Olen Riikka Lehtosalo, -86 syntynyt, Rovaniemeltä lähtöisin, nykyään Oulussa asusteleva aktiivinen koiraharrastaja.

Junior handlerin aloitin 10-11-vuotiaana, walesinspringerspanieleilla kilpaillen. Myöhemmin kilpailin myös mm. basenjeilla, afgaaninvinttikoirilla, silkkiterrierillä, dobermannilla ja punaisilla irlanninsettereillä. Kaikki omalla tavallaan haastavia rotuja ja yksilöitä, mikä tekikin kilpailuista mukavampia. Menestystä tuli kivasti (mm. SM-osakilpailun 2. sija ja Lapin Kennelpiirin Piirinmestari) ja jokainen kilpailu on mielessä kuin eilinen päivä. Tietoa ja taitoa eri lajeista karttui kokoajan lisää mm. koiraleireillä ja koulutuksissa. Nykyään olen vetänyt näyttelyharjoituksia eri yhdistyksille, ja olen handlannut paljon erirotuisia koiria rotukehissä, junior handler ajoista saakka.

Koirien kasvatuksessa olen saanut olla mukana jo nuoresta tytöstä lähtien. Ensimmäisen kerran istuin pentulaatikolla vuonna 1997. Kyseessä oli Juvalan Leenan (kennel North Mai'Den's) walesinspringerspanieleiden pennut.

Kennelnimi Snowrock's (lumirokin) saatiin yhdessä äitini Sirkun kanssa vuonna 2009. Nimi juontaa yhteisen koiramme Renen virallisesta nimestä (G. Reason To Rock).

Meillä ei ole erillisiä kenneltiloja, vaan koirat elävät täysipainoisina ja rakastettuina perheenjäseninä, asuen kanssamme saman katon alla ja osallistuen jokaiseen arjen askareeseen.

Ensimmäinen kleinspitz saapui taloon vuonna 2009. Elämäni koira, Pienenpolun Arctic Princess "Bessi". Bessi on valloittanut upealla luonteellaan niin meidät kuin kanssalenkkeilijät, vieraat ja tuomarit! Näyttelyistä meriittinä on useat valionarvot, sekä ryhmäsijoituskin on saavutettu. Näyttelyiden lisäksi olemmet harrastaneet myös agilitya. Aloitimme pentuagilitysta, jatkaen ihan valmennusryhmään saakka. Ehdimme käydä myös yhdet epäviralliset agilitykilpailut. Työt ja treenivuorot eivät sitten käyneet enää yksiin, joten olemme olleet todella suureksi harmiksi pitkällä treenitauolla. Toivon kovasti, että pääsisimme jatkamaan tätä vauhdikasta harrastusta jokin kaunis päivä, koirassa kun on paljon potentiaalia kilpailuihin asti. Bessistä tuli kennelini kantanarttu.

Ensimmäinen oma (kleinspitz) kasvattini näki päivänvalon elokuussa 2011. Pentu sai nimekseen Snowrock's Pretty And Precious. Alusta asti oli selvää, että "Sofi" jää kotiin kasvamaan. On ollut ilo seurata Sofin kasvua ja kehitystä syntymästä saakka.

Kasvatukseni on pienimuotoista ja pentuja syntyy harkitusti ja harvakseltaan. Tavoitteenani on kasvattaa terveitä, reippaita, tasapainoisia ja rodunomaisia kleinspitzejä, joista on omistajilleen iloa moneen menoon, moniksi vuosiksi. Pennut syntyvät ja kasvavat kotona normaalielämän keskellä ja niitä hoidetaan suurella rakkaudella. Jotta koiramäärä pysyisi kotona järkevänä, pyrin sijoittamaan osan pennuista sopiviin yhteistyöhaluisiin perheisiin. Näin voin pitää jalostusmateriaalini pohjan mahdollisimman laajana ja pystyn kuitenkin pitämään oman koiramääräni sellaisena, että kaikki koirani saavat tarvitsemansa huomion.

