virtuaalihevonen
Garibaldi COS

Upeasti sekä yleislaatuarvostelussa että KRJ:n laatuarvostelussa ensimmäisellä palkinnolla palkittu "tallin kingi" Garibaldi COS jouduttiin lopettamaan 14.10.2008 vakavan ähkyn seurauksena. Aamulla kaikki oli vielä hyvin ja Kari oma muille oreille uhitteleva itsensä. Iltapäivällä päiväruoan jälkeen Karin tila kuitenkin huononi todella nopeasti, joten eläinlääkäri kutsuttiin nopeasti paikalle. Eläinlääkärin saavuttua tämä totesi ettei mitään ollut enää tehtävissä ja upea oripoika päästettiin tuskistaan kaukana tallista ja haudattiin maneesin lähistölle kauniiseen, rauhalliseen lehtoon. Kukkia haudalle kanniskelee tätä upeaa, vain 13-vuotiaana kuollutta oria kaiholla muistellen koko Heijastuksen väki.

Garibaldi COS, "Kari" // ruunikko hannoverori // 169 cm
syntynyt 6.3.2007 // 13-vuotias (2 kk = 1 vuosi » marraskuu 2008 14 v.)
kasvattaja: Del, Bellicose // omistaja: Amar
Ko Int.II, Re 110, Me 90 // eläkkeellä // YLA1 (148 p., luokanvoittaja), KRJ I (95 p.)

i. Charleston YLA2, KRJ-II ii. VIR MVA Ch Domiro KTK-I, YLA2, ERJ-II iii. Akira
iie. Holleman's Adel
ie. Tanzlehrerin KTK-II iei. Sebastian
iee. Tanzstudentin
e. Cocaine Con YLA3 ei. Donlinger eii. Donauküller
eie. Liza
ee. Fia Natjael eei. Donnermef
eee. Fia Natalje


Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

Kari on orien ori, tallin kingi ja kukkulan kuningas. Se puolustaa haaremiaan hampain ja kavioin ja ajaa tunkeilijat tehokkaasti pois reviiriltään. Ratsuna Kari osaa olla tuittupäinen sille päälle sattuessaan, mutta yleensä se panee kyllä kaikkensa peliin pitääkseen yllä kunniaansa ja asemaansa tallin huippukouluorina.

Aamuisin tallin oven ensimmäisenä avaava saa vastaansa innokkaan ja kärsimättömän hirnuntavyöryn, mutta päällimmäisenä käytävillä kaikuu Karin kavioiden kolistelu ovea vasten. Ruokakipolla varustetun henkilön Kari päästää kyllä karsinaansa milloin vain, joskin hössöillessään tapaa tukkia oviaukon tunkiessaan päätään jo ruokintasankoon. Muulloin Kari on todella tarkka siitä ketä päästää reviirillensä - olipa se sitten karsina, tarha, laidun tai vaikkapa kuljetusauto. Muilla oreilla ei ole mitään asiaa Karin alueelle, ja tuntemattomia ihmisiäkin se hätistelee mielellään pois korvat luimussa hampaita vilautellen.

Tuttujen kanssa Kari sentään osaa käyttäytyä, joskin ei maailman mallikelpoisimmin. Harjattaessa Kari kannattaa aina sitoa kiinni, koska muuten sen perässä saa pyöriä pitkin karsinaa orin pörhistellessä käytävällä kuljetettaville tammoille ja vilautellessa hampaitaan naapurikarsinoiden oreille. Kavioita Kari ei mielellään antaisi puhdistettavaksi, joten hoitaja joutuu todella tekemään töitä että saisi kaviot edes ylös, ja vieläpä pysymään paikallaankin puhdistuksen ajan. Onneksi Kari ei ole pienistä säikähtävä ori, ja sille saa karjaista kunnollakin sen käyttäytyessä huonosti - tuttujen ihmisten kanssa ori ottaa neuvosta vaarin ja lopettaa temppuilun, mutta tuntemattomille Kari saattaa vain viuhkaista häntäänsä ärsyyntyneesti. Suosittelen siis tutustumaan tähän oriin ensin muuten kuin kavioidenpuhdistuksen merkeissä!

Vesi on Karin mielestä äärettömän epäilyttävää - siinähän voi uiskennella vaikka merihevosia jotka aikovat viedä kunnollisten hevosten naiset! Vaikka Kari aina pesupaikalla alkuun pärskiikin närkästyneenä ja potkii kavioillaan seiniä ja kuopii lattiaa, tyytyy se osaansa pestävänä hevosena kunhan vain hoitaja ei kauhistele sen käyttäytymistä ja unohda komentaa oria napakasti. Järveen Karia ei ole helppo saada kastautumaan, se mieluummin vain pyörittelee silmiään ja pärskii suurin sieraimin rannalla kastelematta kavioitaankaan.

