-------Ajankohtaisuuksia ja päivityksiä------

5.8.07 Olen avannut oman blogin ja tästä lähtien meidän kuulumiset voi lukea sieltä. Jos se vain toimii… Kokeillaanhan ainakin… osoite on: http://marmeli.vuodatus.net

Millan tulos oli hiukan odotettua parempi, A ja 0.

 

27.7.07 Hyvinkään näyttelyssä Sepe pentu-4, Tessa upeasti ensin ROP ja eka serti. Uskomatonta mutta totta, sijoitus ryhmäkehässä kolmanneksi!!! Hieno päivä, kannatti naamansa polttaa…J (taas kerran tänä kesänä, koiranäyttelyssä).

 

Millan kanssa poikettiin kuvissa maanantaina, hyviltä näyttivät, melkein jopa A:ta veikkasi eläinlääkäri, kyynäristä toinen ehkä 1. Milla muutti nyt sitten Raigomillin-kenneliin.

 

Mimmi oli aivan tukevasti tiine J ja niin on Kristiinan oma narttu Helmi (Maitokuonon Aamun Aave) myös, molemmissa pentueissa isänä on Iksu. Iksun kolmannesta morsiammesta ei vielä tiedetä, mutta pidetään peukkuja!

 

Lomat on sitten aika lailla lopussa, sunnuntaina alkaa taas työt. Onneksi on vielä viikko elokuussa, mutta silloin alkaa Jutalla esikoulu, kauheaa miten aika kuluu… L
Sami aloittaa opiskelut Hämeenlinnassa autolinjalla samana päivänä ja muuttaa siten viikoiksi sinne suuntaan.

 

Vielä kaksi narttupentua etsii kotejaan…

Seuraavat näyttelyt 4.8 Turussa, Aino ja Sepe pentuluokassa, 26.8 Tervakoskella Kultu pennuissa ja Milla junnuissa.

 

18.7.07 Meille on tullut palautuskoirana Milla, (O.D Jet-Set Juttah) toistaiseksi Milla ei etsi uutta kotia vaan tutustutaan tässä nyt ensin toisiimme ja käymme terveystarkastuksessa. Milla on oikein reipas ja säteilevä persoona. Tykkää uimisesta, mutta hiukan vielä arkailee tätä meidän muuta sakkia…

Atte on lähdössä omaan kotiinsa muutaman päivän päästä, joten kiva kun Sepelle jää Milla sitten kaveriksi.

Panskun juoksut alkaa onneksi olemaan lopussa… En enää muistanutkaan millaista se on kun on ”menkat” jollakulla J

Ira on ilmoitettu BH-kokeeseen 15.9 ja Pansku luonnetestiin 22.9, samaan testiin on tulossa myös Lempi (O.D Hento Hupakko).

Elokuussa Turun näyttelyyn on ilmoitettu Sepe ja Aino.

 

12.7.07 Mimmin pennut syntyivät eilen, viisi poikaa ja kaksi tyttöä.

Oonan pennuista vielä yksi uros ja kaksi narttua etsii kotiaan.

Nyt on rauhallista, ei ole oikein mitään tapahtunut, Atte on ollut viikon verran hoidossa ja on vielä hetken aikaa. Kultu taas lähti lauantaina Jumbon kaveriksi. Kiva kun on Sepellä joku kaveri. Panskulla eka juoksu pentujen jälkeen.

Sepen ja Tessan kanssa mennään Hyvinkäälle näyttelyyn 22.7.

 

1.7.07 Työt on tehty ja nyt huomisesta alkaa virallinen kesäloma. Tosin heti lauantaina käyn tekemässä yhden työpäivän. Ja koko tämä viikko on yhtä menoa…

Eilen oltiin Tuusulassa näytelmissä. Sepe oli ROP-pentu, Otto Pu-3 ja sai varasertin, Roki (O.D Hurja Hurmuri) Pu-2 ja serti. Roki on nyt sertiä vaille valio, JIPPII…

Pennuista on jo muutama lähtenyt uusiin koteihin, nyt vielä kaksi tyttöä ja yksi poika on kotia vaille.

Iksu pääseekin naisiin, tosin ei me sitä Iksulle olla paljastettu J Iksu kyläilee ensi viikon Hyväntahdon kennelissä Lemillä, tyttöystävä on Kirppu (Janika v.d Burg Wettin). Iksun käyttökalenteri onkin sitten täksi vuodeksi täynnä J.

 

25.6.07 Juhannukset on vietetty ja meillä alkaa arki, tässä lomien välissä käyn tekemässä kolme päivää töitä. Talossa riittäisi vieläkin järjestelypuuhaa, vielä on paljon tavaraa joka etsii vielä paikkaansa. Kummasti tilaakin tulisi kun saisi paikkoja järjesteltyä. Nooh, hiljaa hyvä tulee J

Oona jätti meidät ja lapsensa perjantaina. Nyt on enää pikkuriiviöt, joista osa vielä etsii omaa kotia. Loppuviikosta heillä on terveystarkastus ja sirutus, sitten alkavatkin olla lähtövalmiit maailmalle. Tulevat lauantaina sen seitsemän viikkoa.

 

21.6.07 Hyvää juhannusta kaikille sivujeni lukijoille sekä tietysti erityisesti kaikille tutuille ja kasvattien omistajille!! Nauttikaa ylimääräisistä vapaapäivistä, karvaisia perheenjäseniä unohtamatta.

Meiltä senkun koirat vähenee, Kultu lähtee heinäkuussa Jatan ja perheensä sekä Jumbon hoiviin Hämeenlinnaan.Jumbo tosiaan joutuu hiukan uhrautumaan tyttökaverin vuoksi, joten heille tulee leppoisa yhteiselämä muttei yhteisiä lapsia J.

 

17.6.07 Otto pääsee ansaitulle lomalleen, Tuusulan näyttelyn jälkeen 30.6… Tuusulaan lähtee myös Sepe pentuluokkaan.  J Hämeenlinnasta toinen serti ja ROP.

Mimmi ja Ikaros olivat tänäänkin silleen ja Mimmin hain tänään pois. Tiistaina menee sitten omaan kotiinsa.

 

16.6.07 Mimmi ja Ikaros ovat osanneet suoriutua vaativasta urakastaan, astuminen on tapahtunut.

Huomenna Oton kanssa Hämeenlinnan näyttelyyn.

Viimeiseksi Pontson pentueesta jäänyt Iita on tänään lähdössä uuteen kotiin.

 

15.6.07 M-pentueen lopetetun pennun tulokset tulivat, pennulla oli selkäytimen aivokalvontulehdus.

13.6.07 Mimmin kanssa (O.D Ihanne Inkeri) kuvissa, lonkat ehkä C-B, mutta lopputulos on Kennelliitosta kiinni.

Samana iltana jo vienti Ikaroksen luokse Tarvasjoelle.

 

11.6.07 Kamu lähti Sateenkaarisillalle täytenä yllätyksenä, vein sen muista syistä lääkäriin ja siellä löytyi kasvaimia, joita oli ainakin neljä selvästi tunnettavissa. Kiitos kaikille tutuille osanotosta.

Tämä kevät on ollut todellista luopumista, nyt tuntuu ja toivoo että aallonpohja olisi nyt tavoitettu.

 

Jet-Set pentujen 1-vuotispäivä, onnea kaikille.

 

9.6.07 Erkkarin tuloksia: Sepe PEK3, Leevi (O.D Liukas Playboy) PEK4, Aino (O.D Kenen Kulta) PEK4, Otto JUN EH-3, Ikaros NUO HYL (ei antanut katsoa hampaita), Jet-Set Juliah JUN T, ja Ira pelasti päivän, VAL ERI-3 ja PN-4, tosi kovassa sarjassa tosi hyvin meidän ”pikkuneidiltä”. Päivä oli hieno ja aurinkoinen, paikka upea ja järvi vieressä pelasti Sepen päivän, se kun rakastaa uimista…

Sepe ja Ira olivat parikilpailussa, muistaakseni kolmansia, minä ja Sepe nallekarhutokon toiset J

 

6.6.07 Tapahtumia on ollut paljon, taas niin iloa kuin suruakin.

Oton kanssa piipahdimme Virossa näyttelyssä, reissu meni loistavasti. Saimme Tallinnan näyttelystä 2.6 tittelin ESTJV-07, juniori-sertin ja juniori ROP, PU-2. 3.6 Viron erikoisnäyttelystä juniori-serti, juniori-ROP , PU-2 ja BIS-3 juniori vaikka myöhästyttiinkin ryhmäkehistä. Muutoinkin matka meni oikein hyvin, kiitokset matkaseurasta ja kartanluvusta Ritva J

Nyt tulevana lauantaina on edessä meidän oma erikoisnäyttelymme, toivottavasti helle hiukan helpottaa!!

