Lääkärit ovat nykyisin pelkkiä pilleriautomaatteja, kiitos Käypähoito-ohjeiden.

Meille kerrotaan, että likipitäen jokaiseen tuntemukseen ja vaivaan on olemassa tehokkaita lääkkeitä. Ja ilolla me ne otamme vastaan: ratkaisu on helppo, nielaistaan pilleri ja jätetään kaikki kipeät ja vaivalloiset muutokset tekemättä. Tai otetaan piikki tai pilleri siinä vakaassa uskossa, että esim. kolesterolilääkkeen, aspiriinin ja lukemattomien rokotusten ansiosta sairastumista ei ole. Lääketeollisuus tästä kehityksestä on toki mielissään; vakavien sairauksien todella tarpeelliset lääkitykset eivät ole läheskään niin tuottoisia kuin ihmisten peloilla ja ahdistuksella saatu voitto.

Leena Furubacka (yleislääkäri)

_________________________________________________________________________________________________________________________________


Tieto ei ole vapaata, kun puhutaan lääkkeistä. Lääketutkimukset ovat lääketehtaiden tekemiä. Täten heillä on oikeus sensuroida lopputuloksista epämieluisa tieto. Esimerkiksi puolueetonta tutkimusta masennus-, psykoosi-, neuroosi- ja unilääkkeiden todellisista hyödyistä ja haitoista ei ole tehty. Esimerkiksi masennuslääkkeiden tehoa ei voida todistaa, sillä serotoniinin mielialaa kohottavaa vaikutusta ei voida mitata. Sen sijaan masennuslääkkeiden käytöstä paljastuu yhä enemmän haittavaikutuksia, eikä niistä tiedetä kuin jäävuoren huippu. Lasten ja nuorten psyykenlääkkeiden käyttö on kolminkertaistunut 2000-luvulla. 15–24-vuotiaista suomalaisnuorista yli 50 000 sai vuonna 2011 jotakin psyyken toimintaa säätelevää lääkettä.

Tätä nykyä yli miljoona suomalaista syö joko masennus-, psykoosi-, neuroosi- ja/tai unilääkkeitä. Kuitenkin näiden lääkkeiden teho ja vaikuttavuus on vaatimatonta. Mielikuva lääkkeiden tehosta perustuu suureen julkaisuharhaan (publication bias). Kun lääketehtaat julkaisevat vain myönteiset tutkimustulokset, saadaan luotua mielikuva tehokkaasta lääkkeestä.


Näin suomalaiset popsivat lääkkeitä (joista saatu Kela-korvauksia) vuonna 2012:

1. Hermosto/psyyke: 1,5 miljoonaa ihmistä

2. Sydän- ja verisuonisairaudet: 1,47 miljoonaa ihmistä.

3. Ruuansulatus ja aineenvaihdunta: 1,06 miljoonaa ihmistä

4. Astma ja allergia: 971 000 ihmistä

Yhteensä: 5 001 000 = n. 5 miljoonaa ihmistä (Suomen väkiluku n. 5,5 miljoonaa ihmistä 12/2013)

http://www.terve.fi/laakeopas/74201-top-4-suomalaisten-eniten-kayttamat-laakkeetKontrollin menettäminen omaan elämään on nopein tie lannistumiseen. Riippuvuus palvelee vain yhtä mestaria: lääkeyhtiötä. Aito kiinnostus ja panostus toiseen ihmiseen, terveyden ja hyvinvoinnin palauttaminen, ei synny kiinnostuksesta myydä jokin tuote tai oman aseman tehostamisesta. Se syntyy halusta olla avuksi, mikä on joillekin [alan ammattilaisille] vierasta.
http://yle.fi/uutiset/psykologit_kayvat_psykiatrien_kimppuun_britanniassa/6637469

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Sisällysluettelo!

Unettomuuden luonnonmukainen hoito!
Skitsofrenia!
Mielen ongelmien hoito liiaksi lääkekeskeistä!
Masennuksen luontainen hoito!
D-vitamiinin puutos ja masennus!
Kalan Omega-3 rasvahapot!
Kasviöljyjen rasvahapot ja prosessoitu kasviöljy!
Liikunta on mahtava masennuslääke!
ADHD ja ADD sairauksien ravitsemushoito!
Kofeiini yliherkkyys!
Sosiaalisten tilanteiden pelko!
Yliherkkyys hajusteille!
Eroon paniikkihäiriöstä!
Eroon ahdistuksesta!
Eroon stressistä!
Itsetunnon vahvistaminen!
Suolisto, ihmisen toiset aivot!
Ravinnon merkitys!
Lisäksi C- ja D-vitamiinia tarvitaan purkista sekä magnesiumia ja kalaöljyä.
Lääketeollisuus!

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Unettomuuden luonnonmukainen hoito!

Laita makuuhuoneeseen valoaläpäisemättömät (kangasta myydään kangaskaupassa, jossa verhot myös maksua vastaan ommellaan) verhot, jotta on pimeää.


Sössiikö stressi unen?
http://www.kristianekstrom.com/blogi/kristianekstrom/sossiiko-stressi-unen


Unettomuuden hoidon yksinkertainen ohje:
http://muutoksenblogi.blogspot.fi/2013/09/unettomuuden-hoidon-yksinkertainen-ohje.html


Pieni unikäsikirja
http://muutoksenblogi.blogspot.fi/2011/10/pieni-unikasikirja.html


Unettomuutta voi myös kokeilla hoitaa melatoniinilla, jolla ei ole sivuvaikutuksia (
ei aiheuta aamuväsymystä tai uneliaisuutta eikä vaikuta unen rakenteeseen), ei aiheuta riippuvuutta eikä toleranssi nouse, mutta sopivuus varmistettava omalta lääkäriltä, jos käyttää muita lääkkeitä, on raskaana tai on sairauksia. Suomessa on yksi laboratorio, joka mittaa elimistön melatoniinipitoisuutta.

Melatoniini auttaa vain, jos siitä on puutetta. Liiallisesta annostuksesta seuraa yleensä päänsärkyä ja aamuväsymystä.

Melatoniinia on saatavilla reseptillä apteekista 1 mg:n, 3 mg:n ja 5 mg:n tablettia. Yliopiston apteekissa on edullisin reseptillä myytävä melatoniini.

Lisäksi on myynnissä ilman reseptiä 1 mg:n tablettia, joita
myydään apteekeissa, luontaistuotekaupoissa ja isojen markettien luontaistuotehyllyissä.

Yksi lääkevalmisteista sisältää pitkävaikutteista melatoniinia (Circadin, 2 mg depottabletti), joka on erittäin kallista.

Annostus on yleensä 0,5-5 mg illalla tunti ennen nukkumaan menoa. Melatoniini otetaan aina samaan aikaan hyvän tehon saavuttamiseksi.


Melatoniini – yöhormoni
http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=257


Luonnollisesti parempaan uneen melatoniinilla!
http://www.iltalehti.fi/terveys/2011072214001810_tr.shtml


Kun unen päästä ei saa kiinni!

http://blogit.iltalehti.fi/christer-sundqvist/2012/06/10/kun-unen-paasta-ei-saa-kiinni/


Current Evidence for the Benefits of Melatonin, Dosage, Cautions and Interactions, Buyers Guide, Sleep Tips, Jet Lag Remedies, Seasonal Affective Disorder, Current News and Books.
http://www.melatonin.com/


Unen biohakkerointi!

http://biohakkerit.fi/files/2013/12/biohakkerin_kasikirja_ebook-jakelu.pdf


Paluu tämän sivun alkuun

_______________________________________________________________________________________________________________________________

Skitsofrenia ja D-vitamiini!

Skitsofrenia on yleensä nuorella aikuisiällä alkava vakava, psykoosiksi luokiteltu mielenterveyden häiriö. Se on yksi vaikeimmista ja haastavimmista mielen sairauksista. Skitsofrenia on psykoosisairauksista yleisimpiä. Suomessa skitsofreniaan sairastuneita on noin prosentti väestöstä eli reilut 50 000 henkilöä.

Australialaisen Queenslandin skitsofreniatutkimuskeskuksen tutkija John McGrath ja neurobiologi Alan Mackay-Sim ovat löytäneet yllättävän yhteyden skitsofrenia-alttiuden ja sikiöaikaisen D-vitamiinin puutteen välillä. McGrath havaitsi tutkimuksessaan, että Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa suuri osa skitsofreniaa sairastavista oli syntynyt keväällä. D-vitamiinia muodostuu ihossa auringonvalon vaikutuksesta kesällä keskipäivällä, joten talvella äidin ja sikiön D-vitamiinin saanti oli liian vähäistä.

Suomalainen syntymäkohorttitutkimus, jossa  50µg  D-vitamiinilisä ensimmäisen elinvuoden aikana vähensi poikalapsilla skitsofrenian todennäköisyyden alle neljäsosaan (RR=0.23):
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14984883

Ja tästähän ei käypähoitosuosituksissa mainita mitään. Viranomaiskatsanto on maailmanlaajuinen riippuvuuksien ja lobbausten viidakko. Neljä kulunutta vuosikymmentä on tästä riipaiseva esimerkki. Konttoreissa ja kokoustamisissa sovittuja päätöksiä katsellaan epärealismin silmälasein tuloksia arvioitaessa. Syy vyöryy potilaan harteille!

D-vitamiinin puute on mm. Suomalaisten yleisin ravitsemuksellinen puutos. D-vitamiinin puute ei rajoitu vain pohjoisiin leveysasteisiin vaan on maailmanlaajuinen ongelma. Etelässä syynä ei ole auringonvalon puute vaan ratkaisevia ovat yksilöiden elämäntavat ja tottumukset.


Lisää aiheesta:

Psykoosi, eli todellisuuden hämärtyminen, on hankala havaita rakkaassa ihmisessä. Erityisen vaikea sitä on hoitaa, jos kyseessä on teini-ikäinen lapsi. Lääkäri Barbara Gracious ja hänen kollegansa havaitsivat äskettäisessä tutkimuksessa, että D-vitamiinin puutoksesta kärsivien teinien psykoosiriski oli korkeampi kuin muiden. Tutkimukseen osallistuneista 104 teinistä 72 prosentilla oli D-vitamiinia vähemmän kuin 75 nmol/l ja 34 prosentilla sitä oli vähemmän kuin 50 nmol/l. D-vitamiinin määrän merkitys ei ollut vähäinen. Jos teinillä oli alhainen määrä D-vitamiinia kehossaan, hänen psykoosiriskinsä oli lähes nelinkertainen muihin verrattuna. Toisessa, Ruotsin Karolinska-instituutissa tehdyssä tutkimuksessa havaittiin myös, että mielenterveyspotilaista teini-ikäisillä oli kaikista alhaisimmat D-vitamiinitasot. Murrosikäisillä tytöillä D-vitamiinia oli noin 45 nmol/l, kun murrosikäisillä pojilla sitä oli vain 25 nmol/l.


Suomalaisten keskiarvo on alle 50 nmol/l, kun optimaalinen on 100-150 nmol/l eli nykyiset viralliset D-vitamiinin saantisuositukset eivät riitä.
http://blog.vitamindcouncil.org/2012/05/24/study-vitamin-d-linked-to-psychosis-in-teens/


Mielenterveyden ongelmat/häiriöt ja ravitsemus. Suoli-aivot -yhteys (gut-brain axis). Serotoniinin ja GABAn vaikutusmekanismit suolistossa (Lääkäri Olli Sovijärvi).
https://soundcloud.com/helsinki-paleo/helsinki-paleo-podcast-20


Viljat pois:
Korvatulehdus, akne, atooppinen ihottuma, syöpä, astma, likinäköisyys, diabetes, nivelreuma, MS-tauti, epilepsia, dementia, skitsofrenia, masennus, nokkosrokko, osteoporoosi jne...
http://personal.inet.fi/koti/remeli/viljat.htm

 
Riittävä D-vitamiini on välttämätön kasvulle, terveelle luustolle, aivojen normaalille kehitykselle, hermosysteemille ja normaalille sukupuoliselle kehitykselle.
http://blog.vitamindcouncil.org/2012/08/08/vitamin-d-and-the-brain/

 
Alhaiset D-vitamiinitasot altistavat itsemurhille!
http://www.psychologytoday.com/blog/evolutionary-psychiatry/201301/suicide-and-vitamin-d


D-vitamiini ja mielenterveys!
http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2460


Psykoosin ennakko-oireiden tunnistamiseen on kiinnitettävä huomiota skitsofrenian puhkeamisen ehkäisemiseksi. Lääkityksellä ja psykoterapialla sekä omega-3-rasvahapoilla ja riittävällä D-vitamiinilla voidaan siirtää taudin puhkeamista ja vähentää oireita. Asiantuntijaryhmä on päivittänyt skitsofrenian Käypä hoito -suositusta.
STT, Helsinki


An estimated 2.2 million people in the United States are affected by schizophrenia. A new study evaluated the relationship between vitamin D status and specific symptoms of schizophrenia. Learn more:
http://www.vitamindcouncil.org/vitamin-d-news/low-vitamin-d-may-be-related-to-specific-symptoms-of-schizophrenia/


_________________________________________________________________________________________________________________________________


Mielen ongelmien hoito liiaksi lääkekeskeistä!