Kuten miljoonat muutkin virtuaalimaailman vaativan tason kouluratsut, Kari on herkkä avuille, taipuisa, sillä on näyttävät askellajit ja se tykkää esiintyä. Mutta erottuakseen tuosta puoliverimassasta Karilta löytyy myös omaa tahtoa. Kun Kari joutuu seisomaan paikallaan esimerkiksi pysähdyksiä harjoiteltaessa tai ratsastajan noustessa selkään, se mielellään livistäisi rientääkseen pitkin kenttää lisätyssä laukassa. Pelkän ravitöpsöttelyn sijasta olisi todella kiva treenata vähän väistöjä ja peruutukset voisi esittää mieluummin vain piaffena. Karin ratsastajalta vaaditaan siis kärsivällisyyttä ja päättäväisyyttä - pelkän raa’alla voimalla ei Karin kanssa pärjää, koska se voittaa varmasti vähintään 10 - 0. Kari tarvitsee kunnolla toimiakseen herkät mutta selkeät avut, ratsastajan joka ei anna orin touhuta omiaan mutta toisaalta ei väkisin pakota oria mihinkään sekä mahdollisimman rauhallisen ympäristön.

Kisoissa ei useimmiten ole Karin kaipailemaa rauhallista ympäristöä, ja siksi ori voikin verryttelyssä tuntua siltä kuin sille ei olisi apuja opetettukaan - tammoille pitää pörhistellä ja kilpailevat orit hätistää tammojen luota, ympäristöä pitää myös katsella ja kaikkeen muuhunkin jännään keskittyä - paitsi siihen ratsastajan kuunteluun. Taitava ja tottunut ratsastaja saa kyllä Karin toimimaan jossain määrin siedettävästi verryttelyssäkin, mutta vaikka se verryttelyssä vielä kyyditsisi ratsastajaa minne itse tahtoo, ei kannata luopua toivosta: kilpakentällä ei ole muita hevosia kuin Kari itse, ja silloin Kari aina näkee tilaisuutensa tulleen: kun käyttäytyy mallikelpoisesti, saa osakseen ihailua, aplodeja ja varmasti ekstraporkkanaa!

Kilpailuissa Kari edustaa aina kouluratsastusta, mutta kotosalla orin kanssa myös hypitään esteitä ja reippaillaan maastossa. Kari voi hypätä metrisetkin esteet ilman suurempia ongelmia hyvällä tekniikalla ja kauniilla tyylillä. Esteet eivät kuitenkaan innosta tätä kouluratsuksi vannoutunutta herraa erityisemmin - ori kieltäytyy usein ja saattaa laahustaa esteelle ennenäkemättömän epämotivoituneen näköisenä.

Maastossa ei motivaationpuute taas vaivaa pätkääkään! Hiekkateillä Kari painelee korvat hörössä ratsastajan pyytämässä askellajissa niin reippaasti kuin ikinä on mahdollista, ja syksyisten sänkipeltojen läpi laukataan niin kovaa kuin kavioista lähtee! Maastossa kävely kyllä on aika tylsää, ja kävellessä Kari useimmiten steppaileekin kärsimättömästi ja odottaa vain käskyä rientää eteenpäin aivan muussa askellajissa. Toisaalta, lenkin lopulla tallille päin tultaessa Kari on yleensä juossut itsensä niin piippuun ettei jaksa kuin tallustella käynnissä eteenpäin päätään roikottaen..

27.1.2008: tarinakisat (KRJ:n alaiset) Hillavassa, sijoitus 3/8
Maneesissa kajahtelevat jo lopettaneen suomalaisbändi Don Huonojen hittibiisin sulosoinnut. "Kultaiset apinat, ylös ja alas vuoristoradassaan.." Ratsuni Garibaldi COS on jo tainnut saada kuunnella kyseistä kappaletta aivan liikaa, koskapa vaikuttaa osaavan sanatkin jo ulkoa - ainakin minusta tuntuu siltä kuin ori todella kyyditsisi minua ylös ja alas vuoristoradassa, niin pomppivaa on kyyti tällä kertaa - siinä Garibaldi kyllä on pahasti erehtynyt, etten ainakaan usko vaikuttavani kultaiselta apinalta. Tai jos nyt oikein miettii, voi pomppiminen johtua ihan omasta jännityksestäni - muistanko varmasti itse suunnittelemani ohjelman loppuun saakka?

