E t u s i v u

 

JASKA

Jaska ja Eki Kreetalla huvila Elefterian allasalueella.

Joku oli hylännyt huvilamme eteen kaksi tuollaista koiranpentua, jotka yön pimeydessä seurasivat huvilan edessä olevalta tieltä allasalueelle ja jäivät siihen 29.8.2009. Seuraavana päivänä selvisi että ne oli tuotu siihen tarkoituksella, koska huvilan edestä löytyi iso pahvilaatikko, jossa oli ilmareiät ja koirankarvoja ja laatikkoa ei siinä aikaisemmin ollut.

Minähän olen aina sanonut aikaisemmin että en voi koiraa koskaan ottaa, jos se jää yhtä huonolle huolenpidolle kuin minä itse, niin minuahan syytetään heti eläinrääkkäyksestä! No kerrottakoon kaikille, että Jaska on ollut paljon paremmalla huolenpidolla kuin minä!

Tuota taustaa vasten en ajatellut edes koiran tuontia aluksi, mutta kun eräs huvilassa mukana ollut kaveri heräsi, niin niin se rupesi puhumaan siitä toisesta pennusta että se tuo sen suomeen. no minähän tietysti heti seitsemän (7) sekunnin miettimisajalla tuumasin, että jos tuot toisen niin minä tuon toisen pennun, tulevat melkein naapureihin asumaan.

Olihan siinä oikeasti pari päivää aikaa miettiä että mitä tehdään, mutta kun minulla ei ole tapana mennä sanomisissani "puihin" niin jouduin vähän toista kaveria hoputtamaan, kun oli aika alkaa tekemään niitä oikeita päätöksiä että tuodaanko pennut suomeen vai ei! Suuri KIITOS kaikesta avusta ja vaivannäöstä kuuluu aurinkomatkojen oppaille kun selvittivät kaikki tuontiin liittyvät kysymykset.

Ennen suomeen tuontia koirat käytettiin eläinlääkärillä jossa saivat sirun, rokotukset ja passin, jotta vienti suomeen onnistuisi. Aurinkomatkojen ystävällisten oppaiden avustuksella koirille varattiin lentopaikat, jotta tuonti suomeen onnistuisi samalla koneella.

Molempien pentujen piti tulla suomeen, mutta toinen pennuista (kuvassa oikealla) sairastui lähtöä edeltävänä päivänä ja jäi Kreetalle hoitoon, mutta valitettavasti siirtyi siellä koirien taivaaseen seuraavana yönä. Koskaan ei selvinnyt mikä toista koiraa vaivasi. Jaska oli kuitenkin koko ajan pirteä ja tuli mukanamme suomeen jossa on kasvanut ja varttunut oikein hyvin.

 

 

Lisää kuvia Jaskasta

Juttu Jaskasta Keuruulainen lehdessä (Pdf)

Sama juttu Keskisuomalaisen verkkolehdessä

 

 

 

 

 M o p o t

 V a l o k u v a t

 K o i r a     

 K r e i k k a

 L i n k i t

 

 

 

 

 

©  Pave 2012