Psykiatriasta on tullut lääketeollisuuden kultakaivos. Pitäisi olla tieteellisesti perusteltua, että psyykenlääkkeiden käyttö on hyödyllisempää kuin ei-käyttö.

Nykypäivän psykiatrista sairaanhoitoa moititaan ylenmääräisestä lääkityksen käytöstä. Aiheestakin, sillä lääkkeitä määrätään aivan liian herkästi. Lääkitystä tulisi käyttää harkitusti ja mahdollisimman pienin annoksin, ettei lääkkeillä tukahduteta tunteita, joita ihmisen tulisi käydä läpi. Lääkkeillä on myös ikäviä haittavaikutuksia. Lääkkeiden räjähdysmäisen lisääntymisen takana ovat lääketehtaat. Lääke-edustajat kiertävät puhumassa lääkäreille lääketutkimuksista. Jos lääkärillä ei ole tietoa tai uteliaisuutta muihin hoitotapoihin, lääkitys on jokseenkin "helppo" tapa kohdata potilas. Ennakkoluulotkin estävät vaihtoehtoisten hoitotapojen löytymistä. Tiedon etsiminen edellyttää vaivannäköä ja aitoa halua auttaa potilasta.

Vitamiineilla ja hivenaineilla on oleellinen rooli myös psyykkisessä hyvinvoinnissa. mm. D-vitamiini ja Omega-3-rasvahapot ovat aivojen ruokaa.

Aivot ovat n. 80% rasvaa ja tarvitsevat hyviä rasvahappoja toimiakseen optimaalisesti.

Serotoniinista jopa 95% syntyy suolistossa, joten aivojen hoitaminen alkaa suoliston hyvinvoinnista.


Masennuslääkkeet eivät minkään tutkimuksen mukaan paranna ketään.


Uuden vertaisarvioidun tieteellisen katsauksen mukaan SSRI-masennuslääkkeistä on yleisesti ottaen enemmän haittaa kuin hyötyä!


Masennuslääkkeiden haittavaikutukset!


Psykiatri: Masennuslääkkeillä voi olla vaarallisia haittavaikutuksia!


Totuus lääkkeistä, lääketehtaista, lääkäreistä ja hoidosta!


Jopa 95,6 prosenttia masennuslääkkeitä käyttävistä miehistä ja 97,9 prosenttia niitä käyttävistä naisista kärsii jonkinasteisesta seksuaalielämän häiriöstä. Erektiohäiriöt ja seksuaalinen haluttomuus ovat tavanomaisimpia vaivoja. Ongelma on se, että vaiva on monella pitkäaikainen ja jopa pysyvä, vaikka lääkitys lopetettaisiin.


Lääkehaitat joukkosurmien taustalla?
Nuoria tappajia yhdistää lääke – laukaisi vihan?
Vahvaa masennuslääkettä määrätään nuorille varoituksista huolimatta!
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2013/02/1714037/ss-nuoria-tappajia-yhdistaa-laake---laukaisi-vihan


Medikalisoitunut sairausteollisuus syöttää ihmisille vieläkin SSRI lääkkeitä, vaikka serotoniiniteoria on kumottu virheellisenä jo ajat sitten!
http://ssristories.com/


Medikalisaatio tekee meistä kaikista sairaita!
http://yle.fi/vintti/yle.fi/akuutti/arkisto2005/181005_d.htm


Lääkkeet eivät poista masennuksen syitä!
http://aijaa.com/mM7dzK


Masennuslääkkeet eivät auta masentunutta potilasta.
http://aijaa.com/F2ocMF


Masennus on tila, joka paranee tutkimusten mukaan hyvin monenlaisilla keinoilla ja usein myös itsestään, ilman haittavaikutuksia runsaasti aiheuttavilla lääkkeillä.
http://aijaa.com/aiUrL3


Luulisi, että jos lääkkeet olisivat tehokkaita, ihmiset paranisivat niillä. Kun masennuslääkkeet tulivat markkinoille, osa tutkijoista oli sitä mieltä, että ne altistavat masennuksen uusiutumiselle ja masennus muuttuu krooniseksi. Niin kävi.

Ajattelemme, että lääkkeen täytyy tehdä hyvää, koska ei se muuten olisi lääke. Masennuslääkkeiden sijaan voisi puhua psykoaktiivisista riippuvuutta aiheuttavista ja sukupuolista kykyä lamauttavista aineista, joilla voi olla joissakin harvoissa tapauksissa mielialaa nostava vaikutus.
http://www.iltalehti.fi/terveys/2014081718579420_tr.shtml


Torniossa mielenterveyshoito toimii. Ravinnosta ja ravintolisistä, joilla korjataan ravintoainepuutokset, jotka aiheuttavat myös aivojen toimintahäiriöitä ei saa kuitenkaan sellaisia voittoja kuin uusista synteettisistä lääkkeistä, joita lääketehtaat kehittelevät.
http://www.hs.fi/sunnuntai/a1355546346268


Keskustelu mielen hyvinvoinnista on tärkeää. Kokoan tälle sivulle näkökulmia, jotka pyrkivät menemään asiaan hieman syvemmälle. Toisaalta kokemuksia, toisaalta tutkimustietoa.
http://mielitieto.info/


SSRI-lääkkeet ovat tuhonneet monen ihmisen elämän. Lukekaa kokemuksia entisistä SSRI-käyttäjiltä.
http://www.jimstonefreelance.com/testimony1.html


"On hölmöläisten touhua lääkitä henkilöä, jota esimies rääkkää, puoliso hakkaa tai juoppo poika häpäisee, jos ei auteta ratkaisemaan todellista ongelmaa."
Aku Kopakkala (Mehiläinen -konsernista potkut saanut kuntoutusjohtaja)
http://akukopakkala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/177044-kolme-pointtia-rosalle
Nuorisorikollisten väkivalta väheni ravintolisillä!


British Journal of Psychiatry-lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan nuorisovankien väkivallanteot vähenivät huomattavasti, kun heille annettiin päivittäin ruoan lisänä vitamiineja, hivenaineita ja välttämättömiä rasvahappoja. Tutkimukseen osallistui 231 nuorisovankia, iältään 18-21 -vuotiaita., jotka kärsivät keksimäärin 4 vuoden rangaistusta. Puolet heistä sai ruoan lisänä 13 vitamiinia ja 13 hivenainetta sekä EPA, DHA JA GLA rasvahappoja ja puolet vastaavia lumevalmisteita. Ruokavaliota ei muutettu millään lailla.

Tulokset hämmästyttivät niin tutkijoita kuin vankilaviranomaisiakin. Ravintolisäryhmässä väkivallanteot vähenivät lähes 40%. Millään muulla keinolla ei ole saatu vastaavaa muutosta nuorten vankien käytöksessä. Tämä tutkimus viittaa siihen, että ravintolisähoito vaikuttaa suotuisasti joko suoraan välittäjäaineisiin tai niitä tuottavaan entsyymiin tai sen toimintaa säätelevään geeniin. Ravitsemushoito voi siis ehkäistä tai jopa parantaa näinkin vaikeita ongelmia, jotka johtuvat aivojen neurokemian epätasapainosta.Piilotettu kansansairaus: SSRI-riippuvuus

Viime viikkoina on mediassa ollut paljon asiaa lääkkeiden haitoista. Ongelmia käsitellään valitettavasti yksittäistapauksina. Todellisuudessa koko lääkehoidon järjestelmä, johon suuresti luotamme, on rikki. Lääkärien taydennyskoulutuksesta vastaavat lääkeyhtiöt.
http://akukopakkala.fi/piilotettu-kansansairaus-ssri-riippuvuus/Paluu tämän sivun alkuun
_________________________________________________________________________________________________________________________________

Masennuksen luontainen hoito!

Luonto tukee ihmistä masennuksen keskellä. Terve suolisto, oikea ravinto ja kilpirauhasen hyvinvoinnista huolehtiminen auttavat masentunutta.
http://personal.inet.fi/koti/remeli/masennus.pdf


Mineraalien puute ja psykiatriset sairaudet (ADHD ja masennus)!


Mäkikuisma vaikean masennuksen hoidossa yhtä tehokas kuin masennuslääkkeet!


Masennusta ja univaikeuksia voi hoitaa serotoniinin esiasteella, 5- hydroksitryptofaanilla, 5-HTP:llä, joka ei tee mitään väkisin, mutta helpottaa serotoniinin tuottoa ja auttaa masennuksen hallinnassa. 5-Hydroksitryptofaania myydään Suomessa ja ympäri maailmaa reseptivapaasti luontaistuotekaupoissa lisäravinteena masennuksen hoitoon, ruokahalua vähentämään ja unilääkkeeksi. Sitä markkinoidaan myös vakavan masennuksen hoitoon Euroopassa mm. tuotenimillä Cincofarm, Levothym, Levotonine, Oxyfan, Telesol, Tript-OH, ja Triptum. Useat kliiniset lumelääke-kontrolloidut kaksoissokkotutkimukset ovat osoittaneet 5-HTP:n tehokkaaksi masennuksen hoidossa.
 

Viljat pois!   Mielenterveysongelman taustalla voi lymyillä gluteeni.  Tämän neuvon voi antaa melkein minkä sairauden kohdalla tahansa ja se toimii. Koita ja hämmästy.


Tärkeä D-vitamiini!


Kilpirauhasen vajaatoiminta voi aiheuttaa masennuksen kaltaisia oireita. 


Miehillä testosteronin (laboratoriokoe S-Testo) puute vaikuttaa mielialaan negatiivisesti aiheuttaen alakuloa ja herkistäen masentuneisuudelle.


Lieväkin anemia saattaa väsyttää ja on syytä hoitaa rautakuurilla ja oikealla ravinnolla uusiutumisen ehkäisemiseksi. Laboratoriotesti ferritiini (S -Ferrit)
  on parempi anemian mittari kuin hemoglobiini (B -Hb).


Masennuksen omatoiminen hoito!


Masennuksen hoito elinehtoisin menetelmin!


Mieli pysyy korkealla, kun huolehtii, että aivot saavat oikeaa ravintoa serotoniinin tuotannon tueksi.


Niukka folaatin ja B12-vitamiinin saanti lisää melankolisten masennusoireiden, kuten mielialan laskun riskiä, osoitti lääketieteen lisensiaatti Jussi Seppälän väitöstutkimus.


Folaatista apua masennukseen: Folaatin aktiivisesta muodosta, L-metyylifolaatista on merkittävää apua vaikeasta masennuksesta kärsiville potilaille, joille tavalliset masennuslääkkeet eivät tehoa. Asia selvisi Yhdysvalloissa tehdyssä tutkimuksessa.
Tutkimukssissa on havaittu, että riittävä folaatin määrä veressä suojaa masennukselta. Folaatilla tiedetään olevan tärkeä tehtävä hermovälittäjäaineiden synteesissä.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23212058


Itä-Suomen yliopiston tutkimusten mukaan piilevä foolatin puute on Suomessa yleistä ja se lisää riskiä sairastua muun muassa masennukseen ja sydän- ja verisuonitauteihin. Uuden meta-analyysin mukaan foolihappo jarruttaa valtimonkovetustautia.
http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=45


Masennuksen hoidossa on oleellista, että hoidat aivojasi parhaalla mahdollisella tavalla.


Kirjoita koko elämäntarinasi aloittamalla lapsuudestasi eli siitä alkaen, mistä muistat edes jotain. Kirjoita niin hyvät kuin huonot asiat. Ihan kaikki. Kirjoitusterapiasta on pitkäaikaista kokemusta ja tieteellistä näyttöä.  Ja sen kirjoituksen voi antaa terapeutille, niin hän löytää syyn pahaan oloon ja sitten paraneminen voi alkaa.

Myös päiväkirjan pitäminen voi olla yksi tehokkaimmista keinoista selvitä mielialahäiriöistä. Tunteiden vuodattaminen paperille on hyvin puhdistava kokemus ja erityisen hyödyllinen keino silloin, kun on vaikea ilmaista itseään sanoin.

Kirjoitusterapiasta on pitkäaikaista kokemusta ja tieteellistä näyttöä. Hyvistä asioista kirjoittaminen parantaa mielialaa. Kokeile muitakin harrastuksia.

Vaadi päästä julkisella puolella terapiaan ja keskustelemaan. Psykiatrit ja yleislääkärit yrittävät painostaa ja mainostaa SSRI-lääkkeiden käyttäjäksi, mutta kannattaa pysyä lujana. Vaadi pelkkää keskusteluterapiaa ongelmiisi.

On niin paljon keinoja parantua!

- psykodynaaminen psykoterapia
- kognitiivis-analyyttinen psykoterapia
- psykofyysinen psykoterapia
- kuvataideterapia
- hahmoterapia
- toimintaterapia
- perheterapia
- vertaistukiryhmät
- meditaatio
- akupunktio
- kirjallisuus
- kirjoittaminen
- piirtäminen
- ruokavalio
- luontaistuotteet
- musiikki
- ystävät
- perhe
- luonto
- eläimet
- taide
- käsityöt
- rukoilu
- jne


MASENNUS kiinalaisen ja länsimaisen lääketieteen silmin!


Tupakoinnin lopettaminen lievittää psykiatrisia oireita lääkehoidon veroisesti!


Hoitamaton uniapnea aiheuttaa päiväväsymystä, masennusta, lihaskipuja jne...


