Sipi Tuomaanpojan suku


Sipi Tuomaanpoika sn.1677 ja kuoli 20.1.1759 poikansa Yrjön luona tämän Myyräjoki nimisessä torpassa Jämsässä. Sipin vaimon nimi oli Sofia Sipintytär sn.1681, kuoli kesäkuussa 1769. Sipi Tuomaanpoika mainitaan ensin isäntänä Ruotsulan rusthollissa Jämsän vanhimmissa rippikirjoissa ja myöhemmin Ruotsulan lampuotina, josta hän siirtyi rippikirjojen mukaan isännäksi Jämsän Nokkalaan. Nokkalassa näyttäisi asuneen Sipin lapsista Yrjö, Risto ja Eeva. Nokkalasta Sipi siirtyi poikansa Yrjön mukana Myyräjoelle, jossa hän kuoli. Vaimo Sofia siirtyi Myyräjoelta Liesjärvelle pojan poikansa Jonas Ristonpojan luokse, jossa hän kuolee.
Sipi Tuomaanpojalla oli ainakin neljä poikaa Tuomas, Yrjö, Juho ja Risto ja tytär Eeva. Lisäksi Sipillä saattoi olla tytär nimeltään Maria. Sipi Tuomaanpojan ja Sofia Sipintyttären taustaa ei tunneta tarkasti, ja taustaan liittyvistä tiedoista olisin hyvin kiitollinen.

Sonera Oy on lopettamassa 1.5.2010 palvelun, jossa osoitteessa (http://personal.inet.fi/koti/antti.jarvenpaa/Sipituomas.html) tämä kotisivu on ollut 10 vuotta. Heillä ei ole tarjota mitään vastaavaa palvelua samaan hintaan, joten olemme pakoitettu siirtämään kotisivut toisaalle.

Uusi osoite näille kotisivuille on http://sipituomaanpoika.fidisk.fi/sukuseura/index.html
 

Sivun ylläpitäjä Antti Järvenpää
päivitetty viimeksi 3.4.2010