MANCHESTER TERRIER

Kennel Hannula Renholms

Pentu- ja näyttelyrintamalla / på valp- och utställningsfonten / Pups and shows

updated 20.5.2013

Our Puppy Model 2005: Ruusa (Hannula Renholms Rosemarie)

pictures: 18.5.06

Our male Puppy Models 2012 (born 2.1): HULIVILI = Kennel Hannula Renholms Atención Marinéro alias Huli & Hermoso Companjero alias Vili

+ mother Hannula Renholms Albertina = Nuppu

Nuppu's grandma is Ruusa and Ruusa's grandma is Hannula Renholm's Maj på Malö

Slideshows on: http://picasaweb.google.com/zetapotat

Contact: Kristina Paul 040 5511583 tai Ove Paul 0400 967686, Kristina Paul, Krämertintie 3, 00620 Helsinki

e-post: ove.paul@pp.inet.fi

TÄLLÄ HETKELLÄ EI PENTUJA VAPAANA!

Jos olet kiinnostunut jatkosta, ota yhteyttä

20.5.2013 Nyt on tämän kevään kolme pentua kaikki luovutettu hyviin uusiin koteihin. Lauantaina 18.5. lähti viimeinen, Pikkuveli = Leo = HR Nudistpolka, uuteen kotiinsa Helsingin Pakilaan. Isoveli = Jekku = HR Fritiofs Hambo suuntasi 9.5. Kuopioon ja Pikkusisko = Pepita = HR Pepitas Tamborito taas matkusti jo 4.5. Kotkaan.

24.4.2013 Vihdoin suurin osa lumesta on katoamassa ja pennut pääsevät ulos rähjäämään. Vauhti on jo melkoinen.

7.4.2013 Olen käytännössä siirrtynyt yhä enemmän Facebookin (Kennel Hannula Renholms) puolelle, vaikka en kauheasti siitä tykkää. Nettisivujen kanssa on se ongelma että tänne ei mahdu kuvia suoraan enää, vaan on pakko laittaa lenkkejä esim. Picasaan,. Niin kuin tässä. Olen päivämäärä 7.4. kerännyt kuvia 22.3. alkaen.

21.3.2013 Maj ja hänen "pentunsa" Vänrikki nauttimassa auringosta.

20.3.2013 Sulhasväkeä (Sari ja Nina) käymässä. Pentujen paino nyt 630, 660 ja 680 gr.

19.3.2013. TÄSTÄ PENTUEESTA VIELÄ TOINEN POIKAPENTU VARAAMATTA! Esimerkiksi tämä.

17.3.2012 Pennut viikon vanhat, paino tuplaantunut.

12.3.2013 Uudet pennut häätivät Majn pentupaljusta, joka on toiminut Majn päiväsänkynä. Jouduttiin siis hankkimaan Majlle uusi. Otettiin hieman kasvun (ei Majn, vaan pentujen) varalle, niin Maj saa aikanaan vanhansa takaisin. Mietin montako polvea näiden välissä on: Tässä yksi polku: Pentu - Karin - Nemi - Ruusa - Vänrikki - Maj. Maj täyttää siis ensi kuussa 17 vuotta.

11.3.2013 Ensimmäinen aamu.

Karinille syntyi siis 3 pentua 10.3., kiltisti päiväsaikaan. Kaksi urosta tuli puolen tunnin sisällä, tyttönen viipyi hieman kauemmin. Karin ei heti muistanut että tyttöäkin haluttiin (kun itse on niin poikien perässä). Synnytystä oli kyllä edeltänyt kiivas petaaminen yön aikana.

9-10.3.2013 Ennen ja jälkeen.

24.2.2012 Kevätaurinkoa... Taitaa olla elämän alku, ajattelee Karin.

Vårsolen kommer... Nytt liv, funderar Karin kanske.

22.2.2012 Karin lähteeValion ja Arlan-Ingmanin kilpailijaksi erikoisalalla LAHIEKOÄIDINMAITO. Meijerituotanto on nyt käynnistymässä. 2 tuotantolinjaa seitsämällä jakelupisteellä. Suunniteltu riittäväksi ja toimivaksi ilman välikäsiä suoraan 2-3 kuluttajalle.

KARIN utmanar nu Valio och Arla på specialområdet EKOMODERSNÄRMJÖLK. Mejeriproduktionen är i beredskap. 2 produktionslinjer har planerats fungera och räcka för fyra distributionskanaler åtr 2-3 konsumenter direkt utan mellanhänder.

