ETUSIVU

ESITTELY

HEVOSET

PALVELUT

GALLERIA

UUTISET

LINKIT

YHTEYS

VIERASKIRJA

Harjakko on kesällä 2005 perustettu hevos- ja ohjelmapalveluyritys.
Sijaitsemme lähellä Taivalkosken taajamaa, kuitenkin kauniin Koillismaan luonnon sylissä. Palvelutarjontaamme kuuluvat mm. ohjatut ratsastustunnit kentällä kuin maastossa, kärry- ja rekiajelut, ratsastusleirit sekä uutuutena vaellukset.
Lisäksi toimintaamme kuuluu Irlannincobien jalostus ja kasvatus.


Meillä tapaat siis upeat tupsujalkaiset Irlannincob-hevoset, joita myös Tinkereiksi kutsutaan. Irlannincob on kylmäverinen risteytyshevonen, jonka perimästä tiettävästi löytyvät kaikki Irlannissa ja Brittein saarilla esiintyneet hevosrodut. Tämä tekee rodusta hyvin mielenkiintoisen laajan väri- ja kokovaihtelun vuoksi. Irlannincob on alun perin toiminut Irlannissa tilattomien ja kiertolaisten vaunuhevosena, mutta nykyisyydellään tästä hevosesta on kehkeytynyt mitä mainioin yleishevonen erinomaisen luonteensa vuoksi. Irlannincobin tunnistat paitsi rauhallisesta ja yhteistyökykyisestä luonteesta, myös muhkeista jalkakarvoista, pyöreistä lihaksista ja voimakkaista jaloista. Näitä karvajalkoja on Suomenmaassa arviolta vain n. 150 hevosta.
Kaiken kaikkiaan, tutustumisenarvoisia otuksia!


Tupsujalkojen lisäksi tilallamme asustelee muita hevosia, Slovakian Cuvac-neiti Jenni, vuohityttö Reetta ja pässi Päkä sekä aina jossain hiirijahdissa lymyilevät kisut Riitu ja hänen poikansa Kalle.


Hevosten käsittelyssä ja ratsastuksessa käytämme ohjenuorana Luonnollista hevostaitoa. Ohjelmista vastaa Eija Väisänen, reilun 20-vuoden hevoskokemuksella. Korvaamattomana apuna tallilla pyörivät lisäksi tallitytöt Sussu, Elina ja Julia sekä projekteissa aina apuna olevat vanhemmat, Anni ja Raimo. Kiitos tässä heille!


Toivottavasti viihdyt sivuillamme ja ehdottomasti
kannattaa pirautella ja tulla paikanpäälle!
Tervetuloa!
Eija Väisänen
Virvikkosuontie 27, 93400 Taivalkoski, FINLAND
tel. +358 400 767 887, e-mail harjakko@gmail.com