Yksi toimivimmista – ja vähiten hyödynnetyistä – mielenterveyskuntoutuksen toimintaympäristöistä on luonto.
http://blogi.luonnonvoimaa.fi/2014/12/10/masentunut-nuori-nuotiolla/


Kaikille avoin masennuksen omahoito-ohjelma verkossa!


Omahoito-ohjelma tarjoaa tietoa masennuksesta, ja työkaluja siitä selviytymiseen. Käyttäjä voi käydä koko omahoito-ohjelman läpi tai valita sopivimmat työkalut sen mukaan, mitkä tuntuvat hyödyllisiltä. Ohjelmaa voi käyttää itsenäisesti, tai hyödyntää sitä jo olemassa olevan tuen/hoidon tukena. Ohjelmaa voi käyttää vaikka ei olisikaan masennuksen diagnoosia.

Masennuksen omahoito-ohjelmassa käytetyt menetelmät perustuvat tutkittuun tietoon ja ohjelman tekemisessä on ollut mukana koulutettuja kokemusasiantuntijoita.
https://www.mielenterveystalo.fi/aikuiset/itsehoito-ja-oppaat/itsehoito/masennuksen_omahoito/pages/default.aspx
Paluu tämän sivun alkuun

_________________________________________________________________________________________________________________________________

D-vitamiinin puutos ja masennus!

D-vitamiininpuutos on masentuneilla muuta väestöä yleisempää!
Meta-analyysissä (31 424 koehenkilöä) havaittiin, että masentuneiden D-vitamiiniarvot olivat merkittävästi pienemmät kuin muilla. Lisäksi ilmeni, että mitä pienemmät nämä arvot olivat, sitä voimakkaampi oli yhteys masennukseen. Emme vielä tiedä, lisääkö D-vitamiininpuutos riskiä sairastua masennukseen vai käyttävätkö masentuneet muuta väestöä vähemmän D-vitamiinilisää. D-vitamiinin käyttöä kannattaa joka tapauksessa kysyä erityisesti masentuneelta potilaalta, ja häntä on hyvä muistuttaa D-vitamiinin riittävästä tarpeesta. (Anglin ym. BJP 2013:202;100-107; doi:10.1192/ bjp.bp.111.106666)
Duodecim 2013;129:337


New systematic review suggests a relationship between vitamin D and depression
http://www.thementalelf.net/mental-health-conditions/depression/guest-blog-new-systematic-review-suggests-a-relationship-between-vitamin-d-and-depression/


Average intake observed to produce noted serum levels in adults in IU/lb.
http://grassrootshealth.net/media/images/chart-serum-level-intake-5-by-3-ngmla-both-charts-single.pdf


Association Between Low Serum 25-Hydroxyvitamin D and Depression in a Large Sample of Healthy Adults: The Cooper Center Longitudinal Study:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3202994/

1 µg (mikrogramma) = 40 IU tai KY (kansainvälinen yksikkö)

10 µg (mikrogramma) = 400 IU tai KY  (kansainvälinen yksikkö)

10 ng/ml  = 25 nmol/L

50 ng/ml = 125 nmol/L


Mitä vähemmän veressä on D-vitamiinia, sitä enemmän on ahdistusta, masennusta, paniikkihäiriötä ja pelkotiloja, ilmenee tohtori Elina Hyppösen työryhmän (University College of London) uudesta tutkimuksesta. Se vahvistaa käsitystä, jonka mukaan S-D-25:n tulee olla viitearvojen puitteissa (75–150 nmol/l). Se voi edellyttää jopa 100–150 mikrogrammaa D-vitamiinia päivässä. Suomessa D-vitamiinin viranomaissuositus on liian pieni ja se on omiaan aiheuttamaan sairastumista ja ennenaikaista eläköitymistä.
http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2460


Low levels of vitamin D may be associated with an increased risk of depression in mid-life, says a new study from University College London in the UK.
http://www.nutraingredients.com/Research/Are-vitamin-D-levels-linked-to-mental-health


Uudessa suurehkossa poikkileikkaustutkimuksessa matalat D-vitamiinitasot yhdistyivät suurempaan masennuksen riskiin japanilaisilla metallityöläisillä. Työläisillä, joiden D-vitamiinitaso oli vähintään 75 nmol/l, oli 30 prosenttia pienempi masennuksen riski verrattuna työntekijöihin, joiden D-vitamiinitaso oli alle 50 nmol/l. Tulokset oli vakioitu monien tekijöiden, mm. vapaa-ajan liikunnan ja vuorotyön suhteen, joten erot niissä eivät selitä havaittua tulosta.
http://jn.nutrition.org/content/145/3/541.abstract?etoc


Paluu tämän sivun alkuun

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Kalan Omega-3 rasvahapot!

DHA (Dokosaheksaeenihappo), C22:6n-3. On pitkäketjuinen Omega-3-rasvahappo, joka on elimistölle välttämätön. DHA:a saa rasvaisesta kalasta tai siitä valmistetusta kalaöljystä sekä mikro- ja/tai merilevävalmisteesta.

EPA (Eikosapentaeenihappo), C20:5n-3. On pitkäketjuinen Omega-3-rasvahappo, joka on elimistölle välttämätön. EPA:a saa rasvaisesta kalasta tai siitä valmistetusta kalaöljystä sekä mikro- ja/tai merilevävalmisteesta.


Pohjoismaiset terveysviranomaiset suosittelevat aikuisille Omega-3 rasvahappoja 1-2 grammaa päivässä eli esim. villiä lohta n. 150 grammaa päivässä. Eli käytännössä kaikkein tulisi syödä Omega-3 rasvahappoja lisäravinteena purkista. Raskauden aikana Omega-3 rasvahappojen tarve jopa tuplaantuu. Omega-3 rasvahapolla on tärkeä rooli mm. aivotoimintojen säätelyssä, tulehdusten ehkäisemisessä ja immuunijärjestelmässä. Verikokeiden perusteella useiden suomalaisten Omega-6 ja Omega-3 rasvahappojen suhde on 20:1, siis voimakkaasti tulehdusta lisäävä. Optimaalinen olisi 2:1.


Omega-3 rasvahapot ovat välttämättömiä keskushermostolle, aivoille, kokonaisterveydelle ja hyvinvoinnin edistämiselle. Ne vaikuttavat sydämen, ihon, verisuonien, aivojen, kudosten, elinten, rauhasten – itse asiassa, jokaisen solun toimintaan. Ne ovat mm. osa solukalvon rakennetta ja pitävät solukalvon joustavana ja estävät haitallisia aineita pääsemästä solun sisään. Solukalvon toimiessaan normaalisti solu laskee ulos “kuona-aineet” ja pitää sisällään tarvittavan määrän nestettä sekä ravintoaineita toimiakseen hyvin. Mikäli solukalvo ei toimi optimaalisesti se estää soluja kommunikoimasta keskenään. Tämä altistaa sairauksille, hidastuneelle paranemiselle, tulehduksille ja vaikuttaa jopa geenien toimintaan.Kalan Omega-3 rasvahappoja (EPA ja DHA)  pidetään tutkimusten mukaan kiistattomasti terveyttä edistävänä. PubMed - tietokannassa löytyy tällä hetkellä yli 20 000 tutkimusta ko. aiheesta.Omega-3-rasvahappojen vaikutusta masennuksen hoidossa on tutkittu tieteellisissä kaksoissokkokokeissa jo yli 10 vuotta. Eri maista julkaistut tutkimukset ja tapausselostukset viittaavat siihen, että Omega-3-rasvahapot ovat antidepressiivisiä ja antipsykoottisia. Villiä kalaa vähintään 4 kertaa viikossa olisi hyvä valinta, mutta jos ei syö riittävästi kalaa, niin ravintolisänä täytyy syödä laadukasta Omega-3 valmistetta.Kalan Omega-3-rasvahapot masennuksen ehkäisyn ja hoidon tukena!
http://www.tohtori.fi/?page=4690561&id=2833483


Kalan Omega-3-rasvahapot vähentävät kuolleisuutta enemmän kuin statiinit!
http://archinte.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=486503"Alpha Omega Trialissa pieniannoksinen kalaöljy (yhteensä 400 mg EPA:a ja DHA:ta) ja 2 grammaa alfalinoleenihappoa PUOLITTI sydäntapausten määrän niillä sydänpotilailla, jotka EIVÄT käyttäneet statiinilääkitystä (HR 0.46). Statiinilääkitystä käyttäneillä omega-3-rasvoista EI ollut hyötyä tässä tutkimuksessa. Se herättääkin kysymyksen, tulisiko sydänpotilaiden käyttää mieluummin kalaöljyjä ja alfalinoleenihappoa kuin statiineja. Kiinnostavaa tuloksissa on myös se, että pieniannoksinen kalaöljy ei auttanut yksin, eikä myöskään alfalinoleenihappo, vaan tarvittiin molempia."
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22301766


"Tutkimusten mukaan juuri EPA ja DHA ovat merkityksellisimpiä omega3-rasvahappoja terveydellemme. Kalaöljystä saatavat EPA ja DHA parantavat mm. hedelmällisyyttä, edesauttavat sikiön, sekä kasvavien lasten aivojen ja silmien normaalia kehitystä, ylläpitävät parempaa keskittymis- ja oppimiskykyä niin lapsilla kuin aikuisillakin, alentavat riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin, alentavat korkeaa verenpainetta, ehkäisevät rytmihäiriöitä, ennaltaehkäisevät astmaa ja allergioita, sekä lievittävät niiden oireita, helpottavat reumaattisen niveltulehduksen oireita. EPA ja DHA vähentävät kroonista tulehdusprosessia elimistössä, jolloin niillä on ennaltaehkäisevä vaikutus kaikkiin kroonisiin tulehdussairauksiin.

Omega3-rasvahappojen päivittäisen saannin turvaamiseksi meidän tulisi nauttia esim. rasvaista lohta (ei rehulla kasvatettua, vaan luonnossa kasvanutta) 150 g päivässä. Useimmille se on mahdotonta. Niinpä helpoin ja turvallisin tapa turvata päivittäinen omega3-rasvahappojen saanti on nauttia rasvaisen kalansyönnin lisäksi kalaöljyä."

http://www.amplia.fi/?x103997=143629


Tähän saakka yleinen käsitys on ollut, että kalaöljyt lisäisivät verenvuotoriskiä. Uuden tieteellisen katsausartikkelin mukaan ei ole kuitenkaan näyttöä siitä, että näin olisi. Sen mukaan kalaöljyillä on veritulppia vähentävää vaikutusta mutta ne eivät kuitenkaan lisää verenvuotojen riskiä. Kalaöljyt päinvastoin usein parantavat hoitotulosta.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24472372


SSRI-lääkkeillä hoidettu vakava masennus ei aina parane täysin, vaan potilaalle jää jälkioireita (residuaalioireita): unettomuutta, surullista  mielialaa, keskittymiskyvyttömyyttä ym. Jälkioireet saattavat heikentää toimintakykyä ja hidastaa työhön tai kouluun paluuta sairauslomalta. Uuden kliinisen tutkimuksen mukaan kalaöljystä saattaa olla merkittävää apua nuorten masennuspotilaiden hoidossa. Tulos vahvistaa aikaisempia tutkimuksia. Kalaöljy tulisi lisätä viivyttelemättä masennuksen käypä hoito -suositukseen, kuten psykiatri Mauno Rauramo on ehdottanut Duodecimille jo vuonna 2009.
http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2614


Omega-3-rasvahapoilla on paljon hyödyllistä vaikutusta aivotoimintaan sikiöstä vaariin. Uudessa kontrolloidussa tutkimuksessa selvitettiin sitä, voiko omega-3-rasvahappolisä vähentää epäsosiaalista käytöstä 8-16-vuotiailla lapsilla ja nuorilla.

Kuusi kuukautta kestäneessä ja kaksoissokkoutetussa tutkimuksessa havaittiin, että omega-3-rasvahapot vähensivät vanhempien arvion mukaan lasten ja nuorten epäsosiaalista ja aggressiivista käytöstä 42 prosentilla ja masennusta 68 prosentilla kuusi kuukautta hoitojakson jälkeen arvioituna. Mikä mielenkiintoista, myös omega-3-rasvahappoja saaneiden lasten ja nuorten vanhempien epäsosiaalinen käytös parani, mikä selittynee sillä, että vanhempien stressi väheni lasten käyttäytymisen helpotuttua.

Tutkimuksessa käytetty omega-3-rasvahappolisä sisälsi pitkäketjuisia omega-3-rasvahappoja yhteensä 600 milligrammaa ja lisäksi 400 milligrammaa alfalinoleenihappoa.
https://www.facebook.com/suomenterveysravinto/posts/512743025536606


Kalaöljy ja sen omega-3 ovat nyt suuren kiinnostuksen kohteena myös koululääketieteessä. Kalaöljyn omega-3-rasvahapot lisättiin keväällä 2009 Suomessa ja muualla EU:ssa veren rasvahäiriöiden (dyslipidemioiden) Käypä hoito -suosituksiin, joiden mukaan lääkäreiden tulee hoitaa potilaitaan. Tutkimusten mukaan kalaöljyn (mutta ei kasviöljyn) omega-3:t pitävät yllä ja parantavat kuntoa, sydän- ja verisuoniterveyttä, aivotoimintoja, mielialaa ja ehkäisevät reumatauteja, astmaa, masennusta ja jopa syöpää. Onko enää mitään, mihin omega-3:t eivät kykenisi?
http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=190


Uuden kontrolloidun tutkimuksen mukaan kalaöljyt vähentävät tulehdusta ja suojaavat sydämen toimintaa potilailla, jotka ovat äskettäin selvinneet sydänkohtauksesta. Tutkittavat käyttivät suuriannoksista kalaöljylisää kuuden kuukauden ajan sydänkohtauksen jälkeen. Kalaöljyä käyttäneiden sydämen toiminta parani lumevalmisteeseen verrattuna. Lisäksi kalaöljyä käyttäneillä havaittiin vähemmän fibroosia eli sydänkudoksen arpeutumista.
https://www.facebook.com/suomenterveysravinto/posts/610992232378351Paluu tämän sivun alkuun

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Kasviöljyjen rasvahapot!


