Päivittelyjä ja uutisia

12.1.2009.

Irmeli on ollu kiltisti ;-)) ja meillä on oma blogi:
Meidän elämä siis siirtyy nyt sitten tänne !!

11.1.2009.

Ei ollu Irmelillä turboroottoria, mutta nlyssä meni oikein kivasti:
Nuo Eri2 PN2 vara-sert vara-cacib =)
Tiukan tuomaritätin huomioon ottaen, erittäin loistava homma!!

10.1.2009.

Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis...En sitten kerrasta oppinut...Irmeli #%¤&"!
Tällä kertaa neiti oli loikannut melkoisen korkean sisäporttimme yli olohuoneesta pois(jonka taakse siis jätin sen ettei toissapäiväinen toistuisi, ja josta muuten tähän asti ei ole kuin Ronja tullut yli), avannut ovet, itselleen ja Elma-mammalle. Puuhastellut vähän muutamien kenkien kera, ja taasen osa tavaroista löytyi ulkoakin..Ennen tätä kaikkea Immu oli vetässyt Joonan yli puolillaan olleen pussillisen Extra Hot&Spicy nacho cheese balls:eja...
Varokaa siis kaikki huomenna; Kajaanin pallohallissa liikuskelee lieskoja pierevä landseernarttu!

***************************************************

Mutta ...mutta...Oikeeta asiaakin:
Viimekesäiset ajatukset kaiveltu korvan takaa, ja Noora (Yhdenkerran Alfa) astutetaan (ellei maalima kaadu)Taunolla ( Grandeur vom Deistertal) seuraavaan juoksuun.. Noorahan on siis kaverini koiruus, mutta "vuokraan" sen,ja pentue syntyy ja kasvaa meillä.

Humekki on muutes aloittanut ratsuhevosen opit (tietenkin melkoisen pyöreän varsamahansa rajoittamissa puitteissa;-)oikein mukavalla menestyksellä ! Onhan se nyt jo 4v =) ja Unnakin vuosikas...Apua...isoja tyttöjä jo.. Humekista ratsikuva heppasissa!!

8.1.2009.

Oltiin tänään Kuopiossa asioilla Samin kans, kun puhelin soi, Veera oli kotiutunut koulusta. Tyttö kyseli; Mitä ihmettä kotona on oikein tapahtunut, kun ovet on sepposen selällään ja hattuja, hanskoja, sukkia, kenkiä sun muita leviteltynä pitkin pihaa???!!! Totesin, vaan lyhyesti: IRMELI... ja minä kun olin just ostanu sille (ja muille) säkillisen possunkorvia....=/

Onni on....omistaa tuulettava ja siivoava lansu ;-))

3.1.2009.

Ukko lähti eilen...Tai oikeammin viime yönä ;-)) Ja Ukosta tuli Sulo :) Eli mulla nyt vauvaton talo...Ainakin hetken...Toivotaan että Mösön seksiloma teki tehtävänsä täällä meillä...Pojan palautin eilen omaan kotiinsa..Peppi on meillä vielä viikon, vien sen kotiinsa samalla kun menemme Irmelin kanssa Kajaanin näytelmiin.

31.12.2008.

OIKEIN IHASTUTTAVAA JA MUKAVAA VUODENVAIHDETTA kaikille !
Olkaa kiltisti ja varovaisia, eli ottakaa kohtuudella ja muistakaa suojalasit!!!

Peppi ja Mösö on oleet silleen jo 3 päivänä, että oikein hyvillä mielin ja toiveikkaina jäämme vauvasia odottelemaan....

26.12.2008.

Käytiin Samin kans Tapaninajelulla tuolla Korpilahdella, haettiin Mösö meille seksilomalle ;-) Kyllä pitää pojalle hattua nostaa, ja ylipäätään olla iloinen että tuollaisia uroksia on, oli meinaan aika selvät sävelet kun pääsi Peppiin "Käsiksi" =) Peppi oli kans oikein fiksusti =) Jatkamme harjoituksia..

Simo lähtee huomenna omaan kotiin, eli Ukko -Uggelisguggelis enää kotia vailla.

25.12.2008.

"Piipahdin" lenkin Ristijärvellä..Hain Pepin meille ja treffasin matkalla Kajaanissa sijoitus-Pirkkoa ja Virpi-äippäänsä..Olipa pikkusen Pirkko muuttunut edukseen sitten viime näkemän...Muistelen täälläkin kommentoineeni sen viimekesäistä kirahvimaista ulkomuotoa ;-)))
Neidillä oli karva ja massaa tullut mukavasti, ylälinja oli myös oikein mallillaan! Pää oli saanut "täytettä".. siis ulkoisesti... pään sisäisestä kehityksestä en kommentoi... ;-))) Mutta on se kookas...Nätisti sanottuna.....Äiteensä Ronjahan on ISO narttu! ..Mutta tytär ISOMPI... Siinä moni uroskin katselisi Pirkon vierellä sievästi yläviistoon...

Peppi flirttaa täällä Elmalle..Että saas nähdä hiffaako se Miehensä päälle sit mitään =) Palaan asiaan lähipäivinä...
Hyvät Joulun jatkot vaan taas kaikille !!!!

24.12.2008.

