virtuaalihevonen
Don T

Upea, joskin temperamenttinen, uuden kannan holsteinien sukutauluissa kiitettävästi vaikuttanut holsteinori Don T menehtyi vanhuuteen 14. syyskuuta 2008 ollessaan tarhailemassa rauhallisessa lehtisateessa syksyn viimeisistä ruohonrippeistä nauttien. Koko Heijastuksen väki muistelee oria sen vaikeasta käsiteltävyydestä huolimatta lämmöllä ja odottaa sen jälkeläisiltä suuria.


© Jordan Stables

Don T, "Don" // syntynyt 19.9.2005 - 29-vuotias (2 kk = 1 vuosi » elokuu 2008 30 v. ) // musta holsteinori // 168 cm // kasvattaja: Thomas Blanke, Saksa // omistaja: Amar // Ko GP, Re 100, Me 80, koulupainotteinen // eläkkeellä // YLA2 (122 p.), KRJ-II (76 p.)

i. Weiss Archentes ii. Acop iii. tuntematon
iie. tuntematon
ie. Weiss Mirnei iei. tuntematon
iee. tuntematon
e. Dinell T ei. Kaijhel eii. tuntematon
eie. tuntematon
ee. Rienn eei. tuntematon
eee. tuntematon

Donin isä Weiss Archentes oli poikansa tavoin hyvin menestynyt kouluratsu. Kotimaassaan Saksassa se kilpaili eläessään todella aktiivisesti aina GP-tasolla asti. Suurimpia saavutuksia orin kilpauralla olivat MM-hopea, yksi EM-kulta ja kolme hopeaa sekä kaksi Saksan mestaruutta ja kaksi pronssia. Archentes oli kuitenkin harvinaisen hento holsteiniksi, ja huonon rotuleiman takia se ei pärjännytkään näyttelyissä erityisen hyvin. Kuitenkin ori oli muuten upea ilmestys, ja tämä yhdistettynä erinomaiseen kilpailumenestykseen johti siihen että Archantes oli eräänä vuotena Saksan suosituimpia jalostusoreja!

Donin emä oli kaunis raudikko koulutamma Dinell T. Se ei saavuttanut mitään erityisen merkittävää kouluaitojen sisäpuolella kilpakentillä, mutta näyttelyissä se pärjäsi sitäkin paremmin! Vähemmäksi jäänyt ratsastuskilpailumenestys ei johtunut siitä että tamma olisi ollut huono, ei todellakaan. Se pärjäsi kyllä kansallisenkin tason Intermediaiare II -tasoisisssa kilpailuissa hyvin, voittikin aina silloin tällöin ja liiteli kentällä hämmästyttävän kevyen näköisesti. Omistajat kuitenkin panostivat enemmän näyttelyihin, olihan tammalla erinomainen rakenne ja tästä todisteena ensimmäinen palkinto kantakirjassa!

Don on temperamenttinen ja macho ori, jota ei kenen vain anneta hoitaa ja käsitellä. Hoidettaessa Don on kärsimätön, ja uudet hoitajat joutuvat heti kunnon tulikokeeseen orin kanssa - se testaa hoitajaansa kaikin mahdollisin keinoin aina pystyyn hyppimisestä lattian kuopimiseen ja niskoitteluun suitsittaessa. Pahin virhe tämän orin kanssa on antaa sen voittaa tahtojen taistelu ensimmäisellä kerralla! Donille pitää todella näyttää ihmisen johtajuus heti ensimmäisellä tapaamiskerralla, muuten ori hyppii sanan mukaisesti silmille ja vähän varpaillekin..

