KENNEL HANNULA RENHOLMS

Vuolasvirtapalkinto 2007

*** Karinille SYNTYI 3 PENTUA 10.3.2013*** 18.5.2013: Kaikki luovutettu *** Palataan asiaan! ***

Sano moi Hannula Renholmsin mansseille!

Et jää ilman vastausta.

 

På svenska

     

In English

     

Sohvapuolue

Vauhdita tästä!

 
Pentueet   Pennun ohjehinta     Pennun muotokuva   Pentutreffit     Formula MT   Chili vauhdissa
                       
 
  Kennel Hannula Renholms

on perustettu 1996, mutta perheemme sai ensimmäisen koiransa Olga jo 1978. Se olikin tietääksemme ensimmäinen manchesterinterrieri nykyajan Suomessa. Olga tuli meille Ruotsista, Gävlestä (Kennel Farmarens).

Uskomme, että toinenkin koiramme Speedy tuli meille ennen kuin Suomessa oli löydetty tämä rotu. Tämäkin mansssi tuli Ruotsista, tällä kertaa Södertäljestä (Kennel Björkstaden).

Mutta vaikka meillä näin oli kasassa sekä poika että tyttö, ei täällä viime vuosikymmenenä nähtyä rodun kasvua voida mitenkään lukea meidän ansioksi. Tämä kunnia kuulunee Liisa Koskiselle (Kennel Kimblewick) Haukivuoresta.

Kolmas koiramme Dessi hankittiin 1993 jo kotimaasta Villähteellä sijaitsevasta kennel Hilmanter'sista. Tästä kennelistä ja Hiltusen perheestä tulikin läheinen yhteistyökumppani.

 
 

Carmencita Wold Dog Showssa 1998

 
 

Citasta tuli kakkonen manssien nartuissa Helsingin maailmannäyttelyssä 1998. Tässä Kirsi Hiltunen esittää tuomarille Nerolie de Lavis-Trafford

 
  Koiramme ovat yleensä pärjännet hyvin näyttelyissä. Mutte ne ovat kuin kauniit naiset, kaikki eivät tykkää esiintymisestä. Koiristamme esim. Cita nautti heti näyttelyistä, mutta sisko Maj ei osannut käyttäytyä. Ei ole sopivaa pussata tuomaria, mihin Maj toistuvasti syyllistyi. Tuonnempana, kahden pentueen äitinä, Maj kuitenkin varttui ja eteni parhaaksi näyttelykoiraksemme, multivalioksi ja kaksinkertaiseksi eurovoittajaksi (katso näyttelusivuamme pentusivun kautta).

Me siis emme katso näyttelymenestystä kenneltoimintamme päätavoitteeksi. Pyrimme kasvattamaan koiria jotka alusta alkaen kasvavat kodissa eikä eristetyissä kopeissa. Niistä tulee perheenjäseniä jossain ja saavat siihen peruskasvatuksensa meillä. Meistä perheenä voit lukea tarkemmin otsikossa Yhtä ja toista aloitussivulla. Jotka katsovat näyttelymenestyksiä tärkeiksi, voivat seurata uutisruutuamme (Tuoreimmat uutiset / Tulossa). Pyrimme pysymään ajan tasalla.

Kuten näkyy yläkuvasta, koiramme saavat jopa oleskella sohvassa, mutta miten pentujen käy sen suhteen, ratkaisevat uusi isäntä tai emäntä itse. Luovutus tunnetusti tapahtuu ennen sohvaikää.

 

Katsomme mielellämme poliisikoira Rexiä yhdessä

Dessi tekeytyy

  On ilahduttavaa, että pääkaupunkiseudun koiraihmiset yhä laajemmin ovat löytäneet tämän hienon, terveen ja puhtaan rodun. Siinä uskomme että Kennel Renholmsillakin on ollut tietty tehtävä.

Rotumäärittely löytyy useimmilta aiheen kotisuvuilta. Viittaamme sen takia allaoleviin koiralinkkeihin.

Ominaisuus jota ehkei ole riittävästi tuotu esille, on manchesterinterrierin sopivuus toisille allergikoille. Lyhytkarvainen, kiiltävä ja helppohoitoinen turkki vaihtuu yleensä vain kerran vuodessa, joten karvojen lähtö on mitätön eikä vieraita hiukkasia (allergeeneja) tuoda yhtä helposti turkissa kuin karvaisemmassa mallissa. Hilseilyä voi esiintyä, varsinkin koiran hermostuessa, mutta meidän perheessä (joka sisältää niin allergikon kuin astamaatikon) ei kukaan ole vielä saanut allergista reaktiota koiristamme. Tunnemme monta muuta tapausta, joissa allergikot ovat tulleet toimeen manssien kanssa saamatta allergiaoireita. Toisaalta on myös henkilöitä, jotka ovat allergisia esim. koirien syljelle. Allergiareaktiot voivat olla hyvinkin yksilöllisiä. Suunnittelemme yhteistyötä Allergiasairaalan kanssa tutkiaksemme missä määrin nämä koirat aiheuttavat allergioita. Tiedämme, että Allergiasairaala on testannut ainakin parisen rotua, mutta emme tiedä rotuja (katso myös eläimiä allergiaperheissä koskevaa artikkelia Hbl:ssä www.netlife.fi/users/ralf.nyman/hbl.

 

Että nukuttaa...

Pidä varovasti!

 

Suomen manchesterinterrierit ry

Oven ja Kristinan kotisivulle

Koiralinkit

Päivitetty:12.4.2012

Tuoreimmat uutiset / Tulossa

Teksti: Kristina ja Ove Paul, valokuvat Ove © Suunnittelu ja toteutus: Ove
Kasvattaja: Kristina Paul, Krämertintie 3, 00620 Helsinki, puh. 09-799714, 040 5511583, 0400 967686, 019 579720
Tel / fax: 09 79 97 14 e-mail: ove.paul@pp.inet.fi
Sivu perustettu 1.11.1999