Kurinpalautus

- Mitäs tämä on? Mitä minä nyt nään..? Kello on jo vartin yli seitsemän ja työmiehet istuvat vielä jalat ristissä kuin beduiinit palmujen katveessa. Osalla on vielä haalaritkin pukukopissa. Nyt on tultava liikettä niveliin ja heti. Tähän aikaan on oltava koneet pyörimässä ja hihat heilumassa!

- Sinä menet sorville ja sinä sahalle. Tänä iltana te molemmat jäätte ylitöihin. Nyt ollaan aikataulusta jäljessä. Sinä tulet huomenna iltavuoroon poralle! Sinä saat valmistautua keikalle lähtöön, että muuallakin näkevät laiskan luonteesi... Ja käsi pois taskusta; ei täällä palele. Ja tupakat sammuu heti! Tästä lähtien tällä työmaalla ei enää työaikana polteta. Se on laki!

- Mitäs siellä takana hymyillään? Tulkaapa esille sieltä. Jos tämä puhuttelu ei teihin tehoa niin saatte mennä ulos -lumitöihin. Tästä lähtien te teette lumityöt joka aamu ja tyhjennätte roskapöntöt. Onko selvä? Eikä siivoojat pyllistele siinä työmiesten jaloissa. Luulisi olevan muutakin puuhaa...

- Mitäs siellä tapahtuu? Työaikana ollaan tikkaa heittämässä - kirosanojen tahdittamana... Vai niin. Nyt se peli loppu ja heti! Teidät lomautetaan ensimmäisten joukossa. Se tikanheitto on tälle talolle maksanut jo enemmän kuin puolimiljoonaa. Jos kahvi- tai ruokatauot eivät siihen harrastukseen piisaa, niin harjoitelkaa kotonanne. Työaikana sitä peliä ei pelata. Muistakaa se!

- Nyt on tilanne yritysmarkkinoilla kiristynyt ja jos te ette ryhdy tekemään reippaammin töitä, niin siitä seuraa pitkäaikaiset lomautukset ja irtisanomiset. Joudutte työttömiksi. Tämä yritys on ollut toiminnassa jo kymmenen vuotta ja hyvin on töitä ollut. Jos muualta löydätte yhtä hyvän työpaikan kuin täältä, niin siinä on ovi! Siitä saa vapaasti lähteä mihin suuntaan haluaa. Ei täällä ole pakko olla. Mutta sen neuvon osaan antaa, että siellä maailmalla on laihempi leipä..! Ja takaisin ei tarvitse tähän taloon pyrkiä.

- Jos minä olisin työntekijä, niin olisin tyytyväinen, että ylipäätänsä on töitä. Siellä on puolimiljoonaa työtöntä, jotka jonottaen odottavat leipäänsä. Mutta te ette osaa muuta kuin tumput suorina kiroilla ja leuhkia naisasioilla, joista te ette kuitenkaan tiedä yhtään mitään. Hävetkää s---nat!

- Ja työnjohtajat! Oletteko te paimenia vai lampaita? Jos tämä puhuttelu teitä huvittaa, niin siellä varastossa on puhtaita haalareita ja rukkasia... Työkoneita kyllä riittää. Ei tarvitse aina olla duunarin niskaan hengittämässä... Muutakin puuhaa kyllä löytyy..! Työnjohtajana ollaan sitä varten, että hän on esimerkkinä alaisilleen, ja edustaa yritystä niin kuin hän olisi sen omistaja. Minä en kehtaisi sanoa itseäni työnjohtajaksi jos olisin samanlainen kuin te... Te ette osaa laittaa kiinni edes housunnappeja...

- Kun minä teidän iässä olin työnjohtajana, niin minua kunnioitettiin ja työntekijät halusivat olla nimen omaan minun alaisuudessa... Mutta te - teitä työntekijät vihaavat - nauravat ja irvistelevät selkänne takana. Kuulopuheiden mukaan te sitten kapakoissa sikarit sormissa esitätte suurta "herraa", niin kuin olisitte EU:n omistaja, ja juoksette vieraissa naisissa suoro pystyssä... ...kuin kollikissat maaliskuussa... Olette suorastaan naurettavia... Voisin antaa teille lopputilin vaikka heti! Olette turmelleet yrityksemme maineen ja kunnian. Tästä puhutaan vielä...

- Tästä lähtien te osallistutte kaikkiin niihin töihin mitä tästä talosta löytyy! Minä itse tulen valvomaan teidän töitänne, ja tulen varmasti pitämään huolen siitä, että tulette tietämään, mitä on olla työnjohtajana..! Näyttäkää kerrankin mitä te osaatte ja mihin te pystytte... Armoa ei pyydetä - eikä anneta..!

Tekstit Etusivulle