Ei Donin hoito toki helppoa ole silloinkaan, vaikka olisi jo johtajuutensa osoittanut. Kuten jo alussa sanoin, on Don kärsimätön hoidettava. Se kuikuilee malttamattomana koko ajan karsinan ulkopuolelle ja odottelee josko jotain jännittävää tapahtuisi, häntä viuhtoo kärsimättömästi edestakaisin jos harjaus kestää puolta minuuttia pidempään, ja etujalat alkavat tömistä lattiaan heti kun suitset tai satula ilmaantuvat Donin näköpiiriin. Harjatessa ja muutenkin huollettaessa kannattaa siis sitoa Don kiinni suht lyhyelle riimunnarulle, eikä kannata kuvitellakaan hoitavansa oria käytävällä tai ulkona harjauspuomilla - silloin nimittäin ei hoidosta tulisi mitään hevosen heiluessa edestakaisin ja pyöriessä kuin väkkärä narun jatkeena! Ensimmäisen hoitajantestauskerran jälkeen suitsiminen sujuu Donin kanssa varsin helposti, herra nimittäin on oppinut että kun antaa laittaa suitset hyvin päähän, pääsee nopeammin liikenteeseen. Tosin mikäli hoitaja osoittaa pientäkin epävarmuutta tai pelokkuutta oria kohtaan, heittäytyy Don yleensä hankalaksi ja sitä saa ihan oikeasti käskeä että pää laskeutuisi pilvistä lähemmäs ihmisten ulottuvuutta ja suu aukeaisi tiukasta puristuksesta. Satulan laitto ei Donin kanssa ole kärsimättämien puuhaa - herran pitää ensin varmistaa satulan turvallisuus haistelemalla se, ja sitten pitää vielä vähän varmuuden vuoksi väistellä satulaa ja testata että onko hoitaja todella sitä hänelle pukemassa. Satulavyön kiristämiseen tarvitaan kärsivällisyyden lisäksi myös voimia, Don nimittäin osaa pullistelun jalon taidon loistavasti, ja käyttää sitä myös häikäilemättömästi hyväkseen. Loimitus sujuu samalla haistelu - väistely - pullistelu -rutiinilla kuin satulointikin.

Talutettaessa Donille kannattaa, voisinpa melkein sanoa että pitää laittaa riimunnaru turvan ympäri tai pidemmille talutusmatkoille jopa suitset kuolaimineen päähän. Don ei nimittäin ole sitä typpiä joka kiltisti ja kuuliaisesti kopsuttelee hoitajan perässä rauhallisesti maisemia katsellen. Päinvastoin hoitaja joutuu lähinnä raahautumaan Donin perässä sen takapäätä katsellen, varsinkin jos ei noudata mainitsemiani "varo-ohjeita". Donin käynti on jo muutenkin matkaavoittavaa, mutta kun herra vielä lisäksi innostuu ulos pääsystä ja muiden hevosten, erityisesti tammojen, läheisyydestä, saa hoitaja hölkätä narun toisessa päässä pysyäkseen Donin rinnalla. Siksi kannattaakin aina välillä pyörähdellä voltteja orin kanssa, että vauhti edes hetkeksi hiljentyisi.

Ratsuna Don ei osaavan ja tutun ratsastajan kanssa ole koko aikaa niin kärsimätön ja ympäristöään kyttäilevä kuin yleensä, mutta tuntemattoman hoitajan tavoin orille outoa ratsastajaa Don vie sinne minne itseään huvittaa. Toki tietysti ratsastajan asennekin vaikuttaa - jos ratsastaja on päättänyt voittaa tahtojen taistelun ja saada orin järjestykseen päättäväisyydellä ja rohkeudella, ei Don paljoakaan jaksa temppuilla kun huomaa ratsastajan olevan tosissaan ja johtajuutta havittelemassa. Arkojen ja hissuttelevien ratsastajien ratsu Don ei siis todellakaan ole! Kun ratsastaja on oppinut tuntemaan Donin metkut ja lukemaan oria huomatakseen sen aikeet ja tunnetilat ajoissa, on ratsukon yhteistyö mitä upeinta katseltavaa! Don nimittäin panee aina parastaan kun sitä vain selvästi käskee, eikä yritäkään lusmuilla tai tehdä mitään hutiloiden. Vuosien varrella orista on huomattu että ryhti ja näyttävyys ovat suoraan verrannollisia katsojamäärään - mitä enemmän yleisöä, sitä mieluumin Don esittelee kuinka hieno, loistava ja mahtava ori se on. Imago on siis tärkeä juttu tälle herralle!

Donista erinomaisen kouluratsun tekevät monetkin seikat. Ensinnäkin sen halu miellyttää ratsastajaa (jonka kokee johtajakseen) ja esitellä yleisölle parhaat puolensa. Toiseksi Donilla on valloittavat askeleet - pitkät, ryhdikkäät, tasaiset, matkaavoittavat.. Lisäksi Don on ratsuna kuuliainen ja herkkä, pelkkä hipaisu pohkeella tai sormien tiukempi nyrkkiin puristaminen ovat Donille selviä käskyjä. Eikä sovi unohtaa sitäkään miten herkkä Don on painoavuille, sillä vain ratsastajan pään kääntäminenkin saa sen heti reagoimaan. Toisaalta ratsastajan vahingollinen pienikin heilahdus satulassa taas aiheuttaa Donin maailman suistumisen raiteiltaan ja yllättäviä sivuloikkia.

