Potta

Iso sininen selkänojalla varustettu luksuspotta ja pieni punainen potta.

Nämä potat ovat olleet muinoin varsin ahkerassa käytössä, mutta nyttemmin kumpikin viettää hyvin ansaittuja eläkepäiviä erään kesämökin vintillä. Potissa näkyvät ruskeansävyiset läikät ovat vintiltä kerääntynyttä pölyä ym. (ei siis aitoa muinaisjäännettä)

Potat ovat kevyttä muovia, joten niiden liikuteltavuus on ihanteellinen ja ne ovat varsin mukavat istua. Sinisen potan valkoinen, varsinainen pottaosa on nostettavissa pois sijoiltaan tyhjennyksen helpottamiseksi. Kyseiseen systeemiin on joskus kuulunut myös muovinen 'turvavyö', mutta se on aikojen saatossa kadonnut. Jokatapauksessa sinisen potan miellyttävällä istuimella viihtyy ja pysähtyy villeinkin viikari hetkeksi pidempään.
Punainen potta taasen on omiaan kiireisille menijöille jotka eivät ehdi pysähtyä sen kummemmin maailman menoa pohtimaan. Hyvin yksinkertainen, mutta välttämätön muotoilu on suunniteltu suosimaan pikaisia poislähtöjä.

Tämän kokoluokan saniteettilaitteita käyttävät ja käyttäneet ovat kehuneet erityisesti sinistä pottaa ominaisuuksiltaan, ja punaista käytännöllisyydeltään.

Takaisin