Esittelemme itsemme sekä kuinka kaikki alkoi

Asumme Kotikumpu nimisessä talossa täällä Perämeren pohjukassa eli Kemissä. Meitä kaksijalkaisia on kuusi: Mika, Kirsi ja lapsemme Jimi (13), Renata (9), Ville (7), Greta (2).

Ensimmäinen koiramme Pyreneittenkoira (Pyrre) "Iita" eli Pyrlab's Agitano tuli taloon v.1992. Koirien kasvatuksen ja rodunjalostamisen aloitimme v.1994, jolloin ensimmäinen pentueemme syntyi. Yhteensä olemme kasvattaneet 11 Pyrrepentuetta: Pyrlab's Agitano -94. -96; Pyrzillac's Farfalla -98, -99; Pyraryas -02; Pyrzillac's Echina -02, Pyrzillac's Estella -03, Pyrzillac's Gigolette -04 ja -05 sekä Pyrzillac's Ingalina ja Pyrzillac's Theresette -06.

Ensimmäinen Australianpaimenkoiramme (Aussie) Chevreherd Tsatsa tuli taloon USA.sta v. 1996. Paimenissa kiinnostuksemme herätti lähinnä sen soveltuvuus erilaisiin harrastuslajeihin, mutta toki olemme pienimuotoisesti kasvattaneet myös näitä yrittäen samalla pureutua rodun saloihin. Ensimmäinen Aussiepentue syntyi v.-98 emänä Chevreherd Tsatsa, toinen v. -01 emänä Pyrzillac's Celeste , kolmas -03 niinikään Celestelle ja neljännen pentueemme emänä oli Pyrzillac's Barbarossa -05.

Kasvatus- ja jalostustyömme filosofiaa voisi kuvailla sanonnoilla: "Maailmaa (tai Roomaa:)) ei rakennettu yhdessä päivässä", "Määrä ei korvaa laatua" ja "Hiljaa hyvä tulee". Pyrimme kasvattamaan rotumääritelmän puitteissa hyväluonteisia ja terveitä koirakansalaisia. Yhteistyö muiden kasvattajien kanssa sekä maan- että maailmanlaajuisesti on kasvatustyön kannalta ensiarvoisen tärkeää. Olemme tuoneet ulkomailta useita erilinjaisia koiria ja käyttäneet jalostukseen tuontikoiria (Ranska, Italia, Ruotsi, Norja, Saksa, Englanti, USA, Hollanti) ja vieneet kasvattejamme muihin maihin (Italia, Ruotsi, Norja, Viro, Venäjä).

Vuosien varrella olemme toimineet aktiivisesti paikallistasolla näyttely- ja agilityharrastuksen tiimoilla. Olemme mm. suorittaneet kasvattajan perus- ja jatkokurssin, toimitsijakurssi 1:n ja agilitytoimitsijakurssi 2:n. Mika on myös agilitykoulutusohjaaja ja suorittanut ylituomarikoulutus 1:n sekä toiminut puheenjohtajana Arctic Agility Team ry:ssä v:sta 2002. Olemme myös kumpikin seuran perustaja/ hallituksen jäseniä. Kirsi on suorittanut kehäsihteerikurssin ja on Lapin Kennelpiirin Toko-ja Agilityjaoksen jäsen.

Nelijalkaisista perheenjäsenistämme toisaalla lisää! Toivottavasti viihdytte sivuillamme!

Kirsi Mika and Pyrs photos v. 1994

 

Italian Alpeilla 2000


v. 2000 vierailulla "du Duché de Savoy"-kennelissä (Raymond, Elena, Kirsi ja Mika)


Lourdes v. -03 (Elena, Jimi, Angelo, Kirsi ja Mika)

Ranskan Pyreneillä 2003
Olemme vierailulla "du Pic de Viscos"-kennelissä Ranskassa v. - 03


Wyndanwood-kennelissä vierailulla Hollannissa v. -04 (Cash, Diane ja Kirsi)

ALKUUN / SEURAAVA