Vaikka Don onkin koulupainotteinen, eivät sen hyppytaidotkaan aivan mitättömät ole. Ori nimittäin kilpaili Saksassa asuessaan myös estekilpailuissakin, noin metrin estekorkeudessa. Donin koko suku on kuitenkin koulupainotteinen, eivätkä orin fyysiset ominaisuudet lopulta riitä korkeammille esteille. Luonteensa puolesta ori kyllä voisi kilpailla esteillä enemmänkin, mutta rakenteen lisäksi orin oma mieltymys kouluratsastukseen ratkaisi herran painottuneisuuden. Maastoratsuna Don on melko säikky, ja virtaa siinä riittää vaikka norsulaumalle jakaa! Don kannattaa aina laittaa maastoreissuilla kärkihevoseksi, koska muuten herran kilpailuhalu herää helposti ja silloin mennään eikä meinata - ratsastajasta välittämättä.. Turha siis suunnitella tämän orin kanssa mitään rauhallisia ja täysin vaarattomia maastolenkkejä, Donilla on nimittäin maastossa, kuten oikeastaan muuallakin, käytössä vain on ja off -vaihteet.

Kisoissa Don ei meinaisi pysyä pöksyissään, mikäli sattuisi sellaisia käyttämään. Se on nimittäin äärettömän kiinnostunut kaikesta ympäröivästä - toisista hevosista aina kirkuvanpunaiseen sateenvarjoon katsomossa. Taluttajalla onkin aina työ ja tuska oria pidellessä, se nimittäin steppaa, hirnuu ja hyppelee sinne tänne haluten nähdä ja kokea kaiken mahdollisen. Kuitenkin heti kun Donille on saatu varusteet päälle ja ratsastaja satulaan, on herra selvästi rauhallisempi ja keskittyy vain ratsastajalta saamiinsa apuihin ja tehtäviin. Ja kuten helposti voi päätellä, itse kilparadalla Don yrittää parhaansa mukaan tehdä vaikutuksen jokaiseen katselijaan ja tuomariin.

Traileri / kuljetusauto on Donille tuttu paikka, eikä se vierasta matkustamista laisinkaan - tähän vaikuttanee se että ori on Saksastakin matkannut Suomeen kuljetusautossa. Traileriin meno on oikeastaan kisojen lisäksi ainut tilanne jossa Don ei laisinkaan edes mieti kenkkuilua koskaan. Tokihan sen pitää kuikuilla lastaussillalta että onko se matkustuspaikka nyt varmasti turvallinen, mutta hetken paikallaan tuhistuaan herra kävelee autoon arvokkaan näköisenä. Ulos kopista Don taas tulee vauhdilla - pitäähän sitä mahdollisimman nopeasti päästä näkemään mihin ollaan saavuttu!

6.10.2007: tarinakisat (KRJ:n alaiset) Harmoniassa, sijoitus 2/6!
Enpä olisi aamulla, harmaiden sadepilvien peittäessä taivaan ja valuttaessaan lotisevan sisältönsä syksyisen luonnon niskaan, osannut unelmoidakaan niin hienosta päivän kruunauksesta, kuin minkä Don aiheutti. Vanha oriherra odotteli koko päivän kärsimättömästi omaa esiintymisvuoroaan - sitä että saisi osoittaa kaikille kuinka komea ori on ja kasata samalla itselleen kasan ihailijoita.

Kun uljas holsteinini sitten asteli kisa-areenalle, saatoin suorastaan aistia kuinka ilma virtasi kentän lähistöltä katsojien keuhkorakkuloita täyttämään heidän vetäistessään ihastuneina henkeä orin nähdessään. Sellaista vaihtoehtoahan ei edes ajatella, että pyörryttävä hapenpuute olisi aiheutunut omasta jännityksestäni! Juuri sopivasti alkutervehdyksen aikaan yleisö kuitenkin muisti hengittämisen perimmäisen tarkoituksen (olisihan ollut ikävää esiintyä hapenpuutteen vuoksi laonneelle yleisölle), ja minunkin käytettäväkseni vapautui vähän happea.