IHQUA JOULUA KAIKILLE =) !!!!!!!!
Toivottelee koko Tiarnian väki, ja Ihqu -tonttupojat (PS: Jotka etsivät vielä omia ihmisiään ;-))IT IS HARD TO BE A TONTTUMIES !!!!!!T: Simo & Ukko <3

17.12.2008.

Peppi -Pöö -Koiranen on aloittanut hartaasti odotetun juoksunsa.. Eli vuosi vaihdetaan (toivottavasti!) keskittyen vauvantekohommiin!

15.12.2008.

Messarin reissu heitetty ! Meillä olikin melkoinen ryhmä-rämä liikkeellä; 4 eukkoa ja 7 koiraa menomatkalla...Niin paljon mahtuu pieneen Hiaceen :)
Xandor avo pojissa ERI2 ja Immu-neiti Jun ERI2. Hyvät arvostelut ja sen pituinen se :)
Xandor jäänee nyt tauolle turkkiaan kasvattelemaan kuosiinsa ja Irmeli jatkaa show-koiran taivaltaan Kajaanissa ja Juvalla ensi vuoden puolella. Irmelin joulukuulle aiottu kuvaaminen siirtyy keväämmälle.

Pikku-pojat etsivät edelleen koteja!!
Ja Hra Kettunen on siirtynyt viikko sitten Kirsille ja tulevat todella hienosti pikku-orin kanssa toimeen!! Ovat kuin isä ja poika ;-))

2.12.2008.

Jyty lähti eilen Ohped Dal-miian ;-) matkaan Urjalaan ja onkin kuulemma kotiutunut oikein kivasti. Mitä nyt oli Tessa-stabyn nähdessään järkyttyneenä juossut kiljuen karkuun ;-))
Simosta ja Ukosta uusia nassukuvia pentu-uutisissa!

Hevosrintamalla sen verran uutisia, että Kettunen lähtee Kirsi-äipälle ja Poika-orivarsalle kaveriksi ehkäpä jo ensi viikolla.Pilen ja vauvan kans en ole kerrenyt tehdä mitään.. Ehkäpä ens vuonna sitten taas kerkiis jotain..
Ai nii ja sen olen unohtanut kertoa että olen rakastunut :) !!!
Se on ihana....se on käytännöllinen...se on linjakas ja aikaansaapa !!! Se on FurMinator!! Suosittelen!

23.11.2008.

Meillä on sitten "kolmosen koira" !!!!!!!!!!!!!!!!!!Ensimmäinen lajissaan ;-))
Xandor sai T:n J.kylässä tänään :))))Uros oli tuomarin mieleen liian raskas ja kai massiivinenkin kaiken kaikkiaan !
Mulle riittää se, että koira MUN mielestänihyvä ja X on ja tykkään siitä ISOSTI...Seuraava koitos sitten voittaja -08, Irmeli myös.

Jummi lähti eilen uuteen kotiin,8v nöffi-mixeri nartun seuraksi, ja koko perheen riemuksi..
keli on muuten ihan kauhistuttavan myrskyävä, kotimatka Jyskylästä tuntui tooooosi pitkältä..Kun vauhti kieppui siellä 60km/h kieppeillä..Mutta ehjänä perillä..Nii, tänään oli muuten 28 lansua näytillä, joista 2 sai ERI:n , suuret onnittelut heille. Sijoitus VIIDA lukeutui harvoihin EH saaneisiin, hyvä me, Sirun kanssa ;-))

19.11.2008.

Iitalta ja Lassilta on tullut terveisiä ja oikein hyvin on elo alkanut uusissa kodeissa !
Molemmilla on isot ihmisperheet ja muitakin kavereita =)

Unna oli tänään eka kertaa kävelyllä kotipihan ulkopuolella ! mentiin pikku pätkä maantien laitaa ja siitä pellolle.."Traktorinmunat" oli aika jänskiä.. Mutta kyllä se vaan on rohkee tyttö, niin topakasti kulki emän edellä pää pystyssä ja korvat tötteröllä!

Ronja muuten ultrattiin varuilta, ja tyhjähän se on...

Niin mä olen aivan unohtanut "hehkuttaa"; Suomen Landseeryhdistys on palkinnut ELMAn vuoden 2007 tuontikoirana!!!

16.11.2008.

Käykääs katsomassa meidän Joonan (11v) hengentuotoksia YouTube:ssa
IHQUT 1

IHQUT 2

15.11.2008.

Dodiih..Nyt on jo Iita ja Lassi lähteneet omiin koteihinsa, ja Ihqut päivitetty pentueisiin..Iitahan lähti (tottakai) sijoitukseen.. Laitan neidin tuonne sijoituksiin jahka kerkiän.

10.11.2008.

Reilu kaks'viikkonen pyörähti taas ja paljon on kerinnyt sattua ja tapahtua..
Päällimmäisenä mielessä surua..Kun ihanainen Tyyne-mammamme siirtyi ajasta iäisyyteen lauantaina..Eli In memoriam: Vaahteranlehden Sauron 25.11.98-8.11.08...=( Vaikka mamman polven kehno kunto on ollut tiedossa jo viime keväästä, silti tuntuu että tämä tuli vähän yllättäen ja puskista...Tyhjä olo...ja suuri ikävä...
Tyyne meni tuhkattavaksi ja tulee sitten kotiin "oman" pensaansa alle vartoimaan pihaa...

