17.4.2007 "Jojo" synnytti kahdeksan pentua, kuusi urosta ja kaksi narttua, joista valitettavasti nartut syntyivät kuolleina. Yksi uros myös menehtyi parin päivän ikäisenä. Viisi jäljellä olevaa urosta voivat erittäin paksusti ja myös Jojo voi hyvin.

kuvia pennuista

FIN JVA Bahokki´s Covergirl ”Jojo” ja Älvgårdens Star Ruby ”Ruuti” astutettiin 16.2.2007.

Astutus onnistui hyvin ja 12.3. kävimme ultrassa, jossa varmistui että Jojo on kantavana. Pentuja näkyi arviolta kahdeksan ja sen kyllä jo huomaa emästäkin. Mikäli kaikki sujuu normaalisti, odotan pentujen syntyvän 19.4. ja olevan valmiita kohtaamaan uudet haasteet uusissa perheissään 8.6. alkaen.


emä

FIN JVA Bahokki´s Covergirl "Jojo"

FIN JVA, NOU 1, 2 x ERI, silmät tark. 2007 terv., lonkat B/A, kyynärnivel 0:0

Jojo Suomen tietokannassa

Lisää Jojon tietoja
 

isä
Älvgårdens Star Ruby "Ruuti"

NOU 1, Nome 2 x ALO 1, 1 x ERI + 3 x EH, silmät tark. 2007 terv., lonkat B/A, kyynärnivel 0:0

Ruuti Suomen tietokannassa

Ruuti Ruotsin tietokannassa

Lisää Ruudin tietoja

 

Olen kasvatustyössäni pyrkinyt nk. kultaiseen keskitiehen eli kasvattamani labradorit edustavat nk. dual purpose–labradoreja (näyttää labradorilta, olematta liian raskas ja käyttöominaisuudetkin ovat edelleen tallella, luonnetta ja terveyttä unohtamatta). Tämä FIN JVA Bahokki´s Covergirlin "Jojo" ja Älvgårdens Star Rubyn "Ruuti" pentue jatkaa samaa linjaa. 

Jojo on erinomainen harrastus- ja käyttökoira, joka on osoittautunut sorsastuksessa todelliseksi "haavakkoexpertiksi". Jojo jatkaa kunniakkaasti isoäitinsä Nooran (SF JVA Applehill´s Änoire) ja emänsä Keikun (FIN JVA Bahokki´s Little Geisha) uraa myös käytännön jäljestyksessä. Jojon kanssa on vuosien kuluessa käyty jäljestämässä lukuisia loukkaantuneita peuroja, kauriita ja hirviä. Luonteeltaan Jojo on avoin ja ystävällinen, innokas, toimintatarmoinen, sitkeä ja hiukan itsepäinen.

Harrastuspuolella Jojo on osallistunut metsästyskoirien jäljestämiskokeisiin hyvällä menestyksellä (FIN JVA) ja noutajien peruskoulu eli taipumuskoekin on suoritettu. Näyttelyissä Jojo on todettu erinomaiseksi rotunsa edustajaksi ja se on myös palkittu kahdesti arvosanalla ERI (erinomainen, vastaa aikaisempaa SA:ta eli sertifikaatinarvoista).

Tuleva pentue on Jojon toinen ja vaikka uros onkin nuori, edellisen pentueen perusteella uskallan odottaa että näistäkin pennuista tulee yhtä aktiivisia ja hyvä luonteisia kuin edellisistäkin, joista osa on jo osallistunut metsästys- ja jäljestyskokeisiin ja näyttelyissäkin ne on todettu erittäin hyviksi rotunsa edustajiksi. Osa on jo päässyt osoittamaan kykyjään metsästyksessä ja yksi nartuista (Bahokki´s Heart of Gold ”Usva”) on avustajakoirakoululla opettelemassa tärkeää tehtäväänsä johon se valmistautuu lähtemään vielä tänä keväänä läpäistyään ensin käyttöönottokokeen, joka on huhtikuussa. Yhden narttupennuista jätin itselleni (Bahokki´s Fallen Angel ”Ryppy”) ja olen ollut siihen erittäin tyytyväinen. Se on erittäin mukava luonteinen ja sitkeä, eikä siltä ole vielä kertakaan loppunut into tehdä töitä. Vielä se on hiukan lapsellinen (juuri nyt 1,5 v) ja odotankin että työskentely ja yhteistyö sen kanssa vaan paranee, kunhan ikää tulee hiukan lisää.

Jojo ja pentunsa Tara ja Ryppy

Ruuti on ruotsista tuotu uros, joka polveutuu varsinkin emän puolelta myös nk. dual purpose –linjoista ja sen taustalta löytyykin sekä muoto-, jälki- että käyttövalioita. Luonteeltaan se on avoin ja ystävällinen sekä innokas, toimintatarmoinen ja miellyttävä käytöksinen. Ruuti on myös läpäissyt taipumuskokeen ja käynyt näyttelyissä, lisäksi se on osallistunut noutajien metsästyskokeisiin saavuttaen ensimmäisenä koekautenaan kaksi ALO 1–tulosta. Se on myös osoittautunut toimivaksi noutavaksi koiraksi niin sorsastuksessa kuin kyyhkysjahdissakin.

Yhdistelmästä odotan aktiivisia harrastus- ja käyttökoiria, joiden kanssa on myös mukava käydä näyttelyissä. Molemmat vanhemmat ovat terveitä; lonkat molemmilla B/A, kyynärnivelet molemmilla 0:0 ja silmät tarkastetut ja terveet kummallakin 6.2.2007. Sekä Jojo että Ruuti ovat mustia, mutta molempien takaa tulee myös maksanruskeaa, joten pentue on todennäköisesti pääosin musta, tosin ruskeitakin voi joukkoon mahtua.

Kasvateilleni toivon aktiivisia, harrastavia koteja, pelkkinä ”sohvakoirina” ne eivät ole parhaimmillaan. Luovutettaessa pennut ovat rekisteröityjä, eläinlääkärin tarkastamia, tunnistusmerkittyjä ja rokotettuja. Kirjalliset hoito-ohjeet tulevat myös aina jokaisen pennun mukaan.

 


    23.04.2007