Aslan ei ole kesy leijona

Joel Kontinen

C. S. Lewis kertoo Narnia-kirjoissa Aslan-nimisestä leijonasta. Aslan kuvaa Jeesusta Kristusta, josta Raamatussa käytetään myös nimeä Juudan heimon leijona (Ilm. 5:5). Narnian Aslan ei ole kesy leijona.

Maallistuneessa yhteiskunnassaame erehdymme herkästi kuvittelemaan, että Jeesus on mukava ja kesy. Muistamme vuorisaarnan ja kehotuksen kääntää toinen poski. Saatamme muistaa, mitä Apostolien teoissa (8:32) kerrotaan Hänestä: "Niin kuin lammas hänet vietiin teuraaksi, niin kuin karitsa, joka on ääneti keritsijänsä edessä, ei hänkään suutansa avannut."

Mutta samalla unohdamme, että sama Jeesus kaatoi rahanvaihtajien pöydät ja ajoi kyyhkysen myyjät temppelistä ruoskalla.

Jeesuskaan ei ole kesy leijona. Vaikka Hän onkin lasten paras ystävä, niin kuin sanotaan, Hän on myös El Shaddai, kaikkivaltias Jumala, joka on antanut meille lakinsa. Se, mikä Raamatun mukaan on väärin ja syntiä on sitä siitä huolimatta, mitä ihmiset sanovat.

Jeesus kutsui seuraajansa myös varjelemaan maailmaa moraalisesti. Vuorisaarnassa Hän sanoi:

Te olette maan suola. Mutta jos suola menettää makunsa, millä se saadaan suolaiseksi? Ei se kelpaa enää mihinkään: se heitetään menemään, ja ihmiset tallaavat sen jalkoihinsa. Te olette maailman valo. Ei kaupunki voi pysyä kätkössä, jos se on ylhäällä vuorella. Eikä lamppua, kun se sytytetään, panna vakan alle, vaan lampunjalkaan. Siitä sen valo loistaa kaikille huoneessa oleville. Näin loistakoon teidänkin valonne ihmisille, jotta he näkisivät teidän hyvät tekonne ja ylistäisivät Isäänne, joka on taivaissa (Matt. 5:13-16).

Takaisin aloitussivulle