Mutta elämä jatkuu..

Meillähän kävi "kaukaisia vieraitakin" tuossa reilu viikko sitten, kun Ohped Dal:in Miia ja Mirtillon:in Hanna kävivät meidän vauvoja ihastelemassa :) Oli kiva nähdä..Ehkäpä näemme pian uudelleenkin ;-))

Vauvojen luovutus alkaa siis jo tällä viikolla, perjantaina..Apuva, on muuten mennyt äkkiä viikot... ke tai to tulee lekuri tsekkaamaan ja siruttamaan pentuset, samalla reissulla "näyttelyrinsessamme" Immu-koiranen saa rokotuksensa, jottaa pääseepi joulukuussa sitten kehiin...
Pitää muuten kertoa että ei voisi parempaa isosiskoa pennuilla olla kuin Irmeli..kerrassaan mahtava.. Lehmän hermot.. Katsokaa tämä:


Vauvasista on muuten galleriassa päivitetty 6 viikkois -kuvat ja vapaana ovat Simo ja Jummi näillä näkymin...

26.10.2008.

Seinäjoen lenkki heitetty, ja ihan hyvä reissu oli!
Xandor Avo Eri2 PU4 =) Eli oikein mainio ensiesiintyminen !Kasvateissa: Heikunkeikun "Waldo" NUO Eri1, Gultagolicco "Otso" Avo Eri1, PU3, vara-SERT, vara-Cacib ja Hiphiphurraa "Viida" Jun Eri2 ja Viipulavaapula Avo Eri1,PN3, vara-SERT, vara-Cacib... Kasvattajaluokka 2. ja saimme KP:n. Kiitos Tuuli, Elina ja Siru !!

22.10.2008.

R & X astuminen ei tuottanut ihan vimosen päälle toivottua tulosta. .Eli 3 krt näin kyllä herkkiä hetkiä, mutta kiinni eivät jääneet..Eli hirveän toiveikkaina emme voi lapsosia odottaa..Mahdollistahan se on, mutta sanoisinpa, että epätodennäköistä..Sama hommahan oli kesällä Ronjalla ja Ronilla.. Hmm... En voi muuta sanoa, kuin että taas kerran : Kaikella on tarkoituksensa, oli hyvä ettei lähdetty suotta etelään ajelemaan..

Mutta asiasta kukkaruukkuun! Minäpä villiinnyin lauantai-illan huumassa ja ilmottelin Xandorin J.kylään ja Irmelin ja X:n Messariin !!! Sitä se sit teettää...

Pentulaatikon puolella vilske kasvaa, vauvat syö jo 3krt pvssä oikeeta ruokaa..Eka koiratappelukin oli jo yks ilta ;-)))

17.10.2008.

Ronja oli ekoilla treffeillä tänään Xandorin kanssa, se oli selkeästi rakkautta ensisilmäyksellä.. Otollinen hetki ei vielä kuitenkaan ollut, liian aikaisessa ollaan.. Huomenna uudet tärskyt suunnitteilla..
Nyt kun näin pariskunnan rinnatusten, olen todella iloinen tästä yhdistelmästä.. Sopivat mielestäni erittäin hyvin yhteen :) Peukkuja että tärppää =)

Viidan ( Hiphiphurraa) kuvaustulokset D/0.

15.10.2008.

Ronjan astutussuunnitelmat muuttuivat yllättäen aivan viime metreillä:
Tuleva sulhanen onkin oma upea herrasmiehemme Xandor !!!!

8.10.2008.

Ronja-ryökäle ;-)) aloitti juoksut noin kk odotettua aiemmin!
Anterolaan ollaan siis menossa parin viikon päästä, eli hommien natsatessa toivotulla tavalla jouluna on lansulapsia!!!

7.10.2008.

Pihatto sai eilen sähköistyksen ;-)) ja heppaset pääsivät tutustumaan asumukseensa. Heppagalleriassa kuvia siitä.
Muutoin ei mitään uutta ja ihmeellistä..Tai no..tänä aamuna kaikki vauvat olivat pentulaatikon ULKOPUOLELLA tissittelemässä ja silmät alkaa pikkuhiljaa raottumaan.. pari viikkoa niin alkaa olla jo vipinää :))

6.10.2008.

Humekki oli siellä näyttelyssä pertsinä..III- palkinto,kavioista hyvä 8 muuten ei niin hirmu hienoo..Toinen on vieläkin niin vaiheessa. Sä'ältä 160 -lautaselta 164, ettei sen enempi ollutkaan !! Kaunis tamma siitä ajan kanssa kehittyy, mutta se vaan tarvii ainakin sen 2v aikaa ja lihakset. Mutta sen tärkein tehtävä on vauvamahan kasvattelu, muut hommat saa odottaa.--Hirveen hienosti se käyttäytyy, on niin lunki että oksat pois ;-))Muutama uusi kuva Hummasta on sen omassa osiossa Hevoset-sivulla!

Vauvavauvaset kasvaa ja voivat hyvin..Aika palleroisia pulleroisia ovat :)

3.10.2008.

