Talvikot

TARINAN pikkuväki

 

Pikkutarinat

myytäviä / varattavia pikkunovelleja ainoastaan hyviin koteihin

! syyrialaistenavia varattavissa!

 

Uutistarinat

eli tarinatalossa tapahtunutta

 

Menestystarinat

tarinoiden Hall Of Fame

 

Tuonti- ja vientitarinat

kansainvälistä toimintaa tarinarintamalla

 

 

 

 

Hieman talvikkotarinantaustaa...

Olin kauan sitten kuullut puhuttavan kääpiöhamstereista. Aina eläinkaupassa käydessäni yritin niitä tiiraillakin, yleensä huonolla menestyksellä. Liettuan reissulla sitten onnistuin näkemäänkin sellaisen sikäläisessä eläinkaupassa. Siitäpä lähtikin ajatus itämään. Lähemmin sitten tutustuin venäjän kääpiöhamsteri talvikoihin ja hankimmekin pian ensimmäisen. Maisalta. Olihan minulla pientä jyrsijäkokemusta lapsuudestakin jolloin minulla oli marsu, joka elikin todella pitkän ja terveen elämän. Lassella taas oli vankkaa jyrsijäkokemusta pienimuotoista kasvatusta ja epävirallisia näyttelyitä myöten ajalta reilusti ennen Hamsteriyhdistystä. Joten ihan vihreitä ei asiaan kuitenkaan oltu.

Tänä, vielä varsin lyhyen harrastusaikani myötä, minulla on ollut suuri onni tutustua pitkänlinjan hamsterikasvattajiin ja -harrastajiin, joita voin vain nöyrästi kiittää saamastani avusta, tuesta ja ystävyydestä sekä hienoista eläimistä joita he ovat minulle uskoneet. Niistä on minulle suurta iloa sekä kasvatukseni alkutaipaleella, mutta ennen kaikkea jokapäiväisinä eläinystävinä, joka on kuitenkin se ykkösasia. Lisäksi minulla on ollut onnea löytää kasvateilleni erittäin hyvät kodit ja tätä kautta olen saanut paljon hyviä ystäviä joiden kanssa pidämme  yhteyttä, myös hamsteriasioiden ulkopuolella.

Useinkin ystäväni hämmästelevät harrastustani. Hamstereita!? Sinä, aikuinen ihminen!? Noh, kunniahan tässä toki menee ja mutta maine sen kun kasvaa. Kun tietyn määrän vuosikymmeniä täyttää ja tulee täti-ikään, voi lähes huoletta leikkiä vaikka barbeilla, -tai kuten minä: kasvattaa hamstereita! Tämä harrastus on antanut minulle käsittämättömän paljon. Hetkeäkään en vaihtaisi pois. Voin rehellisesti sanoa että vuosikymmenien tausta koirapuolelta on aivan korvaamaton apu tässä asiassa. Vaikka eläimet ovat pienempiä, me kasvattajat taistelemme aivan samojen ongelmien kanssa kuin koirankasvatuksessakin kuten sairaudet, kapea geenipohja, luonteet...tässä vain muutamia mainitakseni. Helppoa se ei siis ole vaikka niin voisi luulla, mutta jos se sitä olisi, kaikkihan sitä harrastaisivat!

Vuonna 2009 minulle myönnettiin virallinen kasvattajanimi Tarinan. Sen saavat nimensä eteen kaikki meillä syntyneet talvikot. Minut palkittiin Suomen Hamsteriyhdistyksen Vuoden Voittajakilpailussa vuoden 2009 ja 2010 menestyksekkäimpänä talvikkokasvattajana sekä Vuoden Kasvattajana (kaikki lajit). Keväällä 2011 sain laajennettua kasvattajanimeni myös syyrialaisille, joten nykyään pikkutarinoita syntyy myös numeroa suuremmassa koossa.

Tarina on kuitenkin vielä alussa, kiviä ja kuoppia on paljon edessä..mutta tästä on hyvä jatkaa!

Hamsterimme asuvat pääosin varta vasten teetetyissä tilavissa terraarioissa, osalla asumuksena siistit minidunat. Jokainen poikue syntyy aina erittäin toivottuna onnellisena perhetapahtumana. Samoin jokainen meillä päivänvalon nähnyt  poikue on myös tehty omaa jalostussuunnitelmaani ajatellen eli ns. myymisen vuoksi tehtyjä poikueita ei meillä synny.