TERVETULOA KOTISIVUILLEMME !!


14.5.2016 Kissalamme Suunnitelmat päivitetty.

1.5.2016 Pienet kuulumiset ovat nyt paikalaan.

Viiko sitten olimme Wandan kanssa Turun näyttelyssä. Menestys oli ihan huikea, vaikka kilpailu oli kovaa. Wanda oli molempuna päivinä VP tot. ja TP mutta myös BEST IN SHOW. Lauantaina Wanda voitti kaikilla tuomariäänillä, sunnuntaina kaikki panelistit saivat yhden äänen ja Wanda voitti tiukasti arvonnalla. Olen niin onnellinen tuon tytön kehityksestä, kasvusta ja siitä että näyttelyluonne on pennulla kohdallaan. Lauantaina olin huomaavinani pientä merkkiä kiiman alkamisesta, mutta en sitä jäänyt ajattelemaan sen enempää. Kun sunnuntaina palasimme reissulta kotiin, päätti Wanda sitten pyörähdellä lattialla ja kiimahan sillä sitten alkoi. Nyt viikon jälkeen se on jo mennyt ohi. Toivottavasti seuraava kiima tulee vasta kuukausien päästä. Seuraavan kerran olemee näyttelyssä Tampereella 21.-22.5.2016.
Luna on myös Tampereen näyttelyssä mukana lauantaina. Luna saa toivottavasti tuolloin viimeisen sertinsä ja valmistuu Supreme Championiksi. Tämän jälkeen Luna siirtyy viettämään leppoisia kastraatti ja eläkepäiviä.

Kiira on nyt vapun aikana ollut treffeillä. Treffit on pidetty täällä meillä ja ne ovat sujuneet kivasti ihanan nallekarhumaisen kollin kanssa. Onnistuneita astumisia on tapahtunut ainakin yksi. Kolli palaa omaan kotiinsa huomenna, jos tämä reissu ei tuottanut tulosta saa Kiira tavata alkuperäisen suunnitelman kollipojan seuraavasta kiimasta, mutta nyt täytyy muutama viikko odotella.18.4.2016

7.4.2016
Kiira on käynyt siitostesteissä ja saanut sieltä terveen paperit. Nyt odottelemme kiimaa ja sen myötä toivomme myös kauniita pentuja kissalaamme. Kiiran tuleva sulhanen on ollut jo kuukausia valmiina mutta Kiira ei.

Wanda täyttä ensi viikolla 5kk. Neiti on kehittynyt hienosti ja painoakin on jo 3 kiloa. Kiira ja Wanda ovat erottamattomat meidän laumassa ja vauhtia piisaa, välillä ihan liiaksikin. Kiira on alkanut syömään ruokaa hieman paremmin nyt, kun ruokakupilla on kaveri joka tietenkin näkyy myös painossa.

Seuraava näyttely, Skandinawian Winner Show on reilun viikon päästä helsingissä ja sinne valmistautuminen on pikkuhiljaa alkanut. Ensi viikolla on Wandan pesupäivä ja pakkaamisenkin aloitan jo alkuviikosta. Minä starttaan Wandan kanssa matkaan jo perjantaina. Näyttelyssä on mukana myös kasvattini Lukas.