Onneksi kohta tulee rauhallisempi jakso niin kappaleessa kuin minun ja Karin suorituksessakin. "Hei kerro miltä tuntuu suudella peilikuvaa, olla jotain erikoista kun ovet aukeaa.." Rytmikästä koottua käyntiä musiikin tahtiin. Kari rikkoo askelluksensa hetkeksi, mutta onneksi pääsemme pian takaisin rytmiin ja sydämenikin voi jälleen jatkaa normaalissa rytmissään. Kunnes ovet todella aukeavat, nimittäin narisevat maneesin ovet niin että Kari unohtaa täysin kaiken harjoittelemamme hetkeksi, kunnes olen ehtinyt kirota suorituksemme häiritsijän mielessäni ja muistan taas itse jatkaa ratsastusta lävistäjää pitkin.

Mietteissäni anon armoa tuomarilta joka toivottavasti ottaa huomioon tuollaiset häiriköinnit, ja pian huomaankin toimineeni jälleen vain matkustajana ratsuni selässä, sillä aikaa kun Kari on jatkanut tasaista askellustaan. Saavumme uralle juuri sillä hetkellä kun kertosäe jälleen räjähtää soimaan kaiuttimista: "Kultaiset apinat, silmät vauhdista sokeina ajavat.." Laulun sanoja noudattaakseen Kari nostaa pyynnöstäni lennokkaan, reippaan laukan ja hurjastelee niin että silmäni sokenevat vauhdin ja viiman nostattamista kyynelistä.

"Hei ei enää yhtään kierrosta kultaisessa vuoristoradassa.." Ja jälleen, kuin olisi ymmärtänyt, Kari siirtyy suuren ja reippaan laukkaympyrän jälkeen liitävään koottuun raviin kentän lävistäjälle. Biisin toistaessa samaa, rytmikästä kohtaa uudestaan ja uudestaan, suoritamme kootun ravin lisäksi vakuuttavat, musiikkiin täydellisesti sulautuvat avotaivutukset ravissa niin oikealle kuin vasemmallekin. Musiikin hiipuessa hiljaisuuteen kaarramme pituushalkaisijalle ja pysähdymme täydellisen täsmällisesti tuomarin eteen viimeisen basson soinnun häipyessä kuulumattomiin.

23.12.2007: tarinakisat (KRJ:n alaiset) Huhtamäen tallilla, ei mukana.
"Onpa olemassa koni, jonka nimi on Kari. Se on hieno ratsu, ei lainkaan paksu. Se kouluradalla liitää, laitumella kiitää." Vaikka surkeita runoilutaitojani edustava sanailu saikin aikaan naurupyrähdyksiä mukaan kisamatkalle lähteneiden kaksijalkaisten keskuudessa, ei itse runon kohde, Garibaldi COS aka Kari, vaikuttanut kovinkaan ihastuneelta. Se mulkaisi minua närkästyneenä paikaltaan trailerin kylkeen kytkettynä, jolloin en voinut olla rutistamatta tuon upean orin kaulaan ja kuiskaamatta sen korvaan: "et sä mikään koni ole, vaan hienon hieno kouluratsuni joka voittaa taas tänään mulle yhden hienon sinivalkoisen ruusukkeen, vai mitä?" Tähän lausuntoon Kari tuntui jo olevan vähän tyytyväisempi, ja kumean hirnunnan säestyksellä se alkoi metsästellä katseellaan tutustumisen arvoisia tammoja.

Alkuverryttelyyn mennessä Kari oli jo selvästi täydellisen unohtanut epäonnistuneen runoiluni, ja sen mielessä olivat aivan toiset asiat.. Verryttelykentällä pyöri nimittäin meidän kanssamme samaan aikaan oikein upea, kimo puoliveritamma, johon Kari oli iskenyt silmänsä. Aina tamman kulkiessa ohi oma ratsuni näytteli komeaa orikaulaansa ja pyöräytteli häntäänsä niin että viuhui. Kun tamma ei millään tuntunut huomaavan Herra Hurmuria, päätti Kari ottaa kovemmat keinot käyttöön - röyhkeää etuilua ei kukaan, varsinkaan oikea leidi, voi olla huomaamatta! Jouduin siis tonttulakinpunaisena pyytelemään anteeksi tamman ratsastajalta, joka helpotuksekseni vain naurahti orini pörhistelyille. Yritimme molemmat ratsukot jatkaa verryttelyä normaaliin tapaan, mutta enää se ei onnistunut tammankaan omistajalta - hevoset päättivät järjestää aivan oman balettiesityksensä ratsastajista huolimatta, ja liikehtivät kentällä rinnakkain niin pohkeenväistöissä, kootussa ravissa kuin rennossa laukassakin, unohtamatta muita hyppelyitä joille ei taida edes nimiä löytyä! Ilma väreili selvää romantiikan tuntua..

