Mistä löytyy halvin suomalainen domain rekisteröinti ? Entä halpa webhotelli eli hosting -palvelu? Rekisteröi oma domaini eli verkkotunnus,
www-osoite ennen kuin joku muu ehtii ensin. Domainrekisteröinti on asia, jossa vain nopeimmat elävät. Mistä löytyy halvin domain 
rekisteröinti? Entä halpa webhotelli eli hosting -palvelu? Rekisteröi oma domain eli verkkotunnus ennen kuin joku muu ehtii ensin.
Domainrekisteröinti on asia, jossa vain nopeimmat elävät.

Etusivu

Kuka voi
rekisteröidä
domainin

Kuka omistaa
domainin

Frame-
domainit ja
sähköpostit

Webhotellit

Perustietoa

Minkälaisen
osoitteen voit
hankkia

Selvennys
Omistus-
suhteista

Hankkiminen
Käyttäminen

Vertailu
Hankkiminen
Käyttäminen

 
TEMEXIN WEBBIVINKIT - Domain (www-osoite) & Hosting (Webhotelli)

 
Haluatko nettisivuillesi oman osoitteen
www.mitatahansa.com   (myös  .fi  .net  .info   .org)

Vai kaipaatko sähköpostiosoitteita firman, seuran, kerhon, yhteisön nimellä tai vaikka omalla sukunimellä, kuten oma.nimi@yritys.fi tai etunimi@sukunimi.net

TAI EHKÄ MOLEMMAT?
OLET OIKEASSA PAIKASSA

Näiltä sivuilta löydät ohjeet osoitteiden hankkimiseen ja käyttämiseen.

Sivuilla voit myös vertailla eri palveluntarjoajia ja löytää itsellesi sopivimman sen mukaan, mitä haluat
(edullista, huippuluotettavaa, laajaa scripti-tukea ...)

Ja tiesitkö, voit myös ostaa pelkän osoitteen ja käyttää hyväksesi ilmaisen kotisivutilan ja ilmaiset sähköpostiosoitteet, jota ehkä saat internet-liittymän mukana tai koululta / työpaikalta.

Tarvittaessa sähköpostiosoitteita voit ostaa "kappaleittain".

 

SANASTOA:

Domain (verkkotunnus, www-osoite) = internet-osoite, joka muodostuu tunnusosasta  ja päätteestä. (Esim nokia.fi). Domainia käytetään nettisivujen osoitteena www.nokia.fi ja sähköposteissa joku.nimi@nokia.fi)

Webhotelli (hosting) = palvelu, jossa palveluntarjoajayritys ylläpitää asiakkaan domainia, siihen liittyviä sähköpostiosoitteita ja tarjoaa kotisivutilaa, johon asiakas sijoittaa kotisivunsa. Asiakas luonnollisesti maksaa palvelusta kiinteää kuukausi- tai vuosimaksua.

 

TIETOA DOMAINEISTA

Domain -palveluja on pääsääntöisesti kahdenlaisia: webhotelli (eli hosting) -palveluja ja frame-ohjauksia (frame-domaineja)

Mitä eroa näillä on?

Webhotelli on täyden palvelun paketti. Saat oman domainin, siihen liittyvät sähköpostiosoitteet (x kpl) ja kotisivutilaa, johon sijoitat sivusi. Et siis tarvitse ennestään minkäänlaisia muita vastaavia palveluja.

Webhotellia selvästi halvempi palvelu on frame-domain. Tällöin saat pelkän osoitteen (www.jotain.com), joten kotisivutila sinulla on oltava jostain muualta. Framedomain -palveluun ei kuulu "vakiona" sähköpostiosoitteita, mutta niitä voit ostaa kappaleittain tarpeesi mukaan.

Kumpi kannattaa hankkia?

Sivuillasi käyvän surffailijan kannalta on huomattavasti miellyttävämpää, mikäli käytössäsi on webhotelli. Tällöin nimittäin selaimen osoiterivi näyttää aina kulloisenkin sivun (esim. www.jaskansivut.com/etusivu , www.jaskansivut.com/harrastukset/kalastus.html jne.).
Samoin myös hakukoneissa sivusi näkyvät oikealla osoitteella.

Frame-domainissa sen sijaan selaimen osoiterivi näyttää koko ajan samaa osoitetta www.jaskansivu.com riippumatta siitä millä yksittäisellä sivulla kävijä surffailee.
Hakukoneet eivät myöskään indeksoi osoitetta www.jaskansivu.com, vaan sen osoitteen, jossa kotisivutilasi on (esim. personal.inet.fi/koti/jaskansivut  tai  www.kotisivu.oppilaitos.fi/~jaskansivut)

Tämä helposti sekoittaa sivuillasi kävijän. Onhan outoa, että sivuillasi esim. lukee yhteystiedoissa, että sivujen osoite on www.jaskansivu.com, mutta hakukoneen tai linkin kautta sivuillesi tulleen kävijän selaimen osoiterivi näyttää jotain aivan muuta.
Älä kuitenkaan pelästy. Tähän on olemassa muutama yksinkertainen jippo, joita voit käyttää. Niistä lisää framedomain -sivulla..

 

Päivitetty 28.5.2002