Pontson pennuista on jo kaksi lähtenyt omiin koteihinsa. Oonan pentuja vielä vapaana.

 

Surua tuli sitten vielä lisää tälle keväälle L, Oonan pentuihin tuli ripuli ja yksi pentu valitettavasti menehtyi hoidosta huolimatta. Viidellä pennulla ripulia oli, kolme sen sijaan pysyi terveenä koko ajan. Kaikki kyllä saivat antibioottikuurin.

Ovat nyt onneksi kaikki kunnossa ja kiinteän ruuan syöminen jo hyvällä mallilla.

 

26.5.07 Paraisilla oli hieno päivä, Otto EH-1, Kukka H (Kukan karvat mystisesti kadonneet) ja Ira se pokkasi ERI-1, PN-1, sert, FIN MVA ja ROP. Hienosti, kaksi viimeistä sertiä avoimesta luokasta.

 

22.5.07 Viikonloppuna näyttelyissä. Raumalla  lauantaina Otto EH-1, velipoika Eetu (Jet-Set Jimmy) H ja sisko Heta H. Sunnuntaina Helsingissä Otto Eri-1, PU-2, sert. Nyt se putki sitten aukesi J

Nyt sitten Paraisille tulevana lauantaina Oton kanssa.

Pontson pennuilla eilen pentutarkastus, olivat ok ja sirut laiteltiin.

Ja vihdosta viimein Panskun pentujen paperit kunnossa ja lähteneet omistajille!! Eipä niitten kanssa tuhraantunutkaan kuin melkein kolme kuukautta aikaa.

Lauantaina (19.5) kävi Rocky poika siskoaan Kultua ja äiti Panskua katsomassa, olipas aikamoinen pallero. Aivan upea ja todella urosmainen pää, ihan kuin äitinsä kopio mutta tietysti uroksen näköisenä J.

 

17.5.07 Paljon on taas tapahtunut, niin mukavaa kuin ikävää. Mutta, nyt ensin synttärionnittelut! D- pentue 8 vuotta 7.5, B-pentue 10 vuotta 15.5, E-pentue 7 vuotta 17.5 ja etukäteen pari päivää I-pentue 2 vuotta 19.5.

Oton (O.D Jet-Set Jambore) kanssa oltiin Harjavallassa 13.5 EH-1. Heta ja Jade saivat molemmat H:n.

Ira (O.D Hauska Murmur) 6.5 Somerolla ROP, sert.

Roki (O.D Hurja Hurmuri) PU-2, sert (jostain mitä en nyt muista… )

 

Astutettu on myös Mercedes, joten Pessintassun kenneliin toivottavasti on tulossa pentuja heinäkuun puolessa välissä!

 

Erikoisnäyttelyyn on ilmoitettu Sepe ja Atte urospentuihin, Otto junnu-uroksiin, Iksu nuoriin uroksiin ja Ira avoimiin narttuihin. Erikoisnäyttely Orivedellä 9.6. tuomarina Tapio Eerola.

 

Oonan pennut syntyivät 12.5, 4 urosta ja 4 narttua. Kivat väritykset kaikilla, kumpaakin sorttia on vielä vapaana. Mahdollisesti yksi narttu sijoitukseen.

 

Mutta, sitten ikävääkin… Pontson pennuista jouduttiin yksi lopettamaan 5.5, syy on vielä epäselvä mutta takaraajojen kanssa pennulle tuli ongelmia. Koira on lähetetty tutkittavaksi joten toivon todella että syy selviää.

Kaikilla neljällä pennulla on jo koti tiedossa.

 

2.5.07 Onnittelut H-pentueelle, tänään virallisesti aikuisiässä, 2- vuotta täyteen!!

Vappu tuossa oli ja meni, lopultakin on toinen huusholli tyhjä ja pois luovutettu. Nyt pääsee keskittymään tähän yhteen ja ainoaan. Vappuna vaan puhaltelin Jutalle ilmapalloja J

Minun pitkä vapaani on ohitse, ylityövapailla tässä olin melkein puolitoista viikkoa. Nyt sitten taas arki koittaa ja huomisaamuna taas työt.

 

27.4.07 Unohtanut vallan hehkuttaa että Iran ja Hanin molempien lonkat oli A-A, kyynärät 0-0 eikä Iksu paljon huonommaksi jäänyt B-B kyynärät 0-0.

Nyt monen sattuman summana astutamme ilmeisesti kesällä O.D Ihanne Inkerin, urosvalinta on Iksu. Sukusiitoskerroin on 0,97%.

Yhteisomistus narttumme Mercedes on vihdoinkin aloittanut juoksunsa, johan sitä kevättalvesta odoteltiin. Astutusvuorossa on kennel Pessintassun,, isäksi on valittu Pessintassun Baobab. Pentuja voi tiedustella Ritvalta, kennel Pessintassun.

Päätin etsiä myös Kultulle uutta, harrastavaa sijoituskotia. Typykkä on lupaava ja reipas tapaus, ulkonäkökin suunnilleen kohdallaan, pitkiä koipia lukuun ottamatta J

 

21.4.07 Pennut senkun vaan paisuu… Ne on aika molliskoja, kauniita prinsessoja koko sakki! Ihanan antautuvasti äitinsä heitä hoitaa, ei juurikaan sieltä pyydä pois kun asioilleen ja nekin Pontson tyylillä voi tehdä vaikka lennosta.

Muutoin ei ihmeempiä kuulu. Kissat ovat pysyneet täällä tallella vaikka ulkona käyvätkin.

Ensi viikolla on vihdoinkin taas vähän vapaata, silloin pitää siivoilla Nuutajärven koti loppuun ja luovuttaa avaimet pois. Sitten voi avata kunnolla tämän uuden oven elämässä ja unohtaa vanhat J

Näyttelyturnee alkaa toukokuussa, Otto on se päänumero ja Harjavalta 13.5, Rauma 19.5, Helsinki 20.5, Parainen 26.5, meidän landseereitten erikoisnäyttely 9.6 ja Hämeenlinna 17.6.

Erkkariin tulossa muitakin, ainakin (kait??!!)  Ira, Iksu, Sepe, Kultu ja varmasti Ainokin.

 

15.4.07 Muutettu on, melkein ainakin. Suurin osa tavaroista on täällä talolla ja nyt myös netti toimii täällä. Viikko oltiin ilman koiratarhaa, mutta nyt se on saatu pystytettyä ja kyllä se aikalailla helpottaa elämää. Tarkoitus on aidata tonttia, mutta se projekti alkaa sitten kun saadaan kaikki pakollisemmat hommat alta pois.

Vanhan huushollin siivousta pitäisi yrittää ensiviikon aikana. Tosin menetin vapaa päiväni sairaslomien takia (siis ei omieni) ja siivous hiukan siirtyy.

Pontson pennut voivat erinomaisen paksusti. Muutama narttu vielä vapaana (tai eihän muita olekaan kuin narttuja…) Oonan kanssa ultrassa 13.4 perjantaina, mutta huonosta päivästä huolimatta oli tiine. Eläinlääkäri laski sieltä viisi- kuusi pentua.

Karisma lähti tänään karanteenista takaisin kotiinsa. Oli meillä juoksuhoidossa.

Eilen tehtiin tuttavuutta lähimetsään joka on erittäin sankkaa. Löydettiin lampi, jota Tessa meni heti tutkimaan. Pöllö käveli sitä ”pintaa” pitkin, se kun oli jäässä ja putosi sinne että molskahti. Samaan syssyyn sinne uteliaana meni Karisma ja Kultu, nyt on kaikilta kolmelta talviturkit kasteltu. Sepe fiksuna poikana kastoi vaan tassunsa. Pansku uiskenteli meidän pihalammessa eilen jäitten seassa. Ei tuntunut haittaavan!

Huh, nyt on ollut kaksi hellepäivää. Ihan kivaa. Istuttiin tänään Jutan kanssa syömässä jäätelöä  meidän terassilla ja olipas siinä lämmintä.