6-7.1.2013 Karinin (Hannula Renholms Huldas Karin) ja Remun (Bonwild Too Hot to Handle, om. Sari Kanerva) häämenot pidetty. UÄ 6.2. osoitti 2-3 pennun tuloa. Kolmas saattaa olla sama kuin toinen, mutta eri suunnasta näkyvissä. Molemmat vanhemmat tottuneita ja kokeneita vanhempia, vaikka ei keskenään, niin kuin tästä sivustosta ja kennellitton sivuista käy ilmi. Arvioitu syntymä n. kahden kk päästä, ja luovutus edelleen vajaan kahden kk päästä siitä, eli toukokuun alkupäässä. Osa näyttelysaavutuksista selviävät Kennelliiton sivustosta.

6.1.2013 Remun hienostunut korvien asento valittu morsiamen ylipuhumiseen.

7.7.2012 Tämän kevään pentujemme treffit Sarvisalossa. Pentuperheitä neljä = 12 henkilöä, koiria sama määrä.

Huldas Karin: Second litter arrived March 21, 2012. See picture links behind dates in left hand space. Week 20 to be booked for delivery.

Karinin toisen pentueen molemmat tytöt luovutettiin viikolla 20.

Baluu sai nimekseen Speedy ja Hula sai pitää ilmeisesti jo tutuksi tulleen Hulan.

Molemmat uudet isäntäväet kiittävät pentujen agilitytaipumukia. Yhden manssin jo ennestään omistava ammattikuvaajakin on todennut kuvauskohteen aivan riittävän haasteelliseksi. Mielestämme kuvaussaavutuksia ei kuitenkaan tarvitse ujostella.

Our female Puppy Models 2012 (born 21.2): HULABALUU = Kennel Hannula Renholms Roslagens Mö alias Hula & Roslagens Ros alias Baluu.

VIIKKO 20 IHANNELUOVUTUSVIIKKO

VECKA 20 LÄMPLIGASTE ÖVERLÅTELSETIDEN

20.5.2012. Luovutusviikko meni ja niin menivät pennutkin. Toinen siis Saloon ja toinen Kuopioon. Maailmalla on nyt Karinin jälkeläisinä neljä täyssiskoa, jotka kaikki saivat agilityä harrastavan isäntäväen. Olemme onnellisia.

19.5.2012 Tinan ja Oven hääpäivä: 44vuotta, joista 34 manssien parissa. Miettikää pusujen määrää!!

17.5.2012 Hula vislas just poes Sarfsalösta, ja se jyskyttel Kuopijoon päin... Eli tämä tarkoittaa sitä että Hulakin saa kodin, jossa on ennestään manssi ja samalla perheen jossa harjoitetaan agilityä, niin kuin Baluun uudessa kodissa. Eli Facebookin tai näiden sivujen kautta pitäisi olla mahdollista seurata siskojen kehitystä.

16.5. 2012 HulaBaluulle lähtöpassit! Uutistoimisto HR ilmoittaa, että sopimusneuvottelut eri tallien kanssa ovat edenneet siihen pisteeseen että lopullinen valinta tapahtuu tänä päivänä ja huomenna. Kävi niin kuin HR:n oma väki ounasteli: Valinta oli niin vaikea, että jopa asiasta varma ollut KL sekoili loppuvaiheessa ja kuvitteli että sylissa oli Baluu kuin se todellisuudessa oli Hula... Kuten aina identiteetti vahvistettiin sirulukija. Saloon matkusti siis illalla Baluu tutustumaan täysisareensa Chiliin ja toiseen perheenjäseneeseen Miniin.

13.5.2012 "Kuin kaksi marjaa". Lautasella tarjotaan isoisoisoäidin, Majn, nimipäiväkakkua, marjahillokermakakkua. Majhan viettää nimipäivää toukokuun (maj månad) jokaisena päivänä...

12.5.2011 Ei ole tainnut olla aikaisemmin meillä näin tasaista parivaljakkoa vielä loppukirivaiheessa - eli siinä mielessä ettei oikein löydy eroja. Ovat kuin identtiset kaksoset. Tänään laitettiin niille kaulapannat (Hulalle sininen, oikeastaan turkoosi, Baluulle punainen). HulaBaluu lähettää kaikille terveiset että tämäntyyppiset kidutusvälineet tulisi kieltää lailla. Aivan mahdoton kutina!!! Sellainen ero (värien lisäksi) taisimme nyt kuitenkin havaita, että toinen on oikeakoipinen ja toinen vasenkoipinen yrittäessään kutittaa itseään...

6-7-5-2011 Pentujen vauhti kasvaa - niin kuin ruohokin. HulaBaluu-pariskunnalle on agility synnynnäistä. Asiasta todistanee kysyttäessä esim. Chilin omistaja (Chili on samojen vanhempien edellisestä pentueesta).