Mutta kaikki hyvä loppuu aikanaan, myös Karin ja kimon tamman flirttailuhetki - oli minun ja Karin vuoro suunnata radalle! Luonteelleen uskollisena Kari ei yhtään hangoitellut vastaan kun ilmoitin että nyt olisi aika lopettaa tammojen hurmaaminen ja rientää kilpa-aitojen sisäpuolelle panemaan parastaan. Eikä Kari radallakaan pettänyt odotuksia: se suorastaan liiti eteenpäin, askelsi rytmikkäästi ja kantoi itsensä loistavassa muodossa, kuten aina. Radan jälkeen suorastaan hihkuin riemusta, ikinä ei Kari ollut suoriutunut radasta hienommin! Ehkäpä joulun läheisyydellä oli vaikutuksensa suoritukseemme, varmasti Karikin tietää että joulupukille raportoivia tonttu-ukkoja vilisee nurkassa kuin nurkassa..

Harmiksemme Karin uusin ihastus oli kadonnut maisemista siihen mennessä kun ehdimme verryttelykentän lähelle sijoitetulle trailerille. Vaikka Kari kuinka hirnui, ei tamma ilmestynyt. Riisuin levottomasti liikehtivän orini varusteista ja heitin sen selkään loimen ja nakkasin suuhun piparin ennen kuin lähdimme pikkukävelylle hämärtyvään metsään. Ja mihin törmäsimmekään kuusten katveessa? Siellä seisoi The Kimo tamma, selässään uupuneen oloinen ratsastajansa. Rakastavaisille hevosillemme tuli niin kiire että Kari kiskaisi riimunnarun käsistäni, eikä tammankaan ratsastaja ehtinyt edes kiljaista ennen kuin jo istui maassa takapuolellaan kun tamma riensi niin vauhdikkaasti Karin luo. Kohta katselimmekin naurussa suin kisapaikalle eteneviä, rinnakkain heiluvia takapuolia - ehkäpä tämä nyt oli sitä joulun taikaa?

20.9.2007: tarinakisat (KRJ:n alaiset) Adam's Warmbloodsissa, sijoitus 1/11!
Ruskeat korvat kääntyilevät kuin pikkuriikkiset tutkat ympäriinsä, keräävät signaaleja ympäristöstä kuten valppaat silmätkin tähtipäisen orin seisoessa ryhdikkäänä verryttelykentän aidan vieressä. Hymähdän, Garibaldi on taas niin keskittyneen näköinen, ettei tosikaan. Osaisinpa minäkin keskittyä yhtä hyvin, edessä on nimittäin päivän ensimmäinen startti, ja monta vielä edessäpäin!

Verryttelyssä keräämme sekä ihastuneita että närkästyneitä katseita. Ihailijat seisovat kentän ulkopuolella ja tuijottavat hienosti askeleitaan venyttävää, itsensä upeassa muodossa kantavaa ratsuani, närkästyneet henkilöt taas viilettävät kanssamme kentällä ja pohtivat hiljaa kiukkuisissa mielissään, eivätkö suomalaiset osaa ratsastuskentän liikennesääntöjä - tuo punapäinen ratsastajahan törmäilee muiden eteen aivan miten sattuu! Koetan paikata hermostuksissani tehdyt toilailuni nätillä hymyllä ja jatkuvilla kiljahduksilla: "Sorry!" Siltikään muut ratsastajat eivät tunnu kovin suopeilta meitä kohtaan..

Kuuluttajan ilmoittaessa minun ja Karin esiintymisvuoron tulleeksi, toivon että verryttelystä olisi ollut enemmän hyötyä ratsulleni kuin minulle - itse menin verryttelyn aikana aivan sekaisin ja muistelen nyt kentälle ravatessani rataa kuumeisesti mielessäni. Alkutervehdyksen muistan sentään suorittaa oikeassa kohdassa, ja samalla totean että Kari on aivan normaali itsensä - suorittaa kaikki liikkeet millin tarkkuudella hyvässä muodossa, ryhdikkäänä ja polkee voimakkaasti alleen käyttäen kunnolla takapään lihaksiaan!

Alkutervehdyksessä mieleeni palautuu kisarata pala palalta, ja kohta huomaankin jo töröttäväni ratsuni kanssa lopputervehdyksessä tyytyväinen hymynkare suupielessäni. Rata ei mennyt erityisen loistavasti, mutta olen silti tyytyväinen. Kari pani taas parastaan, enkä epäile yhtään etteikö orin suuntaan olisi taas luotu ihastelevia silmäyksiä niin katsomosta kuin tuomarien aitiostakin. Itse lähinnä ohjasin Karia: ympyrälle, täyskaartoon, halkisijalle. Pyysin raviin, laukkaan ja pysähdykseen - roikuin vain hevosen kyydissä ja neuvoin mitä piti tehdä missäkin, unohtaen melko totaalisesti tarkistaa taivutukset, asetukset ja suoristukset.