Sainpa jopa alkutervehdyksen ajaksi puristettua kuivuuden vuoksi ritskuville huulilleni hymyn, samalla kun kuumeisesti tarkkailin Donin jalkojen asentoa, kauhukseni huomasin kuolaroiskeen orin oikealla lavalla ja vetäisin selkärankani tikkusuoraksi ja vatsani sisään. Näinpä olimme valmiita aloittamaan haastavan kouluohjelman.

Vaikka täydellisenä perfektionistina harmittelinkin koko suorituksemme ajan tuota ikävää, mustan orin karvalla kirkuvasti erottuvaa kuolaroisketta, en voinut olla rentoutumatta ja hymyilemättä aurinkoisesti ensimmäisestä ravilisäyksestä lähtien. Don pani taas niin parastaan, ettei tuollaiselle ylisuorittajalle voi kuin nauraa. Niin tosissaan oripoika väänsi puolipiruetit, laukanvaihtosarjat ja kootut askellajitkin! Säteilevästi ja hikisenä suoritetun lopputervehdyksen aikana mieleeni kuitenkin pilkahti suorastaan kauhistuttava ajatus: ei kai ori vain ollut vaikuttanut keskittyneenä aivan liikaa silmälasipäiseltä, vaaleahaiveniselta pikku koulupojalta harjoittelemassa kaunokirjoitusta ankaran äidinkielenopettajan valvovien silmien alla!?
Kommentit: Tämäkin ihan loistava tarina, ja hapenpuute nauratti minua oikein kunnolla, kuten myöskin koulupoika-murheet. Ei tästä voi negatiivistä kommenttia antaa; hienoahienoahienoa siis!

20.9.2007: tarinakisat (KRJ:n alaiset) Adam's Warmbloodsissa, sijoitus 3/4
"Minä puhkun ja puhisen ja pöhisen kunnes tuo kammottava koira juoksee pois tuolta katsomosta, ennen en hievahdakaan!" Tämä kisareissu ei ole mennyt Donin kanssa laisinkaan hyvin. Don ei ole taas aikoihin matkustanut lentokoneessa - ei sen jälkeen kun Suomeen saapui. Vaikka ori yleensä onkin rento ja innostunut matkustaja, oli se kuljetusmatkan jäljiltä tavallista säpsympi. Lisäksi pieni aikaero varmaan painaa vanhaa oriakin, ja Englannin sumusateiseen ilmastoon tottuminen vie aikansa hevosiltakin. Saavuimme tänne Englantiin pienen tallilta kootun porukan kanssa pari päivää sitten, ja ympäristössä on koko ajan ollut läjäpäin uusia, outoja hevostuttavuuksia, hälinää, melua ja vilskettä, eikä herkkä Don oikein pidä siitä, vaikka katselijoita rakastaakin. Stressaantuminen taas näkyy, niin orilla kuin minullakin, ylimääräisenä ärhentelynä ja ympäristön ainaisena tarkkailuna.

"Nyt sinä kyllä menet", sihisen Donille hampaideni välistä kiukkuiseen sävyyn. Yritän istunnallani pakottaa oria eteenpäin alkutervehdyksestä, mutta tämä aiheuttaa vain kiemurointia ja sivusuuntausta steppausta kohdalla, jossa hetki sitten suoritimme hiukan vähemmän mallikkaan töksähdyspysähdyksen ravista ja alkutervehdyksen, jonka aikana hevosen pää kääntyili kuin tutka ympäriinsä.

Lopulta minun on pakko sortua epätoivoiseen tekoon, jonka tiedän lennättävän orin metrien päähän nykyisestä olinpaikasta pelkästä kauhusta, ja samalla uskon ajelehtivani kauniinlaisesti istumaan, tai ehkä ennemminkin röhnöttämään, satulan takakaarelle. Ensin painan minimaalisen lyhyet kannukseni orin mustiin kylkiin. Ei vaikutusta. Seuraavaksi puristan kylkiä kannuksilla vähän reilummin, ja... PAM!

