RÖNNERDAHL

 
 

Rönnerdahl i nya husses, Samis, famn

 
  Rönnerdahl som i ungdomen tvingades slåss med gamla farbror Speedy fick kanske redan då en trauma eller ett mönster som gjorde att han inte kunde tåla att sidesteppas av en yngre pojke. Han var ju själv störst och vackrast. Det vanliga beteendet att inte göra illa valpar lyste med sin frånvaro och efter några allvarliga tillbud insåg vi att vi måste avstå från morbror Rönnerdahl, eftersom vi gått in för att hålla Fänriken. Men Fänriken och morbror gick inte att ha i samma rum och då blev det inget av det där med familjeliv.

Mot den bakgrunden var det inte lätt att hitta ett nytt hem åt Rönnerdahl, han var ju redan tre år gammal.

Men det lyckades. Rönnerdal fick våren 2000 ett nytt hem hos ett ungt par i södra Helsingfors. Där får han titta på måsar från översta våningen nära havet. Rönnerdal är nu "i smöre´". Vi är mycket lyckliga att Rönnerdal, som annars är stor, snygg och snäll, nu har fått ett hem där han inte behöver tävla om uppmärksamheten med småttingar. I somras (2000) hälsade Rönnerdahl på hos oss och det var en glad och lycklig hund vi mötte. All heder åt nya husse och matte!

I januari 2001 var vi själva och hälsade på hemma hos Rönnerdal och fick några fina kort som nya husse (Sami Linnermo) tagit under sommaren. Rönnerdal är snart en fullfjädrad sjöman.

Hem

Click me!

Kennelsidan