Paluu tämän sivun alkuun

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Liikunta on mahtava masennuslääke!
 

Vaikka fyysinen kunto olisikin sinulle toisarvoinen asia, kuntoilu kannattaa jo senkin takia, että se torjuu tehokkaasti masennusta.

Kun väsymys talven pimeydessä painaa, ja aloitekyky on nollassa, jopa kävelylenkille lähteminen voi tuntua liian suurelta ponnistukselta. Liikkeelle kannattaa kuitenkin lähteä, koska liikkumattomuus voi altistaa masennukselle ja syventää sitä.

- Tutkimusten mukaan liikunta vaikuttaa lievään masennukseen paremmin kuin lääkkeet.

Raskaassa, pitkäkestoisessa liikunnassa mielihyvähormonien eli endorfiinien eritys lisääntyy, mutta niiden vaikutus on lyhytaikainen eikä selitä liikunnan myönteistä vaikutusta mielialaan. Merkittävää on kuitenkin se, että liikunta kohottaa välittömästi vireystilaa ja lisää ainakin yhden hermosolujen välittäjäaineen, serotoniinin, määrää aivoissa.

Tutkimuksissa on osoitettu, että liikunta myös korjaa masentuneen aivoissa tapahtuneita muutoksia. Liikunta lisää hermokasvutekijöiden erittymistä ja rakentaa katkenneiden hermosolujen välille uusia yhteyksiä.

Jos ei ole aiemmin harrastanut liikuntaa, aloittaminen voi tuntua hankalalta. Silloin ystävät voivat auttaa ja innostaa.

Jos mieli on maassa, liikkeelle kannattaa lähteä varovasti. Jos rehkii heti liikaa, saa paikat helposti maitohapoille, tulee epäonnistumisen tunne ja harrastus lopahtaa alkuunsa.

Kävely luonnossa on yksinkertaisin tapa lähteä liikkeelle. Ensin voi tehdä pienen kävelylenkin. Jo se, että saa itsensä liikkeelle, saa ihmisen arvostamaan itseään enemmän.

Eläkeikäisiä liikuntaryhmät virkistävät tutkitusti jo siksikin, että niissä tapaa muita ihmisiä.

- Vähitellen liikunnan määrää voi lisätä, mutta ihmesuorituksiin ei kuitenkaan tarvitse yltää. Tärkeintä on liikunnan säännöllisyys. Riittää, että harrastaa kohtuullisen rasittavaa liikuntaa - eli että hengästyy ja hikoilee kevyesti tunnin kerrallaan kaksi kolme kertaa viikossa.

Masennustiloissa vuorokausirytmi häiriintyy helposti. Voi olla vaikea nukahtaa, uni voi olla pätkittäistä eikä aamulla jaksaisi millään nousta ylös. Myös ruokahalu voi lisääntyä, jolloin paino karkaa helposti käsistä.

Liikuntalajilla ei ole väliä. Pääasia on, että löytää itselle mieleisen lajin, jolloin liikunnasta tulee helpommin elämäntapa.

- Hermoverkkojen muotoutumisen kannalta tehokkainta saattaa kuitenkin olla sellainen liikunta, joka haastaa myös oppimaan.

Ulkona saa raitista ilmaa, mikä jo sinällään virkistää aivoja. Sääolot ovat meillä talvella usein kuitenkin sellaiset, ettei pimeässä, räntäsateessa ja liukkaalla tee mieli lenkkipolulle. Jumppa- ja kuntosali ovat silloin hyviä vaihtoehtoja, sillä sisä- ja ulkoliikunta hoitavat mieltä yhtä hyvin.

Liikunnan hyviin puoliin kuuluu tietysti myös se, että kunto kohenee ja suorituskyky paranee. Apeuden kanssa painiskelevaa ilahduttanee kuitenkin, että liikunta kohottaa mieltä nopeammin kuin kuntoa.

Silti nykyinen maailmanmeno ei kannusta liikkumaan: pienikin matka kuljetaan helposti autolla ja tietokoneen ääreen on niin helppo jämähtää. Samaan aikaan ihmetellään mielialalääkkeiden lisääntyvää käyttöä. Mitä pitäisi tehdä?

- Koululiikunnan ja nuorison liikuntakasvatuksen merkitystä pitäisi korostaa entisestään. Tutkimuksissa on saatu selvää näyttöä siitä, että liikunnan vähäisyys murrosiässä ennustaa masennusta varhaisaikuisuudessa. Myös työnantajien kannattaa pitää huolta työntekijöistään ja tukea aktiivisesti työpaikkaliikuntaa.


http://jamesclear.quora.com/Natural-Happiness-The-Truth-About-Exercise-and-Depression?ref=fb
Metsäntutkimuslaitoksen selvityksen mukaan hyvin lyhyet ajat metsässä vaikuttavat ihmisen psyykkeeseen ja fysiikkaan. Verenpaineen laskemisen lisäksi päivittäin metsässä vietetyt 20 minuuttia kohottavat elinvoimaisuuden tunnetta.
http://yle.fi/uutiset/jo_20_minuutin_oleskelu_metsassa_laskee_verenpainetta/7739746?ref=leiki-uu
Paluu tämän sivun alkuun
_________________________________________________________________________________________________________________________________

ADHD ja ADD sairauksien ravitsemushoito!

Aiheuttaako väärä ruokavalio ADHD:ta ja ADD:tä? Tämä epäjohdonmukainen tapa käyttäytyä voi johtua ruoasta, ympäristön allergeeneistä ja monesta muusta seikasta. Tämä kirja näyttää tien luonnonmukaisempaan hoitoon ADD:sta ja ADHD:sta kärsiville. Kirja löytyy myös kirjastosta. http://cdon.fi/kirjat/bell%2c_rachel_ym-/add-_ja_adhd-ruokavalio-19199578


ADHD:n lääkehoito kyseenalaista!
http://www.youtube.com/watch?v=S77DlFclNGM&feature=relmfu


Japanilais-amerikkalais-saksalainen kaksoissokkotutkimus vahvistaa tietoa, jonka mukaan soijasta uutettu fosfoseriini lievittää lasten ADHD:n oireita. Lapset saivat päivittäin joko 200 mg fosfoseriiniä tai lumevalmistetta kahden kuukauden ajan. Fosfoseriini paransi tarkkaavaisuutta, vähensi yliaktiivisuutta ja impulsiivista käyttäytymistä ja paransi lyhytaikaista kuulomuistia.
 
Fosfoseriiniä saa terveyskaupoista, markettien luontaistuotehyllyiltä ja apteekeista. ADHD:n lisäksi se voi ehkäistä dementiaa ja olla avuksi stressissä. Fosfoseriini on turvallinen luonnonaine, jota on runsaasti esimerkiksi säilykkeinä myytävissä pikkumakrilleissa.   http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/jhn.12090/abstract


ADHD:n ja ADD:n hoito ravinnolla!
http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=111


ADHD:n lääkitys kiistanalaista
http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=10


ADHD eli tarkkaavuus- ja impulsiivisuushäiriö, levottomuus ja ylivilkkaus on yleisin lastenpsykiatrinen häiriö.
http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=112


Lukuisat tutkimukset eri maista (Ruotsi, Englanti, Espanja, Saksa, Yhdysvallat ja Australia) osoittavat, että ainakin osa ADHD-lapsista hyötyy selvästi kalaöljyn omega-3-rasvahapoista ravintolisänä. Asiaa on tutkittu jo pitkään mm. Australiassa, josta nyt julkaistiin jälleen uusi raportti aiheesta.
http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2564


Lukivaikeus ja ADHD
Monet lukivaikeudet ja ADHD:n oireet johtuvat aivojen aineenvaihdunnan häiriöistä, joita voidaan korjata rasvahappojen avulla. Oxfordin yliopiston tutkimuksissa EPA valmisteella saatiin ADHD lasten kognitiiviset taidot kehittymään ja käytös rauhoittumaan merkittävästi, mitä ei tapahtunut oliiviöljyä käyttäneessä placeporyhmässä. Myös magnesiumin merkitystä ADHD:ssa on tutkittu. Eräässä 94 pojan ja 20 tytön aineistossa 95%:lla oli piilevä magnesiumin puute ja 200 mg vuorokausiannos lisäravinteena rauhoitti levottomia lapsia.


ADHD vai ei-ADHD?
http://www.potilaanlaakarilehti.fi/kommentit/adhd-vai-ei-adhd/


ADHD-lääkkeet tuplaavat lasten sydäntautien riskin
http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2644


Ruokavalio on lääkkeitä tehokkaampi hoito ADHD:hen
http://elamakasissamme.blogspot.fi/2011/03/ravinnon-merkitys-ylivilkkaudessa.html


Ruokavalio saattaa selittää ADHD-oireet osalla lapsista!
http://elamakasissamme.blogspot.fi/2011/02/onko-ruoalla-vaikutusta-adhd-lapsiin.htmlPaluu tämän sivun alkuun

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Kofeiini yliherkkyys!

Kofeiinille voi olla yliherkkä jo syntymästä asti tai tulla sille yliherkäksi myöhemmällä iällä. Kofeiinia on eniten kahvissa ja teessä. Kofeiini on piriste, joka vaikuttaa keskushermoston toimintaa kiihdyttävästi. Kofeiini vaimentaa väsymyksen tunnetta ja lisää vireyttä sekä valppautta. Kofeiinin piristävä vaikutus on hyvin yksilöllistä ja se kestää muutamasta tunnista jopa kymmeniin tunteihin kofeiinin määrästä ja henkilön aineenvaihdunnasta riippuen. Piristävän vaikutuksensa vuoksi kofeiini voi aiheuttaa unihäiriöitä.

Alla lista mahdollisista kofeiinin aiheuttamista yliherkkyysoireista, joita voi tulla riippuen kofeiinin määrästä.

kiihdyttää aineenvaihduntaa

aiheuttaa sydämentykytystä
aiheuttaa vapinaa
psyykkisiä haittoja ovat muun muassa masennus, ahdistus, paniikkioireet ja paniikkihäiriö
aiheuttaa vatsavaivoja
aiheuttaa ruuansulatusvaivoja
lisää hikoilua
lisää sydämen lyöntitiheyttä
lisää virtsaamista
lisää kuivasilmäisyysoireita

Lähde:  http://fi.wikipedia.org/wiki/KofeiiniKaakaotuotteet sisältävät kofeiinin kaltaista kemiallista ainetta nimeltä teobromiini.Teobromiini (3,7-dimetyyliksantiini) on alkaloidi, jota on muun muassa kaakaopuun siemenissä, eli myös suklaassa. Se luokitellaan metyyliksantiineihin yhdessä samankaltaisten kofeiinin ja teofylliinin kanssa. Teobromiinin piristävä vaikutus on paljon heikompi kuin kofeiinin. Teobromiini on kofeiinia tehokkaampi diureetti eli virtsanerityksen määrää lisäävä aine. Teobromiinia on kaakaopuun siementen lisäksi muun muassa matessa, teepensaan lehdissä, kolapähkinöissä sekä pieniä määriä arabiankahvissa.Energiajuomat ovat IN nuorten keskuudessa, mutta niiden käytöllä voi olla vakavat seuraukset. Ne voivat lisätä mahdollisuutta saada sydänkohtaus nostamalla nopeasti verenpainetta. Ne ovat myös hyvin tuhoisia hampaille runsaan energiamääränsä ja korkean happopitoisuutensa ansiosta.

Rasvamaksa ei ole vain vanhojen juoppojen vaiva. Se lisääntyy myös lapsilla ja nuorilla, jotka ovat energiajuomien ja limsojen suurkuluttajia.
http://www.iltasanomat.fi/terveys/art-1288724975738.html?pos=ksk-trm-trvs-ostu


Kahvissa on noin 1000 ainesosaa. Vain 30 niistä on tutkittu, ja niistä 19 oli syöpää aiheuttavia.Paluu tämän sivun alkuun

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Sosiaalisten tilanteiden pelko!

http://www.terve.fi/sosiaalisten-tilanteiden-pelko/sosiaalisten-tilanteiden-pelko


Paluu tämän sivun alkuun
_________________________________________________________________________________________________________________________________

Yliherkkyys hajusteille!