Maj 16 vuotta Majn synttäreitä juhlistettiin laululla ja kermakakulla (pohjana maksalaatikko). Juhlimista jatkettiin vielä seuraavana päivänä, koska ei uskallettu koko kakkua antaa kerralla. Myös vaihdettiin sähköpostilla onnitteluja Koskenkylsässä asuvan sisaren Pitan (Pepita dansar) kanssa. Siellä 16-vuoden juhlaa vietettiin samantapaisissa merkeissä.

HulaBaluu 12.4.2012, Karinin pentueen kaksi tyttöä jaksaa erinomaisesti, kummankin paino 1035 gr. Silmät aukesivat jo pääsiäisen aikana ja ensimmäiset askeleet korkeilla jaloilla on otettu. Edellinen pentulaatikko, joka olisi kohta täyttänyt Majn kanssa 16 vuotta, ehti hajota, mutta nyt rakennettiin uusi joka otettiin käyttöön eilen. Maj edelleen virkeänä, synttäreitä vietetään 21.4.

Kevät palasi ja ulkona paistattelee Vänrikki ja ujot kukkaset. Mutta verannan edessä on edelleen toivoton jäinen lumikasa...

2.4.2012 Talvi- ja joulumaisema palasi. Aamulla oli yön aikana kertynyt taas toistakymmentä senttiä lunta ja katolta tippunut isot uudet kasat terrassioven eteen. Verannan puolelta pääsi kuitenkin paremmin ulos. Kuvissa näkyvät, ensimmäisessä Ruffe ja hänen äitinsä Maj, ja toisessa lapsuuden leikkitoverit Ruffe ja Eva. Linkin välittämät kuvat teksteineen syntyivät lähes 10 vuotta sitten, pariskunnan kokoero on pysynyt samassa suhteessa.

1.4.2012 Lisää aprillikuvia: Kolmas vasemmalta on melko mainio. Karin silmäilee sivusta, että tuo on minun ja hieno onkin.

1.4.2012 Olemme taas Sarvisalossa, siksi pieni tauko penturintamalla. Tässä kuitenkin uusia kuvia tyttöparista, jonka työnimeksi on annettu HulaBaluu. Tytöt kasvavat niin tasaisesti ja samanpainoisesti keskenään ettei synny 5 gr suurempaa eroa. Syntymäpaino oli 235 / 240 ja eilen illalla paino oli 575 / 580 gr (jälkimmäinen Baluu).

Keskiviikkona meille saapui myös Ruffe jokavuotiselle lomalleen isäntäväeltä. Kuvasarjan viimeisenä Ruffe istuu samassa tuolissa äitinsä Majn kanssa. Maj on se harmaa (täyttää tässä kuussa 16 v.) ja Ruffe se pieni.

21.3.2012 Karin synnytti kaksi tyttöpentua, hyvässä kunnossa kaikki kolme. Ensimmäinen kyllä yllätti ilmaantueessaan olohuoneen sohvaan, aika lailla etuaikaan keskellä Viidakkoperhettä. Kuvia seuraa.

27.2.2012 Manun uusi isä = isäntä on jo pistänyt pystyyn uudet ikiomat nettisivut Manulle. Sieltä löytyy Manun omia mietteitä ja tunnustuksia suuntaan jos toiseenkin. Suosittelemme!

25.2.2012 Hulista tuli Manu. Niin kuin kuninkaallisissakin perheissä, suvun tärkeät nimet otetaan myös koirapiireissä mielellään käyttöön. Tosin Hulin isän perheeseen kuuluva Manu-sedän suoranainen sukuyhteys ei ole yhtä läheinen kuin Remu-isään, eikä kuulemma esikuvana ole myöskään taannoinen presidenttimme, vaan ManU eli Manchester United, manssien jalkapallofanien kohdeseura sen toisen ohella.

Huli siis lähti Manuna ja vähän aikaisemmin oli lähtenyt hänen äitinsä Nuppu. Talosta tuli siten kuin taikaiskusta Taivaallisen Rauhan Sulkio. Todettakoon selvyyden vuoksi että rauhan äänekkäimpinä rikkojina eivät sitä ennen olleet talosta lähteneet vaan tänne jääneet.

20.2.2012 Vili lähti Tampereelle. Tekstari vahvisti, että matka oli mennyt hyvin, suurin osa nukkuen.

20.2.2012 Karin käynyt ultrassa. Pullat olivat hyvin uunissa. Kolme kappaletta näköpiirissä.

Kotona realiajan pennut ovat taas järjestäneet itselleen uuden kämpän.

20.2.2012 Vili haetaankin jo huomenna tiistaina. Sen takia aloitettu talutushihnan käyttöä. Menee loistavasti, pääasiallisesti sen takia että veli Huli "auttaa".

18.2.2012 Sari kävi moikkaamassa.

17.2.2012 Sisäsiisteys on jo parin viikon aikana - siitä kun pääsivät laitojen yli - kehittynyt oikeaan suuntaan eli huoneen oviveräjän eteen laitetun sanomalehden päälle. Kunnes säät sallivat ulkonakäyntejä kannattaa siis olla jättämättä päivän lehdet lojumaan lattialle.

