Nimi: Flatkiss Amadeus Moscato "Jedi"
Syntymäaika: 10.4.2003
Rekisterinro: FIN22471/03
Rotu: Sileäkarvainen noutaja
Isä: FIN & N MVA Flatts Ninas Ragazzi
Emä: FIN JVA Pepperment Elegant Lucia
Väri: Musta
Kasvattaja: Christina Kiuru, Kennel Flatkiss
Omistaja: Pilvi Inkinen

     
 
   
 
   
Lonkat: B/A
Kyynärät: 0/0
Polvet: 0/0
Silmät: OK
   
   
   
     

 
   
Agility:
 
 
Maxi 2; 3x0-tulos sij 1 + serti
 
Maxi 1; 2x 0-tulos sij 3 + serti
  1x0-tulos sij 1
 
Vuoden 2006 Agility-flatti 9.
(Suomen Sileäkarvaiset Noutajat)
 
   
 
Muuta:
 
Näyttely: H
 
 
 
 
   

 

Jedi on luonteeltaan kiltti, erittäin innokas ja aina iloinen. Jedi on suhteellisen kovapäinen otus joka tänä päivänä jo ymmärtää kuka meistä määrää. Pientä erimielisyyttä esiintyy vielä lenkkipoluilla löydetyistä “herkuista”. Jedi on erittäin ahne koira ja suosikkipuuhiin kuuluukin kerjääminen. Tämän lisäksi Jedin lempiharrastuskiin kuuluu tavaroiden kantelu, uiminen ja talvella lumessa piehtarointi.

Jedi on hyvän kokoinen uros (61cm, n. 31 kg). Jedillä on erittäin hyvä runko, luusto ja erinomaiset tiivit tassut. Erinomainen lantio ja häntä ja erittäin hyvä turkki. Jedillä on paljon ylimääräistä nahkaa jonka takia silmäluomet roikkuvat ja kaulanahkaa löytyy :) Jedi on ikävä kyllä kinnerahdas, jonka takia ei näyttelyissä juuri käydä . Liikkuu muuten hyvin.

JEDI HARRASTUSKOIRANA

Jedi on helposti motivoitava koira jonka kanssa voisi varmasti harrastaa mitä ikinä mieleen juolahtaa, Jedillä on motto joka kuuluu kyllä mä teen, ihan mitä vaan :) Nykyään palkkaan patukalla tai pallolla, mutta myös ruualla palkkaus onnistuu ahneuden vuoksi. Vaikka Jedi onki erittäin innokas, se keskittyy erittäin hyvin.

AGILITY
Jedin päälaji on agility ja siiryimme syksyllä 2006 3 luokkaan. Jedi on aina ollut helposti hallittavissa radalla ja ottaa herkästi ohjauksen vartalosta. Minun pitää esim kiinnittää huomiota etten omalla vartolalla työnnä sitä esimerkiksi kiertämään hyppyä takakaa, vaikka liike saattaakin olla todella pieni. Musta tuntuu että vauhtiakin tulee aina vaan lisää, että eiköhän ihanneajat kolmosissakin vielä alitu jos en itte töppäile. Jedi suorittaa kaikki esteet ongelmitta. Rimojen tiputtelu on vähentynyt kun olen opetellut tuota ennakoivaa ohjausta ja oman äänen hallintaa :P Kepeillä Jedi on todella varma ja hakee sisäänmenon kaikista suunnista. Nyt kolmosiin noustessa pitää rueta harjoittelemaan oikeen kinkkisiä sisäänmeno kulmia ja jyrkempiä takaaleikkauksia. Kontakteilta ei ole koskaan tullut virheitä. Jedi opetettiin heti alusta asti pysähtymään kontakteille, lukuun ottamatta A:n ylösmenoa. Keinun ylösmenolle en enää pysäytä koska se hidastaa sen verran ennen keinua. Välillä ilmenee ennakointia varsinkin alakontakteilla jolloin Jedi pysähtyy ennenkuin etutassut koskettaa maata. Tätä esiintyy varsinkin kisoissa joten taidan käyttäytyä kisoissa kontakteilla vähän eritavalla kun treeneissä. Pitääpä rueta kiinnittämään huomiota tähän.

TOKO/ TOTTIS
Pentuna Jedin kanssa treenattiin paljon TOKOa. Nyt aikaa ei ole yhtä paljon ja treenaaminen on jäänyt vähemmälle. Jedillä on hallinnassa kaikki liikkeet ja seuraamista hinkatan parasta aikaa. Aluksi oli ongelmana että ei pidä kontaktia, se saatiin kuntoon pakotteen avulla. Tällä hektellä ongelmana on että Jedi seuraa liian edessä ja hieman vinossa. Nyt olen opettanut paikkaa uusiksi naksun avulla ja nyt rupeaa jo näyttämään paremmalta. Kun seuraaminen saadaan kuntoon osallistutaan BH-kokeeseen ja todennäköisesti myös kokeillaan taitoja TOKO:n alokas luokassa.

NOU
Jedi on erittäin hyvä markkeeraaja, sillä on laaja hakutyö ja se on myös varma jäljestäjä. Tein Jedin kanssa pentuna paljon virheitä jonka takia meillä oli pitkän aikaa palautus ongelmia. Pidin noutoharjoituksista taukoa ja parannettiin yhteistyötä ja vahvistettiin johtajuutta. Nykyään noudot sujuu hyvin, mutta mitään kiirettä ei pidetä. Riistan kanssa ei ole mitään ongelmaa.