Yhteystiedot:
Merja Mäkelä
Kantolantie 303
91100 Ii
Puh. 040-5242 834
email:

mepe07@gmail.com
taustaa
Kotimme sijaitsee Pohjois-Iissä, 43 km Oulusta pohjoiseen. Asumme harvaan asutulla aluella, koirien pito on helppoa ja lenkkeilymaastoista ei ole pula.

Ensimmäinen saksanpaimenkoira Kira tuli perheeseemme vuonna 1996 Aireddan kennelistä. Olimme tuolloin joutuneet luopumaan rotweileruroksesta Aksista pitkän sairastelun jälkeen ja saksanpaimenkoira oli ehdoton ykkönen uudeksi palveluskoiraksi. Meillä oli Kiran tullessa myös coton de tulear Mellu Hauskahovin kennelistä. Mellun jälkeen tuli Siiri Rifelin kennelistä. Siiri on tehnyt yhden pentueen.

Vuonna 2001 tyttäremme halusi hankkia oman koiran. Rotua mietittiin tarkkaan ja hartaasti ja niin meille tuli Nala-bokseri Vuorman kennelistä. Nala oli suunnattoman ihana luonteinen bokseri ja siinä olisi ollut ainesta vaikka mihin, jos selkä olisi kestänyt. Nala teki yhdet pennut, jotka olivat kennelimme ensimmäiset pennut. Ihastus bokseriin jäi Nalan kuoleman jälkeen ja niin meille tuli uusi bokseri Decas kennelistä joulukuussa 2014.

Kennelliiton kasvattajakurssin olen käynyt vuonna 2003 ja sinä vuonna sain myös kennelnimen. Silloin meille syntyi myös ensimmäinen pentue. Vuonna 2007 meille syntyi ensimmäinen saksanpaimenkoirapentue jossa emänä oli Britax Cindy. Seuraava saksanpaimenkoirapentue syntyi myös samana vuonna ja siinä emänä oli Sonnestadts Jo-Anna. Nämä kaksi narttua ovatkin kennelimme kantanarttuja .

Vuonna 2007 valmistuin Saksanpaimenkoiraliiton järjestämästä koulutuksesta SPL-kasvattajaksi.

Harrastamme koirien kanssa pk-jälkeä ja -hakua, suojelua sekä näyttelyitä.

Näyttelyissä käymme melko paljon, lähes kaikki erikoisnäyttelyt tulee vuoden aikana käytyä. Siellä saamme koiriemme rakenne- ja liikunta- arvostelut rodun erikoistuomarilta. Kennelliiton näyttelyissä käymme jonkin verran, varsinki lähellä olevat näyttelyt.
Tavoitteenamme on kasvattaa terveitä ja rotumääritelmän mukaisia koiria, jotka soveltuvat niin käyttöön kuin näyttöön. Toivonkin, että pentumme menevät harrastaviin koteihin, koska rotu on energinen ja tarvitsee paljon toimintaa ollakseen tasapainoinen koira.

Haluamme antaa kasvattien omistajille kaiken tarvitsemansa tuen pennun kanssa. Järjestämme joka viikko kasvateille tottis- ja näyttelytreenejä lähes koko vuoden ajan. Myös hakutreenit pyörivät viikottain.
 

 

 
ta