Onko todella pakko kantaa tällaista naurettavaa mamispaitaa?

15.2.2012 HuliVilin luovutukseen on nyt runsas viikko. Parivaljakko on saanut tutustua viereisiin huoneisiin (äidin tiukassa valvonnassa, koska vaaroja on tässä vaiheessa vielä monenlaisia) ja ruokapuolella on siirrytty kuivamuonaan ilman liottamista. Menee täydestä, hampaat ovat hyvät. Hulin paino on 1865 gr ja Vilin 1425 gr. Äiti suo niille vielä silloin tällöin vähän maitoa, mutta meijerituotanto on lähestymässä loppuaan ja yhteistyöneuvottelut alkamassa. Edessä on tuotantolaitoksen siirto takaisin Kemiin viihdyttämisalalle eikä alakerran ammattiliitto vastusta.

13.2.2012 Totesin jossain vaiheessa että HuliVilin isästä ei ollut yhtään kuvaa sivuillamme johtuen siitä, ettei Remun käydessä täällä kuvaaja ollut paikalla. Joten Sari on lähettänyt linkkejä omiin Facbook.kuvasairoihin, josta yksi ohessa. Valitsin kuvan, jonka kyljessä on Sarin osuva runo.

10.2.2012 HuliVilille kova päivä. Ensin äidiltä tiukat alistamiskurssit ja sitten vielä Porvooseen siruttaviksi. Ja saatiin viralliset nimet. Huli on nyt Hannula Renholms Atención Marinéro ja Vili on Hannula Renholms Hermoso Companjero. Paperit lähtevät kuulemma huomenna Kennelliittoon.

Annika-täti Porvoossa totesi pentuparin kaikin puolin terveeksi ja piti niitä ylenystävällisinä. Ja niin olivatkin, sirutus meni ainakin Vililtä kokonaan huomaamatta kun keskittyi namuihin.

Tässä vähän uusia kuvia. Kämppä on taas vaihtunut, pienen kopin ja yöpöydän väliköstä isompaan koppiin.

6.2.2012 Emäntä totesi yöllä että molemmat nuoret herrat olivat karkuteillä pentulaatikolta. Aamulla olivat kuitenkin taas palanneet. Eli molempisuuntainen liikkuminen laidan yli on nyt tosiseikka.

5.2.2012 Runebergin päivä. -27 aamulla. Pennut ovat nyt keksineet itselleen uuden talvikämpän yöpöydän ja boksin välisestä raosta. Jo aamulla tapahtui Hulin laitojen ylitys, Vilitä se tulee arvattavasti myös tänään. Emännän lahkeet ja kengät ovat tässä vaiheessa sallittua riistaa.

Iltapäivä vihitty Hulin tulevalle isäntäväelle. Paukkupakkanen ulkosalla yhdistettynä sisääntulevaan auringon lämpöön saavat aikaan oman laumamme asettelun pettävän rauhalliseksi sohvaperunarykelmäksi, samaan sohvaan, kaikki viisi. Harvinaista herkkua.

Huliviliparille tämä on jo neljäs ulkopuolisten tapaaminen eläinlääkäri poislukien - ja Nuppu tervehtii tosi ystävällisesti, kahvin jälkeen kuin vanhoja tuttuja. Vilikin pääsee viekkautta käyttäen omin neuvoin yli pentulaatikon laidan.

4.2.2012 Kylmät kuviot. Voipi olla että yksi näistä kuvista ei läpäise sensuuria kaikkialla, mutta se on kuitenkin ihan aito potretti ilmanvaihtoputkesta meidän jalkakäytävällä.

2.2.2012 Liikkuminen kehittyy nyt valtavalla vauhdilla. Olin veikannut viime perjantaina että pentulaatikon reunojen ylittäminen tapahtuu viikon päästä, eli 3.2. Tässä (katso Kylmät kuviot ylhäällä) näkee että Huli, joka on isompi ja raskaampi - mutta nyt myös hän takajaloitaan täysissä voimissaan - on jo hilkulla.

31.1.2012 Tupla-anoppi Sari käymässä. Kuvasarja sisältää kohtauksia (mm. kielipusuja ja vilahdus kynsisaksista) jotka saattavat synnyttää katsojassa voimakkaita tunnelatauksia.

29.1.2012 Nupun ja Remun pentueen varaukset nyt sovittu, mutta niin kuin edellisessä uutisessa arvioitiin, Karinin ja Manun toinen aviolliitto on tässä vaiheessa myös solmittu (23.1.2012). Eläinlääkärin arvion mukaan pullat ovat hyvin uunissa. Tulos näkynee UÄ:n muodossa helmikuun loppupuolella.

