Första avsnittet på Martins SciFi saga. Det handlar om att kaptenen på rymdskeppet H.S.S Fenix är med om ett myteri som styrmannen Wang planerat. Han svävar sedan omkring i en galax och fryses ner. Flera år senare hittas han av en rymdvarelse som kallar sig själv för tidsresenär. De blir goda vänner och tillsammans reser de med en tidsmaskin tilbaka i tiden för att stoppa den onde styrmannens planer.

KAPTEN SPARKS ÄVENTYR

KAPITEL 1

Kapten Spark började bli nervös. Syrefiltret var trasigt. Trycket fick det att kännas som om hans huvud skulle sprängas. Gravitationsgeneratorn hade exploderat för länge sedan och besättningen svävade nu omkring i kontrollrummet. Det klotrunda, vita rummet var fullt av skärmar och tangentbord. De röda varningslamporna blinkade oavbrutet.

Deras enda chans var att ta sig genom en trång tunnel till den redan fulla kommandobryggan. Trots sin panik tänkte Spark på hur stort ansvar han hade som kapten, och lät andra gå in före. Men han, som många andra, väntade en stund innan han till slut kröp in i tunneln.

Då han hade bara några meter kvar slet sig tunneln loss från kontrollrumme och med ont samvete såg Spark ett tiotal personer slukas upp av tomma intet. Förlamad av skräck stängde Spark säkerhetsluckan, och kröp vidare i tunneln. Plötsligt uppenbarade sig styrmannen Wang vid tunnelns mynning.

'Tyvärr Spark, det är nog dags för mig att ta över!' sade Wang med ett hånflin och lossade förbindelsemodulen från den återstående delen av H.S.S* Fenix. Panikslagen höll sig Spark kvar i tunneln för att inte dras ut i universum.

Med stor möda stängde han den andra säkerhetsluckan, och med otroligt starka G-krafter snurrade förbindelsemodulen runt i en femte dimension.

* Hyper Star Skipp

Fortsättning följer...