 

6.4.07 Pennut syntyivät kiirastorstain vastaisena yönä. Tulivat aika tahtia, muutamassa tunnissa kaikki viisi tyttöä. Olipas aika hauskaa että tuosta määrästä kaikki olivat samaa sukupuolta. Vaikken juuri uroksista piittaisikaan, niin olisi ollut mukava kun edes yksi olisi tullut.

Pennut ovat todella kauniita, paksuja ja kivan värisiä. Yksi narttu on turhan vaalea (minun makuuni) ja kaksi on aika tummaa, kaksi on kivan ”pallokuvioisia”.

Äiti-Pontso ja pennut voivat hyvin!

Tänään pitäisi aloittaa muutto-urakka. Huh!

Huomenna 7.4  on HP-pentueen 5-vuotis syntymäpäivä ja 11.4 C-pentueen 8-vuotis syntymäpäivä. Onnittelut kaikille synttärisankareille!!

 

4.4.07 Ei vielä pentuja. Lämmöt ovat tänään laskeneet, joten luulisin että aamuun mennessä on pentuja alkanut syntymään.

Muutto on edessä viikonloppuna, joten saa nähdä miten siitä urakasta selvitään…

 

28.3.07 Ensiksikin vielä jäljellä oleville A-pennuille 11-vuotis onnittelut!!

Tänään oli lonkka- ja kyynärnivelkuvaus päivä. Kuvista tässä nyt arviot, Kennelliitosta vasta se viimeinen silaus tulee.

Haapaniemen Ikaros B/C,, kn 0-0, Ohped Dal Hyvä Maitokuono A tai B, kn 0-0, Ohped Dal Hauska Murmur A, kn 0-0. Nyt vain sitten jännitellään ainakin pari viikkoa virallista tulosta.

Pontson H-hetki lähestyy. Lauantaina on 60. vrk astutuksesta… Ja arvatkaapa vaan, varmasti synnyttää yöllä ja mun on PAKKO aamulla mennä töihin. L

Atte lähti eilen harjoittelemaan uudessa kodissa asumista Kirkkonummelle, toivotaan että kaikki sujuu paremmin kuin hyvin!

 

25.3.07 Tampereen näyttelyn saldoa:

O.D Jet-Set Jambore (jun) PU-3, vara-serti, Jet-Set Jimmy EH-2, Jet Set Jaminah EH-1, Jet Set Jilly EH-2, äitinsä O.D Gobea Gaunotar (avo) ERI-1, PN-2, sert, cacib, FIN MVA!! Onnea Alma ja Eeva!! O.D Hyvä Maitokuono (nuo) ERI-1, PN-3, vara-serti, vara-cacib.

Toisen kerran 11 vuoden aikana sain esitettyä kasvattajaluokan, KP ja ROP-kasvattajaluokka. Päivä ei mennyt yhtään hassummin J

 

23.3.07 Kiitos Hannan, nyt on Sepellä, Kultulla ja Ainolla omat sivut. Ainon kuvaa vaan ei vielä ole.

 

22.3.07 Taas on tapahtunut kaikenlaista.

Meikäläiselle iski leikkaamisbuumi (heh). Eli Nätti-Kissa on leikattu reilut kaksi viikkoa sitten ja tiistaina leikkauspöydälle laitettiin meidän Kamu. Se on nyt sitten kastroitu, joten Panskun Leevi-poika jäi Kamun viimeiseksi. Syyt olivat oikeastaan epäily eturauhasen kasvusta ja kun kerran talossa on narttuja ja nyt Sepe kasvamassa, niin ehkä tämä tasoittaa hieman tilannetta. Kamuhan on ollut yllättävänkin sosiaalinen uros täällä meillä hoidossa olleille uroksille (Iksu, Otto, Roki) mutta kun ei itselläni ollut sitä enää tarkoitus käyttää ja tässä tuli tämä terveyspuolikin rinnalle kun asiaa mietin, niin päätös oli itse asiassa sitten helppo.

Meillä on nyt talo täynnä hoitokoiria, Otto ja Karisma tulivat eilen samalla reissulla hoitoon. Otto kyllä menee Tampereen näyttelyn jälkeen takaisin kotiin, mutta Kartsalla on juoksut ja se on juoksujen ajan täällä turvassa J. Ikää kun ei kuitenkaan vielä ole pentujen tekoon. Kartsa on ulkomuodollisesti kehittynyt todella hyvään suuntaan.

Talo-uutisia sen verran, että olohuoneen sisustus alkaa olemaan valmis, eli uudet sohvat ovat tulossa tänään ja eilen kävin ostamassa sohvapöydän. Sen enempää ei nyt enää rahapussi kestä uusia ostoksia, joten nyt sitten loppu pärjätään vanhoilla…

 

18.3.07 Nyt on Pontson maha tarkastettu ja kyllä se vaikuttaa enemmän kantavalta kuin ei- kantavalta. Eli noin kolmen viikon päästä on pentuja tuloillaan. Toivottavasti!

Atte-poika etsii edelleen omaa harrastavaa kotia!!

 

16.3.07 Kultu on aivan äitinsä kopio, sillä on kaikki Panskun tavat. Paitsi yksi tapa, ulvominen ei ole kyllä Panskun peruja, jostain syystä se ei ole koskaan pitänyt mölyä, paitsi kun harrastaa vahtimista. Äitinsä siis.

Nyt alkaa varmistumaan Pontson tiineys, samaten kuulemma Rokin morsmaikku Lia on kävelevä tynnyri J Hienoa!!

Pontso tuleekin esikyläilemään sunnuntaina, katsotaan sitten tilannetta…

Muuttoa ollaan tehty ja samaten vesiputkiongelmien vuoksi laskua putkimiehelle, putket osoittautui hyvin herkästi jäätyviksi ja nyt sinne on asennettu kaapeli jonka pitäisi pitää putket sulana.

Syntymäpäivätkin ovat kaikki unohtuneet L

KAMU 18.2. 7- vuotta, PONTSO 20.2. 4- vuotta, G-pentue 6.3 3- vuotta ja Elli 25.3 (sentään ajoissa) 2- vuotta!! Onnea kaikille tasapuolisesti J

 

11.3.07 Oona on nyt astutettu, joten pentuja sitten odotellaan äitienpäivän aikaan, jos nyt toinen kerta toden sanoisi ja tulisi nyt kantavaksi!!

Pentujen paperit ovat nyt lähteneet Kennelliittoon, joten eiköhän pian saada niille viralliset nimet ja numerot. Samaten Sepen paperit myös laitettu postiin, joten saadaan sillekin suomalainen rekisterinumero.

Meillä olikin sitten hieman ongelmia talolla, pääsi kuitenkin varotoimista huolimatta putket jäätymään. Putkimiestä siinä sitten tarvittiin, nyt on putket sulana ja sinne asennetaan jonkinmoinen lanka joka sitten estää jäätymisen jatkossa.

 

3.3.07 Toinen typyköistä lähti ja tilanne on nyt se, että Kultu jää meille. Ja minä kuka sanoin ettei enää yhtään koiraa lisää!! Eikä Panskun kaveriksi toista narttua koskaan… Näin siinä sitten kävi J Sepe ja Kultu saavat nyt sitten seuraa toisistaan, ihan kiva juttu!

Muuten tämä elämä on tätä laukkaamista talon, tämän tämän hetken ”ykköskodin” ja työn yms. välillä. Vähän rankalta välillä tuntuu, mutta tämä ei ole kuin pieni pätkä tätä ja sitten taas jotain muuta. Muutto olisi tarkoitus suorittaa pääsiäisenä. Itselläni on vapaata peräti yhdeksän päivää puolen kuun paikkeilla, jolloin sitten taidan kuljettaa aika paljon tavaraa talolle.

Pansku parka on nyt aivan turkiton ja suoraan sanottuna kalju, monesta kohtaa vaaleanpunainen nahka vain paistaa läpi!

Pontsosta en tiedä onko astutus onnistunut ja Oonan juoksut alkoivat ja on menossa maanantaina uroksen luokse Hollolaan, siitä Uutiset-sivulla.

 

26.2.07 Kaikki pennut on myyty, tässä kotona on vielä kaksi typykkää, joista toinen muuttaa omaan kotiinsa tulevana lauantaina ja toinen jää tänne meille J

Nyt vain jännittämään onnistuiko Pontson astuttaminen (tai siis se keinosiemennys).