Hulin ja Vilin ensi askeleet ja pöytätavat

27.1.2012. Maj på Malö - Karinin ja Nupun isoäidin isoäiti (mormors farmor) - joka on tuonut maailmalle 16 pentua ja jota voi pitää avaintekijänä Vuolasvirtapalkintoomme, sai tänään vihdoin Pariisissa 10.11.2002 saavuttamansa Euroopan Voittaja-tittelin noteeratuksi Suomen Kennelliiton rekisteriin ja nettisivuille. Mielestämme oli korkea aika huomioonottaen, että Majlla on ensi huhtikuussa 17. synttärinsä eli täyttää 16 jos kestää talven. Tänä päivänä mikään ei osoita muuta, vaan nenäliinan nappaaminen taskustani käy yhtä huomaamattomasti kuin ennenkin ja kävely rannalle lumituiskussa samalla innolla. Hänen puoli tuntia vanhempi siskonsa Cita kuoli syksyllä, mutta kolmas sisko Pepita dansar elää edelleen Koskenkylässä. Fiksu toimihenkilö joka tässä vaiheessa hetkessä hoiti Majn ansioluettelon kuntoon hoksasi samalla lisätä siihen Ruotsin voittajan tittelin vuodelta 2003, joka tuli rinnan Pohjoismaiden voittaja-tittelin kanssa. Kennelliiton luettelon ulkopuolelle jäävät Majn huippusuoritus, Best in Show Oslon MT Open Showssa, 44 manssin joukosta sekä rotuyhdistyksemme Vuoden näyttelykoiratitteli 2001, pistemäärällä jonka läheisyyteen mikään muu manssi ei ole koskaan tullut, vaikka osallistuikin vain kuuteen näyttelyyn. Hienoja saavutuksia on myös Cruftsin osanotosta ja Dortmundin maailmannäyttelystä, joskaan niistä ei tullut täysosumia.

Kansainvälinen muotovaliomme Maj on aika ainutlaatuinen, ja vaikka eri titteleitä on vaikea oikeudenmukaisesti verrata, hallussa on edelleen rodun pisin tittelirivistö vaikkemme ehtineetkään mukaan Baltian valloitukseen.

17.1.2012 Vauvojen synty on ilmeisesti saanut hormoonit hyrräämään tallimme tytöissä laajemminkin. Toista viikkoa sitten Vidalitalla alkoi juoksu (ja viikko sen jälkeen myös Vänrikillä - joka on palloton) ja jo viime vuonna Vidalita ja Karin olivat koordinoineet juoksunsa miltei samanaikaisiksi. Niin myös nyt. Näin ollen joudumme aikaistamaan suunnitelmiamme ja tähtäämme Karinin ja Manun häiden uusintaan alkaen nyt torstaina (19.1.2012). Riippuen onnistumisesta,voivat ne jotka eivät saa toivomaansa sukupuolen pentua Suomen tämän vuoden ensimmäisestä manssipentueesta palata asiaan.

15.1.2012. Olisi saanut tapahtua eilen. Silmät aukenivat. Veljesten työniminä Huli ja Vili. Kummankin paino nyt 700 gr tienoilla. Kuvista kaksi ensimmäistä Huli ja kaksi jälkimmäistä Vili. Tai sitten päinvastoin...

14.1.2012 "Lastenlapsia katsomassa". Vierailu Kemistä saakka.

11.1.2012 Kaverukset painoivat syntyessään 180 ja 195 gr. Kuten kuvista näkyyt paino on yli kaksinkertaistunut. Vauhti on hyvä.

Tässä myös kuva Vidalitasta, jolle tuli juoksut ja joka nyt asettaa toiveensai 12 v. vanhaan Vänrikkiin. Vänrikki tulee kyllä muutaman päivän sisällä heräämään asiaan, mutta valitettavasti ei pysty sille juuri mitään tekemään, koska on menettänyt pallonsa muutama vuosi sitten. Tosin ei aina muista sitä. Silloin kun muistaa hän sanoo louduttavasa itseään sillä että pääsee kuulemma nykyään käymään ravitsemusliikkeissä.

7.1. Nuppusia

Lisää Pikkunuppuja.

4.1.2012. Kaksi virkeätä ja heti ruokailulle suunistanutta urosvauvaa syntynyt 2.1.2012. Nuppu itse ollut hieman nirso ja valikoiva ruoan suhteen ja vaatinut Ceasarherkkua. Nyt kuitenkin suostuu syömään nappuloita veden kanssa silloin kun luulee ettei kukaan näe. Lisää kuvia tulee kohta. Varausta toivoneita pyydetään ottamaan yhteyttä nyt kun tiedetään mikä oli tulos ja sikäli kuin emme itse tavoita.