Bosse, Gärrynbyörä, sai myös synttärilahjaksi terveen paperit; kuvaustulokset A/0 :) Aika mahtavaa!!!!!
Congratulations Alvar with Family & Bosse, Great news !!!

2.10.2008.

Kello nasahti just uudelle vuorokaudelle, eli :
Oikein hyvää syntymäpäivää 2v G-lapset!!!!!!
Inka, eli Gnalligallio saikin eilen synttärilahjaksi terveenpaperit, eli kuvaustulokset A/0 !
Tässäpä meidän lansunpesä, eli vauvala :) pentuset päivänokosilla mun siivoillessa ja Elman ulkoillessa:

30.9.2008.

Galleriassa on nyt kaikista pennuista nimetyt yksilökuvat.. En oo ihan nörtti näitten päivitysten kanssa, eli kuvat voipi olla hieman "vääristyneitä" ja vähän vinksinvonksin, mutta annetaan se mulle anteeks, eiks jee?! Mut käykääpä katselemassa kuvia, mä meenki taas ihan livenä ihastelemaan ja haistelemaan..ne on NIIIIN IHQUJA :))

29.9.2008.

No niin..Nyt on suunnilleen toivuttu viikonlopusta..
Meillähän ei mennyt kaikki ihan oppikirjojen mukaan vaan, 3 ensimmäistä syntyivät normaalisti, loput 3 leikkausella. Leikkaukseen johti virheasentoinen jumiutunut pentu..
Samalla kertaa Elma steriloitiin. Kohtu oli sen verran kärsinyt, etten halua ottaa mitään riskejä mahdollisen uuden tiineyden kanssa.. --Tämä synnytys kaikkinensa oli jo niin rankka kokemus mullekin kaikkine valvomisineen huoline ja murheineen.. KIRSIlle elämää suurempi KIITOS kätilöavusta ! Minen ois varmaan selvinny ilman sinua..

Nyt voi jo vähän iloitakin :) Elma voi todella hyvin, samoin kaikki pentuset. "Jumi-poika", eli Jummi oli aluksi nuupeampi, nyt jo oikein pirteä..Osoitti olevansa todella sinnikäs ja sitkeä pieni mies! Pentusia on siis Iita-neiti, sekä pojat Jummi,Jyty,Lassi,Simo ja Ukko. --Poikia on vapaana!

27.9.2008.

Elman pennut syntyneet!!
5 urosta ja 1 narttu.
Kerron tarkemmin kunhan jaksan...Kaikki tällä hetkellä ok.

26.9.2008.

Hyviä uutisia Vironmaalta.
T. Gärrynbyörä testattu CTP Clear :iksi.Muita terveystutkimustuloksia odotellaan vielä :)

19.9.2008.

Xandorin kyynärät SKL:sta 0/0 =)

16.9.2008.

Äiskän pikku-Irmelistä on tullut nainen =) Ihka eka juoksu alkoi muutama päivä sitten.. Haisee vissiin tosi ihanalle, kun Martti on nyt jo nyt sekaisin, piti erottaa toisistaan.
Elma on tosi muhkee matami, vielä on varmaankin noin pari viikkoa pentujen syntymään...

Vihdoin kelit suosii, ja olen päässyt maalihommiin =) Piharakennusten julkisivut maalattu, ja Pilen ja Unnan pihatto alkaa olla valmis. Vielä eivät sinne muuta, saavat olla laitsalla ihan niin pitkään kuin vain suinkin sää sallii. --Pileä liikutetaan jo useamman kerran viikossa. Viime viikolla irtohyppäsikin pitkästä aikaa, ja Unna myös:) Pile meni ensin yksin jumppasarjaa, sitten varsa laitsalta äipän kaveriksi, esteet vähenivät yhteen ja komeita loikkia taas nähtiin..
Seuraava etappi Unnalla onkin opetella olemaan yksin tallissa sillä aikaa kun mamma on töissä...Tähän asti on jäänyt laitumelle kentän viereen, että näköyhteys on säilynyt...

Humekki on muuten ultrattu toistamiseen, ja tukevasti on tiine:) Ilmoitin Suonenjoen varsanäyttelyyn 3.10. Ihan eniten jännittää paljonko mittaavat korkeudeksi ;-)))

8.9.2008.

Xandorin veret testattu CLEAR : iksi !!

6.9.2008.

Ronjan sulho on saapunut tänään Suomeen :) On kuuleman mukaan pienehkö, kompakti, erittäin miellyttävä luonteinen poitsu! Tarkoitus on käydä katsomassa ennen astutusta..Mutta jos ei kerkiä, luotan kyllä Petraan, että hyvä on :)

Perhanan sade haittaa harrastuksia!!! Pitäs päästä maalihommia pihaton aitoihin ja aitan seiniin tekemään, mutta kan inte! Vettä tulee ku...saavista :)Grrr...

26.8.2008.

Herra X, eli Xandor kävi tänään kyynärkuvissa, jotka todettiin klinikalla 3 lääkärin voimin terveiksi. Toki virallinen tulos tulee aikanaan kennelliitosta. Siihen saattaa vaan mennä hetkonen kun Xandorin rekkarit on käytettävä vielä mutka takaisin Saksassa, jotta saamme ulkomaille rekisteröimistodistuksen.
Samalla klinikka reissulla Xandorista otettiin verinäyte, joka lähti matkalle kohti Alabamaa, DNA-testiä varten.