Ollaan laukattu tässä edestakaisin talon ja tämän huushollin väliä, on vaan niin kiireistä kun on työt haittaamassa. Huomispäiväksi mennään talolle ja neljäksi taas pitää kiirehtiä töihin…

Rokin ja Lulun lapsista tulikin tarkistuksen myötä yksi urospentu ja kaksi narttua. Vahinkoja sattuu, eli ei tullutkaan kolmea muskettisoturia. Yritän käydä lapsosia katsomassa kun saadaan aikataulut osumaan yksiin.

 

21.2.07 Hiukan on taas aikaa vierähtänyt…

Talokaupat tehtiin 16. päivä ja tässä ollaan sitten vajaa viikko oltu talonomistajia. Tosin viime viikko oli erittäin menevä ja kaikkea tapahtui. Ensiksikin meille saapui torstaina uusi jäsen J Caesar Hope of the Sea eli nykyisin Sepe. Sepe tuli toisen urospennun seurana Slovakiasta, äitini ja meidän Leo-setä olivat ensin lomailemassa Unkarissa ja toivat pennut tavallaan siinä sitten samalla kun palasivat Suomeen. .

Dna-testin tulos tuli myös perjantaina, kaikki nartut ja viisi urosta oli Bonzon pentuja ja vain yksi uros Kamun.

Pennut ovat nyt saaneet nimensä, vapaana on kaksi urosta.

Täällä kotona on vielä neljä pentua, muut ovatkin sitten jo muuttaneet omiin koteihinsa maailmalle.

Kaksi narttua odottaa koteja tai siis toinen hakijaa ja toinen kait jää meille…

Pontson kanssa jännitetään onko astutus tuottanut tuloksen, voisi ehkä sanoa että lupaavalta näyttää…

 

13.2.07 Ekaksikin huomisen johdosta kaikille hyvää ystävänpäivää!! J

Pennuista on nyt kolme muuttanut omiin koteihinsa. Terveisiä muuttaneille lapsukaisille siskoilta ja veljiltä! DNA-tulos ei ole vielä tullut, mutta kuitenkin tulossa. Toivottavasti PIAN!! Jännittää…

Perjantaina mahdollisesti lähtee yksi pojista, mutta siihen tarvitsemme sen tuloksen.

Suurin uutinen on se, että meidän kenneli pakkaa kimpsut ja kampsut maaliskuun loppuun mennessä ja muuttaa Urjalan toiselle puolelle omaan taloon :D Talokaupat tehdään perjantaina.

Atte etsii omaa kotia, mukaan saa säkin ruokaa ja tarvikkeita, tarkemmin uutisia sivulla.

Roki eli O.D Iso Möhköfantti on saanut naista toistamiseen J Roki astui männä viikonloppuna Maitokuonon Aamun Amalian.

Eka astuminen tuotti Lululle (Raigomillin Xantippa Lulu) kolme muskettisoturia :D eli kolme poikaa, syntyivät viime lauantain vastaisena yönä leikkauksella.

 

2.2.07 Nyt on sitten ne uudetkin näytteet otettu. Nyt vaan sitten odotellaan tulosta. HUH!

Pennuista päivittyy uudet kuvat lähiaikoina pentusivulle.

Pontso siemennettiin vielä eilen, nyt Kristiina hakee sen huomenissa kotiin. Peukut pystyyn!! Toivottavasti 9 viikon päästä syntyy lansu-lapsia.

 

31.1.07 Pennut ulkoilivat eka kerran tänään J Sellaisen vartin verran. Ja olipas niillä hauskaa, en olisi uskonut että tuonne lumihankeen meno on niistä näin äkkiseltään niinkin mukavaa! Sami meillä otti niistä muutaman kuvan kännykän kameralla, mutta luulen että niitä ei yleiseen levitykseen saada. Nyt ovatkin sitten makoilleet taju kankaalla. Onneksi tänään oli hiukan vähemmän pakkasta, vaan –2 astetta.

Pontso on eilen siemennetty, mikä lie sulhasta haittaa mutta on innostuneempi toisen nartun kiimasta eikä sitten ymmärrä intoaan iskeä meidän Pontsoon. Peukkuja nyt vaan että saataisiin muutama lapsi edes.

Maanantaina kävi lääkäri tarkastamassa pennut, kaikki oli ok. Pojillakin pampulat löytyi. Näytteet otettiin mutta tänään tuli tieto, että niissä on sekaannus ja pitää kahdesta pennusta ottaa uudet näytteet. Että tuloshan tulee nyt sitten viivästymään muutamia päiviä. Perjantaina sitten yritän saada lääkärin kiinni näytteet ottamaan, kun perjantaina uudet poskiharjat on sitten postilaatikossa. Toivottavasti.

Turun näyttely takana. Otto (Jet-Set Jambore) ROP-pentu, Ikaros EH-1, Ira (Hauska Murmur) EH-2 ja Hani pokkasi kolmannen sertin ja vara-cacibin, oli paras narttu-2. Tessa EH-1, samassa luokassa oli toinenkin staby-tytteli ja molemmat saivat EH:n, Tessa oli sitten tällä kertaa parempi.

 

25.1.07 Pontson juoksut alkaneet alkuviikosta ja keskiviikkona Kristiina vei Pontson puolimatkaan sulhasen luokse josta jatkoi sulhon omistajan kanssa perille Ristiinaan. Itse nimittäin kärvistelin mahataudissa L. Ensin meillä sairastui Sami, sitten Jutta, minä ja nyt isäntä. Kivaa…

Tänään sulho ainakin sai vielä tylyn vastaanoton. Sulhanen on Uutisia sivulla mainostettu Eppu.

Valmistaudutaan Turun näyttelyyn, ei kait muuten kun pesemällä vähän Ottoa J.

Pennut voivat hyvin, kasvaneet ovat ja pakkasten takia (-15) ovat pysyneet sisällä. Kirjaimellisesti asuvat olohuoneen nurkassa, välillä luvallisesti pompottavat ympäriinsä, välillä ei niin luvallisesti.

Ovat onneksi oppineet nukkumaan suurimmaksi osaksi öisin kun on pimeää vaikka välillä nahistelevatkin jonkin verran öisinkin.

Jadekin on muuttanut uuteen kotiin hevosmaiseen seuraan J

 

14.1.07 Lahden ryhmänäyttely tuloksia. Pennuissa O.D Jet-Set Jambore ROP-pentu, Jet-Set Jimmy pentu-3 ja Jet-Set Jumbo pentu-4. Sisko Jet-Set Jilly VSP-pentu.

Ikaros jun EH-1, O.D Hurja Hurmuri nuo H. Pienen sekoilun jälkeen ROP, sert O.D Hyvä Maitokuono, Hanille siis toinen serti heti edellisen perään J. Tuomarina toimi Taina Nygård.

 

Meillä on muuten vihdoinkin LUNTA!! Otto (Jambore) tuli meille pariksi viikoksi hoitoon, menemme Turkuun parin viikon päästä. Sinne lähtee mukaan myös Tessa the Stabyhoun.

 

Pennuista päivitetty eilen otetut kuvat pentusivulle. Pennut voivat hyvin, kasvavat, syövät ja kakkivat yms. mitä pennut aina touhuaa. Nyt ovat jo melkoisen aktiivisia ja reippaita. Eläinlääkäri tulee tekemään sirutukset, pentutarkastuksen ja sen tärkeimmän, DNA-näytteiden oton 29.1.

 

12.1.07 Pennuille avattu oma galleria, lisää tuoreempia kuvia tulossa.

 

9.1.07 Hyvää uuden vuoden puolta, vaikkakin ollaanhan tätä jo mentykin J

Vettä sataa kaatamalla, on oikein talvinen ilma. Koirat kantaa kuraa sisään ja tuleehan sitä meidän kaksi jalkaistenkin mukana. Pennut voivat hyvin, saivat sunnuntaina ensimmäisen lisäruoka-annoksensa. Tosin Pansku kaikkien epäluuloisten äitien tapaan syö heti pentujen safkat kun silmä välttää. Jos olen tässä koneella, Pansku jaksaa lekotella pentujen kanssa, pentulaatikko on nimittäin tässä tietokoneen vieressä (hyvä paikka, vai mitä??), jos lähden, niin lähtee Panskukin.

