Heijastus ~virtuaalitalli

Yksityisten majoittaminen

Oletko törmännyt ongelmaan että tallissasi on enemmän karsinoita kuin hevosia, ja yhtäkkiä hevosia vain alkaa tulvia talliin kuin rikkaruohoja tulppaanipenkkiin, syynä vain se että "tallissa oli turhaa tilaa"? Minä olen törmännyt, ja tähän ongelmaan parhaimpana ratkaisuna olen todennut yksityiset hevoset!

Yksityisille hevosille ei tallissa ole periaatteessa varattu mitään vakiokarsinamäärää, mutta pyrin siihen että yksityisille olisi kuitenkin tilaa noin kymmenen karsinan verran. Yksityishevosille ei ole asetettu muita vaatimuksia kuin että se ei saa olla luonteeltaan yliaktiivi joka heinän loppuessa alkaa rouskuttelemaan karsinansa seiniä, tervetulleita yksityisiksi ovat siis niin mamman pikku kultamussukkapullaponit kuin pappa betalar -neitien huipputrimmatut kenttäratsutkin.

Yksi henkilö saa tuoda yksityishevoseksi korkeintaan kaksi hevosta, ja tämä yksityiseksi tuominenhan hoidetaan, ylläri ylläri, sähköpostilla, otsikoituna sanalla "Yksityiseksi", tai ainakin niin että kyseinen sana sisältyy otsikkoon. Viestissä tulee käydä ilmi hevosen rotu, sukupuoli, nimi ja sivujen toimiva osoite, omistajan sähköpostiosoite (varsinkin jos se on eri kuin se mistä viesti lähetetään), omistajan nick tai nimi sekä haluamasi hoitomuoto. Mukavaa extraa olisi joko hevosen lyhyt esittely tai lyhyesti ilmaistut hoito-ohjeet (ruokinta, loimitus, liikutus tms.).

Heijastuksessa on tarjolla kolme eri hoitomuotoa:
Karsinapaikka: halvin ja hevosen omistajalle eniten töitä jättävä hoitomuoto. Sisältää ruokinnan kerran päivässä sekä tarhauksen yhteydessä loimituksen tarvittaessa. Karsinapaikan hinta on 150 v€ / kuukausi.
Puolihoito on toiseksi kallein hoitomuoto, johon ei sisälly yhtä paljoa palveluita kuin täysihoitoon, mutta kuitenkin selvästi enemmän kuin karsinapaikkaan. Puolihoidossa olevat yksityiset ruokitaan kaksi kertaa päivässä, liikutetaan kerran viikossa ja kengitetään kuuden viikon välein. Puolihoito maksaa 260 v€ kuukaudessa.
Täysihoidossa talli ottaa jo melkoisen paljon vastuuta yksityishevosen hoidosta, kuten voit hoitomuodon nimestäkin päätellä. Täysihoidossa hummat ruokitaan kolme kertaa päivässä, harjataan kerran päivässä ja samaten karsina siivotaan kerran päivässä. Hevoset myös liikutetaan kolme kertaa viikossa ja kengitetään kuuden viikon välein. Täysihoitopaikka maksaa 350 v€ kuussa.

Jokainen hoitomuoto sisältää yllä lueteltujen asioiden lisäksi perusrehut (heinä ja kaura, muut omistajan tilattava itse), kuivikkeeksi turvetta tai olkea, kokopäivätarhauksen ellei muuta sovita, sekä hevosten madotukset samoihin aikoihin kuin tallin omatkin hevoset madotetaan. Vuokran maksu hoidetaan sähköpostilla otsikolla "Vuokra: Hevonen kuukausi", esimerkiksi "Vuokra: Polle heinäkuu" tai tallin päiväkirjaan kirjoittelemalla esimerkiksi kuulumisia ja samalla mainitsemalla että maksaa kuluvan kuun vuokran. Päiväkirjan kautta vuokran maksu onnistuu myös niin että kirjoittaa tarinan jossa jossain vaiheessa käy maksamassa vuokran Amarille.

Kipaise toki heti kurkkaamaan asukassivulta josko tallissa olisi vapaita paikkoja!

© Amar 2004-2010, taustat Ritva Väänänen. Valid XHTML & CSS.