6.11.2011. Nupun ensimmäinen astutus tapahtui puolen tunnin sisällä sulhasen saavuttua hääpaikalle Metsälään. Toimitus tapahtui ilman konstailua eikä kumpikaan ollut Too hot to handle.

Elokuun 2011. Suunnitteilla pentuja Hannula Renholms Albertinalle (Nuppu, sijoituskoirana Kemissä, pennutus Helsingissä) ja Sari Kanervan Bonwild Too Hot To Handle (toivottavasti ei kuitenkaan). Aikaisempien juoksujen perusteella astutus lokakuun lopussa.

27.5.2011 Adios Fernando Fernandito. Viimeinen tämän kevään pennuista lähti uuteen kotiinsa, suuntana Kouvola. Emo kuiskasi korvaamme, että olipa korkea aika.

Oli hieno pentue. Kolmen kokoisena ruoka riitti aina hyvin ja Karin selvisi erinomaisesti ensimmäisestä äitiydestään. Toivotamme kaikille kolmelle hyvää elämää uusissa perheissään!

11-12.5.2011 Tango ja Pepita lähtivät.

11.5.2011 Viimeinen lumi lähti yöllä. Ei kestänyt juhannukseen (ellei tule uutta). Vauhti pennuilla sen kuin yltyy ja sisällä asunto (tyyny) vaihtaa paikkaa ahkerasti.

Vapunjälkeistä aikaa. Toiveita lumen häipyimisestä kokonaan ennen juhannusta. Puutarhahommiin löytyy innokkaita apureita. Vanhat tädit katsovat sivusta tai astuvat puistotädin rooliin. Majlle tuli pääsisäispäivänä jonkinlainen tasapainohäiriö, joka jo ehti poistua mutta sitten tuli uudelleen. Eläinläkärin mukaan tasoittunee pikkuhiljaa. Vanhusten kohtaloita, mutta ruokahalu ennallaan samoin kuin kiinnostus tapahtumiin. Citalle taas tuli jonkinlainen kevätnuha, mutta vanhat lastenhoitotaidot löytyvät aina tarvittaessa.

29.4.-30.4.2011 Vappusää oli viileä, mutta leikittiin vähän piilosta ja käytiin kiinnitottamismatsi mutsin kanssa. Ja sitten vappupäivänä vaihdettiin taas asunto. Yksi täkki oli sopivasti lähellä.

26.4.2011 Tämän kevään pennut on nyt kaikki varattu. Suunnittelemme syksyksi sijoitusnarttu Nupun (Hannula Renholms Albertinan) astuttamista, isä vielä sopimatta.

Tänään ensimmäinen ulkonaolo. Oli hurjan kivaa.

Pennut ovat pääsiäisen aikana villiintyneet 90 prosenttia, mahdollisesti erinäristen noitien vaikutuksesta. ruokalautanen lentää kuin frisbee ja painiotteluita käydään.

14-16.4.2011 Fernandito on jo käynyt pari kertaa laidan yli ja on niukasti ohittanut Pepitan painossa. Tango Rosa painii edelleen omassa painoluokassaan. Kevään ensimmäinen perhonen oli kauniisti lunta vasten kun näin sen käydessäni Ruffen kanssa rannalla. Mutta kamera ei ollut mukana eikä perhonen tietenkään suostunut asettumaan samalla tavalla kun palasin myöhemmin kameran kanssa. Suostui kuitenkin ihan hyviin kuviin.

11.4.2011 Kehitys on nyt tosi nopea. Kevätkin etenee vihdoin ja Vänrikki pääsee nauttimaan auringosta metsän reunassa. Takakamarissa syödään nyt aidosti, joka tuutista. Nappulat veteen, hieman raejuustoa joukkoon ja sitten töihin.

10.4.2011 Pennut 3 viikkoa. Syödään raejuustoa. Käveleminen (jos sitä voi siksi kutsua) on alkanut, niin kuin pöytätapojenkin suhteen.

3.4.2011 Pennut 2 viikkoa, silmät auki. Paino 650-850 gr.

28.3.2011. Pennut viikon vanhoina. Vaalea läikky joka näkyy keskimmäisen pennun selässä, on kynsilakkaa, millä tässä vaiheessa erotamme kaksi tyttöä toisistaan.

21.3.2011. Varaustilanne: 1 narttu varattu.

Seuraava päivä (20.3. yön jälkeen)

20.3.2011 (aamuyö)

Hannula Renholmsin Huldas Karinille ja Sari Kanervan Bonwild Daredevilille (Manu) on syntynyt kahden tytön ja yhden pojan pentue aikaan 00.25-01.30.

