Ove´s News Agency (ONA) /25.2.2001

TODAYS NEWS: Finland bäst i dopning

    Månen  

 

Nej, nej och åter nej! Ännu en gång åker vi dit. Varför gör ingen något?

Från en undanskymd roll i OS i Sydney har Finland klivit framåt med stormsteg i denna krävande gren. Finland tog de enda poängen dopning som delades ut med två silvermedaljer (egentligen sex, om alla fyra i stafetten räknas) och hopp finns om mer när resultaten från den spännande internationella testningsfinalen kommer på onsdag.

Säg inte att inte någon gör något. Finlands kulturminister fördömde idag i kraftiga ordalag det som hänt. Hon sade sig vara förfärad över att redan två finska skidåkare blivit fast för dopning. Också skidförbundets ledare har fått nog.

Det är på tiden. En rensning behövs och nytt, skickligare folk bör hittas. Kan man inte låna sakkunniga från Norge och Sverige. Där åker man inte fast!

Vi har ju också en kompetent ledare att tillgå, visserligen vistas han utomlands just nu, men han är strax tillbaka. Och under hans regim åkte man minsann inte heller fast. Tvärtom fastslogs i domstol definitivt, att det inte gick att bevisa att Jari Räsänen skulle ha varit dopad eller att skidförbundet skulle ha varit inblandat i att han inte var dopad.

Ona news

Previous news

This news will eventually be replaced, tomorrow or some other day.