Tessalla alkoi juoksut tänään, taas on Kamun naukumista tiedossa, mutta onneksi sitä kestää kerrallaan VAIN kolmisen viikkoa.

Atte-poika etsii edelleen omaa kotia osa-omistukseen. On opetellut sisäsiisteys taitoja ja on muuten sitten aikas kovanaama J Tessan kanssa tuli pikku riita, kyllä Atte piti puolensa hurjana.

Sivuja on hieman uudistettu, kiitos Hannalle avusta J. Etusivulle on laitettu suora linkki tänne päivitysosioon. Muitakin muutoksia on tulossa, kuten galleria (vihdoinkin) yms. pientä ja kivaa.


30.12.06 Iloista ja koirankarvaista uutta vuotta 2007!!

Eilen saapui Tessan ja Mimmin viralliset tulokset. Tessan lonkat olivatkin yllättäen paremmat, tulos on C-A, kyynärät ok. Mimmin lonkat B-B, kyynärät ok.

Tänään lähti Karisma ja Roki yhteiseen uuteen kotiin. Toivottavasti sopeutuvat hyvin.

Pennut ovat tänään kaksiviikkoisia, kasvavat hyvin ja Pansku jaksaa hienosti hoitaa J Edelleen ovat todella tasakokoisia, yksi tyttö ja poika on hiukkasen muita pienempiä mutta ei mitenkään huomattavasti. Yksi poika on oikea jättiläinen, se taas on suurempi joka suhteessa muita.

Silmät jo aukeavat ja jo astelevat jaloillaan, eivät enää ryömi.

24.12.06 Hyvää, rauhallista ja lämminhenkistä joulua kaikille, erityisesti kasvatinomistajille ja tietysti koirille erityiset jouluterveiset!

23.12.06 Pennut tulivat tänään viikon ikään. Painot ovat nousseet sopivasti, osa on jo yli kilon painoisia ja kukaan ei ole tällä kertaa se pienin vaan hyvin tasakokoista sakkia. Ovat tyytyväisen oloista sakkia, meillä siis nukutaan öisin hyvin J. Pansku nyt mieluummin makailee tuolla meidän sängyn vieressä ja keittiössä, missä on viileämpää, mutta tulee kyllä pentuja syöttämään ja hoivaamaan heti kun alkavat kitisemään.

19.12.06 Pennut syntyivät sitten tietysti yöllä, lauantain vastaisena yönä me täällä Pandoran kanssa sitten synnytettiin. Kaikki sujui niin kuin pitääkin, pennut tulivat rauhallisessa järjestyksessä ja emä niitä hyvin rauhallisin ottein synnytteli. Tulokseksi tuli kuusi poikaa ja neljä tyttöä.

Pennut tulevat myyntiin vasta isyysselvityksen tuloksen selvittyä, mutta alustavat varaukset ovat tietysti tervetulleita ja mahdollisia sijoituskoteja otetaan mielellään vastaan

Nyt alkaa sitten jouluun valmistautuminen, joten tehkää itsellenne rauhaisa ja kiireetön joulu!!

13.12.06 Jade muutti eilen Ulvilaan etsimään uutta kotia. Mielellään sellainen saisi löytyä pikaisesti. Tämä nyt sellainen pakkoratkaisu, kun Roki etsii edelleen kotia ja minulla on ihan liian monta koiraa tällä hetkellä.

Jadea voi tiedustella myös Eevalta, hänen kanssaan on joka tapauksessa sovittava jos haluaa Jadeen tutustua ihan livenä

10.12.06 Lauantaina vietettiin Jutan 5-v synttäreitä ja sunnuntaina oltiin messarissa. Menestys ei ollut päätähuimaava ;) Mutta tuloksia: Ikaros EH-1, Ohped Dal Gaamean Gomee H, Karisma T ja Tessa omassa väärässä rodussaan EH-1. Taitaa jäädä Tessa tasaseksi EH:n koiraksi…

6.12.06 Hyvää itsenäisyyspäivää!!

Eilen oltiin siellä kuvausreissussa. Meni hyvin ja vähän huonommin… Ensin Tessan silmät tutkittiin, ne ovat terveet J Lonkat ovat alustavan arvion mukaan C-B, kyynärät 0. Stabyhouneillahan on lonkkavikaa jonkin verran, C-lonkkaisia on kyllä jalostukseen käytetty. Tessalla on 3. polvessa jopa yksi D-lonkkainen koira, monella C-lonkat. Joten kaippa tuosta osa on sitten perintöä. Kyynärät olivat puhtaat. Eli mikäli lonkat ovat arvion mukaiset, Tessalle on pentue suunnitteilla A-lonkkaisen kumppanin kanssa.

Mimmin lonkat lähtikin sitten A:na, eläinlääkäri oli sanonut että jos pilkkua viilataan, voivat tulla B:nä. Kyynärien pitäisi olla ok.

Huh, laskin tuossa alustavasti, että tänä vuonna on koirien lonkkakuviin (näihin virallisiin tutkimuksiin) mennyt jo lähemmäs 1000€!! Uskomaton rahasumma…

3.12.06 Yskät ohitse! Kaiken kaikkiaan meillä yski Tessa, Roki ja viimeisenä Karisma.

Panskun maha on suuri, vielä noin kaksi viikkoa jäljellä. Roki on edelleen heilastemassa.

Päivitetty Uutisia-osioon Jaden kodin etsimisilmoitus.

Oona kävi täällä hoidossa reilun vuorokauden verran, likka on ihan karvaton. Jos vaikka uudet juoksut tuloillaan…

30.11.06 Kiva, kiva. Saatiin Jyväskylästä tuliaisina kennelyskä, koirat on yskineet enemmän/vähemmän L Kamu ja Pansku ovat onneksi olleet ok. Roki onkin päässyt naisiin, tulostakin ovat saaneet aikaiseksi Lulu-neidon kanssa. Lopputulos nähdään sitten tammi-helmikuun vaihteessa. Toivottavasti!

26.11.06 Kuinkas on taas päässyt käymään J. Päivitykset ovat taas jääneet kuukauden ajalta. Seuraava suuri koiratapahtuma lähestyy eli Helsingin Voittaja- 06. Autoon pakkaamme 10.12 Tessan ja Karisman, Ikaros tulee Kristiinan kyydillä. Potentiaalista voittajaa meillä ei ole, mutta messariin pitää vain päästä, vuodesta toiseen J

Nyt elämme muutenkin pienessä jännityksessä: Tessa ja Mimmi (Mercedes) menee lonkkakuviin 5.12. Molemmilta kuvataan myös kyynärät ja Tessalta silmät. Ja tietysti tuo lähestyvä perhetapahtuma, josta lisää alla.

Muutamia uusia sivuja työstetty, mutta kuvat vielä puuttuu. Niitä sitten kun saan kuvaongelmiini lopullisen ratkaisun, en jaksa tapella koneen kanssa.

Ensiksi: Meille on tulossa pentuja!! Pandora senkun vain paisuu ja paisuu. Vielä kolmisen viikkoa jäljellä, mutta mahaa löytyy. Kävimme tosiaan kolme kertaa sulhasen luona, mutta kohtalo pääsi peliin ja meidän Kamu pääsi astumaan Panskun sitten vielä torstai-aamuna. Kiva oli herätä siihen kauheaan meteliin, vähän kyllä harmitti mutta sitten ajattelin, että kun suunnitelmissa oli ehkä seuraavalla kertaa käyttää Kamua, niin toisaalta miksei sitten nyt. Pennuista otetaan DNA-näytteet n. 6-7 viikkoisina, vastaus tulee viimeistään kahden viikon sisällä, joten pennut on sitten luovutuksessa siinä 8-9 viikon iässä.

Toiseksi: Roki etsii edelleen kotia. Lonkkakuvissakin kävimme, erittäin mielenkiintoisen reissun jälkeen sai tosiaan jännittää virallista tulosta, mutta se oli ok. Eli lonkat B, kyynärät 0. Roki oli myös jalostustarkastuksessa 11.11. ja sai sieltä ihan ok ”paperit” ja valittiin päivän Best-In Show luonteeksi. Mutta, totta se on, Roki on aivan ihana luonteeltaan.

