Minä Miia Honkanen
Olen ikinuori, aina kolmikymppinen kahden lapsen äiti; Sami (5/90) ja Jutta (12/01). Perheeseen kuuluu lisäksi mies Janne ja  kissat: Misu, Ville, Tahvo, Mustis, Nätti-Kissa (lue: Kissa-Karvinen) ja velipoika Pitkis.
Landseer on kuulunut elämäämme vuodesta -91. Halusimme koiran, joka pitäisi lapsista, olisi suuri ja suht karvainen. Koirakirjasta silmiin osui lansu ja siinä se sitten oli...

Tällä hetkellä koiria on vaihteleva määrä kotona. Jostain syystä aina joskus joku palautuu olosuhteitten muutoksen vuoksi, joskus hoidossa on joku osaomistus, esim. näyttelyitä varten ”lainaksi” haettu yms. yms. yms. Vakituisemmin meillä asustaa koirat kotona- esittelyn alla olevat karvakuonot. Kennelnimen anoin vuonna -93, ensimmäinen pentue syntyi -96.

Landseerin kasvatuksessa pyrin ns. perus perhekoiraan, jolla olisi luonne ja terveys kohdallaan, tosin onhan se ulkomuotokin tärkeä kun puhdasrotuisia koiria kasvatetaan. Se ei silti saa olla se ykkösasia. Tällä hetkellä pentueita on ollut ehkä hiukan enemmän kuin yksi vuodessa, tosin narttutilanteeni on ollut nousujohteinen.

Uutena rotuna meillä on stabyhoun, yksi hiukan pienempi vipeltäjä joukossa. Tessalla on tarkoitus teettää jokunen pentue ja katsoa, pysyykö rotu toisena kasvatettavana landseerin rinnalla.

Asumme Urjalassa, aikaisemmin kuusi ja puoli vuotta Nuutajärvellä. Helmikuussa 2007 ostimme talon Urjalan asemalta Huhdin kylästä ja sinne muutimme sitten pikkuhiljaa. Talostakin ehkä muutama kuva tänne sivuille voi eksyä jatkossa. Talo on aivan omien unelmieni täyttymys, ns. punainen tupa ja perunamaa idylli, tosin talo on keltainen ja perunamaatakaan ei ole. Silti kuitenkin ihmisten ilmoilla ja huomattavasti helpompien matkayhteyksien päässä kuin Nuutajärvi. Koirille on tietysti enemmän tilaa ja pihassa on oma lampi. Ihan lansuille sopiva paikka. Ja miksei stabyllekin, onhan meidän Tessakin uimataitoinen.----------- ------

-----------Miia Honkanen
-----------Huhmarinmäentie 22
-----------31700 Urjala as.
           ohpeddal-kennel (at) netti.fi

-----------gsm 050 371 3974