"Mitä te noin oikein menitte, Karihan näytti välillä volteillakin ihan rautakangelta vaikka muodossa ja lennoikkalla askelilla kulkikin, ja itse tunnuit vain matkustavan satulassa!" Niin, ehkäpä oma käsitykseni ratsuni upeudesta saattaa olla vähän puoleellinen ja liioittelevankin kaunisteleva, ehkei rata sittenkään mennyt niin loistavasti ja hevonen näyttänyt niin upealta... Mutta pääasia että oli hauskaa!

TUOMARI KOMMENTOI: Sijainti huomioitu kivalla tavalla. :)

hann - t. Caribi Moda 99 (Capri Moda M, synt. 22.7.2007), om. Jenna P.
hann - o. Gabriel v. Rouce (Combrant Fide Adoro, synt. 24.8.2007), om. Meloy
hann - o. Adam's Elvis (Chatterbox, synt. 3.9.2007)
hann - t. Amarn Gambria (Amarn Woa WS, s. 4.10.2007), om. sofia***
hann - o. Dunkelheit 4R (Lacrisia LM, s. 7.11.2007), om. Roosa
hann - t. Scotland Erotica 'hh (Reaper Redeemer PB, s. 16.2.2008), om. Friday 13th
hann - t. Gothika (Corpsehuntress 'hh, s. 23.9.2008), om. dani