Tuoksuherkät koetaan häiriköiksi:   Joka toinen meistä alkaa voida pahoin, väsyy tai saa päänsärkyä (paha migreenikohtaus saattaa tulla) ja muita yleisiä ruumiillisia oireita ympäristömme tavallisista tuoksuista kuten tupakansavusta, tunkkaisesta sisäilmasta, lakan, maalin, kopiokoneen, pesuaineen, pakokaasun tai työtoverin parfyymin, partaveden tai hien tuoksusta. Tällaisella herkkyydellä ei ole toistaiseksi vakiintunutta termiä. Termi tuoksuherkkyys kuvaa ilmiötä ehkä parhaiten. Kyseessä ei ole allergia, vaikka herkkyys usein sekoitetaankin siihen.

Työtehoa heikentävä tuoksu voi olla niin heikko, ettei sitä edes huomata.

Tuoksuherkkyys on perinnöllinen ominaisuus. Se on hyödyttänyt esi-isiämme varoittamalla pilaantuneesta ruoasta, villieläimistä ja muusta epätavallisesta ja mahdollisesti vaarallisesta asiasta ja taannut siten paremmat mahdollisuudet selvitä hengissä. Herkkyyttä ei pystytä mittaamaan objektiivisin keinoin eikä siihen ei ole toistaiseksi käytettävissä kunnollista hoitokeinoa. Antihistamiinit auttavat usein ainakin jonkin verran, mutta aivan liian moni joutuu oireittensa voimakkuuden takia käpertymään kotinurkkiinsa uskaltamatta lähteä edes kauppaan. Työpaikat onnistutaan tavallisesti saamaan siedettävän tuoksuttomiksi mutta nipottajan ja häirikön maineelta ei suojaa mikään.
http://www.hajusteyliherkkyys.com/perustietoaSairaudesta.htmlAjattelet että henkilökohtainen hygienasi, itsevarmuutesi ja viehättävyytesi ovat kunnossa, kun tuoksut. Peset suihkussa hiuksesi ja ihosi tuoksuilla, puhdistat suusi tuoksuvilla, puhdistat ihosi ja meikkaat tuoksuvilla, lisäät tuoksuvan deodorantin, vartalovoiteen, ehkä jalkasuihkeen ja intiimisuihkeen, lisäät tuoksuvan hiusgeelin, hiuslakan ja hajuveden. Pukeudut hajusteilla pestyihin vaatteisiin ja lisäät hajustetun pikkuhousunsuojan.

Kylpyhuoneen ja wc:n olet jo pessyt hajustetuilla, samoin saunan ja keittiössä tiskit. Todennäköisesti kaikki siivousaineesi ovat tuoksuvia. Olet ehkä sijoittanut kotiisi ilmanraikastimen.

Menet autoosi, joka tuoksuu, tai bussiin ja työpaikalle, jossa muutkin tuoksuvat. Hengität hajusteita sisääsi koko päivän. Niitä tunkeutuu myös ihosi läpi.

Jonain päivänä ehkä huomaat, että silmiäsi kirvelee ja ne valuvat vettä, nenä on tukossa, päätä särkee, pyörryttää, ajatukset ovat tokkuraiset, rintaa painaa ja yskittää, ääni käheytyy, väsyttää ja oksettaa. Alat epäillä että sinulla on astma. Kutiset odottamattomasti.

Voi olla, että olet herkistynyt hajusteille.

JATKUU
http://www.elinahytonen.fi/2012/05/hajuste-kavala-ystava/
Paluu tämän sivun alkuun
_________________________________________________________________________________________________________________________________

Eroon paniikkihäiriöstä!

http://www.paniikkihairio.com/


Ohjeita paniikkihäiriön ja masennuksen tueksi:


http://www.paniikki.com/paniikki_ohjeet.html


Joskus aikuisiällä kehittyneiden paniikkikohtausten taustalla on kilpirauhasen tai lisämunuaisen ydin­kerroksen liikatoiminta tai alkava sokeritauti, jotka lisäävät paniikkiherkkyyttä.


Paluu tämän sivun alkuun
_________________________________________________________________________________________________________________________________

Eroon ahdistuksesta!

Ahdistus on normaali tunne, mutta pitkään jatkuvana se saattaa haitata elämää. Näin lievität pelon tunteita.

1. Opettele epämukavuuden sietämistä. Ahdistus tuntuu ikävältä, mutta et tule hulluksi, sairastu tai kuole. Muista, että olosi johtuu reaktiosta, joka menee ohi.

2. Tunnista pelot ahdistuksen taustalla. Voitko ratkaista niitä tekemällä muutoksia elämässäsi? Jos voit, toimi askel kerrallaan. Jos et, lopeta märehtiminen.

3. Siirrä huolet huolihetkeen. Kirjoita iltaisin 10 minuuttia huoliasi ylös, kunnes olosi helpottaa.

4. Ahdistuksen aikana rentoudu ja keskity rauhalliseen palleahengitykseen. Voit myös mennä ajatuksissasi johonkin turvalliseen paikkaan.

5. Ankkuroi rauhallinen olo kehomuistiisi. Hengitä muutama syvä palleahengitys ja sano itsellesi: ”Rauhoitu, rentoudu.” Voit myös koskettaa vaikka käsivarttasi tyynesti. Kun toistat tätä usein, kehosi alkaa muistaa miellyttävän olon, ja sanat tai kosketus rauhoittaa sinut.

6. Opettele esimerkiksi päiväkirjan avulla tunnistamaan tilanteet, jotka laukaisevat ahdistuksen tai paniikin. Kun tunnistat alkuoireesi, opit katkaisemaan ahdistuksen heti alkuun. Kun ahdistus uhkaa, rauhoitu ja keskitä huomiosi muuhun: hengitykseen tai ympäristön yksityiskohtiin. Voit myös soittaa jollekulle tai paneutua työhön tai peliin.

7. Kuuntele sisäistä puhettasi ja käännä kielteisyys myönteiseksi. Lopeta vaatiminen, soimaus ja kauhukuvien maalaus. Rauhoita, rohkaise ja kannusta itseäsi. Kyseenalaista ajattelusi ja kysy, onko todella näin. Muista, että ikävyydestä voi aina oppia jotain. Yritä suhtautua tulevaan realistisen myönteisesti.

8. Jos kammo rajoittaa elämääsi, altistu sille vähitellen. Kasvata motivaatiotasi: Mitä hyötyä sinulle on pelon voittamisesta?

9. Listaa vaikeita tilanteita ja paikkoja. Aloita altistus mielikuvissasi helposta tilanteesta. Rentoudu ensin ajatuksissasi rauhallisessa maisemassa. Elävöitä maisemaa tuoksuin, äänin ja tuntein. Mene sitten ajatuksissasi ongelmatilanteeseen ja kohtaa se luottavaisena. Muokkaa pelottavia asioita mukaviksi tai hassuiksi.

10. Aloita oikea altistus vähitellen. Jos bussimatka pelottaa, käy tyhjässä linjurissa päätepysäkillä ystävän kanssa ja sitten yksin. Etene yhden pysäkinvälin matkasta pitempään reissuun. Älä lannistu vastoinkäymisistä.


http://www.tukiverkko.fi/hyvinvointi/mieliala/ahdistuneisuus/eroon-ahdistuksesta/


Ahdistuksen oma-apu!

http://www.vahvistamo.fi/vahvistamo/tunteet/tunteiden_aakkoset/ahdistus/ahdistuksen_oma-apu


Meditaatio vähentää masennusta ja ahdistusta, mahdollisesti myös kipuja.

http://archinte.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=1809754#Abstract
Paluu tämän sivun alkuun

_________________________________________________________________________________________________________________________________


Stressi haltuun!

http://biohakkerit.fi/2014/02/06/stressin-biohakkerointi/


Tee stressistä ystävä!

http://www.raikasweb.com/tee-stressista-ystava


Neljä syytä miksi emme huomaa stressiä.

http://www.kristianekstrom.com/blogi/nelja-syyta-miksi-emme-huomaa-stressiaTyökaluja ja vinkkejä stressinhallintaan!


http://samisundvik.com/2015/01/01/tyokaluja-ja-vinkkeja-stressinhallintaan/


Stressi ei synny kiireestä, se syntyy epävarmuudesta!

http://www.hs.fi/tyoelama/a1424427813694

Paluu tämän sivun alkuun


_________________________________________________________________________________________________________________________________


Tässä jutussa selviää miten voit vahvistaa itsetuntoasi. Selviää myös miten vahva itsetunto tuntuu jopa kropassa.

http://blogit.iltalehti.fi/christer-sundqvist/2014/02/14/ihmettelen-ihmiselimiston-ihmeellisyyksia-ihme-nro-3-itsetunto/_________________________________________________________________________________________________________________________________

Suolisto, ihmisen toiset aivot!

Nykytutkimuksen perusteella tiedetään, että suoliston mikrobikanta vaikuttaa suoraan aivoihin. Suoliston ja muun kehon terveyden kannalta olisi hyvä välttää ainakin kolmea erilaista ruoka-aineryhmää. Ensimmäinen niistä on teollisesti prosessoidut, raffinoidut öljyt (margariinit, kasvirasvakermat jne...), teollisesti prosessoidut valkojauhotuotteet ja sokeri.
http://www.studio55.fi/terveys/article/ravitsemusasiantuntija--valta-naita-ruoka-aineita/2769632


Suoliston bakteerit voivat vaikuttaa paitsi terveyteen, myös ihmisen mieleen – jopa tunteisiin. Arkijärjellä uskomattomalta tuntuvaa yhteyttä tutkitaan ihan vakavasti.
http://www.ts.fi/teemat/tiede/565050/Suoli+ja+tunteet


Autistiset hiiret "paranivat" kun niiden suolistoa hoidettiin probiooteilla.
http://www.sciencedaily.com/releases/2013/12/131205141900.htm


Tutkimus: Ruokavalion muutos keikauttaa suoliston mikrobit päivässä
http://www.hs.fi/tiede/Tutkimus+Ruokavalion+muutos+keikauttaa+suoliston+mikrobit+p%C3%A4iv%C3%A4ss%C3%A4/a1387170183454


Syömmekö itsemme masentuneeksi?
http://ohjelmat.yle.fi/akuutti/syommeko_itsemme_masentuneeksi


Näin huolehdit mielenterveydestäsi – 10 yksinkertaista neuvoa
http://www.terve.fi/elamanhallinta/nain-huolehdit-mielenterveydestasi-10-yksinkertaista-neuvoa


Näin roskaruoka vaikuttaa aivoihisi - vakavia seurauksia jo viidessä päivässä
http://www.iltalehti.fi/terveys/2013123017881683_tr.shtml


Meditaatio vähentää masennusta ja ahdistusta, mahdollisesti myös kipuja.
http://archinte.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=1809754#Abstract


Ei ole olemassa mitään sairautta nimeltä "masennus", jota voitaisiin hoitaa yleispätevästi yhden protokollan mukaisesti, esim. SSRI-lääkkeillä. Masennus on paremminkin kuin kuume; oire siitä, että elimistössä on jotain vialla. Masentuneelle ihmiselle täytyisi tehdä kokonaisvaltainen ja kattava tutkimus ja selvittää, mistä hänen huono olonsa johtuu, sen sijaan että hänelle diagnosoitaisiin 15 minuutin keskustelun jälkeen "masennus" ja iskettäisiin pilleriresepti kouraan. Täällä esitellään 14 eri syytä, joista masennus voi johtua. Sivuston ylläpitäjällä itsellään todettiin pyroluria, alimetylaatio ja mutaatio MTHFR-geenissä. Saatuaan niihin asianmukaista hoitoa hän toipui.
http://www.gethelpfordepression.info/


Tulevaisuuden hoitoa on yhdistää lääke- ja leikkaushoidot asianmukaiseen ja kustannustehokkaaseen ravitsemushoitoon.
http://www.nly.fi/artikkeli/vajaaravitsemustilan-arviointi-kuuluu-laakarille


Vain osa lääketutkimuksista tai niiden tuloksista julkaistaan. Lisäksi tutkittavan lääkkeen kannalta edulliset tulokset valikoituvat todennäköisemmin julkaistaviksi. Tämä johtaa usein todellisuutta parempaan kuvaan lääkkeiden vaikutuksista ja turvallisuudesta.
http://sic.fimea.fi/2_2014/kaikki_kiiltava_ei_ole_kultaa


Kun mieli on maassa, ei ensimmäiseksi tule mieleen, että syy voisi olla suolistossa. Viime vuosina tehdyt tutkimukset kuitenkin osoittavat, että suoliston bakteerit tuottavat samoja aivojen välittäjäaineita kuin aivotkin. Näitä ovat muun muassa dopamiini, serotoniini, endorfiini ja GABA.

Dopamiini auttaa ylläpitämään keskittymiskykyä. Serotoniini ja endorfiini kohentavat mielialaa.

GABA ehkäisee muun muassa ahdistus- ja paniikkihäiriöitä.
http://www.hs.fi/terveys/a1407925354969?jako=c47c809b3c6547492b653c3420f4c555&ref=fb-share


Aivot ja suolisto kulkevat käsi kädessä

Aivot-suolisto -akseli (eng. gut-brain axis) tarkoittaa hermostollista ja biokemiallista yhteyttä suoliston hermoston ja keskushermoston välillä. Suoliston mikrobiomin eli bakteerikannan tiedetään vaikuttavan keskeisesti immuunijärjestelmän ja hermoston toimintaan[21], käyttäytymiseen[22], stressinsietokykyyn[23], mielialaan[24] sekä muun muassa ahdistukseen ja masennukseen[25]. Erityisesti viimeisen kahden vuosikymmenen aikana on alettu ymmärtää suoliston merkitys aivojen hyvinvoinnin osalta.

