenee muiden alueiden merkitys - kokonaisuutta ajatellen.


Copyright © Cloverapilaset 1999