Strateegiset mitat: tyttö 275 gr, poika 195 gr, tyttö 225 gr: Manssin vuosimalli 2011

Manssin vuosimalli 2010

19.5.2010 klo 6-8: 5 pentua Vidalitalle. 3 urosta 2 narttua. Kaikki voivat erinomaisesti. Suht. pienikokoisia pirtelöitä.

Kaikki luovutettu. Linkit vauvojemme kuviin tässä:

9.10.2010: Anna Julia tuli 7.10. 2010. Kun Anna Julia äiteineen pääsi kotiin Famo lähti viivana luokse - vaikka piti olla manssien 'tarkkipäivä' (terveystarkastus) jossain Lahdessa. Poikkeuksellisesti pääroolissa näissä kuvissa on sen takia kaksijalkainen vauva.

12.8.2010: Bella lähti eilen uuteen kotiinsa. Erinäisistä syistä luovutus sai odottaa koulujen alkamista. Tänään saadun raportin mukaan Bellalle piti kirjoitushetkellä perheen pihalla seuraa kuusi poikaa. Kauneus vetää puoleensa...

Totuttelua kaulapantaan: 6.8.2010

TV:tä lastenlastemme kanssa: 2.8.2010

Bella alias Anna Bella asettaa korvansa: 24-27.7.2010

Rudin muotokuva 9 viikkoisena 22.7.2010 (kuvaaja Jari Tarkianen).

Tiitu alias Maria Pia uuteen kotiinsa Toukolaan 20.7.2010.

20.7.2010: Manuelilta terveisiä. Omat kotisivut tekeillä!

Cita-täti taas lastenlikkana (Maria Pia ja Anna Bella 14.7.2010, pikkukamerassani väärä aika-asennus)

Målaren muutti Joensuuhun 10.7.2010, Maalarin kutsumanimeksi Robi. Alhaalla Robi levossa ja vauhdissa uusissa oloissa. Linkistä voi katsoa kun 'Kevät, toi kevät toi Maalarin'.

Rudi ja Manuel uusiin koteihin, Ilolaan ja Malmille. Alhaalla kuvaterveiset Rudilta joka saa ensimmäisen ateriansa uudessa kodissaan.

'Appivanhempien' eli Hubin isäntäväen käynti 2.7.10

Juhannuksen tienoilla

16-19.6.2010

11-12.6.2010 6.6.2010 26.5.2010

Vidalitan kolmannen pentueen rekisteröintiin menneet pentujen nimet:

Himlajorden, Änglamarken, Målaren, Maria Pia, Anna Bella.

Kuten olemme kertoneet koiriemme nimet löytyvät suuren ruotsalaisen trubaduurin ja taiteilijan Evert Tauben laulutuotannosta tai siihen liittyen. Makupalan saivat Prinsessa Victorian häiden TV-esitystä seuranneet 19.6.2010. Suuryleisölle esitettiin mm. vaikuttava rakkausballaadi Så skimrande var aldrig havet, Tauben tunnetuinta musiikkia.

 

Tina received on 8.12. 2007 this breed's second Vuolasvirta Award.

Tina vastaanotti Messarissa 8.12.2007 tämän rodun toisen Vuolasvirta-palkinnon. Mukana pokkaamassa oli Hannula Renholms Maj på Malö.

Palkinto edellyttää mm. tietyn ajanjakson aikana 10 pentueen synnyttämistä, joiden pentueihin kuuluvien korien näyttelyissä saavuttamat arvosanat ja näyttelytulokset täyttävät Suomen Kennelliiton palkinnolle asettamat kriteerit.

   
Edellisistä pentueista kuvalinkkejä tällä sivulla.      
Farmor, Rasmus och Cita (och fafas kamera)      

Vidalita's 2nd litter

Sunbath

Shows

Old news

     
Tina mottog i Mässcentrum 8.12.2007 det andra Vuolasvirtapriset för rasen. Med och bugade var Hannula Renholms Maj på Malö.

Priset kräver bl.a. att det inom kenneln fötts 10 kullar, vars valpar i utställningar erhållit sådana vitsord och fyllt de kriterier som Finlands Kennelförbund fastställt för priset.

     

UUTISET - NYHETER - NEWS

Earth to space: Dog rising for outer space... Over.

31.1.2010

Dog to Earth: Returning from outer space. Landing in two seconds!!! Over...

   

   
  30.1.2010: 29.1.2020: At last a real winter! Says Karin, aged 9 months.  

Click here

 

25.4.2010: Karin ROP Lahden KV:ssä - Karin BIR i Lahtis int. - Karin BoB in Lahti Int.! - Assessment Jean-Lois Gründeid, Fr.: Exc. type, construction, format. Very nice head. Good eyes, ears, topline, chest, front, bone, tail, angulation, coat, movement, character. Very nice fluent movement (owner's comment: You can say that again, judge! Look att 5th picture from above...).