Suoliston jatkuva tulehdustila tai epätasapaino voi aiheuttaa suoliston pinnan solujen välisten liitosten heikkenemistä, mikä aiheuttaa suoliston läpäisevyyttä (eng. gut permeability). Vastaavasti heikentynyt aivojen toiminta tai esimerkiksi stressin aiheuttama hermoston yliaktiivisuus vaimentaa kiertäjähermon (vagus) toimintaa.[26] Tämä heikentää immuunijärjestelmän toimintaa ja pienentää suoliston verenkiertoa, mikä taas lisää haitallisten hiivasienten ja bakteerien kasvua suolistossa.[27] Nämä voivat vaurioittaa suoliston pintasolukkoa ja pahentaa suoliston läpäisevyyttä.[28,29]

Suoliston bakteerikanta muuttuu ruokavaliomuutosten myötä nopeasti. Hiirillä tehdyissä tutkimuksissa on havaittu, että ruokavaliota vaihtamalla mikrobiomi voi muuttua yhdessä päivässä. Ihmisillä vastaavaa muutosta tapahtuu myös, mutta tarkkaa aikaa ei vielä toistaiseksi tiedetä.[30] Ruokavaliota suoliston kannalta edullisemmaksi vaihtamalla on saatu positiivisia tuloksia kroonisen tulehduksen, ylipainon sekä suoliston läpäisevyyden hoidossa.[31]
http://biohakkerit.fi/2014/10/09/suoliston-kunto-terveyden-kulmakivi


Paluu tämän sivun alkuun
_________________________________________________________________________________________________________________________________

Ravinnon merkitys!
Ravinnolla on keskeinen merkitys aivojen monimutkaisen verkoston toiminnalle ja aivoterveydelle. Sekä neuronit eli hermosolut että viestiä vievät aivojen välittäjäaineet muodostuvat ravintotekijöistä.

Ravinnon tiedetään vaikuttavan mm. immuniteettiin eli vastustuskykyyn, mielialaan (esim.masennus, aggressiivisuus), hormonitoimintaan, lisääntymiskykyyn, syöpien kehittymiseen, perimään, unen laatuun, jaksamiseen jne...

Keskeisin tekijä on ravinnon vaikutus suolistoon, jossa muodostuu jopa 80% immuniteetistamme. Immuniteettijärjestelmäsi toimiessa huonosti sairastut.

Serotoniinista jopa 95% syntyy suolistossa, joten aivojen hoitaminen alkaa suoliston hyvinvoinnista.


Suurelta osin elintavoista aiheutuvia kansantautejamme, kuten kohonnutta verenpainetta, aikuistyypin diabetesta, kohonneita veren rasva- ja kolesteroliarvoja sekä osteoporoosia ja myös masennusta, hoidetaan pääasiassa lääkkeillä. Lääketehtaat voivat hyvin, kansa sairastaa, syö lääkkeitä ja kärsii sivuvaikutuksista. Lääkkeet eivät kuitenkaan tehoa kansantautiemme todelliseen syyhyn eli epäterveellisiin elintapoihin. Lääketieteen isä Hippokrates sanoi jo aikanaan "ruoka olkoon lääkkeesi". Miksi nykyiset terveydenhuollon ammattilaiset ovat unohtaneet tämän ikivanhan viisauden? Vuodesta toiseen intetään, että tavallinen ruoka riittää turvaamaan ravintoaineiden saannin. Monelle tavallinen ruoka on vilja eri muodoissaan, lisäainepitoisia eineksiä, keinotekoisia makeutusaineita, sokerisia muroja, valkoisia jauhoja sisältäviä leivonnaisia sekä sokeririkkaita maustettuja maitotaloustuotteita. Sellainen ruoka ei riitä. Ravintoainepuutokset ajavat ahmimaan ja sekoittavat ihmisen herkän sisäeritysjärjestelmän ja aiheuttavat sitä kautta monia vakavia riippuvuuksia. Ravintoainepuutokset altistavat sairauksille, räjäyttävät terveydenhuollon kustannukset ja katkaisevat työuran ennen aikojaan.


Terveellisen ravinnon kivijalka koostuu kolmesta asiasta: proteiineista, väreistä ja rasvoista.

Lyhyesti: Aikuinen tarvitsee perusruokavaliossa n. 80 grammaa hyviä rasvoja ja proteiinia päivässä. Lisäksi vähintään 500 grammaa kasviksia, vihanneksia, juureksia, hedelmiä, papuja, linssejä, herneitä ja marjoja. Vettä janoon 1,5-2 litraa. Ja jos nälkä jää, niin perunaa, riisiä tai viljaa.

Kuuntelemalla omaa elimistöäsi, löydät juuri sinulle sopivan ruokavalion. Ihmiset ympäri maailmaa elävät mitä erilaisimmilla ruokavalioilla ja pysyvät terveinä, koska he syövät puhdasta ja luonnonmukaista ruokaa sekä ennen kaikkea ruokaa, joka sopii juuri heille.

Kun perusruokavalio on kunnossa, niin herkkuja voi syödä hyvällä omalla tunnolla 1-2 kertaa viikossa painon tai terveyden siitä heilahtamatta suuntaan taikka toiseen.


Hyviä rasvoja:

Villi kala, pähkinät, siemenet, manteli, avokado, kananmuna, kylmäpuristetut luomu kasviöljyt. Eläinrasvat (luomu, niittyliha ja riista ovat parhaimpia).

Kylmäpuristetuilla öljyillä laatua ruokavalioon!
http://suomenterveysravinto.fi/blogi/kylmapuristetuilla-oljyilla-laatua-ruokavalioon/

Tuoreen laajan tiedekatsauksen mukaan rasvan laatu ei vaikuta sepelvaltimotaudin riskiin. Tutkimustieto ei tue selvästi suosituksia “kovan” rasvan vähentämisestä ja “pehmeän” rasvan lisäämisestä sydän- ja verisuonitautien ehkäisyssä.
http://ravitsemusjaterveys.wordpress.com/2014/03/18/taas-uusi-tiedekatsaus-rasvan-laadulla-ei-merkitysta-sydanriskiin/ÄLÄ SYÖ margariinia (40 %, 60 % tai 80 % rasvaa + loput vettä) tai kevytlevitettä (rasvaa jokin muu määrä kuin 40 %, 60 % tai 80 % + vettä), eikä muitakaan prosessoituja kasviöljyjä ja -rasvoja. Eli vältä elintarvikkeita, joissa on ainesosina: kovetettu kasvirasva, kovetettu kasviöljy, kasvirasva, kasviöljy, auringonkukkaöljy, rypsiöljy, maissiöljy, , pellavaöljy, kasvisteroliesterit, palmuöljy, palmurasva, kookosrasva sekä rasvahappojen mono- ja diglyseridit.


Hyviä rasvoja tarvitsemme kasvuun ja kehitykseen sekä yleisterveyden ylläpitämiseen. Tämä rasva on energian, ruoansulatuksen, aivojen, solujen ja aineenvaihdunnan kannalta välttämätöntä. Rasvan tehtävä on toimia solukalvojen rakennusmateriaalina ja solujen viestinviejien lähtöaineena. mm. hormonaalisten viestien toimivuus on kiinni rasvasta.


Suomalaisten ravitsemussuositusten mukaan rasvaa tulisi saada n. 33 % päivittäisestä energiasta. Aikuisen perusruokavaliossa tämä tarkoittaa n. 80 grammaa rasvaa päivässä.

Proteiinit:

Proteiinien päivittäinen tarve 0,8-2 grammaa per painokilo (normaali paino) riippuen aktiivisuudesta. Proteiinit ovat elimistölle välttämättömiä rakennusaineita, joita mm. solut, hormonit, aineenvaihdunta ja lihakset tarvitsevat. Proteiinit koostuvat aminohapoista. Keho ei pysty valmistamaan läheskään kaikkia tarvitsemiaan aminohappoja, vaan ne on saatava ravinnosta. Aminohappojen lähteenä voivat olla joko eläin- tai kasviproteiinit. Eläinproteiinien lähteitä ovat kaikki lihat, kalat, äyriäiset, munat, maito ja niistä valmistetut tuotteet. Kaikki eläinproteiinien lähteet tarjoavat jokaisen tarvittavan välttämättömän aminohapon.


Punainen liha tappaakin vain Yhdysvalloissa!
http://ravitsemusjaterveys.wordpress.com/2013/10/09/punainen-liha-tappaakin-vain-yhdysvalloissa/

Suomalaisten ravitsemussuositusten mukaan proteiinia tulisi saada n. 20 % päivittäisestä energiasta. Aikuisen perusruokavaliossa tämä tarkoittaa n. 100 g proteiinia päivässä.

Hyviä hiilihydraatteja:

Syö kasvikunnan tuotteita (kasviksia, vihanneksia, juureksia, hedelmiä, papuja, linssejä, herneitä ja marjoja) vähintään 500 grammaa päivässä. Perunaa ei lasketa sen ravinneköyhyyden takia.

Vain alle 10 % suomalaisista syö vähintään 500 grammaa kasviksia, vihanneksia, juureksia, hedelmiä, papuja, linssejä, herneitä ja marjoja päivässä. Osa ei lainkaan ja loput siltä väliltä.

Sijoita muutamaan kodinkoneeseen, kuten blenderiin ja sauvasekoittimeen, jolla saat vaihtelua ruokiin ja nopeaa sekä terveellistä herkkua helpolla.


Korkeintaan 2 annosta (EI 6-9) täysjyväviljaa jos viljat sopivat ja jää nälkä?


Mihin perustuu VRN:n kuidun saantisuositus viljasta? Maksimaaliseen leivän/viljan syömiseen vai mihin? Miksi suurimmassa osassa maapalloa ihmiset eivät kärsi ummetuksesta, eivät saa paksu- ja peräsuolen syöpää tai II-tyypin diabetesta, vaikka eivät edes tiedä, mitä ruis, täysjyvävehnä, kaura ja ohra ovat? Mutta meitä täällä pelotellaan, että jos ei syö 6-9 annosta täysjyvää joka päivä, niin noutaja saapuu takapuolisyövän, ravintoaineiden puutosten aiheuttamien sairauksien ja vaikka minkä taudin takia. Lisäksi moni kärsii ummetuksesta juurikin viljojen kuitujen takia. Eli jos sinulla on ummetusta, niin kokeile pari viikkoa syödä viljojen tilalla muita kasvikunnan tuotteita.


Kaikki hiilihydraatit ovat käytännössä "sokeria". Kaikki ravinnosta saatavat hiilihydraatit muutetaan glukoosiksi, joka imeytyy verenkiertoon ja varastoidaan tarpeen mukaan glykogeeniksi (varastohiilihydraatti) maksaan ja lihaksiin. Jatkuva liika hiilihydraatti, mitä ei kuluta, muuttuu läskiksi. Lisäksi nopeat hiilihydraatit (sokerit, viljat sekä tärkkelys) menevät suoraan verenkiertoon (eivät varastoidu maksaan tai lihaksiin) ja jos syöt niitä jatkuvasti liikaa ja et niitä heti kuluta, niin se muuttuu läskiksi.


Viljat (tutkitun tiedon mukaan täysjyvä on nopeasti imeytyvää hiilihydraattia kuten vaalea vehnäkin) ja lisätyt sokerit (glukoosisiirappi, glukoosi, fruktoosi, fruktoosisiirappi, glukoosi-fruktoosisiirappi, sokeri, maissisiirappi, melassi, siirappi, maissitärkkelys, riisitärkkelys, tärkkelyssiirappi, dekstroosi, sukroosi, maltoosi, sakkaroosi, riboosi, inverttisokeri, hunaja, agave-nektari ja -siirappi, kookospalmusiirappi, raakaruokosokeri, intiaanisokeri) nostavat verensokerin nopeasti, jolloin haima alkaa tuottaa runsaasti insuliinia. Liiallinen insuliini veressä laskee verensokerin liian alas ja liian nopeasti. Tällöin ihminen on taas nälkäinen ja haluaa syödä. Lisäksi liiallinen insuliini poistaa lähes kaiken "sokerin" verenkierrosta ja näin aivot jäävät ilman energiaa, jolloin ihminen väsyy. Insuliinitason pysyessä vakaana (hiilihydraattitietoinen ruokavalio), elimistö polttaa rasvaa ja aivot saavat energiaa. Viljat kannattaa korvata muilla kasvikunnan tuotteilla, joissa on vähemmän hiilihydraattia, jolloin insuliinitaso pysyy vakaana ja ihminen virkeänä. Viljat ovat myös huono kuitujen lähde. Energiatiheyden suhteen vihanneksissa, juureksissa, marjoissa, pavuissa, linsseissä, hedelmissä ja kasviksissa on kahdeksan kertaa enemmän kuituja kuin viljassa. Vältä sokereita ja lisättyä tärkkelystä.