Negatiivistakin on tapahtunut. Iiro, meidän musta metsäkissa on ollut sairaana jo pidemmän aikaa. Iiron ongelmat alkoivat reilu kuukausi sitten jolloin Iiron vatsa alkoi reistailla. Iiro käytettiin lääkärissä ja lääkäri epäili että kyseessä on suolistotulehdus jota hoidettiinkin tunnollisesti eläinlääkärin ohjeen mukaan. Oireiden vaan jatkuessa teimme kontrollikäynnin ja Iiron vatsasta otettiin röntgenkuva jossa paljastui muutoksia. Suoliston seinämät oivat joistakin kohdin paksuuntuneet ja lääkäri antoi kaksi vaihtoehtoa, joko tulehdus on kovin pahana vieläkin tai sitten kyseessä on lymfooma. Lääkitystä muutettiin ja niiden antamista jatkettiin, Iiron tilanne ei vain parantunut.
Tänään meillä oli kontrollikäynti lääkärille. Vatsasta otettiin kaksi röntgenkuvaa, toinen sivulta ja toinen vatsan päältä ja tilanne ei näyttänyt parantuneen..päinvastoin. suolen seinämät olivat lähes kauttaaltaan oikealla puolella paksuuntuneet ja päältä otetusta kuvatsa näkyi selvästi että imusolmukkeetkin saattoivat olla suurentuneet. Lääkäri tunsi myös painellessaan mahaa siellä muutoksia sormiinsa joten tilanne oli pahentunut.
Päätimme kuitenkin ottaa vielä Iiron kotiin, koska Iiro ei ole kivulias, samalla alkoi meidän valmistautuminen siihen päivään jolloin joudumme saattelemaan Iiron viimeiselle matkalle, se tapahtuu pakostikin lähiaikoina.
Iiro täyttäisi ensi kuussa 12 vuotta, sillä on ollut hieno ja pitkä elämä meidän kanssa, ikävä tulee olemaan suuri ja aukko laumassa sellainen jota kukaan kissapersoona ei voi paikata.


16.3.2016
Olen juuri ja juuri selvinnyt viikonlopun tunnekuohusta ja pystyn nyt keskittymään kotisivujen päivitykseen :)

Wanda täytti 4kk viime sunnuntaina 13.3.2016 ja sen päivän kunniaksi matkustimme Wandan kanssa sen ensimmäiseen näyttelyyn Jyväskylään. Matka meni hyvin ja nopsasti hyvässä seurassa.

Wandan arvosteli minulle ihan uusi tuttavuus Jurgita Gustaitiene, joka piti Wandaa oikein lupaavana siperiankissana. Wanda sai arvosteluseteliinsä usean sydämen, tuomari koristeli myös Wandan turkin sydäntarralla arvostelun päätyttyä. Wandan sai arvostelutulokseksi Ex1 ja kutsun TP valintaan.

Tp valinnassa meillä oli vastassa kaksi kaunista pentua, Maine coon, American curl sekä Wanda. Näistä kolmesta tuomari valitsi parhaaksi Wandan joten Wanda oli tuomarin paras pentu (tp). Tuomari rakastui Wandaan niin, että meinasi viedä sen kotiinsa, mutta siihen en antanut lupaa.

Minulle tämä tuli aivan yllärinä, koska olimme vain hakemassa Wandalle ex1 tulosta, jotta SW näyttely olisi mahdollinen.

Paneelissa Wandalla oli allaan tuhat jalkaa :) mutta tuomarit saivat kyllä sen katsottua. Tulosten julkistamisessa kesti ikuisuus..tai ainakin se tuntui siltä. Patrikaiset Katja toimi kuuluttajana ja sanoi että toivottavasti omistaja ei tuloksen kuultuaan pyörry..siinä vaiheessa multa meinas jalat mennä alta. Katja kertoi tuloksen, jonka kyllä kuulin :) KAIKILLA TUOMARIÄÄNILLÄ voittaja on Lumikissan Wanda!!! OUJEE!!! Ei se itku siinä vaiheessa tullut mutta sitten kun sain Wandan syliini niin tulihan se..tärinää ja vapinaa ja itkua onnesta :) Että tällainen päivä Jyväskylässä. Ei tällaista alkua olisi voinut kuvitellakkaan, en ollut uskaltanut unelmoidakkaan voitosta vaikka minun ystäväni kyllä olivat toista mieltä.

Tästä meidän on hyvä jatkaa kohti SW näyttelyä

Luna oli näyttelyissä mukana vain lauantaina 12.3.2016. Luna sai toiseksi viimeisen sertinsä luokassa 3 johon olen erittäin tyytyväinen. Jospa seuraava näyttely johon Luna tulee olisi sen viimeinen.


