LÄST & HÖRT I HÄNGMATTAN NR 48 2003 (MAJ)

Red/Publ. Iwan & Margareta Morelius, C/Acacia 8, Campo Verde, Pilar de la Horada, Spanien

ivan_morelius@hotmail.com

Nyheter om böcker - Magasin - CD-skivor - Talböcker

Författarporträtt - Intervjuer - Artiklar

Frågor om böcker/Författare emmottagas gärna

Spridningsområde: I Sverige till bokförlag - antikvariat - samlare

I Spanien till Costa Brava & Costa del Sol

-------

"Kuddkriget

Då tystnade fågelsången

Mord i mäsk

Får säga som sanningen är att det är på gott och ont att ge ut böcker på eget förlag. Jag vet detta ingående eftersom jag själv gett ut merparten av mina egna böcker på eget förlag. Det ska mycket till för att få det hela att bara gå ihop. Att sedan få det att gå med vinst är ett konststycke.

Kan bara hoppas att paret Paul kan lyckas eftersom dera hittills tre publicerade deckare är småmysiga och traditionella sådana. De har några år på sina nackar och har tidigare kommit ut i så kallade privatupplagor i A4-format. Detta gäller de två första. Mord i mäsk har dock funnits som internetbok.

Som problemlösare och huvudpersoner ser vi Anna och Olle Rönnqvist, som jobbar ihop med vännen vid Centralkriminalen, Birger Ottosson.

Personligen tycker jag att det pratas alltför mycket i samtliga böcker, vilket stör mig och gör händelserna lite långtråkiga för att kunna hålla den eventuella spänningen vid liv. Och man kan inte med bästa vilja i världen påstå att de på något sätt är i tiden trots att de utspelas i nutid.

Bättre kan ni säkert!"

------