KRJ - kouluratsastus
06.07.07 - Rinteen kisakeskus - HeC - 27/30
06.07.07 - Southern E Arabs - HeC - 38/39
07.07.07 - Southern E Arabs - HeC - 31/39
07.07.07 - Riimulan Ratsutalli - HeC - 22/30
07.07.07 - Trance Walkers - HeC - 38/145
08.07.07 - Trance Walkers - HeC - 45/98
08.07.07 - Rinteen kisakeskus - HeC - 1/30
08.07.07 - Nebulosa - HeC - 38/39
09.07.07 - Southern E Arabs - HeC - 38/39
09.07.07 - Trance Walkers - HeC - 64/99
10.07.07 - Trance Walkers - HeC - 36/140
10.07.07 - SOHO - HeC - 35/40
10.07.07 - Southern E Arabs - HeC - 12/39
11.07.07 - Riimulan Ratsutalli - HeC - 12/30
12.07.07 - Toppari - HeC - 20/39
13.07.07 - Double Trouble - HeC - 3/40
14.07.07 - Kiaisas - HeC - 14/60
14.07.07 - Rythmé - HeC - 2/50
14.07.07 - Jillian Ponies - HeC - 44/146
15.07.07 - Peninkulma - HeC - 54/68
18.07.07 - Elgwir Arabians - HeC - 22/42
18.07.07 - Sopukka - HeC - 12/63
19.07.07 - Sopukka - HeC - 56/64
19.07.07 - Elgwir Arabians - HeC - 41/46
20.07.07 - Elgwir Arabians - HeC - 12/53
21.07.07 - Metallisydän - HeC - 48/50
24.07.07 - Wonkuva - HeC - 45/148
05.08.07 - Nerian - HeC - 18/57
05.08.07 - Brideyard - HeC - 31/31
06.08.07 - Chestnut Avenue - HeB - 32/71
07.08.07 - Aurinkoisen - HeB - 35/44
07.08.07 - Cradless Stables - HeB - 38/44
08.08.07 - Tuulenviretalli - HeB - 18/70
10.08.07 - Te Adoro Estate - HeB - 12/31
11.08.07 - YT Stable Dahle - HeB - 14/45
11.08.07 - Kisatalli WhiteHorse - HeB - 4/60
12.08.07 - Nonehood - HeB - 26/40
12.08.07 - Amagon Kisatalli - KN Special - 14/50
12.08.07 - Shadiya Arabians - HeB - 11/27
13.08.07 - Drettey Warmbloods - KN Special - 31/37
14.08.07 - Drettey Warmbloods - KN Special - 7/39
14.08.07 - Ratsuportti - KN Special - 12/31
14.08.07 - Trance Walkers - HeB - 85/101
15.08.07 - Langehoft - HeB - 33/49
16.08.07 - Drettey Warmbloods - KN Special - 37/46
16.08.07 - Te Adoro Estate - HeB - 24/33
17.08.07 - Trance Walkers - HeB - 80/107
19.08.07 - Haylie Ponies - HeB - 206/218
19.08.07 - Yellowstone DC. - HeB - 9/50
20.08.07 - Trance Walkers - HeB - 38/50
22.08.07 - Yénillor - HeB - 9/48
26.08.07 - Westwick - HeB - 9/13
29.08.07 - Joutsenlammen ponit - HeB - 119/161
02.09.07 - Viehättävä - KN Special - 8/33
02.09.07 - Elgwir Arabians - HeC - 12/46
03.09.07 - SOHO - HeB - 13/18
04.09.07 - Elgwir Arabians - HeC -24/30
04.09.07 - Mörkövaara - HeB - 79/172
06.09.07 - Riimulan Ratsutalli - KN Special - 13/29
07.09.07 - Championtalli - HeA - 40/54
07.09.07 - Quo Vadis - HeA - 45/125
09.09.07 - Oriasema Ässä - KN Special - 5/50 *
10.09.07 - Riimulan Ratsutalli - HeB - 26/50
11.09.07 - Soleil Stable - KN Special - 28/40
16.09.07 - Puomila - HeA - 38/138
20.09.07 - Trance Walkers - HeA - 14/100
20.09.07 - Adam Warmbloods - HeC - 1/11, tarina
15.10.07 - KRJ Cup - HeB & HeA - 288/331 & 238/273
18.10.07 - SOHO - HeA - 8/20 *
18.10.07 - Kilpailukeskus Wettlauf - HeA - 35/304
20.10.07 - Mörkövaara - HeA - 42/150
20.10.07 - Misselwaithe - HeA - 7/40
21.10.07 - Mörkövaara - HeA - 34/123
21.10.07 - Shine Warmbloods - KN Special - 1/22 *
22.10.07 - Mörkövaara - HeA - 4/53
23.10.07 - Mörkövaara - HeA - 24/48
23.10.07 - virtuaalitalli Music - HeA - 26/50
24.10.07 - virtuaalitalli Music - HeA - 16/50
27.10.07 - Serpentines - HeA - 4/50
28.10.07 - Räkättirastas - HeA - 76/153
31.10.07 - Arwyn - HeA - 104/166
31.10.07 - Okariina - HeA - 25/256
01.11.07 - Flash Stables - HeA - 10/59
01.11.07 - Silke - HeA - 107/109
02.11.07 - Flash Stables - HeA - 10/66
03.11.07 - Rojo Rosa - HeA - 45/47
03.11.07 - Flash Stables - HeA - 11/71
03.11.07 - Elgwir Arabians - HeA - 35/76
04.11.07 - Flash Stables - HeA - 34/73
05.11.07 - Flash Stables - HeA - 65/77
05.11.07 - Chillin Monitoimitalli - HeA - 33/50
