Kasvatuksemme on alkanut vuonna -95 hankittuamme ensin -93 kasvattajaystävältämme Susanne Gerstleriltä Suzycat-kissalasta shaded silver uroksen nimeltään EC Suzycat Angelics Cannon Ball ja seuraavana vuonna ostettuamme shaded silver naaraan EC Silver Pearl dé Perséfelis Tanskalaisesta Perséfelis-kissalasta.

Nämä kissat ovat siis Amadiyah- kissalan alku ja myös vahva runko, sillä ne löytyvät monen Amadiyah- kissan takaa. 

Kasvatuksemme pohjautuu pitkälti linjakasvatukseen, eli etenemme linjassa polvi polvelta jättäen pentueista omaan kasvatuskäyttöön tarvittavat kissat ja lisäten mukaan uutta, vierasta linjaa. Käytämme myös muun värisiä persialaisia kasvatuksemme tukena, parantaaksemme hopeidemme tyyppiä ja rakennetta vastaamaan muiden persialaisten tasoa.

Linjakasvatus kannattaa!

Tämän voi nyt hyvällä syyllä todeta, ainakin oman kasvatustyömme osalta. 14.10.1999 syntyi "namupala" Amadiyah Keystone (PER fs 12) yhdistelmästä EC Walburcat´s Five Pence (PER ds 11) x CH Amadiyah For Your Eyes Only (PER ns 11), joka on 5:ttä sukupolvea suoraan alenevassa polvessa, lähtien kantaemosta (EC Silver Pearl dé Perséfelis) ja päätyen Kisseen eli Amadiyah Keystoneen.

Näyttelytulokset tässä linjassa puhuvat puolestaan. Kaikki tässä linjauksessa käytetyt naaraat ovat olleet paneelissa useita kertoja ja voittaneet KPP-, KPN-, VSA-titteleitä, vain yksi heistä on jäänyt ilman voittoa l. Amadiyah Choice of Love joka on palkittu "vain" TPP- ja TPK- titteleillä.

Myös linjauksessa käytetyt urokset ovat korkeasti palkittuja (KP-,TP-,VP-,VET 1). Linjakasvatusta vieroksuvienkin luulisi nyt ymmärtävän miksi kasvatusmetodimme puoltaa paikkaansa jos se tehdään järkevästi, terveillä kissoilla/linjoilla, tarkkaan linjauksia tutkien ja sopivasti vierasta linjaa mukaan ottaen. Me ainakin olemme vakuuttuneita.

 

 

Etusivu :: Historia :: Urokset :: Naaraat :: Kastraatit
Pennut
:: Kuvia :: Sukupuu :: Muistoissa
Linkkejä :: Vieraskirja