C.I.B. FI,NO,SE,POHJ MVA Maxfrin Asgeir

(10xERI, 2xva-SERT, 5xSERT, 2Xva-CACIB 4xCACIB, 2xVSP 3xROP, 1xRYP1, 1xBIS1)

LTEP +184Tulokset
Galleria

Nimi: Maxfrin Asgeir
Kutsutaan: Asgeir
Syntynyt: 9.10.2005
Rotu: buhund
Sukupuoli: uros
Isä: N MVA Kimura´s Caro
Emä: KANS,FIN,S,EST,LV MVA,ESTW-07 Vaulartun´s Katinka Littis Dotter
Väri: blakk
Silmät: Terveet
Lonkat: A/A
Omistaja: Jonna Turpeenniemi
Kasvattaja: Tuija Matoniemi ja Jari Nurmenrinta

Historiaa
Asgeir haettiin meille 9 viikon ikäisenä kasvattajalta Laihialta Maxfrin kennelistä. Asgeir oli heti lähdössä matkaamme eikä ikävöinyt ekoina öinä ollenkaan.
Otimme toisen koiran, sillä halusin itselle koiran jonka kanssa voisin harrastaa kaikennäköistä sillä Jeren kanssa se tahtoo olla melko hankalaa kovan riistavietin vuoksi.
Asgeirin pentueeseen kuului lisäksi kaksi tyttöä Maxfrin Alida ja Alexia. Asgeirin kaverina oli sisarusten lisäksi kolme muuta buhundia.

Luonteesta
Asgeir mahdoton energiapakkaus ja joskus tuntuu ettei se väsy koskaan. Sillä riittää energiaa pitkän lenkinkin jälkeen, vaikka me kaksijalkaiset olemme siinä vaiheessa jo sängyn pohjalla ;) Asgeir on aina viuhottamassa joka paikkaan ja se haluaa olla aina mukana siinä mitä me muutkin teemme oli kyse sitten mistä tahansa.
Asgeir on oppivainen joka on iso hyöty harrastamisessa mutta Asgeir kuumuu myös helposti joka taas tuottaa pieniä haasteita. Se rakastaa ylikaiken lapsia se nuolee niiden naamat ja on aina valmis leikkiin.. Asgeir tulee myös hyvin toimeen kaikkien koirien kanssa.
Rohkeutta tältä mieheltä ei ainakaan puutu se pistää nenänsä joka koloon vähän turhankin rohkeasti. Avoimmuutta ainakin löytyy.
Harrastukset
Olemme päässeet harrastamaan 2006 vuoden keväällä ja aloitimme Tokon alkeiskurssilla joka meni yllätävän hyvin, vaikka pelkäsin mitä se Asgeir keksii kun on muitakin häiriötekijöitä. Alkeiskurssin jälkeen tokoilu on jäänyt lähinnä kotitasolle mutta ehkä se tässä joku päivä taas potkaisee. Meihin on iskenyt se ns. agilitykärpänen ja ollaan ensimmäinen kisadebyytti olikinn 2008 pääsiäisenä.
Kilpailemme Medi-1 luokassa. Kiertelemme myös jonkin verran näyttelyitä, vaihtelevalla menestyksellä.
Ollaan myös treenattu jonkin verran Mejä jälkeä, alkutekiöissähän sekin on mutta ainakin Asgeirilla riittä mielenkiintoa ja hajuaisti toimii :)i. Kimuras´s Caro Jeppe Basse
Leika
KANS MVA POHJ MVA PMV-98 PMV-99
SV-99 MV-02 NV-04
Skadsemgaarden`s Mia
N MVA FIN MVA
Cacilius Nikki North
KANS MVA POHJ MVA NV-92 NV-97
PMV-96 MV-98 NV-00
Skadsemgaarden`s Haidie Håkondatter
e.
KANS,FIN,S,EST,LV MVA,ESTW-07
Vaulartun´s Katinka Littis Dotter

N MVA
Sangrebakkens Tarek
Treholmen´s Tommy Tigergutt
Vanja
Vaulartun´s Litti Teddy
Fönny