Mistä Kain sai vaimonsa?

Joel Kontinen

Kain

Kainin vaimo mainitaan vain kerran Raamatussa (1. Moos. 4:17), mutta hän tuntuu olevan yhä ällistyttävän ajankohtainen. Hänestä puhutaan kirjoissa ja elokuvissa, ja Internetissä on noin 24 700 englanninkielistä juttua tai keskustelua tästä nimettömäksi jääneestä naisesta.

Kuka tämä salaperäinen nainen oikein oli? Genesis, Raamatun ensimmäinen kirja, kertoo, että Eeva on kaikkien ihmisten kantaäiti (1. Moos. 3:20). Paavali opetti, että Jumala loi koko ihmissuvun yhdestä ihmisestä (Apostolien teot 17:26). Genesiksen 5. luvussa kerrotaankin, että Aadamille ja Eevalle syntyi poikia ja tyttäriä. Kainin vaimon on siis täytynyt olla Aadamin ja Eevan jälkeläinen.

Meitä tämä tieto saattaa kauhistuttaa. Kainin on täytynyt avioitua sisarensa kanssa. Myöhemmin annettu Vanhan testamentin laki kielsi lähisukulaisten väliset avioliitot. Miksi Kain siis nai sisarensa? Vastaus on yksinkertainen: muita naisia ei vielä tuolloin ollut syntynyt.

Jotkut kuvittelevat, että Kain avioitui vasta Nodin maassa, jonne hän asettui asumaan, mutta Raamattu ei tue tällaista käsitystä. Uskonpuhdistaja Jean Calvin oli vahvasti sitä mieltä, että Kain oli jo naimisissa muuttaessaan Nodin maahan.

Maapallolla ei tuolloin eikä myöhemminkään ollut mitään toista ihmisrotua. Kaikki ihmiset ovat sukua toisilleen. Rasismia on oikeastaan mahdotonta perustella Raamatulla.

Alussa kaikki luomakunnassa oli hyvää (1. Moos. 1:31). Aadam ja Eeva olivat geneettisesti virheettömiä. Heidän jälkeläistensä perimässä ei vielä ollut haitallisia mutaatioita, jotka ajan oloon kasaantuivat. Geenivirheet ovat seuraus syntiinlankeemuksesta. Lähisukulaisten väliset avioliitot kiellettiin, koska samojen virheiden kasaantuminen jälkeläisiin olisi rappeuttanut ihmissukua. Nykyisin haitalliset mutaatiot ihmisten perimässä ovat aiheuttaneet esimerkiksi hemofiliaa ja kystistä fibroosia. Geenivirheiden riski lisääntyy lähisukulaisten liitoissa, koska kukin ihminen perii osan geeneistään äidiltään ja osan isältään, muta alun perin tätä vaaraa ei ollut, sillä kaikki oli hyvää.

Se, mistä Kain sai vaimonsa, ei ole koskaan ollut ongelma, kun on oivallettu etsiä vastausta oikeasta lähteestä - kirjasta, jossa hänet ensimmäiseksi mainitaan.

Lähteet:

Batten, Don; Ham, Ken; Sarfati, Jonathan ja Wieland, Carl. 2000 The Revised & Expanded Answers Book. Green Forrest, AR: Master Books

Ham, Ken; Wieland, Carl ja Batten, Don. 1999. One Blood. Green Forrest, AR: Master Books

Takaisin aloitussivulle