Ronjan tulevat astutussuunnitelmat päivitetty !!!

23.8.2008.

Saksan reissu heitetty, ja kuten moni on arvellutkin, koiramainen reissuhan se oli. Tuliaisina erittäin hurmaava herrasmies Xandor! Löydät sen tuolta kimppakarviaisista.
Todettiin tässä juuri erään ystäväni kanssa, että kun lansu on luonteeltaan sellainen kuin lansun kuuluu olla, ei elämä voi olla muuta kuin helppoa. Kuvitelkaas mielessänne yhdistelmä 5v 70kg lansu-uros, joka repäistään kodistaan rutiinien keskeltä kahden outoa molotusta pitävän ihmisen mukaan aivan ihmeelliseen paikkaan..Kuljetaan tungoksessa pitkin "putkia", mennään hisseillä ja rappusia ja lattiakin vielä keikkuu ja kaikkialla humisee ja kohisee... Eikä siis kerrassaan mitään ongelmia! Ihana koira!
Xandorilla on useita pentueita Saksassa, Ranskassa ja Hollannissa, näkemäni jälkikasvu on oikein miellyttävää. Odotammekin innolla tänne Suomeen pikku X.iä =)
Suunnitteilla on käydä syksyn aikana Seinäjoen, ehkä Jyväskylän, Hämeenlinnan ja mikäli suinkin aika antaa periksi, Messarin näyttelyt.

2.8.2008.

On se aina mukava lähtee lomaileen isoille kirkoille...Mutta on se sit sikakiva tulla kotiinki!!! Karviaisia alkoi olla jo hirmu ikävä, ajeltiinki ennakkosuunnitelmista poiketen jo viime yönä kotiin.
On siis reissattu Helsingissä, Tallinnassa, moikattiin lähes yökahviaikaan 'Knallikallion Nurtsia' sekä niin somasti kaljuuntunutta Miksua :) Matka jatkui yöksi äitini luo Treen kupeeseen, josta aamulla (ilman muksuja =) säntäsimme Yyterin hiekoille grillaamaan itseämme...Todellakin tuloksena ihkusti punoittavaa savolaista nahkaa =) Seuraava etappi Turku, joka olikin tosi kiva kaupunki! Tsekattiin Suomen Joutsen ja seilattiin takas kaupunkiin 'vesibussilla' pitkin Aura-jokea. Turuust ajeltiinkin muksut hakemaan ja Tuurin kautta yöllä kotiin. Kuten sanottu jo edellä tosi kivaa oli, oikeen kunnon pään nollaus reissu ilman aikatauluja ja kiirusta! Maura The Heppatytölle tuhannet kiitokset karvashow:mme pyörittämisestä sillä aikaa täällä kotona... Seuraavaa Saksaan kohdistuvaa reissua pitäs alkaa jo samantien suunnittelemaan...Työstä käy kohta tää reissaaminen =)

Elma ja Martti ovat tehneet rakkautta viime viikonloppuna, eli mahdollista jälkikasvua odottelemme tuossa syys-lokakuun vaihteessa. Tyttöpennulle etsin sijoituskotia.

23.7.2008.

Humekki on kantava!! Eli Pellervosta tilattu musta (ruunikkokin käy...=) tammavarsa näkee päivänvalon noin 20.5.2009 =) Olin Porin reissulla ma-ti mukana hakemassa kotiin Rautalammille..Tuleva iskä on kerrassaan upea, oli tosi kiva nähdä sekin livenä. Hummis on pyöristynyt ja silmissä on ihan selvä " MINÄ OLEN NIIIIIN RASKAANA" -ilme ! Innolla jäämme odottelemaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan. ( Tuleva varsahan ei siis ole millään lailla minun, olen vain hengessä mukana.)

Juoksut kiihtyy täällä kotona ja Martti riepu ulvoo lemmentuskissaan :)
Ja minä odotan malttamattomana sunnuntaiaamua, ja kaaaaun odotetulle kesälomareissulle lähtöä! JEE!

17.7.2008.

Unnasta uusia kuvia heppakuvissa!
Sitten: HIRMUSEN PALJON ONNEA pusuja rapsuja ja haleja 14.7 1 WEE täyttäneille H-lapsille. Samoten myöhästyneet toivottelut täysi-ikäisyyden saavuttaneille A-pennuille. 5.7 siis 7 vuotta!

Meillä on juoksuja: Tyynellä reilu viikko, Elmalla pari päivää. Immulle odotellaan edelleen..

3.7.2008.

Kettunen sai eilen poikakaverin :) kun kaverini toi suomiruunansa meille joksikin aikaa..Remonttiratsu, harjoittelevat tuossa kentällä perusjuttuja..Kuva pojista:

Irtohypytettiin poikia eilen, ja sitten Pile ja Unnakin (!!!) hyppäsivät! On tainnut tytär periä äiteensä ponnun, melkonen estetykki Unnastakin vielä tulee :) On se hyvä että on tulevaisuudelle eri ammattivahtoehtoja, jos yksi ei luonaa =) Valitettavasti pikku-kenkurustamme ei ole kuvia.