Viljat ovat myös huono vitamiinien lähde. Tiedetään, että jauhamisen jälkeen 40% viljan vitamiineista häviää 24 tunnin kuluttua ja 3 päivän kuluttua vitamiineista on jäljellä enään 10%. Viljan jyvällä on hieno, monikerroksinen rakenne, jossa pitkittäis- ja poikittaiskuitujen vuorotellessa niissä on hapelta ja valolta helposti pilaantuvia rasvoja ja vitaaliaineiden hävikiltä suojaava vaikutus. Kokojyvävehnäjauhon köyhtyminen alkaa jauhamishetkellä. Kun alkio, jossa E-, A-, ja B-vitamiinit, proteiinit ja rasvat ovat, rikotaan, osan niistä pilaantuminen alkaa jo tunneissa. Valkojauho tehdään arvottomaksi jo valmistumishetkellä. Rasvaa sisältävää jauhoa ei voi pilaantumatta säilyttää huoneenlämmössä, joten teollisuus poistaa rasvan ja samalla kaiken muunkin terveellisen teollisessa prosessoinnissaan.

EU hylkäsi Suomen leipomoteollisuuden terveysväitteet! 

Maaseudun tulevaisuus -lehti uutisoi 11.11.2011, että rukiin terveysväitteet menivät nurin. Suomalaiset suurleipomot Vaasan ja Fazer lähettivät Euroopan elintarviketurvallisuusvirasto Efsalle kaikkiaan 21 ehdotusta terveysväitteeksi leivälle. Ehdotuksista puoli tusinaa koski ruista. Efsa hylkäsi kaikki lähetetyt terveysväitteet yhtä lukuun ottamatta.

Ainoan hyväksytyn terveysväitteen mukaan ruislesekuitu edistää vatsan toimintaa. Hylättyjen terveysväitteiden joukossa oli mm. se, että ruisleipä vaikuttaisi edullisesti sokeriaineenvaihduntaan tai veren kolesterolitasoon. Moni Efsan hylkäämä terveysväite löytyy myös suomalaisista ravitsemussuosituksista.
http://ravitsemusjaterveys.wordpress.com/2011/11/13/eu-hylkasi-suomen-leipomoteollisuuden-terveysvaitteet/Ravinnolla on keskeinen merkitys aivojen monimutkaisen verkoston toiminnalle ja aivoterveydelle. Sekä neuronit eli hermosolut että viestiä vievät aivojen välittäjäaineet muodostuvat ravintotekijöistä. Ravinto vaikuttavaa lisäksi immuniteettiin eli vastustuskykyyn, mielialaan (esim. masennus, aggressiivisuus), hormonitoimintaan, lisääntymiskykyyn, syöpien kehittymiseen, perimään, unen laatuun, jaksamiseen jne... Keskeisin tekijä on ravinnon vaikutus suolistoon ja aineenvaihduntaan, jossa muodostuu jopa 80% immuniteetistamme. Immuniteettijärjestelmäsi toimiessa huonosti sairastut.Hyvällä ruokavaliolla, arkiliikunnalla, riittävällä levolla, rentoutumisella, hyvällä yöunella ja ravintolisien käytöllä voitaisiin ehkäistä paljon terveydenhuollon kuluja. Nykyinen terveydenhoitojärjestelmä on kuitenkin jo lääkärikoulutuksesta alkaen niin lääkehoitokeskeinen, että muutos tuskin tulee tapahtumaan.Paluu tämän sivun alkuun


_________________________________________________________________________________________________________________________________

Lisäksi C- ja D-vitamiinia tarvitaan purkista sekä magnesiumia ja kalaöljyä!

C- ja D-vitamiinin sekä magnesiumin ja Omega-3 rasvahappojen puute on mm. Suomalaisten yleisin ravitsemuksellinen puutos. D-vitamiinin puute ei rajoitu vain pohjoisiin leveysasteisiin vaan on maailmanlaajuinen ongelma. Etelässä syynä ei ole auringonvalon puute vaan ratkaisevia ovat yksilöiden elämäntavat ja tottumukset.

C-vitamiinia 500-1000mg / vrk (uusimpien tutkimusten mukaan vähimmäistarve päivässä on 400mg)

D-vitamiinia 50-125µg / vrk

Magnesium (sitraattimuoto imeytyy parhaiten suomessa myytävistä valmisteista) 200-400mg/vrk (tutkimusten mukaan lähes 90 % ihmisistä kärsii magnesiumin puutteesta)

Suomalaisen ravitsemussuosituksen (VRN) mukaan Omega-3 rasvahappoja tulisi saada 1-2 grammaa päivässä eli esim. villiä lohta n. 150 grammaa päivässä. Eli käytännössä kaikkein tulisi syödä laadukkaita Omega-3 rasvahappoja purkista. Raskauden aikana Omega-3 rasvahappojen tarve jopa tuplaantuu. Omega-3 rasvahapoilla on tärkeä rooli mm. aivotoimintojen säätelyssä, tulehdusten ehkäisemisessä ja immuunijärjestelmässä.

Vuoden D-vitamiinit saa kympillä iHerbistä ja lähimarketistakin alle 50€:lla.

Muut saa todella edullisesti Citymarketin luontaistuotehyllystä. Eli kuukausihinnaksi tulee yhteensä n. 5€.


D-vitamiinin lähde ihmiselle on aurinko. Olemme lähtöisin päiväntasaajalta, jossa tämä on mahdollista läpi vuoden. Suomessa auringonvaloa on riittävästi D-vitamiinin valmistukseen vain huhti-toukokuun vaihteesta elokuun loppuun eli kun UVB-indeksi on vähintään 3, kello 10-16 välisenä aikana, vähintään kädet ja jalat paljaina 30 minuuttia päivittäin. Joskus lähes koko kesä on niin pilvinen, kylmä tai sateinen, että pelkästään auringosta on vaikea saada riittävästi D-vitamiinia. Talvella UVB-indeksi on nolla. Tummaihoisilla maahanmuuttajilla suomen kesän UVB-indeksi 3-6 ei riitä muodostamaan heidän ihollaan riittävästi D-vitamiinia, joten heidän täytyy syödä kesälläkin D-vitamiinia lisäravinteena.

Ruuan merkitys D-vitamiinin lähteenä on vähäinen. Suomalainen saa hyvästäkin ruokavaliosta, runsaasti kalaa ja suositusten määrän D-vitaminoituja maitotaloustuotteita tai teollisia rasvoja alle 10µg D-vitamiinia päivää kohti. Suomessa syödään pääosin kasvatettua kalaa, jossa ei ole D-vitamiinia, johtuen kalan rehusta, joka ei sisällä D-vitamiinia. Suomessa kaksikolmasosaa syötävästä kalasta on kasvatettua Norjan lohta tai Suomalaista kirjolohta. Kasvatettujen kalojen D-vitamiinipitoisuudet ovat vain neljäsosa villiin kalaan verrattuna eli n. 2µg / 100 grammaa kalaa ja pannussa paistettuna tästä määrästä häviää vielä noin puolet eli jäljelle jää 1µg / 100 grammaa kalaa. Toiseksi eniten syödään pakasteseitä, jossa D-vitamiinia on 1µg / 100 grammaa kalaa. Myös suurin osa siiasta on kasvatettua, jossa on D-vitamiinia n. 5µg / 100 grammaa kalaa. Villin kalan lajien välillä vaihtelua esiintyy paljon, keskiarvon ollessa n.8µg / 100 grammaa kalaa.

D-vitamiinia pitää syödä niin paljon, jotta veren D-vitamiinipitoisuus nousee luonnolliselle (kesäauringon nostamalle) tasolle, joka on keskimäärin 100-150 nmol/l. Lukuisten tutkimusten valossa tämä tarkoittaa vähintään 50µg D-vitamiinia päivässä. Yleensä 100µg ja jopa enemmänkin, jos on isokokoinen ihminen. Ylipainoisilla on tutkimuksissa usein keskimäärin hiukan alhaisempi D-vitamiinipitoisuus veressä kuin normaalipainoisilla, ja pitoisuus nousee D-vitamiinilisää otettaessa heikommin kuin normaalipainoisilla.

D-vitamiinin puutos on osallisena yli 70:een syöpätyyppiin ja lukuisiin eri sairauksiin (mm. I- ja II-tyypin diabetes, luuston- ja lihasten heikkous, hengitystieinfektiot, MS-tauti, neurologiset sairaudet, psyykkiset sairaudet, verenpainetauti, reumataudit jne...), jotka Suomessa ovat erittäin yleisiä verrattuna päiväntasaajalla asuviin ihmisiin. Pelkästään luuston, hampaiden, nivelten ja lihasten hyvinvoinnin kannalta suositeltava veren D-vitamiinipitoisuus on 80 nmol/l ja kokonaisterveyden kannalta 100-150 nmol/l.

Meillä virallinen taho (THL, VRN, viralliset ravitsemusprofessorit, viralliset ravitsemusterapeutit jne...) jatkuvasti mediassa toistavat iänikuista mantraansa 10µg / vrk annoksesta, jota ei saa ylittää. Se on epäeettistä ja väärää. Sama jos hoitaisi päänsärkyä jalkarasvalla. Ainoastaan vastasyntyneet saavuttavat tällä annoksella veren D-vitamiinipitoisuuden 50 nmol/l, jonka tiedetään estävän
riisitaudin. Muilla veren D-vitamiinipitoisuus jää selvästi alle 50 nmol/l, joka heikentää kokonaisterveyttä.

Nykypäivän lääkärin pitäisi ymmärtää, että veren D-vitamiinipitoisuuden määritys kuuluu tärkeänä osana potilaan hoitoon ja sairauksien diagnosointiin, siinä missä muutkin ravitsemukselliset puutteet.

Eli jos ette syö D-vitamiinilisää, aloittakaa nyt!

Kannattaa seurata D-vitamiiniasioita esim. Lääkäri Matti Tolosen sivuilta, jonka sivut päivittyvät säännöllisesti uusimmasta tutkimustiedosta.

http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=247Aikuisten ja lasten D3-vitamiinivalmisteet!

D3-vitamiinia on Suomessa monia eri vahvuuksia: kuivatabletteina, imeskelytabletteina, suusuihkeina (imeytyy suolistosairailla), öljykapseleina ja öljytippoina. Joita myydään ruokakaupoissa, apteekeissa, verkkokaupoissa sekä luontaistuotekaupoissa (tuotteet ja hinnat vaihtelee paikoittain ja paikkakunnittain). Apteekeissa on suppein ja kallein valikoima, joten D-vitamiinit kannattaa ostaa muualta. Öljykapseleissa EI ole lisä- eikä makeutusaineita. Ota D-vitamiinisi ruuan kanssa, joka sisältää rasvaa imeytymisen varmistamiseksi.Lähteet:
http://www.puruvedenmuikku.fi/d-vitamiinipitoisuus/
http://www.tritolonen.fi/files/pdf/paakkari-y-l%C3%A4k%C3%A4ri.pdf
http://osteoporosedoktor.no/forebygging/pasient/vitamin-d-i-matvarer
Paluu tämän sivun alkuun


_________________________________________________________________________________________________________________________________

Ravinteet purkista vai lautaselta?
_________________________________________________________________________________________________________________________________


Lääkkeet!

A-studio 28.9.2011 Tekeekö lääketeollisuus terveistä sairaita?
http://www.youtube.com/watch?v=Z5OP4-6u9nI


TV1 La 01.10.2011 Lääketeollisuus sanelee, mikä on sairaus ja miten sitä hoidetaan. Lääkeyritykset ovat moninkertaistaneet tulonsa hyvin suunnitellulla markkinoinnilla ja keksimällä uusia sairauksia.
http://www.youtube.com/watch?v=nM4WdU8syJ8


Mistä on lääketiede tehty? Korruptiosta, roskatutkimuksista, laittomasta markkinoinnista ja monesta muusta – niistä on lääketiede tehty.
http://www.magneettimedia.com/?p=7348


Lääketieteen avoin salaisuus onkin ollut se, että useimmat sen tuottamista lääkkeistä ovat tehottomia suurimmalle osalle ihmisistä.

http://elamakasissamme.blogspot.fi/2011/06/tutkittuja-hoitoja-halvalla-ja.html


Lääketieteellisiä tutkimuksia vääristellään yleisesti!
http://sundqvist.blogspot.fi/2010/07/laaketieteellisia-tutkimuksia.html


Kansalliset hoitosuositukset perustuvat tutkijoiden mukaan arveluttaviin tutkimustuloksiin.

http://www.iltalehti.fi/terveys/2011042613606323_tr.shtmlMarkkinat avoinna lääkkeille ja sairauksille!
http://www.magneettimedia.com/?p=8037


Farmaseutti suitsisi vanhusten liikalääkitystä!
http://www.lansivayla.fi/artikkeli/87734-farmaseutti-suitsisi-vanhusten-liikalaakitysta


Lääkebisneksen ylivalta!


Lääkkeet terveille on tuottoisin bisnes!