24.1.2010: Karin ROP-pentu Turun Winter KV:ssa! - Karin BIR-valp i Åbo Int.! - Karin BoB-puppy in Turku Int.!

Judge: 'Happy puppy who needs to become more steady in front movement and relax in the loin area. Nice puppy head. Medium reach at neck. Juvenal body. Fine bone. Matching angulation. Excellent mouth. Kunniapalkinto.

(Owner's comment: Can you be more steady in front movement than this? - see picture above)

13.12.2009: Vidalita avoimen luokan voittajaksi Helsingin PV-näyttelyssä - Vidalita vinner öppna klassen i Nordisk vinnare i Helsingfors - Vidalita winner of Open class in Helsinki Nordic Winner Show.

Lisää viime ja edellisvuosien pennuista tässä - Mer om förra årets och tidigare valpar här - More on last years end earlier pups here.

   
 

Näyttelytuloksia lisää - Mer utställningsresutltat - More Show results

2000-2007

&

Suomen kennelliitto- Finska kennelklubben - Finnish Kennel Club

   

****

Otamme mielellämme edelleen vastaan vihjeitä ja toivomuksia jatkosuunnittelua varten. Kasvatus perheympäristössä on pitkäjänteinen työ, jossa jokaisen pentueen on saatava tuntea itsensä tervetulleeksi ja toivotuksi yksityiskotiympäristöön. On tärkeätä, että rotuominaisuudet kehittyvät oikeaan suuntaan ja että pennut saavat vastuuntuntoiset omistajat.

    Manssia pidetään terveenä rotuna. Viime vuosikymmenellä biotekniikan laboratorioyritys Finnzymes kiinnitti manchesterinterriereiden omsitajien huomion verenvuototautiin, v.Willebrand1, jonka sanottiin aiheuttaneen ongelmia mm. dobermanrodussa.

Englantilainen pitkäaikainen ja menestynyt manssien kasvattaja Nerolie de Lavis-Trafford sanoo: "It  is a thing  that is prevailent in the US, and they can  have a problem with those who have actually  got it. But, although from time to time I have heard of Carriers in the  breed  here, we have never had  any problem. I think the only thing to bear in mind is  that when breeding it is  wise not  to put  Carrier to Carrier. But certainly no need to panic."

Suomessa manssikanta on kasvanut runsaassa parissakymmenessä vuodessa tyhjästä n. 250een. Kehitys on ollut hyvä, temperamentti on paljon miellyttävämpi kuin ensimmäisissä yksilöissä eikä mitään rodulle ominaisia sairauksia ole tullut tietoon. Tavanomaisimmat kuolinsyyt ovat vanhuus, tapaturma ja syöpä. vWD:tautiin perustuvaa verenvuotoa ei ole koskaaan todettu Suomessa tässä rodussa, ei synnytysten yhteydessä yhteydessä eikä muutenkaan, vaikka koirat vilkkaina ja nopeina ovat onnettomuuksille ja siten verenvuodoille alttiit.

On tärkeätä nähdä kantajan ja sairaan koiran ero. Kantaja ei ole sairas ja sen pariutuessa vapaan koiran kanssa siitä syntyvässä pentueessa mikään pentu ei voi sairastua.

Siitä kun testauksia on alettu suorittaa kantajia on todettu Suomessakin, mutta ei ainuttakaan vWS-sairasta. Kuitenkin on viisasta välttää kantajien keskinäistä parittamista. Sen sijaan katsomme, että rajoittaminen niin pitkälle, ettei edes kantajaa voisi parittaa vapaan koiran kanssa, vähentäisi liikaa mahdollisuuksia säilyttää ja edelleenkehittää suhteellisen pienen kannan hyviä ominaisuuksia. Tämä juuri, koska mikään pentu ei voi sairastua kantajan ja vapaan koiran parituksesta ja koska vapaiden yksilöiden osuus sellaisessa pentueessa kuitenkin on keskimäärin yhtä suuri kuin kantajien. Kaikki tapaamamme eläinlääkärit ovat pitäneet tätä näkemystä oikeana. Suunniteltaessa astutusta jalostukseen rotuyhdistyksemme edellyttää testaamattomien yksilöiden testausta. Jos tietämättömyydestä tai muuten vahingossa on päässyt tapahtumaan kahden kantajan paritus, ja mahdolliset pennut halutaan käyttää jalostustoiminnassa, on niiden vWD-testaus paikallaan. Jos pentuja ei aiota käyttää jalostuksessa saattaa pelkkä verenvuototesti olla viisaampi ja edullisempi vaihtoehto kuin kallis vWD-testi. Suosittelemme asiasta kiinnostuneita kääntymään joko eläinlääkärin tai testauksia suorittavan laboratorion puoleen. Finnzymekseltä olemme aina saaneet asiallisia vastauksia.