Alkemistien tavoite - sydämen kultaa

Alkemistit voidaan hyvällä syyllä sanoa olevan nykyisen henkilöstöväen edeltäjiä. Alkemistinen tilanne on tyypillinen johtamistilanne. Käsissä on idea, joka pitäisi saada materialisoitumaan. Jotta haluttu uskomus saadaan toteutettua, sille on neljä ehtoa:

Ykkösehto on, että uskomus on laadittu positiiviseen muotoon. Uskomuksen on oltava niin vakaa, että sitä voidaan toteuttaa. Alitajunnan tieteet - aikojen takaa - tiesivät, että mielikuvien toteuttamiseen tarvitaan kyllä-asennetta. Ihmisen alitajunta kiinnostuu aina uusista asioista.

Kakkosehto on, että asiat on esitettävä alitajunnalle preesensissä. Tämä kertoo, että kyseessä ei ole toiveajattelu. Preesens antaa ymmärtää, että asia on jo totta.

  • Media on tehokasta. Sen kautta koko maailma näkee yhteistä unta. Useimmat ihmiset eivät koskaan ajattele, vaan käyttävät kulttuurin yhteisiä palikoita. Yhteinen aines siis pikemminkin ajattelee ihmisessä kuin hän itse. Median viestit kertautuvat keskusteluissa kuin kaiku. Se käyttää valtaa, joka syöttää ajattelua tehokkaammin. [Yrjö Kallinen]

Kolmosehto on, että idea on muotoiltava yksiselitteiseen ja varmaan muotoon, jotta se voisi toteutua. Jos sanoma on ristiriitainen, sen sanoja menettää uskonsa jo kesken lauseen.

Nelosehto on, että sanoma on ladattava toteutuksen hetkeen liittyvällä tunteella - mitä tilaa, sitä saa.

Shamaanin viestissä on pelottavakin puoli. Me valitsemme itse unemme. Faktat ovat kahdelle ihmiselle samat, mutta molemmat näkevät omia uniaan.

KLIK!

Backwards