Hoitosuositusten tekijöillä paljon sidonnaisuuksia lääkeyhtiöihin!
http://www.hs.fi/kotimaa/Hoitosuositusten+tekij%C3%B6ill%C3%A4+paljon+sidonnaisuuksia+l%C3%A4%C3%A4keyhti%C3%B6ihin/a1305609593033


Syötkö lääkärin vai yrityksen määräämiä pillereitä?
http://www.taloussanomat.fi/ihmiset/2013/07/18/syotko-laakarin-vai-yrityksen-maaraamia-pillereita/20139864/12


Köyhien lääkkeet päätyivät roskakoriin
http://www.hs.fi/paakirjoitukset/K%C3%B6yhien+l%C3%A4%C3%A4kkeet+p%C3%A4%C3%A4tyiv%C3%A4t+roskakoriin/a1374292951812?ref=hs-art-new-6


"Vaatikaa parempaa, vaatikaa yksilöityä hoitoa ja älkää uskoko sitä mitä on toitotettu 30 vuoden ajan. Elämän merkitys on kehittyä, liikkua eteenpäin ja leikkiä. Jokainen sekunti on uusi alku. Pysähtyminen, jämähtäminen ja vanhojen mallien toistaminen ei ole koskaan tuonut mitään kehittävää ja uutta ihmisten kasvavaan tietoisuuteen."
http://ollisintegrallife.com/2013/09/03/mihin-suuntaan-terveydenhoitomme-on-menossa/


Lääkäreiden oma käsitys on se, että lääketehtaiden järjestämät koulutustilaisuudet eivät juurikaan vaikuta heidän lääkkeiden kirjoittamiseensa. Tutkimusnäyttö osoittaa kuitenkin muuta. Koulutustilaisuuksilla ja lääkärien saamilla pienilläkin liikelahjoilla on dramaattinen vaikutus reseptien kirjoittamiseen.

Koko diasarja: http://www.slideshare.net/tarunpahuja13/nofreelunch-presentation


"Lääketehtaat käyttävät Suomessa yhteensä ainakin noin parikymmentä miljoonaa euroa lääkäreiden jatkokoulutukseen, koti- ja ulkomaisiin kongresseihin sekä palkkioihin. Siihen vielä päälle lääke-esittelyt.
Voi pohtia sitä, miten tämä vaikuttaa siihen, miten lääkärit suhtautuvat lääkehoitoihin verrattuna elämäntapahoitoihin ja ravintolisiin. Missä määrin lääkäreiden julkisuudessa silloin tällöin esittämä rohdosvalmisteiden, ravintolisien ja luontaishoitojen kritiikki on itse asiassa lääketehtaiden harjoittaman voitelun seurausta?"
http://www.kauppalehti.fi/etusivu/al+laakefirmat+syytavat+miljoonia+laakareille/201308491699


Ministeriö: Suomessa syödään liikaa lääkkeitä
http://www.hs.fi/kotimaa/Ministeri%C3%B6+Suomessa+sy%C3%B6d%C3%A4%C3%A4n+liikaa+l%C3%A4%C3%A4kkeit%C3%A4/a1379381641424


Lääketeollisuus värvää tutkijoita kehittelemään uusia sairauksia lääkemyynnin maksimoimiseksi, kertoo MTV:n 45 minuuttia -ohjelmassa nimettömänä esiintyvä suomalainen lääketieteen tutkija.
http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/laaketeollisuus-houkuttelee-tutkijoita-tautitehtailuun/1872640


Käypä hoito -suositusten laatijoilla sidoksia lääkeyhtiöihin!
http://www.mtvkatsomo.fi/?progId=274877


Lääkäreiden sidonnaisuudet julkiseen rekisteriin!
http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/laakareiden-sidonnaisuudet-julkiseen-rekisteriin/2335512


Visualisointi näyttää lääkeyhtiöiden ja hoitosuositusten laatijoiden verkoston!
http://www.hs.fi/kotimaa/a1305609731055


Markku Myllykangas: Lisäraha ei ratkaise terveydenhuollon ongelmia!
http://www.slideshare.net/SOSTE/2-myllykangas-markku


Lääkkeet eivät poista masennuksen syitä!

http://aijaa.com/mM7dzK


Lääkkeiden haitat eivät kiinnosta lääkeyhtiöitä tarpeeksi. Yhdysvalloissa lääkkeiden haittavaikutusten on arvioitu olevan jopa neljänneksi yleisin kuolinsyy.
http://www.hs.fi/tiede/Professori+L%C3%A4%C3%A4kkeiden+haitat+eiv%C3%A4t+kiinnosta+l%C3%A4%C3%A4keyhti%C3%B6it%C3%A4+tarpeeksi/a1398565268034


Potilaat ansaitsisivat parempia lääkkeitä tai edes vireämpää tutkimusta, mutta lääketieteen kenttää vaivaa pysähtyneisyys.
Olisiko jossain tutkija, joka uskoo, että sairauden todellinen syy on selvitettävissä ja sen parantamiseksi voidaan tehdä jotakin?
http://www.hs.fi/tiede/Miksi+l%C3%A4%C3%A4k%C3%A4rit+suosivat+kallimpaa+l%C3%A4%C3%A4kett%C3%A4/a1398747674278


"Syy siihen, miksi toimittaja antaa lääkkeestä positiivisen kuvan, johtuu yleensä siitä, että pressitiedote on antanut siitä positiivisen kuvan. Pressitiedote taas on antanut positiivisen kuvan, koska tieteellinen sarja, jossa juttu julkaistiin, on päättänyt antaa lääkkeestä positiivisen kuvan. Tieteellinen sarja taas on päätynyt antamaan positiivisen kuvan, koska hankkeen päätutkija on antanut lääkkeestä positiivisen kuvan. Ja jossakin päätutkijan taustalla on lääkeyhtiö, joka on rahoittanut lääketutkimuksen ja saanut sen mitä tilasikin – positiivisen kuvan yhtiönsä lääkkeestä."
http://www.hs.fi/tiede/a1395024551225


Prescrire-lehdessä julkaistu tutkimus toteaa, että noin yhdeksän lääkettä kymmenestä on huonompia tai samanarvoisia kuin jo myynnissä olevat vastineensa. Perverssit kannustimet ja huono valvonta varmistavat, että markkinoille tulvii turhia ja monopolin ansiosta turhan kalliita valmisteita.
http://www.hs.fi/tiede/Influenssapelon+varjolla+myyty+l%C3%A4%C3%A4ke+olikin+tehoton++miljardit+meniv%C3%A4t+hukkaan/a1402194619994


Ei oikeastaan enää yllätä, mutta lääketeollisuuden rahoittamien ja edistämien tieteellisten julkaisujen törkeän arvelluttava taso, jopa suoranainen valehtelu, yllättää kuitenkin ihan joka kerta. Lue tämä tarkka analyysi statiineista.
http://www.docsopinion.com/2014/05/12/statins-statistics-and-statinistics/"Meille kerrotaan, että likipitäen jokaiseen tuntemukseen ja vaivaan on olemassa tehokkaita lääkkeitä. Ja ilolla me ne otamme vastaan: ratkaisu on helppo, nielaistaan pilleri ja jätetään kaikki kipeät ja vaivalloiset muutokset tekemättä. Tai otetaan piikki tai pilleri siinä vakaassa uskossa, että kolesterolilääkkeen, aspiriinin ja lukemattomien rokotusten ansiosta sairautta ei ole. Lääketeollisuus tästä kehityksestä on toki mielissään; vakavien sairauksien todella tarpeelliset lääkitykset eivät ole läheskään niin tuottoisia kuin ihmisten peloilla ja ahdistuksella saatu voitto."

Leena Furubacka (yleislääkäri)
http://www.vhh-terveysravinto.fi/keskustelu/viewtopic.php?f=22&t=5388


Miksi reseptilääkkeet aiheuttavat länsimaissa kolmanneksi eniten kuolemia sydänsairauksien ja syövän jälkeen? Lääketeollisuuden kliiniset kokeet ovat tieteeksi naamioitua markkinointia, uusia lääkkeitä ei tutkita riittävän hyvin ja lääkevalvonta katsoo kaikkea läpi sormien. Diabeteksen lääkehoito on korruptoitunutta ja laihdutuslääkkeet puolestaan niin vaarallisia, että useimmat niistä on vedetty karmeiden haittavaikutusten takia myynnistä. Tulehduskipulääkkeet aiheuttavat hirvittävän määrän kuolemia ja psykiatriasta on tullut lääketeollisuuden kultakaivos. Lääkkeet aiheuttavat lisäksi joka vuosi miljoonille ihmisille vakavia invalidisoivia haittoja.
http://www.sitruunakustannus.fi/tappavat-laumlaumlkkeet-ja-jaumlrjestaumlytynyt-rikollisuus.htmlTässä yksi luku koeluettavaksi.
http://www.radcliffehealth.com/sites/radcliffehealth.com/files/samplechapter/gotzsche_chpt18.pdf


Tanskalaisprofessorin Peter Gøtzschen kirja Tappavat lääkkeet ja järjestäytynyt rikollisuus (Deadly Medicines and Organized Crime. How big pharma has corrupted healthcare) on tärkein ja paras kirja mitä terveydenhoitoalalta on kirjoitettu vuosikymmeniin. Lääketeollisuuden tärkein tavoite on suuret voitot, ei suinkaan potilaan terveys.
http://www.anttiheikkila.com/blogi/tarkein-kirja-sitten-aikoihin/


Tulevaisuuden hoitoa on yhdistää lääke- ja leikkaushoidot asianmukaiseen ja kustannustehokkaaseen ravitsemushoitoon.
http://www.nly.fi/artikkeli/vajaaravitsemustilan-arviointi-kuuluu-laakarilleVain osa lääketutkimuksista tai niiden tuloksista julkaistaan. Lisäksi tutkittavan lääkkeen kannalta edulliset tulokset valikoituvat todennäköisemmin julkaistaviksi. Tämä johtaa usein todellisuutta parempaan kuvaan lääkkeiden vaikutuksista ja turvallisuudesta.
http://sic.fimea.fi/2_2014/kaikki_kiiltava_ei_ole_kultaaInfluenssapelon varjolla myyty lääke olikin tehoton – miljardit menivät hukkaan
http://www.hs.fi/tiede/Influenssapelon+varjolla+myyty+l%C3%A4%C3%A4ke+olikin+tehoton++miljardit+meniv%C3%A4t+hukkaan/a1402194619994


Väitös: Unilääkkeiden ja rauhoittavien käyttö voi vahingoittaa vanhusten muistia ja älyä pysyvästi
http://yle.fi/uutiset/vaitos_unilaakkeiden_ja_rauhoittavien_kaytto_voi_vahingoittaa_vanhusten_muistia_ja_alya_pysyvasti/7256238


Lääkefirmat venyttävät aggressiivisesti pelisääntöjä ja rikkovat toistuvasti lainsäädäntöä. Satojen miljoonien dollarien sakot ovat pikkuraha lääkeyhtiöille – ne ovat vain osa lääkkeen markkinointikustannuksia.
http://www.talouselama.fi/kirjat/laakeyhtiot+pelaavat+likaista+pelia/a2259726


Vanhuksille tarjotaan jopa yli 14 lääkkeen päiväannoksia. Ei ole tavatonta, että vanhus syö yli yhdeksää lääkettä päivittäin. Niiden yhteisvaikutusta ei kuitenkaan tunneta. Erityisen paljon vanhuksille määrätään psyykenlääkkeitä.
http://www.hs.fi/tiede/Vanhuksille+tarjotaan+yli+14+l%C3%A4%C3%A4kkeen+p%C3%A4iv%C3%A4annoksia/a1408594799983


Professori vertaa lääketeollisuutta järjestäytyneeseen rikollisuuteen.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2014090718638829_ul.shtml


Ilmaisia matkoja ja aterioita:

Lääketeollisuus ja lääkärit oudossa symbioosissa!
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014101118594959_uu.shtml


Näin lääkkeitä markkinoidaan lääkäreille
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014101118590592_uu.shtml


Terveyssosiologian professori: ”Terveistä tehdään sairaita”
http://yle.fi/uutiset/terveyssosiologian_professori_terveista_tehdaan_sairaita/7545149


Masentavatko masennuslääkkeet?
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/10/15/masentavatko-masennuslaakkeet


Psykiatriset valmisteet aiheuttavat somaattisia sairauksia:
http://www.madinamerica.com/2014/12/chemical-imbalance-theory-still-promoted/


"Euroopan lääkevirasto sai kiinni lääketeollisuuden housut kintuissa. Se teetti tutkimuksia Ranskan lääkevirastolla, ja moni lääketehdas jäi kiinni tutkimustiedon vääristämisestä. Nyt EMA suosittelee 876:n lääkevalmisteen vetämistä markkinoilta tutkimushuijauksen vuoksi!" Kotimainen Orionkin on päässyt listalle verenpainelääke Valsartanilla.
http://www.ema.europa.eu/ema/index.jsp?curl=pages%2Fnews_and_events%2Fnews%2F2015%2F01%2Fnews_detail_002256.jsp


Lääkkeiden haittavaikutuksia jätetään kertomatta ja testituloksia väärennetään yleisesti maailmalla!Lääkkeet ovat kolmanneksi yleisin kuolinsyy syövän ja sydänsairauksien jälkeen!
http://drantti.tv/?video=8B008B64-FF12-0071-10FD6E6E5EE446F0&title=laakemafia-hallitseePaluu tämän sivun alkuun

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Luettavaa terveydestä:

Lääkäri Antti Heikkilä
Lääkäri Matti Tolonen
Lääkäri Olli Sovijärvi (tuplaklikkaamalla podcastia saat ohjelmasisällön esille)
Paleoradio (klikkaamalla podcastia saat ohjelmasisällön esille)
Sami Sundvik
RaikasWeb
Christer Sundqvist Facebook
Christer Sundqvist Iltalehden Blogit

Ravitsemus ja terveys
Suomen Terveysravinto
Luontaisnetti
Terveyden Tukipilarit (Paula Heinonen)


remeli44@gmail.com