Esittely

Olen Katja Tiitinen (os. Venäläinen) ja asun perheeni kanssa Konnuslahdessa, Leppävirralla. Perheeseeni kuuluu aviomieheni Jussi (Juha) sekä lapset Jyri ja Jutta. Vanhempien luona asuessa minulla oli jos jonkinlaisia kotieläimiä; maatiais-kissoja, persialaiskissa , kanoja, kaneja, seeprapeippoja, akvaario sekä useita koiria mm. kaksi saksanpaimenkoiraa, suomenpystykorva, suomenajokoira ja sekarotuinen. 

Kun muutimme omaan kotiin, ensimmäinen koiramme oli rekisteröimätön pk collie, Pepi. Pepi oli meidän Jyrin "paras kaveri". Sitten perheeseemme syntyi pieni keskostyttö Jutta ja jouduimme luopumaan Pepistä, koska Jutta sairasti atooppista ihottumaa ja astmaa.  Emme uskaltaneet pitää silloin minkäänlaista eläintä, kun emme edes tienneet jääkö Jutta henkiin. Onneksemme Jutta kasvoi ja vahvistui ja on nykyään pirteä sekä uuttera tyttö. Jyrin ollessa 3-vuotias ja Jutan 1,5-vuotias, päätimme hankkia kotiin uuden pennun, jonka kanssa Jussi voisi käydä myöhemmin metsällä.

Jo pikku-tyttönä luin paljon koirakirjoja ja päätin, että kun olen iso niin minulla on vielä joskus springeri ja pk punainen mäyräkoira. Myöhemmin pentuilmoituksia lukiessamme huomasimme Kajaanissa,  Päivi Nevalaisella (Hämäläinen), pienen walesipojan vailla kotia. Niin perheeseemme muutti walesinspringerspanieli Alexway's Jaeger alias Dixi. Dixistä kehkeytyi SUURI persoona ja koko perheen rakas koira! Dixin kanssa vietimme monta mukavaa hetkeä näyttelyissä ja mejä-kokeissa. Dixi ei ollut mikään näyttelytähti, vaikka hänellä yksi serti ja vsp voitto onkin, vaan käyttökoira. Keväällä 2005 perheemme koki suuren menetyksen, kun Dixi jouduttiin lopettamaan syövän takia. Mutta walesi kärpänen oli jo puraissut! 

Otimme Alexway's kennelistä sijoitukseen myös nartun Alexway's Lollypopin alias Pipsan. Pipsa teki Korpinotkon kenneliin 2 pentuetta ja Alexway's kenneliin yhden pentueen. Nyt Pipsa nukkuu Dixin vieressä . Kennelissämme on ollut myös walesinspringeri narttu Doniol Faitfull Lady alias Lady, joka valitettavasti oli nimensä veroinen ja "asuu" nyt koirien taivaassa. Ladyn kanssa ehdimme käydä muutamassa näyttelyssä tuloksina mm. 1 serti ja vsp.  

2000-luvun alussa Jutta pyysi pientä koiraa, jonka saisi viereen nukkumaan. Nyt oli aika toteuttaa toinen lapsuuden haaveistani: mäyräkoira. Rotu kylläkin vaihtui  pitkäkarvaisesta lyhytkarvaiseen, kun hankimme Alicen Italiasta. Piccola Alice dell' Antica Foretzza saapui lentokoneella marraskuussa 2000. Alice tuli kantokopassa kasvattajansa Antonio "Toni" Fortezzan tuomana Helsinkiin. Alice oli todella kaunis. Olimme heti oli myytyjä tuolle ihanalle rodulle.

Eräänä juhannusaamuna lähdin hakemaan walesinspringeri narttua Twigle Hunter's Pridea alias Sorjaa" Laukaalta, jonne Maarit ja Miika (Sorjan kasvattajat) olivat tulleet viettämään juhannusta. Minulla ei ollut lupaa perheeltä koiraan, mutta kun toin Sorjan kotiin hän vei kaikkien sydämet vauhdikkuudellaan ja avoimuudellaan Sorja on vieläkin vauhti-mimmi. Näyttelyissä hän on ollut muutaman kerran, saavutuksina mm. FIN & N MVA. Norjan valion arvosta saamme kiittää  Mirka Saarentausta (kennel Doniol) joka on hyvä ystäväni. Sorjalla on jo yhdet pennut maailmalla (9 kpl)  ja odotamme innolla mitä niistä kehkeytyy.

Perheemme hirvikoirat ovat Jussin harrastus. Hirvikoiria meillä on tällä hetkellä kaksi: JV-00,V-00,ESTV-02 Kans & Fin & Est CH Riihen Kira ja hänen tyttärensä Tajukankaan Tinka. 

Meillä on myös muutamia koiria sijoituksessa, mm. lyhytkarvaiset kääpiömäyräkoirat FIN JVA& MVA Sea-Rock Zorro "Zorro" ja Korpinotkon Gisella "Alma", walesinspringerspanielit Doniol He Has The Star "Vellu", Korpinotkon Filimi Stara "Riitu", Korpinotkon Extreme Duutson "Hessu" ja Alexway's Paddington "Tino".  ...ja uutena tulokkaana meille tulee karkeakarvainen kääpiömäyräkoira kennel Wheel's:sistä kesäkuussa -05... 

Pentuja meillä on harvakseltaan n. kerran vuodessa. Pyrimme kasvattamaan terveitä koiria, joiden kanssa voi harrastaa rodulle tyypillisiä lajeja. Jalostukseen kelpuutamme ainoastaan koirat , jotka ovat tutkittu Pevisa:n mukaan ja todettu terveiksi.  

Toivomme, että  Korpinotkon ja Tajukankaan  kennelistä perhe saa ihanan ja hyvän ystävän. Me itse olemme saaneet monta hyvää uutta ystävää tämän hauskan harrastuksen parissa. Suosittelen muillekin. 

Katja
 

   
   

©Kennel Korpinotkon
Sivujen toteutus Wildfellows