Dopingin "jälkiuuni"

Tuo otsikon lausunto tuntuu ehkä turhankin ennenaikaiselta. Mutta totuus on kuitenkin niin, ettei koko "pyykki" tule koskaan selvitettyä.. Se selvitetään siihen saakka kunnes "vahvemmat" politiikan pelinappulat astuvat kuvaan.

Silloin siinä on kysymyksessä vuosien takaiset tapahtumat, ja suurempienkin herrojen rötökset - ne muutkin. Tällöin rahan valta tulee myös mukaan peliin ja koko asia katsotaan loppuun käsitellyksi. Jossakin on aina raja, - eihän sitä vaitiolovelvollisuuteen kuuluvia asioita voi tuoda julki, eikä rikollinen toista rikollista ilmianna.. Se tulee jo nyt ilmi rivien välejä luettaessa, ja tiedotusvälineetkin keskittävät pääuutisensa toisaalle.

Olemmehan nähneet sen niin monta kertaa viimeisien vuosien aikana, että ne suurimmat rikolliset (poliitikot) pääsevät vähemmillä tuomioilla - kuin susi veräjästä - tai sitten ne katsotaan vanhentuneiksi..

Toisaalta tästä doping tapauksesta myös poliitikot näyttävät ottava heille "kuuluvan" osan - kolumneillaan lehtien sivuilla. Tämä on tietenkin selvää, jos vähänkin politiikkaa seuraa. (Pitäähän se äänestäjä pitää hereillä). Tulee vaan tavallisena äänestäjänä mieleen että; vaikka lie rikos tai muu traaginen tapahtuma hyvänsä, niin on varmaan "hyvä" poliitikon metsästää äänestäjiä - noinkin..

Koko tapaus (niin ikävä kuin se onkin) lähdettiin jo alusta alkaen vetämään suurella medialla eteenpäin, että siitä saataisiin mahdollisimman suuri potti, niin kuin viisaimmat onnenpyörän pelaajat.. Mentiin asteittain eteenpäin, ja jokaisesta vaiheesta otettiin (otetaan) kaikki julkisuus irti - siitäkin huolimatta, vaikka hyvin tiedettiin (tiedetään), että "kaikki" tulee ilmi..

Mutta mennäänpä eteenpäin: Suomen kansa on hyvin anteeksiantavaa kansaa (olemmehan suuri urheilukansa), ja antaa myös tämän tapauksen; Kun on kulunut muutama vuosi, niin nuo urheilun suuret sankarit kelpaavat taas; valmentajiksi, huoltohenkilöiksi, "tukipilareiksi", ja heidät taas tehdään menneitten urheiluvuosien ritareiksi - suurella medialla.

Poliittiset puolueet ottavat heidät riveihinsä avosylin vastaan hurraata huutaen... Ja kansa äänestää ne kunnanvaltuustoihin, eduskuntaan - ja sitä kautta taas aukeavat uudet urat. Ja taas he ovat päättämässä urheiluunkin liittyvistä asioista. Tämän olemme nähneet ennenkin - siitäkin huolimatta, että he eivät tiedä politiikasta sen enempää kuin susi veräjästä. Urheilu on hyvä renki politiikassakin, mutta urheilussa ei pärjää poliittisin perustein..

En ole mikään Raamatun asiantuntija - vaikka kirkkoon kuulunkin, mutta jo tuossa kirjassa on hyvä teksti siitä tuhlaajapojasta, joka tuli vuosien jälkeen kotiin - sai menneet anteeksi ja kotiintuloa juhlittiin suurin pidoin.. Näin hyvin voimme ilmaista tänäkin päivänä sattuneet tapahtumat - vertauskuvin.

Näin on kirjoitettu, ja näin tapahtuu..

Tekstit Etusivulle