Käy katsomassa sivustoa tästä

  

 

Helsingin patsaita

Muutama vuosi sitten aloin hetken mielijohteesta kuvata lahjaksi saamallani digikameralla Helsingin patsaita. Kuvia alkoi kertyä paljon ja olin epätietoinen, mitä niillä oikein teen.


Kuvausreissuista tuli harrastus: kävelyretkiä ja kiireetöntä tutkailua ympäri Helsinkiä. Samalla huomasin, että kuvaamani patsaat herättivät erilaisia ajatuksia ja mielikuvia. Patsaisiin liittyi kuin varkain itselleni tärkeitä merkityksiä.


"Jotain tarttis tehdä" ja siksi päätin kuva kuvalta ja patsas patsaalta kerätä nettisivulleni otteita patsaista ja ajatuksistani. Ehkä joku kiinnostuisi vastavaan ja tärkeät patsaat tulisivat näin paremmin esiin.

Havis Amanda pääsi ilman muuta kansikuvatytöksi tälle ensimmäiselle sivulle. "Manta" valmistui ja valettiin pronssiin Pariisissa 1906 ja pystytettiin Helsingin Kauppatorille vuonna 1908.


Manta on kerännyt ympärilleen lukuisia treffeille tulijoita, turistiryhmiä, vappujuhlijoita, polttareiden viettäjiä, onnenkolikoiden heittäjiä jne. Hän on ehkä Helsingin tunnetuin henkilö. Manta on Manta.


Alla olevasta linkistä pääsee galleriaan, johon lisään verkkaiseen tahtiin patsaita ajatuksineen.


Tervetuloa tutustumaan Helsinkiini ja sen patsaisiin.


Timo 6.12.2008