Koirarintamalla hiljasta, ei juoksuja, ei mitään.

27.6.2008.

Ukkonen napsautti modeemin rikki-särki-hajalle, joten viikko ilman yhteyksiä ..Nyt taas toimii..

Velma sai 4 ihanaa vauvaa maanantaina, eli 23.6. Mitä todennäköisimmin kaikki ovat poikia!

Unna kasvaa kohisten..ja pelaa jalista =) Pilelläkin olen jo muutaman kerran ratsinut! Ihanaaa!!! Kuvia heppagallerian puolella!

Nurtsilla on sijoituskoiransa, T. Gnalligallio hoidossa ja näyttelytettävänä tämän loppuviikon..Inkasta on kehkeytynyt aikas kaunis nuori neiti:

16.6.2008.

Kuvia en ole saanu päivitettyä, mutta Unnalle omat tiedot laitettu. Hippos hyväksynyt nimen Unelmien Täyttymys =)
Meillä ei ole vieläkään kis-miu-vau vaikka Velma on vähintään räjähtävän näköinen ;-))Luulis jo tällä viikolla.. --Kaikki meidän eläimet taitaa olla vähän pihtareita...?????

Irmelille mietin näyttelyitä, mutta taitaa pörssi sanoa harasoo? Kuopion 3 päiväsiin uppois 111egee!!! Matti-Myöhäisenä kun ilmottautuu niin saa kärsiä oikein kunnolla...Pitää miettiä vielä....

11.6.2008.

Hirveesti juttua, mistähän sitä taas alottas purkamaan...
Ronjan ja Ronin astuttelut ei nähtävästi tuottaneet tulosta =( Jotain hyssyttelyjä oli kuulemma, mutta kiinni ei jääneet.. Eli kovinkaan toiveikkaina ei pentuja nyt odoteta. Mikäli näin käy, Ronja astutettaneen seuraavasta juoksusta; uros vaan vaihtuu.

Erkkari oli sit sunnuntaina !!Huimaa menestystä ei tullut, mutta kivaa oli =) Ensimmäisenä kehään meni Waldo, eli Heikunkeikun. Hyvä arvostelu, moitetta rullaavasta selästä EH ja junnujen ykkönen ja sai kiertopalkinnon !! Sitten Irmeli, lähes identtinen arvostelu ja EH. Viida, Hiphiphurraa, sai myös EH ! Eli nuorisossa on voima ;-))) Sieltä sitä tullaan. Nuorissa Pirkko, Guumintahottia, T. Ja ihan ansaitusti. Hirveä kirahvi/borzoi vaihe päällä. Jäänee "muutamaksi vuodeksi" kasvamaan ;-))
Noora, Yhdenkerran Alfa AVO nartuissa ERI ja ykkönen. Hieno pokaali iskälle kotiin viemisiksi! Nooralla on alkanu hormoonit hyrräämään, eli aloittanee juoksuja kohta puoliin, niin päästään Taunolaan käymään ?!

Turistiluokassa Jedi, Hölökynkölökyn ykkönen..Hirmusen komia poika, valitettavasti toinen kives kadonnut =( Sillä siis oli se paikoillaan meiltä lähtiessä 7-8 viikkoisena...Nyt ei näy ei kuulu :/

Niin, meillä on muuten nyt sijoitukseni PÖÖ-koira, eli Peppi, eli Kullarnas Älskvärda Äleila hoidossa viikon päivät! Tosi mukava rauhallinen neiti. Kiva kun sain mahdollisuuden tutustua siihen paremmin!!!!!!!!!!!

Unna on jo iso tyttö! Oikeesti se kasvanu ihan hirmusesti. Ja se on ihan selkee RAVIhevonen..Tai siis semmosen alku :) Julmettua kyytiä emän rinnalla päästää menemään..Oikeen levittää takaa..Hih... hassu pieni heppa :)

Kuvia näyttelystä koitan päivitellä kunhan kerkiän :) Ehkä jo tänään illalla, kun sataa ja on niin pirun kylmä ettei ole mitään muutakaan tekemistä kuin koneella napottaa ;-))

2.6.2008.

Sää meni vähän kehnoksi, sataa ja tulee kovin viileästi..Eihän nuo isot heppaset mitään, mutta tuo vauva... Onneksi olin varautunut: kuva alla. ..ja vähän tykittelyäkin.Juoksutti oikein urakalla äippää aamulla :)

Ronjasta ja Ronista ei ole vielä kuulunut astumisuutisia, eiköhän lopummalla viikkoa ala tapahtumaan.

31.5.2008.

Jee kesäloma! Lasten kevätjuhla käyty ja todistukset saatu!Kylläpä meillä on nyt pari melko iloisen oloista ipanaa, on tätä niiiin odotettu!

Hevoslapsi voi hyvin! Olivat mamman kans ulkona jo eilen pari tuntia, ohessa kuvia. Varsa kulkee "hienosti" riimu päässä ja taluttaen..Laitsalla ottaa jo melkoisia syttyjä. Ravaa ja laukkailee kuin jousilla...Ihana se on..Aika menee vain ihastellessa...