Kuten arvelinkin, Donin huomio kääntyi kannusten voimasta aivan muualle kuin katsomossa räksyttävään koiraan - lentoharjoitteluun nimittäin. Totisesti toivon, että tuomari olisi tarkka ja kyttäisi istuntaani koko suorituksen ajan. Mikäli ainut hetki jolloin arvon ryhdikäs ja englantilaiseen tapaan arvokkaasti pukeutunut tuomari suvaitsisi katsoa istuntaani oli tuo muutamien sekuntien ja useampien metrien pituinen hetki, tulisi istunnasta ja apujenkäytöstä pisteitä jäätävän paljon - miinuksen puolelle lähinnä.

Ensimmäinen suuri ongelma on nyt kuitenkin voitettu ja suoritus jatkuu. Don ei ole lainkaan niin rento ja oma itsensä kuin kisoissa yleensä, vaan pälyilee epäluuloisesti katsomoon ja koiran, jota katkerasti syytän suorituksemme pilaamisesta, kohdalla hyppää tai muuten steppaa muutamia askelia aidan viereltä poispäin joka kierroksella. Saankin koko ajan ratsastaa hiki kypärässä ja naama punaisena, eikä asiaa yhtään auta se että sisääntulomme ei varmasti tehnyt hääppöistä vaikutusta tuomariin, jonka tunnen suorastaan nauttivan kärsimyksestäni.

Pikkuhiljaa saan taas alkumokien takia nurkkaan häpeämään hipsineen keskittymiskykyni takaisin, enkä enää jossain vaiheessa ehdi muistelemaan surkeasti mennyttä aloitustani. Kun itsekin rentoudun, alkaa Donkin keskittyä paremmin ja kulkemaan aina vain hienommin ja hienommin. Laukanvaihtomme aiheuttavat katsomossa hilpeyttä, sillä Don esittelee upeita sääriään balettihyppymäiseen tyyliinsä, jonka onneksi tiedän hurmaavan kenet tahansa. Takaosakäännöksemme ovat melko hätäisiä, mutta varmaankin niissä menetetyt pisteet korvautuvat sitten lisättyjen ja koottujen askellajien arvostelussa - tuntuu nimittäin kuin Don liitäisi kentän pinnalla hipaisemattakaan hiekkaa. Tomupilvi perässämme kuitenkin paljastaa sekä minulle että Donille karun totuuden: emme sittenkään lennä, edes kovan harjoittelunkaan jälkeen.

Lopputervehdys sujuu jo huomattavasti paremmin GP-tason ratsulle sopivaan tyyliin, lähes täysin maltillisesti ja tasajaloin. Suorituksen jälkeen kiitän ja kehun Donia kovasti, alun töppäilyt eivät tunnu enää lähes ollenkaan pahalta hyvin menneen loppuradan jälkeen!

TUOMARI KOMMENTOI: Tykkäsin tästä(kin).

holst - t. QW Calinka (QW Cini, 20.4.2006)
holst - t. Amarn Cardia (, 24.3.2007)
holst - t.
Amarn Pherdia (QW Cini, 19.5.2007)
holst - o. Chizuru SIN (Freesia, 30.11.2007) Harmony D., Evergrey