7.3.2016
Viikonloppu meni Askolan näyttelyssä assaroidessa ja kasvattia sekä muiden ystävien kissoja tsempatessa. Olin lauantaina assarina Pam De La Barilla ja Sunnuntaina assaroin Glenn Sjöblomilla ja täytyy sanoa että kivaa oli. Tuollaisia viikonloppuja toivoisin saavani kokea enemmänkin.

Lauantaina kasvattini Lukas sai sertin ja oli TP. Tuomarin arvosteluseteli oli kivaa luettavaa, paljon paljon kehuja mm. turkin laadusta. Paneelissa Lukasta vastassa oli kaksi kissaa, kasvattajana sain kunnian olla kantamassa Lukasta paneelissa. Lukas käyttäytyi tosi hienosti ja saavutti kaikilla tuomariäänillä BEST IN SHOW voiton. Näitä voittoja on tullut matkan varrella Lukakselle nyt 4 ja jokainen on tuntunut niin uskomattoman hyvälle. Olen kiitollinen Sarille ja Juhalle siitä, että ovat jaksaneet kulkea Lukaksen kanssa näyttelyissä, välillä on ollut vaikeaakin mutta sisua on löytynyt. Iso kiitos Lukaksen ja muiden kasvattieni erittäin hyvästä hoidosta ja huolepidosta, Sarilla ja Juhalla on 3 minun kasvattiani. Olen hyvin kiitollinen niistä kaikista onnitteluista joita näyttelyssä saimme. Jokainen lämmittää sydäntäni tosi tosi paljon.

Maaliskuussa käymme vain yhdessä näyttelyssä ja se on ensi viikonloppuna Jyvsäskylässä. Mukana kisailemassa on silloin lauantaina Luna ja sunnuntaina Wanda, jännittävä viikonloppu tulossa, sillä Lunalle toivon toiseksi viimeistä sertiä luokasta 3 ja Wandalle tulosta pentuluokassa, jotta osallistuminen SW näyttelyyn huhtikuussa onnistuu. Jää nähtäväksi miten käy.


Kuva: Tess

28.2.2015
Jonkin verran olen taas saanut aikaan kotisivuja. Valmiina on siperiankissaneitojen sivut, loput sivut ovat vielä vailla kuvia.

Jyväskylän näyttelyssä muutaman viikon päästä Wanda on ensimmäistä kertaa mukana. Muitakin näyttelysuunnitelmia on tehty ja ne on päivitetty Wandan näyttelysivulle.

Kiira pitää nyt näyttelytaukoa. Turkki vaihtuu kovaa vauhtia ja Kiira odottaa nyt terveystesteihin pääsyä ja treffejä Tikrun kanssa.
Lunan kanssa käymme vielä muutaman näyttelyn ja toivomme, että se saa ne puuttuvat sertinsä ja valmistuu SC:ksi, Jyväskylässä Luna on mukana lauantaina. Tittelin saavuttamisen jälkeen Lunasta tulee kastraatti.

23.2.2016 - Tehty pentueet sivua ja lisätty suunnitelmiin kuvat vanhemmista.

8.2.2016 - Meillä on nyt uudet kotisivut joita rakentelen pikkuhiljaa,

Meillä on myös UUSI PERHEENJÄSEN !!

Iso Kiitos Tiinalle ja Pasille siitä, että annoitte tämän haaveen käydä toteen.

Wanda tulee tulevaisuudessa olemaan osa minun siperiankissakasvatusta. Tämä nätti tyttö on yhteisomistuksessa Lumikissan kissalan kanssa.

Ensimmäinen siperiankissauunnitelmakin on saatu toteuttamista vailla valmiiksi. Kiira odottaa nyt vielä terveystesteihin pääsyä ja seuraavaa kiimaa.