Mikä on lasarus-ilmiö?

Joel Kontinen

Latimeria chalumnae Latimeria chalumnae

(Kuva: Wikipedia)

Mitä yhteistä on Johanneksen evankeliumin 11. luvussa kuvatulla Lasaruksen herättämisellä kuolleista ja evoluutioteorialla? Vastaus on yllättävän yksinkertainen: molemmissa vainaja herää kuolleista.

Aikaperspektiivi on hyvin erilainen. Evolutionistien mukaan jokin eläinlaji voi yllättäen putkahtaa ihmisten ilmoille jopa kymmenien miljoonien vuosien kuolonunen jälkeen.

Science-tiedelehti kertoi maaliskuussa 2006 pitkäviiksisestä jyrsijä, joka löydettiin Laosista vuonna 2005. Pörröhäntäinen otus sai nimen Laonastes aenigmamus. Siitä ei yhteentoista miljoonaan vuoteen ole ollut jäänteitä geologisessa kerrostumassa, mutta sitten se yllättäen löydettiin elävänä.

Pari kuukautta myöhemmin Australian rannikolta löydettiin rapueläin, jonka oletettiin kuolleen sukupuuttoon 60 miljoonaa vuotta sitten. Se nimettiin löytöpaikkansa mukaan Neoglyphea neocaledonicaksi.

Evolutionistit ovat itse omaksuneet nimen lasarus-ilmiö. Raportoidessaan Laosista löydetystä jyrsijästä Nature tiedelehden uutispalvelu otsikoi jutun Rodent rises from the dead. Näitä kuolleiksi luultuja eläimiä kutsutaan myös eläviksi fossiileiksi. Tunnetuin niistä lienee varsieväkala Latimeria chalumnae, jonka kuviteltiin kuolleen sukuputtoon 70 miljonaa vuotta sitten mutta löydettin elävänä Intian valtamerestä vuonna 1938. Tuataran luultiin kuolleen sukupuuttoon 225 miljoonaa vuotta sitten, mutta tämä liskolaji elää edelleenkin Uudessa Seelannissa.

Lasarus-ilmiö ja Lasaruksen herättäminen eroavat olellisesti toisistaan. Jeesus todella herätti Lasaruksen kuolleista, mutta lasarus-ilmiössä eläinten vain luultiin olleen kuolleina. Todellisuudessa lasarus-ilmiö on osoitus evoluutionteorian heikkoudesta: miljoonat vuodet ja muutokset lajista toiseksi ovat vain kuvittelua. Maapallon todellinen historia on ilmoitettu Raamatussa.

Lue elävistä fossiileista lisää tästä.

Lähteet:

Crustetacean 'living fossil'. Creation 26:4, 10.

Pearson, Helen. 2006. Rodent rises from the dead. www.nature.com/news/2006/060306/full/060306-15.html

Rodent Resurrected? Answers 1:1, 8.

Takaisin aloitussivulle