KRJ - kouluratsastus
11.02.07 - Championtalli - Int.I ja GP - 31/60 ja 36/58
13.02.07 - Flash Stables - VaA ja GP - 5/43 ja 24/25
14.02.07 - Ninja Thoroughbreds - Int.II ja GP - 8/39 ja 29/35
15.02.07 - Cradless Stables - GP - 20/40
15.02.07 - Dimmalimm - GP- 12/35
16.02.07 - Stallion Hill - VaB ja VaA- 8/51 ja 49/50
18.02.07 - Incitatus - VaA ja Int.I - 60/81 ja 49/60
18.02.07 - Elgwir Arabians - GP - 15/15
19.02.07 - yt Valantin - VaA - 48/55
20.02.07 - Les Chevaux Mysteriqués - VaA - 51/51
20.02.07 - Aatteen Kartano - GP - 30/38
20.02.07 - Vintage Chick - Int.II ja GP - 12/40 ja 25/40
24.02.07 - Riimulan Ratsutalli - Int.I ja Int.II - 8/39 ja 3/31
24.02.07 - Southern E Arabs - Int.I ja Int.II - 4/43 ja 4/36
24.02.07 - Oklahoma - Int.II - 15/50
25.02.07 - st Gamette - VaA - 37/107
27.02.07 - SuurHeppatalli Tuuliharja - Int.II - 15/50
27.02.07 - Ruthless - Int.I ja GP - 14/44 ja 17/35
28.02.07 - Devastating Ranch - Int.II - 16/50
03.03.07 - Tréighte Stud - GP - 12/18
04.03.07 - Nerian - GP - 16/62
04.03.07 - Etna - VaA - 15/30
05.03.07 - Siero - GP - 20/24
05.03.07 - Festina Lente - GP - 31/57
06.03.07 - Toyala - GP - 19/40
07.03.07 - Stallion Hill - VaA ja Int.II - 50/70 ja 45/54
09.03.07 - Whisper Stud - VaA - 2/70
10.03.07 - Stallion Hill - Int.I ja GP - 11/59 ja 19/61
12.03.07 - Horsecenter Overtale - GP - 20/70
15.03.07 - Pientalli Kastanjetti - PSG - 16/36
15.03.07 - KRJ-Cup - Int. ja VaA - 40/154 ja 40/114
15.03.07 - Toyala - Kür GP - 6/40
16.03.07 - Cradless Stables - Int.I - 27/50
16.03.07 - Toyala - Kür GP - 22/40
17.03.07 - Hopeakuun ratsutila - VaA - 27/50
18.03.07 - Minnantila - VaA - 9/51
20.03.07 - Sopukka - GP - 39/49
20.03.07 - Cinquantesimo - GP - 32/62
20.03.07 - Greans - GP - 19/50
21.03.07 - Flash Stables - GP - 7/21
22.03.07 - Flash Stables - GP - 17/20
24.03.07 - Brideyard - GP - 111/114
25.03.07 - Schecke - Ponys - GP - 10/49
26.03.07 - Pikku-Mäen Suomenhevoset - Int.II - 29/60
28.03.07 - Kenya Warmbloods - GP - 9/60
30.03.07 - SuurHeppatalli Tuuliharja - Int.II - 41/50
02.04.07 - Kilpatalli Anio - GP - 25/56
05.04.07 - Halifit Ponies - GP - 27/46
07.04.07 - Cradless Stables - Int.II - 37/49
10.04.07 - Södergård - GP - 25/38
14.04.07 - Schecke - Ponys - GP - 14/48
16.04.07 - Kisakylä Arbeiter - Int.II - 6/50
18.04.07 - Hopeakuun ratsutila - GP - 3/48
20.04.07 - Kisakeskus Arcana - Int.I - 99/103
24.04.07 - Greans - GP - 35/50
25.04.07 - Cradless Stables - GP - 18/50
27.04.07 - virtuaalitalli Music - GP - 3/49
01.05.07 - BR Team - GP - 32/58
03.05.07 - Encorcellement Andalucias - GP - 35/49
04.05.07 - KK Arrow - GP - 31/35
09.05.07 - Trance Walkers - VaA - 47/53
10.05.07 - Riimulan Ratsutalli - Int.I - 7/40
21.05.07 - Riimulan Ratsutalli - Int.II - 5/40
01.06.07 - Katrin Talli - GP - 1/31
01.06.07 - Chennye - Int.I - 25/44
02.06.07 - De Duivel - GP - 9/30
02.06.07 - Katrin Talli - GP - 29/29
02.06.07 - Siittola Bellicose - GP - 3/40
03.06.07 - Katrin Talli - GP - 1/34
03.06.07 - Chennye - Int.I - 32/39