Haluan, että kasvattini saavat mahdollisimman hyvät lähtökohdat elämälleen, joten vanhempien terveys ja luonne ovat ensiarvoisen tärkeitä. Jalostukseen käyttämäni koirat ovat silmä- ja polvitarkastettuja, unohtamatta kleinspitzille tyypillistä reipasta ja eloisaa luonnetta! Otan huomioon myös vanhempien rodunomaisen ulkomuodon.

Pennut läpikäyvät 3-16 vuorokauden ikäisinä Bio Sensor - ohjelman, joka stimuloi niiden aivojen kehitystä. Ohjelmaan kuuluu jokaisen pennun käsittely kerran päivässä 3-5 sekunnin ajan eri asennoissa, mukaanlukien kosketus- ja lämpöärsyke. Ohjelmaa noudattamalla voidaan parantaa pentujen stressinsieto, oppimis -ja vastutuskykyä, jolloin koira pystyy aikuisenakin oppimaan tehokkaammin ja toimimaan paremmin vaativissakin tilanteissa.
Järjestän mielelläni kasvateilleni pentutreffejä ja koulutuksia, omistajien halukkuuden mukaan!

Koiriini voit tutustua niiden omilla sivuilla. Koiriemme kanssa harrastamme koiranäyttelyiden lisäksi metsästystä sekä agilitya. Kalenterimme täyttyy myös noutajien taipumuskoe - harjoituksilla.

Suoritin Suomen Kennelliiton kasvattajakurssin syksyllä 2005, sekä kehätoimitsijakurssin hyväksytysti syksyllä 2008. Kuulun Suomen Kennelliittoon ja olen allekirjoittanut kasvattajasitoumuksen.

 
   

© Johannes Collins (DesignTree)

Olen Sirkku Lehtosalo (Riikan äiti) Rovaniemeltä. Työskentelen lähihoitajana vanhustyössä kotihoidossa. Asumme avomieheni Esan kanssa Korkalovaarassa omakotitalossa. Niinpä aloinkin etsimään tyttäreni innostamana sekä avustamana meille jo kauan haluttua kultaistanoutaja urosta.

Viimein sellainen sopiva löytyikin Kennel Juno-Juhekilta Haukiputaalta vuonna 2005 eli Lenni. Olen harrastellut Lennin kanssa arkitottelevaisuutta Lapin Nuuskujen toko-ryhmissä, mejääkin on kokeiltu sekä näyttelyissäkin on jo käyty lukuisia kertoja. Itse en vielä ole uskaltautunut Lenniä esittämään vaan sen on hienosti hoitanut kokemuksella tyttäreni Riikka, mutta ehkäpä tulevaisuudessa minäkin saatan kokeilla esittämistä... Olemme olleet todella tyytyväisiä pentuvalintaamme ja emme voi kuin kiittää kasvattaja-Jussia meille myymästään Lennistä; upeasta, terveestä sekä hienoluonteisesta poitsusta!!!

Suoritin Suomen Kennelliiton kasvattajakurssin keväällä 2008.

Toinen kultainennoutaja, Rene, tuli pitkän odottelun jälkeen perheenjäseneksemme, kennel Gladtaililta, Laukaasta. Pentu on vastannut täysin meidän odotuksiamme, on erittäin hurmaava luonne ja oikea unelmien täyttymys. Lenni on ottanut ilolla ja erittäin mielellään isoveljen roolin vastaan. Rene asuu meillä, mutta on yhteisomistuksessa tyttäreni Riikan kanssa. Pojan kanssa on tarkoitus harrastella näyttelyiden lisäksi myös tuota koepuolta. Kiitos Anne tästä uskomattoman ihanasta pojasta!

 

Koirista voit lukea lisää niiden omilta sivuilta.

Toivottavasti viihdyt sivuillamme!
Toivottelevat Riikka & Sirkku Lehtosalo