30.5.2008.

346 vrk odotus on palkittu!!! Pile varsoi upean pitkäkinttuisen vaalean kaunottaren pian puolen yön jälkeen..Kyllä...Se on siis TAMMA! Näin se taas poikkeus vahvistaa säännön: sormustesti, oikealla puolella ollut maha ja yliaika puhuivat orivarsan suuntaan.Samoin kuin lukuisat uneni, mitä viimeisen vuoden olen varmaan katsellut;-)).Mutta, ihana näin.. Olen enemmän kuin onnellinen =)

28.5.2008.

Pile vaan sinnittelee yhdes koos...Edistystä parissa päivässä on hieman tapahtunut...
Jospa "jo" tällä viikolla...:

24.5.2008.

Ronjan juoksu vihdoin alkanut!!!!!Mikäli kaikki natsaa, astutus 5-8.6, pennut 6-10.8 ja luovutus siis syyskuun vimpalla viikolla :)Peukut pystyyn että kaikki onnistuu !!

23.5.2008.

Ei juuri uutisia..Pilen lautaset ehkä hieman eilisestä pehmenneet ja lommolla...Kuvassa maha, ja tänään siis 340vrk:

20.5.2008.

Ei Ronjalla juoksuja, ei Pilellä varsaa...
Kyllä nää rouvat nyt niiin pihtaa kun oikein odotetaan...GRRRRR!!
Mutta se mitä ei ihan niin toivottu, näyttää toteutuvan...Meille taitaa olla tulossa kissavauvasia?!

14.5.2008.

Piiperön massu noin viikko sitten:

13.5.2008.

Humekin laatuarvostelutulokset tulivat tänään:

Askellajit:
KÄYNTI: Ajoittain passimaista, saisi olla matkaa voittavampaa 6
RAVI: Tahdikasta, mutta saisi olla irtonaisempaa ja joustavampaa 7
LAUKKA: Lyhyttä, mutta kevyttä, ei kovin lennokasta 6

Irtohypytys:
TEKNIIKKA: Etujalat hieman roikkuvat, muuten hyppy pyöreä, takajalat ok 7,5
KAPASITEETTI: Riittävä 7,5
ASENNE ja YHT.TYÖHALUKKUUS: Hyvä asenne, esteellä tempo tasainen ja rauhallinen luonne 7,5

Humekki oli siis 8/10, mutta paras tammoista =)

Kävin viime torstaina katsomassakin neitiä "uudessa kodissaan"; olipa todella mahtavat oltavat siellä ! Joskus kuukauden päästä lähtee miehelään, sinne asti lomailee...

Kotosalla ei kuulu ihmeitä, Pile edelleen kasassa, eikä vielä mielestäni ole ihan likellä varsominen.. Onhan nuo ilmatkin niin vilposat että ihan hyvä kun menee pidemmälle! Mutta jännitys sen kun tiivistyy, huh huh !
Erikoisnäyttelyyn ilmotettu NUO Pirkko (Guumintahottia) ja JUN Irmeli (Hilirimpsis). Kokemusta lähdetään nuorison kanssa hakemaan ;-))

5.5.2008.

Pilellä enää reilu viikko laskettuun ja maha on sen mukainen!!
Tissit jo kasvaneet ja maha tipahtanut alemmas. Ihan vielä en vauvaa odota, ilmatkin viileni =(

Poistin tuolta sijoitus/kimppakoirista KINGin...Upea nuori poika ja luonne puhdasta kultaa, mutta valitettavasti toinen kyynärpää on niin kehno, että jalostuskäyttö saa jäädä. Samoin poistin Helmin. Itse neiti on kyllä ollut terve ja muutenkin oikein ihana, mutta sisarusten kyynärissä on sen verran ollut sanomista, että en halua ottaa riskiä.. TODELLA isoja harmeja nämä molemmat...Uskon että molemmilla koirilla olisi ollut annettavansa, mutta...ELÄMÄ ON =((

Pentusuunnitelmissa hienoisia muutoksia/uutisia, jotka voi lukea tuolta vauvauutisista!

27.4.2008.

Laatareista selvittiin ! Humekki käyttäytyi oikein hienosti.
Askellajeista sai 6-7-6, mikä on tuolle kropalle ihan hyvä suoritus!! Tamma tuntuu vaan kasvavan ja takakorkeutta on roimasti!
Estekokeesta sai mielestäni loistavat 7,5-7-7,5 ! Sijoitusta en (vielä) tiedä, mutta viimenen ei ollu ja se oli tavoitekin =) Tallikaverinsa Skumppa Ilari meni hienosti jatkoon!!! Palaan pisteytykseen tarkemmin kunhan saan sanalliset arvostelutkin..

23.4.2008.

