james.gif ( 3021 bytes) lehtileikkeet: etusivu
viikon motto: hakusivu
kestoviisaudet: hakemisto

 

Miksi meidän edes pitäisi hahmottaa arvojamme?
t u o r e i m m a t   u u t u u d e t   a p o s t o l i s e s s a   u u t i s k e o s s a

javiiva.gif (1139 bytes)
Cloverapilaset

Maanantai 12.10.1998 , klo 17.28

Erilaisten joukko - - havaitsee muutokset?

    Moni yritys on muodikkaasti hahmottanut itselleen mission ja laatinut arvot, mutta vielä liian monessa homma tapahtuu näin: johto keskustelee, useimmiten myös henkilöstön edustajien kanssa, ja kirjoittaa aanelosille ylevää tekstiä. Sitten henkilöstön on määrä sitoutua "arvoihin". Muutaman viikon kuluttua tuskin edes johtoryhmä muistaa, mitkä olivatkaan ne asiat, joille kilpailukyvyn ja hyvinvoinnin piti rakentua. Ylevät arvot jäävät tällä tavoin pölyttymään mappiin tai parhaimmillaan leijumaan ilmaan.

Meidän moraalikeskustelumme on toisten elämän tuomitsemista ja päiden pudotusta. Olemme olettaneet, että elämän hyvää sujumista voidaan lisätä käskyin, mutta eihän se näin toimi. Miten liike-elämän etiikkaa pystyttäisiin avoimessa taloudessa säätelemään vain kielloin ja rajoituksin, kun kohta kansallisvaltiotkin menettävät valtansa. Erityisen hölmö on uskoa, että markkinat hoitavat myös moraalin eikä tarvita mitään arvokeskustelua - eiväthän markkinat hoida edes taloudellisen toiminnan tonttiaan kunnolla Ihmiskunta on niin isojen ongelmien edessä, että vastuullisuuteen on pakko herätä - ennemmin tai myöhemmin.

Yhteisen arvojärjestelmän käytännön hyöty on siinä, että on yhteisesti tarkasteltu, mikä on tärkeintä ja mikä vähemmän tärkeää. Jos se ei ole selvillä - ihminen repii itsensä sinne ja tänne - ja stressaantuu. Arvojen pukeminen vain sanoiksi ei riitä. Yhteisön koko toiminta heijastaa arvoja. Sovittujen ja koettujen arvojen on syytä olla sopusoinnussa. Jos ihmisiä käytännössä esimerkiksi palkitaan eri asiasta kuin arvoiksi ilmoitetaan - jokainen tajuaa, että arvot ovat vain teatteria.

Arvokeskustelun avulla ihmiset myös oppivat ymmärtämään, miten omat arvot rakentuvat ja miksi toisen arvomaailma on rakentunut toisenlaiseksi. Yhteisön arvojen hahmottaminen ei nimittäin tarkoita yhdenmukaistumista. Päinvastoin. Yritysten on nykyisin oltava tavattoman herkkiä ulkopuolellaan tapahtuville muutoksille. Mutta jos kaikki katsovatkin asioita samasta näkölulmasta - silloin mennään yhdessä iloisina pusikkoon.

Voisimme paljon mieluummin puhua erilaisuuden sietämisestä - kuin suvaitsevuudesta. Jälkimmäinen on ylevää juhlapuhetta - mutta sietäminen vaatii konkreettista hankalien asioiden kestämistä. On syytä olla huolissaan siitä, kuinka vaikeaa erilaisuuden sietäminen suomalaisyhteisöissä on. Kysymys on luottamuksesta moraalin infrastruktuurina. Luottamus on pahasti rapautunut - sekä työpaikoilla - että yhteiskunnassa yleensä. Luottamus on samanlainen kollektiivinen hyödyke kuin korkea sivistystaso ja hyvä terveydenhuolto. Luottamus ei synny itsestään, vaikka kuinka tutkailtaisiin kansakunnan henkistä tilaa. Luottamus täytyy luoda niin yrityksissä kuin yhteiskunnassa - konkreettisin toimin.


Copyright © Cloverapilaset 1999