10.11.07 - Rohan - HeA - 98/116
12.11.07 - Empire of Arabians - VaB - 11/45
15.11.07 - KRJ Cup - HeA & VaB - 28/243 & 134/196
17.11.07 - Flash Stables - HeA & VaB - 15/56 & 30/58
17.11.07 - Poem's Warmbloods - HeA & VaB - 37/39 & 5/47
18.11.07 - Flash Stables - HeA & VaB - 19/74 & 11/60
18.11.07 - Karmiini - HeA & VaB - 29/155 & 8/120
19.11.07 - Flash Stables - HeA & VaB - 31/76 & 28/62
20.11.07 - Flash Stables - HeA & VaB - 53/84 & 19/70
21.11.07 - Flash Stables - HeA & VaB - 5/92 & 76/76
23.11.07 - De Duivel - HeA & VaB - 23/52 & 22/48
23.11.07 - SnowRiver - HeA & VaB - 85/101 & 40/94
24.11.07 - De Duivel - HeA & VaB - 49/57 & 39/54
25.11.07 - Dakota - HeA & VaB - 16/61 & 19/57
25.11.07 - Mirus - HeA & VaB - 94/105 & 45/87
29.11.07 - Unhola - HeB, p. & HeA, p. - 23/101 & 56/88
30.11.07 - Yksityistalli Hulmu - HeA & VaB - 145/250 & 6/194
01.12.07 - Ratsutila Istuva Poni - HeA & VaB - 5/76 & 68/83
02.12.07 - Flash Stables - HeA & VaB - 16/83 & 49/79
02.12.07 - Flash Stables - HeA & VaB - 17/46 & 5/40
03.12.07 - Flash Stables - HeA & VaB - 68/83 & 32/79
03.12.07 - Flash Stables - HeA & VaB - 47/83 & 21/79
04.12.07 - Flash Stables - HeA & VaB - 80/85 & 68/82
07.12.07 - Kisakeskus Kimakka - HeA & VaB - 5/117 & 18/115
09.12.07 - Evergrey - HeA & VaB - 142/151 & 31/135
17.12.07 - Flash Stables - HeA & VaB - 75/77 & 52/58
17.12.07 - Flash Stables - HeA & VaB - 23/68 & 5/78
18.12.07 - Flash Stables - HeA & VaB - 68/78 & 4/58
18.12.07 - Flash Stables - HeA & VaB - 25/78 & 4/58
18.12.07 - Flash Stables - HeA & VaB - 4/77 & 20/58
19.12.07 - Championtalli - HeA & VaB - 12/136 & 111/145
19.12.07 - Adelia Ponies - HeA & VaB - 140/204 & 79/221
20.12.07 - Mörkövaara - HeA & VaB - 34/50 & 9/32
20.12.07 - Cadillac - HeA & VaB - 65/160 & 177/179
21.12.07 - Mörkövaara - HeA & VaB - 27/50 & 27/32
21.12.07 - Teatro - HeA & VaB - 14/37 & 109/130
22.12.07 - Mörkövaara - HeA & VaB - 24/54 & 24/39
22.12.07 - Arwyn - HeA & VaB - 23/195 & 130/190
26.12.07 - LAC - HeA & VaB - 57/287 & 134/248
29.12.07 - De Duivel - HeA & VaB - 125/148 & 40/144
30.12.07 - De Duivel - HeA & VaB - 110/144 & 119/150
31.12.07 - De Duivel - HeA & VaB - 128/200 & 69/196
31.12.07 - Quo Vadis - HeA & VaB - 95/502 & 162/383
05.01.08 - Kirveltäjä - VaB - 54/70
06.01.08 - Rajaton - HeA & VaB - 5/31 & 16/24
09.01.08 - Evergrey - HeA & VaB - 159/208 & 121/182
09.01.08 - Siittola Quiero - HeA & VaB - 25/49 & 14/39
10.01.08 - Kisakeskus Kimakka - HeA & VaB - 67/130 & 9/124
10.01.08 - Ingefära - HeA & VaB - 115/226 & 115/200
11.01.08 - Amra Warmbloods - HeA & VaB - 21/120 & 73/125
11.01.08 - Skurvash - VaB - 27/30
12.01.08 - Mitjan Virtuaalihevoset - HeA & VaB - 110/124 & 54/133
12.01.08 - Cadillac - HeA & VaB - 129/183 & 55/179
13.01.08 - Cadillac - HeA & VaB - 139/145 & 158/162
14.01.08 - SuurHeppatalli Tuuliharja - HeA & VaB - 101/115 & 9/122
14.01.08 - Championtalli - VaB & VaA - 100/120 & 73/100
15.01.08 - Unhola - KN Special & HeB - 34/77 & 7/42 *
15.01.08 - Joycartel - HeA & VaA - 15/71 & 51/53
15.01.08 - KRJ Cup - VaB & VaA - 182/284 & 187/294
16.01.08 - Kisakeskus Keanne - HeA & VaB - 1/154 & 43/127
16.01.08 - Edenelle Ponies - VaB & VaA - 8/30 & 23/32
17.01.08 - Bleyena - VaB & VaA - 5/43 & 41/50
18.01.08 - Vienna - HeA & VaB - 17/40 & 9/40
19.01.08 - Susilaakso - VaB & VaA - 1/35 & 26/35
20.01.08 - SuurHeppatalli Tuuliharja - HeA & VaB - 44/155 & 64/128
24.01.08 - Nolem Ponies - VaB & VaA - 331/335 & 159/184
26.01.08 - Lieksa - VaB & VaA - 31/70 & 27/70
27.01.08 - Hillava - Kür VaB - 3/8, tarina
29.01.08 - Kiaisas - HeA & VaB - 81/211 & 134/181
01.02.08 - Bleyena - HeB & HeA - 11/30 & 27/34
