MANSSITREFFI (julkaistu Manssi-lehdessä 1-2/98)

Kuudennet valtakunnalliset Manssitreffit

pidettiin 18-19.7.1998 Haukivuorella.

Not Miss Manchester

Haukivuori sijaitsee Kehä III pohjoispuolella, tarkemmin sanottuna Mikkelin ja Pieksämäen puolivälissä. Sinne päästäkseen kesämökiltä Pernajassa, joka taas sijaitsee n. 80 km Kehä III:sta itään, ajetaan niin Etelä-Savon kuin Etelä-Karjalankin läpi, eli tuntuu melkein kuin kävisi ulkomailla. Paluumatkalla eksytään Kouvolan kohdalla (ennen sitä on jo kerran käännytty takaisin kokouspaikalle n. tunnin matkan jälkeen hakemaan sinne unohdetut tavarat). Kouvolassa oikealle tielle opastaa tummaihoinen nuori kioski-apulainen, joka osoittautuu paikkakuntalaiseksi, päinvastoin kuin kioskissa ensin puhuteltu vaaalea viikinki, joka ei ollut ikinä kuullutkaan Pernajasta ("Pitää kysyy tolta Jaskalta, mä en tiedä").

Kokous- ja majoituspaikka oli upea paikallisen metsästysseuran kunnostama hirsimaja, joka kaikkine mukavuuksineen sijaitsi ihan korvessa, mutta kuitenkin vain muutama sata metriä Isosta Maantiestä.

Perille saakka löysi 23 ihmistä ja n. 17 manssia, vieraskirjan mukaan.

Ohjelman ja osanottajien viihtyvyyden eteen oli Haukivuoren manssiväki todella nähnyt vaivaa. Siten lauantaina m.m. kerrottiin kullakin taholla koetut pahimmat manssimokat, nähtiin draama, tietovisailtiin, syötiin ruhtinaallisesti, pidettiin jännittävät manssien juoksukilpailut - jonka voittaja jäi allekirjoittaneelle epäselväksi - saunottiin, grillattiin makkaraa... Niin, ja valittiin Miss Manchester, kilpailijoina upeansääriset ja -vartaloiset missit houkuttelevine asuineen huippujännittävässä ja tasaisessa kilpailussa. Voittaja oli silmin nähden liikuttunut ja yllättynyt voitostaan. Siihen oli aihettakin, koska häntä olisi voitu syyttää ammattilaisuudesta ja tuomariston kosiskelussa oli lewinskymäisiä piirteitä, mutta rehdit kanssakilpailijat eivät puuttuneet asiaan.

Molempina päivinä paikalla vieraili myös isokokoinen, epämääräinen rontti (katso kuvaa), joka sai läsnä-olleet manssit melkein suunniltaan kiukusta. Se muuten kovasti muistutti Miss Manchesteriä!

Sunnuntaina katsottiin valokuvia, syötiin taas ruhtinaallisesti ja levättiin, niinkuin lepopäivänä kuuluukin tehdä.

Aurinkoa riitti ensimmäisen päivän juoksukilpaluihin saakka, jonka jälkeen se meni nukkumaan noustakseen seuraavan kerran sunnuntai-iltapäivänä Mikkelin kohdalla. Vettä tuli sitäkin runsaammin, todistaakseen että treffin onnistuminen ei ole säästä kiinni. Suuret kiitokset Liisalle, Kirsille ja kaikille muille hienosta kesämuistosta.

Ove ja Tina Paul

sekä

Dessi, Carmencita, Maj på Malö ja Rönnerdal

(Dessi, Sitski, Maiski ja Rönski),

jotka pyysivät välittämään seuraavan vastahaukun:

"- Syötiin ruhtinaallisesti! - Mitä, missä, milloin?"