Myös Alma (O.D Gobea Gaunotar) oli paikalla, samalla järjestettiin landseeryhdistyksen luonnetesti. Testissä Alma sai pisteitä + 110, laukausvarma. Jalostustarkastus tehtiin myös. Alma oli hiukan flegmaattinen, mutta olisikohan ollut syynsä, juoksut alkoivat heti seuraavalla viikolla…

Kolmanneksi: Jyväskylän näyttely on takana. Tuomarina oli Elina Haapaniemi, hän piti todella tiukkaa linjaa koko arvostelun. Pisteet siitä tuomarille!

Roki nuorten luokasta H. Karismalle junnunartuissa hienosti EH-1. Ja viime vuotisista pennuista upeasti VSP, sert, cacib O.D Hyvä Maitokuono. Nooh, kaunis narttu, pitää sitä joskus omiaankin kehua!!

Neljänneksi: Elli (P. Emerentia) kuvattiin 5.10. Toisesta polvesta löytyi hyvin lievää nivelrikkoa, Ellihän satutti jalkansa hiihtolomien aikaan. Silloin jalka parani pienellä levolla ja särkylääkkeellä. Loppusyksystä alkoi taas ontua uudelleen. Lonkat ja kyynärpäät kuvattiin samalla, lonkat oli hirmu löysät C/D mutta kyynärät olivat ok eli 0. Elli on ollut carthopen-kuurilla, joka on selvästi auttanut. Ontuminen on poissa. Lonkkia varmaan kuvaamme uudelleen joskus vuoden päästä.

21.10.06 Jet-Set Julmia pääsi jo uuteen kotiin. Vielä muista ilmoitus Uutisia-sivulla.

20.10.06 Panskun astutukset onnistui oikein hienosti! Nyt vaan peukut pystyyn ja toivotaan parasta, ehkei kuitenkaan kolmeatoista…

Uutisia sivulla olevat koirat etsivät edelleen uusia koteja.

17.10.06 Panskun kanssa kävimme sulhastelemassa eilen illalla, nopeaa oli toiminta ja kerrankin älyttömän helppoa J Nyt vaan sitten jäämme odottelemaan tuloksia. Panskun juoksu kun alkoi puolitoista kuukautta etuajassa, enkä uskonut kunnon juoksuksikaan. Tuli sitten tämä astutus vähän äkkinäisesti. Ja kun olin jo päättänyt ettei jouluksi pentuja, nämä lapset syntyvät sitten juuri viikkoa ennen joulua… No, silloinhan taotaan kun rauta on kuuma! Tänään uusi yritys illalla.

15.10.06 Yksi pennuista palautui tänään omistajan sairauden vuoksi ja etsii siten uutta kotia. Ilmoitus Uutisia-osiossa. Myös puolitoista vuotias uros ja vuoden ikäinen narttu etsii sijoituskoteja.

Muuten näin kennelin kannalta ollut hiljaista, mutta ehken pentuja vuodenvaihteessa taas meilläkin J

20.9.06 Oona oli kuin olikin tyhjä L

Onneksi hyviäkin uutisia! O.D Gaamean Gomea tuli kesällä valioksi ja nyt on lonkat terveiksi kuvattu J

16.9.06 Kaikki pennut muuttaneet uusiin koteihinsa.

Oona on mitä suuremmin epäilyin valeraskaana eikä tiine, joten seuraavat pennut ensi vuonna. Oona astutetaan sitten mahdollisesti ensi keväänä Haapaniemen Ikaroksella eli meidän Iksulla J

10.9.06 Porvoon saldoa: junnu-urokset O.D Hurja Hurmuri EH-1, Haapaniemen Ikaros EH-2, junnu-nartut unkarintuontimme Karisma v. Libris Hort ERI-2, PN-3 (PS. Etsii sijoituskotia J) ja O.D Hyvä Maitokuono EH-4.

7.9.06 Eilen lähti O.D Jet-Set Janosch lentokoneella Unkariin. Onneksi sain äitini miesystävänsä kanssa sille viejäksi ja matka sujui hyvin. Uusi omistaja oli ollut pentuunsa tyytyväinen. Minä tietysti olin tyytyväinen kun kaikki sujui hyvin. Huh.

3.9.06 Huh, onpas päässyt vierähtämään aikaa viime päivityksestä. On taas työt häirinneet harrastusta L

Pentutilanne on se, että kaksi narttua vielä etsivät kotejaan, toinen tai molemmat sijoitukseenkin (mahdollisesti).

Torstaina käytiin rokotuksilla ja pennut tarkastettiin uudelleen, ovat priimakunnossa. No, lukuun ottamatta Jumboa jolla on ns. pitkä pehmyt kitalaki. Se taas aiheuttaa jonkin verran hengitysäänissä kuorsaavaa ääntä ja varmaankin tulee aina hiukan kuorsaamaan. Kuorsaamisvikaa meillä oli kyllä Neeallakin eikä se itse siittä ainakaan koskaan kärsinyt, me ehkä vähän ;)

Nyt on joka suunnalta ollut aika hiljaista, seuraavat näyttelyt onkin sitten Porvoossa 10.9 johon osallistuu Ikaros ja Karisma, molemmat osaomistuskoiria. Miklos aloittaa myös pikkuhiljaa näyttelyt, pehmeesti pentunäyttelyistä. Miklos ja Karisma etsivät vieläkin sopivia sijoituskoteja.

Lisää pentuja on melko varmasti tuloillaan n. 25.9 kun Oona ja Masi todennäköisesti saavat perheenlisäystä.

27.7.06 Pentujen terveystarkastus, on kivaa kun täällä ”maalla” saa lääkärin kotiin, joten jäi yksi hurja ajelureissu 13 pennun kanssa väliin. Kaikki pennut olivat kunnossa ja pojiltakin ne kivekset löytyivät kaikilta J

Kaksi urosta ja hetkinen… ;) neljä narttua etsivät koteja. Luulisin menevän noin??!! Sijoitusnarttu edelleen kotia vaille!!

Nyt on Oona astutettu (25. ja 26.pv), jouduimme vain vaihtamaan urosta ja Oonan astui nyt oikein mukava uros Ace, joka on Tanskasta tuotu.

26.7.06 Pennut muuttivat tänne Urjalaan J Olemme nyt yrittäneet tutustua puolin jos toisinkin, kiitokset Eevalle pentujen hyvästä hoidosta.

15.7.06 Suuri surun päivä!! Sain kuulla kasvattini Nasun tapaturmaisesta kuolemasta L Ihana koira, jonka lähtö tuli noin kymmenen vuotta liian aikaisin. Sanoja ei vain ole tämän enempää… Sateenkaarisillalta onneksi löytyy ystäviä ja tapaammehan me taas jälleen karvaiset ystävämme!

8.7.06 Salon näyttelyssä meni oikein hienosti!! Pandora ROP ja viimeinen serti, joten häntä saamme nykyisin tituleerata tittelillä SUOMEN MUOTOVALIO. Roki hienosti ekassa näyttelyssään (ja toistaiseksi viimeisessään) PU-2, vara-serti.

3.7.06 Pandora täyttää tänään kaksi vuotta, synttärilahjaksi neiti saa varmaankin uimista ja vähän jotain herkkuja J

Saloon ollaan menossa jahtaamaan viimeistä sertiä, mutta tietysti Pansku tiputti kaikki karvansa juuri sopivasti. Mukaan lähtee sijoituksessa oleva nuori uros, Roki (O.D Iso Mähköfantti).

Pentuja vielä varattavissa, muistaakseni vapaana kolme urosta ja narttuja useampi. Pennut ovat nyt saaneet ensimmäisen matokuurinsa ja syövät jo kiinteää ruokaa.

26.6.06 Kiirettä on pitänyt, on jäänyt päivitykset hiukan vähiin vaikka tapahtumia kyllä piisaa

Lähdimme koirakaverini Ritvan kanssa Unkariin 19.6 hakemaan Miklos pentua, olimme kasvattajalla kylässä kaksi päivää. Oli upea kokemus päästä ensiksikin lentokoneeseen (kaiken jännittämisen päätteeksi, ei se niin kamalaa ollutkaan) ja sitten tapaamaan unkarilaisia lansuja. Tapasimmekin muutamia upeita koiria ja mikä positiivisempana jäi mieleen, koirilla oli pääsääntöisesti aivan IHANAT luonteet. Koirat olivat myös varsin mukavan tyyppisiä, värisiä ja kokoisia. Luonteitten positiivisuutta korostaa myös se, etteivät koirat elä siellä talossa ihmisten kanssa niin kuin meillä suurimmaksi osaksi, vaan heillä koirat olivat ulkokoiria. No, keskiviikkona Suomeen lähti sitten Miklos 10-viikkoa ja Lancelot 8 kk. Molemmat nyt etsivät sijoituskoteja Pirkanmaan alueelta mielellään.