03.02.08 - Kisakeskus Kimakka - VaB & VaA - 150/225 & 74/270
05.02.08 - Al Jazirat Arabians - VaB & VaA - 60/63 & 19/70
10.02.08 - Piipari - VaB & VaA - 70/233 & 128/178
18.03.08 - Keskiviikon - VaB & VaA - 163/556 & 351/464
19.03.08 - Keskiviikon - VaB & VaA - 441/480 & 190/413
19.03.08 - Skurvash - VaB & VaA - 19/30 & 28/30
19.03.08 - Kisakeskus Kimakka - VaB & VaA - 62/183 & 76/184
20.03.08 - Jayate - VaB & VaA - 27/362 & 172/280
20.03.08 - Silvery - VaB & VaA - 32/34 & 17/22
23.03.08 - Wik Ponies - VaB & VaA - 18/30 & 2/29
23.03.08 - Karmiini - VaB & VaA - 34/183 & 101/207
24.03.08 - Karies - VaB & VaA - 45/51 & 22/50
25.03.08 - Bleyena - VaB & VaA - 424/500 & 41/315
26.03.08 - Katvusto - VaB & VaA - 780/961 & 711/774
01.04.08 - Ferraro - HeA & VaB - 21/50 & 31/50
01.04.08 - Evergrey - VaB & VaA - 63/175 & 17/136
02.04.08 - De Duivel - VaB & VaA - 105/135 & 34/104
02.04.08 - Evergrey - VaB & VaA - 56/184 & 95/141
03.04.08 - Charmeur Dressage - VaB & VaA - 9/35 & 2/35
03.04.08 - Lawine - VaB & VaA - 14/26 & 9/23
04.04.08 - Ronjan tuonnit - VaB & VaA - 29/41 & 10/29
04.04.08 - Kisakeskus Kimakka - VaB & VaA - 27/91 & 73/77
06.04.08 - Ronjan tuonnit - VaB & VaA - 20/22 & 3/15
06.04.08 - De Duivel - VaB & VaA - 36/50 & 8/45
08.04.08 - Championtalli - VaB & VaA - 52/70 & 49/58
11.04.08 - Vilppi - VaB & VaA - 40/74 & 53/58
12.04.08 - Arona - VaB & VaA - 71/78 & 49/57
19.04.08 - Delicado - VaB & VaA - 25/37 & 14/24
20.04.08 - Elgwir Arabians - VaB & VaA - 22/53 & 21/33
20.04.08 - Nallekarkin talli - VaB & VaA - 40/77 & 33/63
22.04.08 - Mirus - VaB & VaA - 30/103 & 35/84
23.04.08 - Flash Stables - VaB & VaA - 31/81 & 53/76
23.04.08 - Flash Stables - VaB & VaA - 105/106 & 83/94
24.04.08 - Flash Stables - VaB & VaA - 46/86 & 31/80
24.04.08 - Flash Stables - VaB & VaA - 68/92 & 25/80
24.04.08 - Flash Stables - VaB & VaA - 36/86 & 41/80
25.04.08 - Evergrey - VaB & VaA - 1/169 & 107/138
25.04.08 - Siittola Quiero - VaB & VaA - 55/100 & 59/91
26.04.08 - Evergrey - VaB & VaA - 170/177 & 57/143
27.04.08 - Evergrey - VaB & VaA - 179/179 & 127/142
27.04.08 - Poem's Warmbloods - VaA - 32/100
29.04.08 - Divine Angel - VaB & VaA - 56/56 &51/57
30.04.08 - Kisakeskus Kimakka - VaA - 18/98
14.05.08 - Daron Warmbloods - VaA & Int.I - 11/23 & 5/23
15.05.08 - Daron Warmbloods - VaA & Int.I - 9/23 & 17/23
15.05.08 - Siittola Quiero - VaA & Int.I - 21/46 & 34/40
16.05.08 - Daron Warmbloods - VaA & Int.I - 4/19 & 7/19
16.05.08 - Kisakeskus Kimakka - VaB & VaA - 1/5 & 2/7 *
17.05.08 - Poem's Warmbloods - VaA & Int.I - 5/39 & 29/37
20.05.08 - Altencois - VaA & Int.I - 98/123 & 66/76
21.05.08 - Naranja - VaA & Int.I - 22/26 & 3/25
25.05.08 - Vista Ridge - VaB & Int.I - 2/6 & 5/5
27.05.08 - Zusa's - VaA & Int.I - 2/25 & 3/15
29.05.08 - Divine Angel - VaA & PSG - 16/27 & 10/28
01.06.08 - Virnia - VaA & Int.I - 23/57 & 14/50
01.06.08 - Siittola Quiero - VaA & Int.I - 32/62 & 8/65
18.06.08 - Kiaisas - VaA & Int.II - 6/12 & 1/12
24.07.08 - Tropica - VaA & Int.II - 48/50 & 31/44
25.07.08 - KRJ Cup - VaA & Int - 100/263 & 197/233
28.07.08 - Roganah - Int.I & Int.II - 33/33 & 29/32
28.07.08 - Roganah - Int.I & Int.II - 30/31 & 2/31
30.07.08 - Piipari - Int.II - 18/25
30.07.08 - Piipari - Int.II - 16/25
02.08.08 - Cecilie Riders - VaA - 16/32
02.08.08 - Reyan - VaA & Int - 4/40 & 38/40
05.08.08 - Chillin Monitoimitalli - Int.II - 9/30
10.08.08 - Suburban - VaA & PSG - 15/27 & 5/21
23.08.08 - Kisakeskus Zaa - VaA - 22/40
25.08.08 - KRJ Cup - Int.I & GP - 109/192 & 278/309

* = porrastettu (kaikkia porrastettuja ei merkattu)

NJ - näyttelyt
17.01.08 - Csicsás - Hevosorit - 11/13, KuMa, JS
22.01.08 - Te Adoro Estate - hannover oriit - 12/15, KuMa, JS