sisällön alkuun   |
etusivu edellinen sivu opiksi ja ojennukseksi työkalupakki mukava tietää kätköjä, kätköjä

SUOMEN GEOKÄTKÖT

Keräsin aiemmin tähän luetteloita Suomen geokätköistä erilaisissa tiedostomuodoissa. Aika ei enää riitä tietojen päivittämiseen joten poistan vanhentuneet luettelot.

Geocache.fi -sivustolta voivat vuosimaksun suorittaneet Geocaching.com -premiumjäsenet ladata kätköluetteloita useissa formaateissa.

Geolinkkari - GSAK (Geocaching Swiss Army Knife).- on hyvä työkalu kätkötiedostojen käsittelyyn, esim. tiedostomuunnoksiin. GPX- ja LOC-tiedoston pisteitä voit ladata gepsiin esim. EasyGPS:llä.

Eikka Uikkasen GeoConv -ohjelmalla saa jemmat Genimap Reittikartan "omat paikat"-muotoon.

Ohjeet GC:n kuvakkeiden käyttöön kätkötiedostoissa on saatavilla englanninkielisinä ja haksun suomentamina.

Geokätköjen määrä kolminkertaistui vuonna 2003, suhde oli melkein sama myös 2004. Kasvua oli vuonna 2005 yli 50% eli noin 700 uutta kätköä. 2006 oli ennätysvuosi - uusia jemmoja yli tuhat. Harrastaminen on nykyään talvellakin melko vilkasta.

Suomen geokätköjen lukumäärä 28.6.2008

Suomen sadan ensimmäisen geokätkön Weberin piste eli koordinaattien keskiarvo oli Hämeenlinnan ja Lammin välillä. Uusien kätköilijöiden ja kätköjen myötä keskipiste alkoi siirtyä Hauhoa kohti. Viidensadan jemman jälkeen tultiin vähän takaisin päin, mutta sitten taas mentiin pohjoiseen Luopioisten ja Kuhmalahden suuntaan. 900 kätkön jälkeen Etelä-Suomen kätköilijät ovat alkaneet ahkeroida - keskipisteen liike on suuntautunut etelään päin. Viime syksystä on palattu noin 20 km etelä-lounaaseen. Kesällä 2006 suunta on taas kääntynyt pohjoiseen päin - ja se on hyvä se.

Weberin piste

 

 

takaisin

 

5.9.2009