Alman pennut ovat kasvaneet, juhannusaattona kävimme niitä katsomassa. Olipas siinä katseltavaa, mikään ei tuoksu niin ihananalle kuin pieni koiranpentu J Kaikki pennut ovat kasvaneet hyvin, osa pennuista on jo varattu. Onneksi

Vielä kotia etsii niin urospentuja kuin narttupentujakin. Tosin tuli hiukan takapakkia ennen reissuamme, Alma tuli kipeäksi ja eläinlääkärillä sitten selvisi että on kyseessä nisätulehdus. Antibioottikuurin sai ja olikin sitten hetipian jo parempi.

Minuun sitten iski kesäflunssa, tässä yritän taiteilla niin töissä kuin kotonakin. Kun nyt vaan jaksaisi, ei ole kiva kesällä olla kipeänä kun on muutenkin kuuma ja sitten vielä lämpö senkun nousee vaan. Ei auta kuin toivoa, että tämä menee pian ohitse

13.6.06 Almalla sitten lopultakin lämmöt laskivat lauantaina päivällä, monen päivän tukalan olotilan jälkeen ja täältä minä ja pikkukenneltyttö Jutta lähdimme synnyttämään ;) Saimme sitten odotellakin aamuun asti pentuja syntyviksi, melkein jo luulimme että sittenkin väärä hälytys. Eevan kanssa alettiin torkkumaan neljän kieppeissä aamulla ja kuinka ollakaan ensimmäinen pentu syntyi eteiseen klo: 6.15. Melkein heti syntyi seuraava sankari, molemmat siis uroksia. Kahden ja puolen tunnin päästä alkoikin sitten pentua pukata J Viimeinen pentu syntyi noin 15.00 aikaan. Lopputulokseksi tuli 13!! Pennuissa on siis 5 urosta ja 8 narttua!! Kaikki pennut ovat olleet syntymästään saakka todella reippaita ja elämänhaluisia. Nyt menemme jo kolmatta vuorokautta, osa on kyllä hiukan saanut pullovahvistusta, mutta hyvältä näyttää. Onhan se niin, että kun pennut elävinä syntyvät ja emä on nuori ja terve, niin kyllähän sitä toivoo että kaikki sitten jäävät myös henkiin ja kaikki on sen eteen tehtävä. Kiitos Eevalle ja Tonille pentujen hoidosta, tosin urakkahan on vasta alkanut ;) Pennut siis asuvat suunnilleen ensimmäiset 6 viikkoa Ulvilassa ja muuttavat sitten tänne Urjalaan.

Muuten ei meidän kennelelämään kuulu mitään uutta, näyttelytaukokin alkanut. Saloon sitten 8.7.

1.6.06 Alma kasvattaa mahanympärystään aika hurjaa vauhtia ja minä kun tilasin vain kuusi pentua, kaksi urosta ja neljä narttua ;) Noin puolitoista viikkoa H-hetkeen!!

27.5.06 Erikoisnäyttely tuloksia:

Päivä oli hieno, muutama sadekuurokaan ei haitannut menoa yhtään. Ja menestys hyvä tänäkin vuonna. Pansku ja Kamu toivat kotiin molemmat 4kg koiranruokaakin, joten ainakin pari viikkoa herkuttelevat muullakin muonalla kuin aina sillä iänikuisella Bento Kronenilla ja 1stChoicella ;)

Tuloksia:

Ikaros Pentu-Kp, pentukisan 2. urospentu

Kamu (Lucki von Fierst) VAL ERI-4, PU-4

Pandora (Ulrika-Pandora Mas Du Soleil) NUO ERI-1, PN-4, vara-serti

Ira (O.D Hauska Murmur) JUN ERI-1 ja Pilvilinna-kennelin kiertopalkinto parhaalle juniorinartulle vuodeksi hyllyä koristamaan.

Elli (Pessintassun Emerentia) JUN ERI-2

Mimmi (Mercedes) NUO ERI-3

Kasvattajaluokan sain esitettyä, toinen sija ja kunniapalkinto Hieno saavutus minulle, varsinkin kun ryhmässä oli äiti ja sen kolme viime keväistä pentua H-pentueesta.

Muut Ohped Dal-kasvatit erkkarissa:

Roki (O.D Hurja Hurmuri) JUN ERI-2

Pyry (O.D Harry Potter) AVO EH

Lempi (O.D Hento Hupakko) JUN ERI

Pontso (O.D Funny Murmur) VAL ERI-4

Nelli (O.D Anwaar Of Raigo) VET ERI

25.5.06 Päivitetty Tessasta uusi kuva omalle sivulleen. Kiitos kasvattajalle kuvasta.

24.5.06 Päivitetty Iksusta uusi kuva pikkuherran omalle sivulle.

21.5.06 Raumalla näyttelyssä Tessan ja Iksun kanssa. Tessa EH-1 ja hieno arvostelu, Iksu ROP-pentu. Tessan handlerille kiitokset!!

Samalla ajeltiin Jutan kanssa Poriin tekemään Almalle tiineystarkastusta, TIINE Pentuja siis odottelemme vk. 24!!

20.5.06 ONNEA I-PENTUEEN MIMMI JA ROKI, 1-vuosi tuli täyteen eilen!!

Ja kuten arvata saattaa, hengissä Ruotsista tultiin. Kaikki autolla liikkuminen osoittautui yllättävän helpoksi, lapset ei riidelleet ja mummo ja Leo-setäkin tottelivat ja olivat kiltisti ;)

Täytyy länsinaapurimme kunniaksi sanoa, että liikenne tuntui miltei sujuvammalta mitä se on täällä koto Suomessa.

Kiitos myös Kristiina kun veit hulttiomme-Iksun ja meidän Panskun Helsingin KV-näyttelyyn. Menestys oli mukava, Iksu ROP-pentu ja Pansku PN-2, serti ja vara-cacib!!

17.5.06 Tänään lähdemme Ruotsiin, ihan autolla!! Jää nähtäväksi selviämmekö niin laivaan autolla kuin Tukholman liikenteestä…

ONNEA E-PENTUEELLENI, 6-vuotta tänään!!

15.5.06 ONNEA B-PENTUEELLENI, tänään 9- vuotta!! Kiitokset erityisesti Ninalle Vaskivedelle, kun tarjosit Lolalle uuden elämän

9.5.06 O.D Hurja Hurmuri ”Roki” oli viikonloppuna ekassa tokokokeessaan. Hienosti meni ensikertalaiselta, 150p ja kakkostulos. Tästähän ei mennä enää kuin ylöspäin ;) ja pitää ottaa huomioon, jotta vasta Roki vuoden täytti. Hienoa ja onnea Roki ja Sanna!!

Erikoisnäyttely lähestyy… Eilen viimeinen ilmoituspäivä ja erkkariin lähtee tänä vuonna Kamu, Pansku, Ira ja Iksu omista koirista.

Näyttely on Hyvinkäällä 27.5 joten lansuista kiinnostuneet, suunnatkaa paikalle. Lisätietoja www.landseeryhdistys.fi

7.5.06 ONNEA D-PENTUEELLENI, tänään 7-vuotta tuli mittariin, hienoa!!

Oona lähti tänään taas omaan kotiinsa, hoitojakso loppui ja jäämme odottamaan josko juoksut alkaisivat ja päästäisiin pennuntekopuuhiin

6.5.06 Someron ryhmänäyttelyssä meni hienosti!! O.D Hauska Murmur ”Ira” ROP ja eka serti, melkein tuli synttärilahjaksi J Tottahan toki meni muutenkin hienosti, Iksu ROP-pentu ja Nasu (Iran isä) EH-1. Viimeistä sertiä kait tavoiteltiin, mutta Nasu olikin siirtynyt jo kesäkarvaan ennen näyttelyä…

Tuomarina toimi Satu Ylä-Mononen.

Iksu muutti sitten taas tänne Nuutajärvelle, joten ehkäpä uusi kuva päivittyy ”pikku-herrasta” tänne sivuille joku päivä. Iksu pääsikin heti eilen sitten uimaan, osasihan se upeesti uida. Taisi jopa hiukkasen innostua, kiva!