03.06.07 - Tammimetsä - GP - 4/41
05.06.07 - Chennye - Int.I - 41/41
07.06.07 - Djoehem - Int.I - 17/31
07.06.07 - Haflinger_Farm - Int.II - 29/31
09.06.07 - Virtuaalitalli Anio - GP - 22/35
09.06.07 - Virtuaalitalli Anio - Int.II - 22/35
13.06.07 - Cradless Stables - GP - 31/46
13.06.07 - Artificial - Int.II - hyl
15.06.07 - Rusina - GP - 30/45
17.06.07 - Ciabacka - Int.II - 6/50
20.06.07 - Kisakeskus Raesokeri - Int.I - 48/58
22.06.07 - Siittola Huokaus - GP - hyl
23.06.07 - Sykloni - Int.II - 10/35
27.06.07 - Riimulan Ratsutalli - GP - 6/35
29.06.07 - Susiniemi Gård - GP - 21/34
30.06.07 - Conquérant - HeB - 32/40
01.07.07 - Conquérant - HeB - 9/40
02.07.07 - Conquérant - HeB - 40/40
02.07.07 - Sylvestris - PSG - 5/48
03.07.07 - Conquérant - HeB - 36/40
03.07.07 - Synkmetsä - Kür Int.I - 13/18
04.07.07 - Bienvenida - GP - 2/34
05.07.07 - Islanninhevostalli Dagdraumur - Int.II - 19/38
05.07.07 - Moondance - HeA - 9/30
06.07.07 - Rinteen kisakeskus - PSG - 16/30
07.07.07 - Riimulan Ratsutalli - GP - 29/30
07.07.07 - Trance Walkers - Int.I - 8/91
08.07.07 - Trance Walkers - Int.I - 18/75
08.07.07 - Moondance - HeA - 30/30
08.07.07 - Rinteen kisakeskus - PSG - 21/30
08.07.07 - Nebulosa - HeA - 46/49
09.07.07 - Trance Walkers - Int.I - 32/81
10.07.07 - Trance Walkers - GP - 35/49
10.07.07 - SOHO - HeA - 20/40
11.07.07 - Riimulan Ratsutalli - Int.I - 12/30
12.07.07 - Toppari - HeA - 30/40
13.07.07 - Double Trouble - HeA - 14/32
14.07.07 - Kiaisas - Int.II - 9/46
14.07.07 - Rythmé - GP - 6/30
14.07.07 - Jillian Ponies - VaB - 112/133
15.07.07 - Peninkulma - Int.I - 9/59
18.07.07 - Elgwir Arabians - Kür GP - 3/13 *
18.07.07 - Sopukka - GP - 25/47
19.07.07 - Sopukka - GP - 38/44
19.07.07 - Elgwir Arabians - Kür GP - 5/13
20.07.07 - Elgwir Arabians - Kür GP - 13/14
21.07.07 - Metallisydän - VaA - 27/50
24.07.07 - Wonkuva - GP - 40/73
05.08.07 - Nerian - Int.I - 6/51
05.08.07 - Brideyard - VaA - 30/43
06.08.07 - Chestnut Avenue - GP - 11/57
07.08.07 - Aurinkoisen - VaA - 32/59
07.08.07 - Cradless Stables - GP - 10/46
08.08.07 - Tuulenviretalli - Kür GP - 22/44
10.08.07 - Te Adoro Estate - Int.I - 33/37
10.08.07 - Conquérant - HeB - 22/36
11.08.07 - Conquérant - HeB - 19/35
11.08.07 - YT Stable Dahle - Int.I - 8/44
11.08.07 - Kisatalli WhiteHorse - VaA - 29/54
12.08.07 - Nonehood - Int.II - 11/40
12.08.07 - Willoughby - GP - 30/35
12.08.07 - Willoughby - GP - 2/35
12.08.07 - Amagon Kisatalli - HeA - 11/50
12.08.07 - Shadiya Arabians - GP - 9/22
12.08.07 - Conquérant - HeB - 30/35
13.08.07 - Drettey Warmbloods - HeB - 29/31
14.08.07 - Drettey Warmbloods - HeB - 29/29
14.08.07 - Ratsuportti - HeA - 15/40
14.08.07 - Trance Walkers - Int.I - 30/66
15.08.07 - Langehoft - VaA - 1/50
15.08.07 - Vanhanaikainen - GP - 14/35
16.08.07 - Drettey Warmbloods - HeB - 31/33
16.08.07 - Vanhanaikainen - GP - 25/35
16.08.07 - Te Adoro Estate - Int.I - 19/27
17.08.07 - Trance Walkers - Int.I - 28/62
19.08.07 - Haylie Ponies - Int.I-II - 69/73
19.08.07 - Yellowstone DC. - VaA - 34/50
