Rotumääritelmä - Breed Standard

 


Tulossa karkeakarvaisen kääpiömäyräkoiran pentuja mielenkiintoisesta, hyvästä yhdistelmästä. Kysy lisää !!
 

   


Planning for Wire-haired miniature dachshund puppies out of an interesting good combination. Interested? Don't hesitate to ask for more!!
 


Odotamme lokakuussa 08 pentuja yhdistelmästä
Sea-Rock JJ Jock - Caelestis Vacuum-Bottle

Halutessasi lisätietoa pennuistamme, soita tai mailaa, kerromme mielellämme lisää!
Kasvatuksessa käyttämämme koirat, ovat korkeasti palkittuja, hyväluonteisia ja terveyskriteerit täyttäviä. Pentumme asuvat kanssamme, ja ne ovat tottuneet normaaliin perheelämään, kodin ääniin, vieraisiin lapsiin, sekä toisiin koiriin.

Tiedustelut: outi.renko@pp.inet.fi 

 


Harkitsetko pennun ostoa?

  Kasvatustyössämme tavoitteenamme on kasvattaa hyväluonteisia ja terveitä mäyräkoiria, joilla on rodunomainen ulkomuoto.

Jokaisella koiralla on omat erityiset luonteenpiirteensä, aivan kuin meillä ihmisilläkin, niinpä koteja valitessamme kiinnitämme huomiota perheen ja koiran "luonteiden" yhteensopivuuteen.

Jokainen meillä syntynyt pentu ottaa osaa normaaliin perhe-elämäämme, joten pentumme ovat hyvin sosiaalistuneita ja saaneet erilaisia kokemuksia. Toisin sanoen, pennuilla on hyvät lähtökohdat, mutta suurin työ on kuitenkin sinulla, uudella omistajalla. Annathan koirallesi uusia kokemuksia ja virikkeitä. Anna pennun olla pentu, ja kasvata sitä rakkaudella ja johdonmukaisuudella. Koira on elävä olento, pentusi kasvaa ja kehittyy omaa tahtiaan, ei taulukoiden ja kirjojen mukaan. Anna koirallesi "lapsuus". Älä vaadi siltä liian paljoa liian aikaisin.

  Jokaisen pentua hankkivan tulisi muistaa, että koiran kasvattajissakin on henkilöitä, joille taloudellinen voitto on tärkeintä. Tällaiselta kasvattajalta hankittu pentu saattaa olla ostohinnaltaan edullisempi, mutta pennusta voi tulla kuitenkin yllättäviä lisäkustannuksia, erilaisten vikojen/sairauksien vuoksi. Koirien kasvattamisella ja koirien lisäämisellä on suuri ero.

Ota selvää käykö kasvattaja näyttelyissä, ovatko hänen koiransa palkittuja ja onko niille tehty rodunomaiset terveystarkastukset.


 

Koiran hintaan vaikuttavia tekijöitä

PENNUN IKÄ: Usein pentu, joka on jo vaihtanut hampaansa on kalliimpi.

SAAVUTUKSET: Vanhempien näyttelymenestys

ROTU: Esim. Karkeakarvaiset kaniinit ovat hiukan kalliimpia, koska jalostuspohja on pieni ja uusia linjoja on haettava rajojen ulkopuolelta.

MAHDOLLISET VIAT: Nikamaviat hännässä, Ongelmat purennassa, Kivespuutos.