5.5.06 Alma ehkä tiineenä tai sitten ei, kerron varmistuksen heti kun itse näen neidin J Ainakin tisut on hiukan kasvaneet ja mahakin on erilainen kuin ennen. Alma muuten poikkesi vappuna vielä Match Showssa ja hienostihan pärjäsi, kun oli oikein BIS-1!!

Koirat uimassa eka kerran, Panskulla on hiukan kuulemisvaikeuksia. Neidin mielestä veteen pitäisi jäädä asumaan eikä meinaa suostua millään lähtemään kotiin. Tessakin kastoi talviturkkinsa, mutta järkyttyi kyllä hieman. Saas nähdä mahtaako uiskennella vai jääkö pelkäksi kahlaajaksi ;)

2.5.06 ONNEA H-PENTUEELLENI, tänään 1-vuosi täyttyi!!

13.4.06 Meillä vietetyn yön jälkeen Alma pääsikin omaan kotiinsa, toivottavasti vatsaansa kasvattamaan
12.4.06 Alman haku sulhasreissusta. Olivat vielä olleet sillain, joten astutuksia tuli osuvaan ajankohtaan useita. Suuremmat toiveet siis pennuista.

11.4.06 Onnea C-pentueelleni, täyttävät tänään 7 vuotta!!
Tänään on myös Tauno ja Alma harrastaneet lapsentekopuuhia, joten toivoa on entistä enemmän valko-mustista vauveleista…

Kävimme moikkaamassa Reettaa (Ambretta Mazdam) joka on reipas 10 vuotias ja Elliä, Reetan lapsenlapsen lasta, joka täytti juuri 1v. Elli kun pitää huolta vetreästä mummistaan. Ellistä päivittyy vihdosta viimein kuva omalle sivulleen (P. Emerentia).

9.4.06 Tauno astui Alman eka kerran, joten nyt sitten jäämme odottamaan onko hommalla tuloksia yhdeksän viikon päästä. Yritän saada aikaiseksi jonkunlaisen pentue tulossa sivun J

7.4.06 Onnea Hp-pentueelleni, täyttävät tänään 4 vuotta!!

6.4.06 Veinkin sitten eilen jo Alman sulhasen luokse kyläilemään, alkoi pikkuisen huolettaa. Juoksut kun alkoivat vaikuttaa vähän niin nopeilta ;) Taidettiin silti olla hätäisiä, mutta parempi ajoissa kuin myöhässä. Tänään ei vielä tapahtunut mitään, menee tyylillä antaa ymmärtää muttei ymmärrä antaa J

29.3.06 No, niin!! Alman (Gobea Gaunotar) juoksut ovat alkaneet J

Astutus todennäköisesti viikkojen 14/15 vaihteessa.

28.3.06 Onnea A-pentueelleni!!

Tänään pyöreät 10-vuotta!!

Samalla siis kennelimme täytti saman 10-vuotta J

Aika on kulunut nopeasti ja vuodet ovat olleet antoisia, kiitokset siitä KAIKILLE kasvattieni omistajille ja mahtaville sijoituskodeille, ilman teitä työtä olisi ollut usein turhan vaikeaa tehdä.

22.3.06 Oona (R. Zig Zag) tuli hoitoon, uusi kuva päivitetty neidistä omalle sivullensa. Oona onkin energinen ja reipas lansutyttö. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita piisaa Panskun, Tessan ja Kamun kanssa, pinkovat oikein täydestä kyllyydestä pitkin metsiä. Isänsä tyttö, monta hauskaa juttua koiran olemuksessa on kuin isällään. Tosin en tiedä mistä Oona on kauhean pitkät koipensa perinyt ;)

19.3.06 Tampereen näyttely takana… Olipa keli, kun täältä Nuutajärveltä lähdettiin ajamaan, niin paljon tuli lunta että 40km/h ajettiin alkumatka. Pari kertaa pysähdyttiin putsaamaan pyyhkijöitä kun ne jäätyi melkein lasiin kiinni ja muuta sellaista. Uskomatonta, että Tampereella paistoi aurinko J

Näyttely menikin sitten ihan kivasti ja varsin mielenkiintoisesti, hih! Pansku sitten näytteli oikein urakalla, on se mukavaa että saa koirineen viihdyttää koko kehän laidan väkeä. Panskulla alkoi viikko sitten juoksut ja neiti päättikin, että kehässä saa leikkiä. Ei näet suostunut hampaitaan näyttämään ja niinpä siinä sitten yritin sen suuta avata, koira heitti selälleen kaksi kertaa kehään ja laittoi meikäläistä 1-0. Tosin itseäni nauratti niin paljon, etten saanut sitä enää komennettuakaan… Mukava tuomari, ei heittänyt meitä kehästä ulos. Arvostelussa oli tosin maininta kurittomasta käytöksestä, mutta milläpä tollasta hormoonihirviöö saa väkisinkään kuriin??!! Tuloksena siis EH-1.

Paremmin käyttäytynyt Mimmi (Mercedes) oli EH-2.

Pontso (Funny Murmur) onneksi pelasti päivän käyttäytymällä hienosti ja ollen PN-2, sert, vara-cacib ja MVA!!!!! Uppeeta!!

Ikaroksesta päivitetty uusi kuva herran omalle sivulle, tänään otettu J

6.3.06 Vihdosta viimein netitön saarto on päättynyt!!

Tänään täyttävät 2-vuotta G-pentueemme, ONNEA koko pentueelle!!

Kaikkea on sattunut, mutta vaatii hiukan enemmän keskittymistä, jotta saan tätä sivua päivitettyä. Nartut eivät ole kiimassakaan, joten mitään pentu-uutisia ei ole. Ainoa uutiseksi luokiteltava on Panskun turhat terveystutkimukset L Oli vielä lonkat hirmuisen löysät, jotta Kennelliitossa toinen pamahti D-lonkaksi. Mutta vuoden päästä uusiin kuviin… Silmät ja kyynärpäät olivat ok.

24.2.06 Meille muutti uusi auto ;) Fiat Stilo Multi Wagon, kyllä kelpaa porhaltaa työmatkat, kun ei kilometrit autoa rasita, vielä…

22.2.06 Vanhuksemme Neea lähetettiin tänään sateenkaari-sillalle, suurta surua sydämessä ei pysty mikään eikä kukaan täyttämään.

22.1.06 Turun näyttelyssä meni kivasti!

Viime keväisten H-pentujen Hento Hupakko oli ROP-pentu, Mercedes paransi sijoitustaan viime viikonlopusta hurjasti ollen PN-4 ja sai sertin. Pansku nuortenluokassa ekaa kertaa ERI-1, vara-serti.

21.1.06 Kuva-ongelma onkin osittain korjattu, kiitos neuvoja antaneelle henkilölle. Kunhan vaan riittäisi aikaa niitä lisäillä… Mutta nyt siis ainakin jo jotain löytyy…

20.1.06 Malttia, pienoisen ?? valokuvien siirtymisongelman vuoksi kuvat edelleen uusista ja vanhoista koirista puuttuu, mutta eiköhän tämän ongelman kimppuun hyökätä piakkoin… ;)

15.1.06 Lahden pentu- ja ryhmänäyttelystä tulimme kotiin tyytyväisinä ;)

Sijoitusosaomistus Mimmi (Mercedes) EH-1 melkoisen karvattomana ja Tessa-stabi pentunäyttelyssä VSP-pentu. Velipoika Koda voitti, ollen lisäksi RYP-4 pentu. Hazebad kennel esitti myös kasvattajaluokan, se palkittiin KP:llä.

Pentunäyttelyn puolella esiintyi myös O.D Hurja Hurmuri, mutta olipa nuori herra niin hurjan keskeneräinen jotta ei saanut KP:ta. Hiljaa hyvä tulee…

18.12.05 Nasulle (Alman veli, O.D Giva Maitokuono) Messukeskuksesta serti, sijoituksena PU-3. Panskusta PMJV-05!! Lisäksi viides serti, sijoituksena PN-4.

Almalle EH-1. Pontso (O.D Funny Murmur) EH-1.

17.12.05 Almalle (O.D Gobea Gaunotar) Messukeskuksesta kolmas serti, sijoituksena PN-4. Pansku juniori EH-1.

 --------------------------