Tiina Okkonen
Paasorannantie 11 ajo-ohje
91100 Ii (kartalla)
Tiina Okkonen 040-8431018
email: tiianni.okkonen(at)gmail.com

Koko sivuston copyright Kennel Jenidon. Kuvien kopioiminen ilman lupaa kielletty.
 
taustaa
Kennel Jenidon Tervetuloa sivuilleni. Olen Tiina Okkonen. Kasvatan saksanpaimenkoiria ja Welsh Corgi Cardiganeja kennelnimellä Jenidon.

Kennel Jenidon sijaitsee Iissä, Perämeren rannikolla n. 40 km Oulusta pohjoiseen. Maantieteellisesti olemme puolessa väliä Suomea ja täältä on yhtä pitkä matka joka suuntaan. Toisaalta tänne on hyvät kulkuyhteydet ja helppo tulla.
Asumme taajaman ulkopuolella, rauhaisassa pienessä maalaiskylässä ja täällä löytyy pihasta tilaa ja lenkkeilymaastot ja harrastuspaikat lähistöltä.

Saksanpaimenkoiria on tassutellut elämässäni mukana vuodesta 1993 lähtien jolloin hankin ensimmäisen koirani Taclake`s Vendyn. Vendyn myötä rotu vei mukanaan. Ja vaikka olin vannonut, että kasvattamaan en ainakaan ala, niin innostus rotuun vei mukanaan ja suoritin kasvattajakoulutuksen 2005 ja ensimmäinen pentue syntyi 2006. Saksanpaimenkoiraliiton kasvattajaksi minut pätevoitiin 2010.

Saksanpaimenkoira - koiramaailman monikäyttöisin rotu - herättää aina voimakkaita tunteita, sitä rakastetaan ja vihataan lähes yhtä vahvasti.
Omalla toiminnallani pyrin luomaan Saksanpaimenkoiralle ansaitsemaansa arvostusta koiramaailman älykkönä. Ajatuksena on kasvattaa rotumääritelmän mukaisia saksanpaimenia, jotka ovat tasapainoisia, koulutuskelpoisia ja näyttävät rotunsa edustajilta.
Kasvattajana en linjaudu käyttö- tai näyttelylinjaisten kasvattajiin, vaan jalostusvalinnat perustuvat saatavissa oleviin faktoihin luonneominaisuuksista, terveydestä ja ulkonäöstä. Sen lisäksi pyrin siihen että, jalostukseen käyttämäni koirat ovat minulle tuttuja muutenkin kuin vain tulosten perusteella. Siitoskoiraa ei pidä koskaan valita pelkkien mainosten, maineen tai tulostietojen perusteella. Kasvattajan (kuten myös kasvatinomistajan) on kyettävä hyväksymään epäonnistumiset, parhaansa voi yrittää valitsemalla pareiksi vain priimaa, mutta on muistettava ja ymmärrettävä, että luonto hoitaa lopun ja siihen emme voi vaikuttaa. Pääasia minusta on, että koirat saavat aktiiviset rakastavat kodit, jossa ne toimivat täyttäen sen pestin mihin ne on alunperin hankittu.

Kanssani koiralaumaa ovat paimentamassa lapsukaiset: Taneli -01, Martta -02, Hannes -05, Kerttu -10 ja Maija -11. Lapset ovat tärkeässä roolissa kasvatustyössä on sopeuttaessaan koiria jo pentuna lapsiin ja perhe-elämän melskeeseen. Tietysti heillä on myös aikaa ja halua tarjota paljon hoivaa ja hellittelyjä pennuille. Martta on jo esittänyt corgeja jonkun kerran näyttelyssä ja hienosti sujui.

Tällä hetkellä kennelin koirina häärivät wecoga Ketränoron Belle, wecoga Imagos` All Right , wecoga Ketränoron Poutapilvi, wecoga Cree Zlote Psiaki ja spn Donna vom Schwartenzwinger.