Voi hitsi!! Ensinnäkin Maritalle ISO kiitos ns.potkusta persiille, että sain aikaseksi ruveta koittamaan josko onnistuis tämä sivujen päivitys!! Kone kaatui pari kk sitten ja kaik män =( Mutta nytpä taas koitan hiljalleen alotella päivityksiä =) Hirmusesti lienee tapahtunut, muistankohan edes kaikkea?! No alotetaas helpommasta, eli koirarintamalta: EI YHTÄÄN MITÄÄN!! Ei juoksuja ei vauvoja ei näytelmiä ei mitään. Kesälle on suunnitelmia, tarkemmin niistä kunhan on ajankohtaista! Pile voi hyvin! Kolmisen viikkoa laskettuun. Onneksi rouva ei ole stressannut kavereiden vaihtuvuudesta, tässä on taas ollut sykettä =) Humekki oli huhtikuun alussa Hingunniemessä maneesi ym käyttäytymistä harjottelemassa, ja sillon meillä oli Simba-Putte- ponimus Piiperön kaverina. Humekki kävi pari päivää kotosalla ja jatkoi matkaa Rautalammille Tikkasen Jaanan treeniin laatuarvosteluja varten. Tällöin Pilen monen-mutkan-kautta-äkkiä-nyt-heti-apua-paniikki kaveriksi tuli Rolle-poni Keiteleeltä Pellikan Annen luota ! Ja pari viikkoa sitten saimme vihdoin kotiin ostamani Sh-ruunan Leimutuli ( Leimu-Lepa-Lettu-Kettunen =) Kettunen on 14v herrasmies, entinen tähtiaikainen raviratojen konkari, nykyinen Ûber ihku ratsu ! Ihan kun Pile isommassa koossa...Siksi kai tähän niin hullaanuinkin! --Eli Pile,Kettunen ja Rolle meidän tallissa nyt heiniään rouskii :) Humekilla lauantaina laatarit edessä.. Mahtava päivä varmasti tulee; 3vuotiaita on kaikkiaan 10! Humma ainoa ns.ravisukuinen ?! --Kerron la kuin eukon kävi ;-))

24.2.2008.

Se siitä sitten!!!!
Eipä päästykään näyttelyyn kun mä itse tulin kipeeksi..La vasten yöllä alkoi laatta lentää ja elämä voitti vasta illalla.. Kyllä kyrsii!!!
Onneks oli noita "omia lapsia" edustamassa: Viida(sijoitus, Hiphiphurraa) ROP-pentu, Otso (Gultagolicco) EH ja Helmi (K.Felicity) H.
Kuvassa Viida pentunen:

20.2.2008.

Voi Elma minkä meni ronttonen tekemään; Alotti sitten TAAS juoksun...Vain 3kk edellisistä.. Meni vähän vauvasuunnitelmien aikataulut uusiksi, mutta onpahan sitten ainakin aikaa sopiva uros etsiskellä.. Ajatuksia on, kysellytkin vähän olen, kerron teille kaikille kunhan ensin itse tiedän ;-))
Irmeli sai eilen vihdoin mikrosirun, tänään oli kauneudenhoito- ja kylpypäivä molemmilla tyttösillä..Tyynekin näyttää ihan "kakaralle" kun korvakarvat siistin ja muutenkin puunasin rouvaa kuntoon :) Saas nähdä millasen yhdenkoiran show:n se järjestää lähes 6vuoden näyttelytauon jälkeen.. --Tervetuloa kaikki katsomaan =) =)

9.2.2008.

Ei siis mittään uutta ja ihmeellistä.. Humekin kanssa ollaan edelleen lähtökuopissa, kunnon lumikelejä ja rekihommia odotellaan... Kärryjä ei kuulemma perään vielä laiteta, sen verran virrrrtaa neidissä on..Kengitettiin viikko sitten ja onnistui oikein hienosti. --Pile voi hyvin, paksusti =) !

Ilmotin Ylihärmään Tyynen vetskuihin ja Irmelin pentuihin!!! Piiitkästä aikaa näyttelyihin..Jospa sitä nyt saisi taas kimmokkeen ja alkaisi vähän aktiivisemmin kiertää..Viime vuodet on olleet kovin hiljaisia tällä rintamalla..

21.01.2008.

Joitain uusia kuvia on siellä täällä laiteltuna, tänään sain hevosista muutaman uuden kuvatuksen.
Kärryt on korjattu ja potkuremmit paikattu, perjantaina kelien salliessa ajohommat taas alkais. Muutaman kerran on ohjasajettu takaa tuossa kentällä, että vähän muistutellaan mistä kyse olikaan :) Tarinoin lisää kunhan on taas jotain...Kovin on hiljaiseloa nyt täällä päin..

04.01.2008.

Oikein hyvää loppu vuotta kaikille !!!!!!!
Pyhät meni vähän harakoille, sairastellessa =( Mutta eipähän tullu ainakaan syötyä itteensä tainnoksiin niin kun yleensä jouluna pruukataan :)

Toinenkin G-"vauva" kävi kuvissa; Otso (Gultagolicco) A-A / 0-0 !!! Loistavaa!

Pilen kanssa selvittiin uuden vuoden seudusta kunnialla, mulla kun oli se pelko takaraivossa koko ajan kun sillon 2v sitten loi 30.12 ...=/ Mamma sen kun pyöristyy!!
Hummis edelleen huolailee, säät ja kelit ei oikein ole suosineet ajohommien alottelua..Odottelemme lunta, ja kärrytkin sain vasta tänään vietyä korjattaviksi.
Koitan päivitellä piakkoin uusia kuvia tänne sivuille...Siis koitan......

**********************************************************************************

©marok