Lohinivan perheen kotisivu

Tervetuloa Lohinivan perheen kotisivuille! Näiltä sivuilta löytyy meidän henkilökohtaisia sivuja, joissa kerrotaan tarkemmin kunkin omista harrastuksista, suosikkilinkeistä ym. kiinnostavasta.

Asumme kauniin ja rauhallisen Tengeliönjoen varrella, Ylitornion kunnassa. Tengeliönjoki kerää vetensä laajalta alueelta ja pääosan vedestä se saa Raanujärvestä, Vietosesta ja Miekojärvestä, josta joki varsinaisesti alkaa. Pituutta joella on noin 40 kilometriä ja lopulta se laskee vetensä Tornionjokeen Aavasaksan kohdalta. Tengeliönjoesta löytyy erinomaiset kalastuskohteet niin perhostelijalle kuin uistelijallekin. Tengeliönjoen vesistö on myös hyvä kohde kanoottiretkeilijälle. Kosket ovat melko rauhallisia, kiviä ei ole liikaa ja kalakanta on velvoiteistutusten vuoksi hyvä. Tengeliönjoen vesistön suurin järvi on Miekojärvi. Järvellä on kokoa noin 5800 hehtaaria ja se on Suomen suurinpien järvien listalla 83. Keskisyvyyttä löytyy noin 10 metriä ja syvin kohta on 27 metriä.

Ylitorniolla on erinomaiset metsästys mahdollisuudet, niin suur- kuin pienriistallekin. Jäniskannat ovat tällä erää aika kehnot, hirviä liikkuu metsissä runsaasti ja metsäkanalintujakin esiintyy jälleen hyvin. Meiltä löytyykin koirat jäniksen ja hirven pyyntiin.

Alta löytyy linkit meidän henk.kohtaisille sepustuksille.
Jannen sivu - Tommin sivu - Kuvagalleria - Helmihaukun Kennel - Palaute - Vieraskirja

Sivullamme on ollut kävijöitä