20.08.07 - Trance Walkers - VaA - 5/50
22.08.07 - Yénillor - VaA - 37/41
26.08.07 - Westwick - VaA - 9/16
27.08.07 - Vanhanaikainen - GP - 32/34
29.08.07 - Joutsenlammen ponit - VaA - 103/112
02.09.07 - Viehättävä - HeA - 35/39
02.09.07 - Elgwir Arabians - GP - 2/9
03.09.07 - SOHO - HeA - 40/40
03.09.07 - Chi o Haku - GP - 21/34
04.09.07 - Chi o Haku - GP - 17/24
04.09.07 - Elgwir Arabians - GP - 5/5
04.09.07 - Mörkövaara - GP - 58/76
05.09.07 - Chi o Haku - GP - 17/24
05.09.07 - Willoughby - GP - 22/35
05.09.07 - Willoughby - GP - 34/35
06.09.07 - Riimulan Ratsutalli - Int.II - 14/30
07.09.07 - Championtalli - VaA - 30/53
07.09.07 - Quo Vadis - GP - 19/63
09.09.07 - Oriasema Ässä - HeA - 6/50 *
10.09.07 - Riimulan Ratsutalli - GP - 19/36
11.09.07 - Soleil Stable - Int.I - 23/40
12.09.07 - Empire of Arabians - GP - 30/41
16.09.07 - Puomila - GP - 64/77
20.09.07 - Trance Walkers - Int.I - 69/73
20.09.07 - Adam Warmbloods - HeB - 3/4, tarina
25.09.07 - Riimulan Ratsutalli - GP -40/50
6.10.07 - Harmonia - VaA - 2/6, tarina
15.10.07 - KRJ Cup - VaA & Int - 55/247 & 5/199
17.10.07 - Taivaan Pilvet - GP - 9/39
18.10.07 - SOHO - VaB, porrastettu - 9/21
18.10.07 - Kilpailukeskus Wettlauf - GP - 84/126
18.10.07 - Riimulan Ratsutalli - GP - 4/43
20.10.07 - Mörkövaara - GP - 11/60
22.10.07 - Mörkövaara - GP - 12/34
23.10.07 - Mörkövaara - GP - 4/29
23.10.07 - virtuaalitalli Music - GP - 6/20
24.10.07 - virtuaalitalli Music - GP - 18/21
25.10.07 - KRJ Senior Champions - KN Special - 14/58
26.10.07 - KRJ Senior Champions - HeB - 34/58
27.10.07 - KRJ Senior Champions - HeB - 17/46
27.10.07 - Serpentines - Int.I - 1/50
28.10.07 - KRJ Senior Champions - HeB - 6/25
28.10.07 - Räkättirastas - GP - 60/71
31.10.07 - Arwyn - GP - 63/81
31.10.07 - Okariina - GP - 28/125
01.11.07 - Silke - Int.II - 31/50
01.11.07 - Flash Stables - GP - 28/29
02.11.07 - Keniswol - GP - 39/39
02.11.07 - Flash Stables - GP - 3/31
03.11.07 - Rojo Rosa - GP - 14/20
03.11.07 - Flash Stables - GP - 24/31
03.11.07 - Elgwir Arabians - GP - 1/18
04.11.07 - Flash Stables - GP - 10/31
05.11.07 - Flash Stables - GP - 3/31
05.11.07 - Chillin Monitoimitalli - GP - 5/30
10.11.07 - Rohan - VaA - 39/95
12.11.07 - Empire of Arabians - GP - 14/29
15.11.07 - KRJ-Cup - Int. & VaA - hyl. & 1/166
17.11.07 - Flash Stables - Int.I & GP - 17/4 & 30/30
17.11.07 - Poem's Warmbloods - Int.I & GP - 7/39 & 11/31
18.11.07 - Flash Stables - Int.I & GP - 9/52 & 28/33
18.11.07 - Karmiini - Int.I - 84/100
19.11.07 - Flash Stables - Int.I & GP - 12/52 & 28/33
20.11.07 - Flash Stables - Int.I & GP - 7/56 & 18/35
20.11.07 - Evergrey - GP - 17/60
21.11.07 - Flash Stables - Int.I & GP - 13/58 & 25/37
23.11.07 - De Duivel - Int.I & GP - 30/37 & 5/30
23.11.07 - SnowRiver - GP - 22/57
24.11.07 - De Duivel - Int.I & GP - 13/39 & 22/32
25.11.07 - Dakota - Int.I - 28/45
25.11.07 - Mirus - Int.I & Int.II - 59/59 & 44/47
29.11.07 - Unhola - HeB, p. - 34/35
30.11.07 - Yksityistalli Hulmu - Int.I & GP - 46/102 & 103/134


* = porrastettu