Terjärv RC-entusiaster

Länkar

Flygflottan

Annat i RC-väg

Fotocollage

Vi är

Flygfoton

Videoclips

Gästbok

Kontakta oss

Webshopar

Ritningar

Likasinnade

Tillverkare

Säljes

a

b

 

 

 

Välkommen till vår sida. Vi är ett gäng i Terjärv som sysslar med allt möjligt inom RC. Mest blir det dock flygning, men det förekommer bilar, båtar, monstertrucks och en och annan svävare m..m..

Tyvärr har vi inget ordentligt flygfält så vi använder oss av Heimsjön, placerad mitt i byn i Terjärv, både sommar och vintertid. I och för sig funkar det bra, man kan ju inte klaga på att landningsbanan är för liten i alla fall. Vintertid kan det däremot finnas ett och annat skidspår eller skoterspår som kan vara ivägen. På sommaren får man se upp med stenar som sticker upp ovanför vattenytan och så näckrosorna då, som kan ha en förmåga att trassla sig runt pontonerna. Sommartid har vi också flugit vid några stora åkrar men eftersom dom odlas har vi fått starta och landa på en ca 5 meter bred väg, utan att kunna ta hänsyn till vindriktningar och annat... En utmaning det med. I annat fall utnyttjar vi diverse sportplaner som flygfält. Men då kan man få se upp för fotbollar och golfbollar och sånt. Så småningom hoppas vi kunna hitta en plätt att arrendera eller så, så vi får ett ordentligt flygfält, alla flygplan flyger inte så bra med pontoner...


På denhär sidan kommer vi att samla all möjlig  nyttig och mindre nyttig (men kanske rolig) information, bilder, videoclips, intressanta länkar samt annat smått och gott.

Skriv gärna en rad i gästboken och tveka inte att ta kontakt med oss om ni har något ni vill oss.

(Och ja, vi vet att det inte är tänkt att man ska landa i träd)

 

 

Vi hade besök av Lalle från ÖB en kväll och han fick prova på lite flygning med dubbelkommando, ett utmärkt sätt att prova på rc-flygning och ett utmärkt sätt att lära sig flyga på, blir mycket mindre krascher och reparationer på det sättet.

   
Bilder från inomhusflygning i Karleby 3.3.2005  

Uppdaterad 23.11.2008