Harjoituksia Exercises       Kotiin Home     Tekniikan Englantia rakennetaan yhteistyössä         Sisältöä Content      Tilaus/palaute/fb


Oppimisprosessi

1.Moottori Engine

   3.Air, Fuel & Comb...

7.Engine Parts

Grapple Loader

 20. Techn. Data 

            Pdf  Files 
       Vocabularies
              Sanastot

Fin-Eng-Swe

Fin-Eng-Rus

Suomennos


Machine Training Structure

  Konekoulutuksen
rakenne
 

Ponsse Beaver
 

Mushrooms/Sienet

Feedback/Palaute/TilausFORESTRY COLLEGE

 
Taivalkosken
metsäoppilaitos
 

 

 

Kirjassa on todellakin yleisimmät metsäsienet suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.  Vastaavaa sanastoa ei ole aikaisemmin painettu. Varsinkin metsäsienten englanninkieliset nimikkeet puuttuvat laajoistakin sanakirjoista. Kirja osoittaa ennakkoluulottomuutta, kun samojen kansien väliin mahtuu niin metsiä käsittelevät koneet kuin niiden jäljiltä nousevat sienetkin

Suomumustesieni, suppilovahvero, lampaankääpä—lawyer’s wig, trumpet shaped chanterelle, sheep polyphorys ja monet muut herkulliset sienet löytyvät tästä sanastosta. Sienisanasto on kirjassa uutta ja se toimii mausteena. Pääasiassa kirja keskittyy nimensä mukaan metsäkone- ja ajoneuvotekniikkaan. Siitä löytyy kattava kokonaisuus hydrauliikan, sähkötekniikan, voimansiirron ja moottorimekaniikan harjoituksia englanniksi ja sanastot englannista, ruotsista ja suomesta ruotsiin englantiin ja suomeen.   

Kirjan on kirjoittanut pitkään opettajana sekä metsäkoneiden käytön ja kunnossapidon asiantuntijana Suomessa ja maailmalla toiminut Eero Aula. Hän on paitsi lehtori ja koulutusjohtaja Lapin luonto-opiston Metsä- ja koneopetuksessa myös metsäsieniasiantuntija ja -kouluttaja.

Kirja sopii kaikille, mutta erityisesti oppi-, käsi- ja harjoituskirjaksi maa-, metsä-, metsäkone- sekä tekniikan ja liikenteen alan ammatti- ja ammattikorkeakouluopiskelijoille. 

Sarja on ollut ja on arvokas apu suomalaisille konealan ammattilaisille kotimaassa ja maailmalla.

Tekniikan englantia täyttää pian
kymmenen vuotta. Sarjan esikoinen ilmestyi syksyllä 1992. Sitä ovat seuranneet Harjoituskirja I v. -93, Tekniikan englantia II ja Opettajan Opas v. –95, Sanastot Suomi-Englanti-Saksa -97 ja Suomi-Englanti-Venäjä –99.  Osat I ja II sekä Harjoituskirja I ovat loppuunmyydyt. Juuri ilmestyneessä osassa laajennetut sanastot ja kattavampi harjoituskirja on yhdistetty. Näin uutuus osaltaan korvaa loppuunmyytyjä osia, joista ei uusintapainoksia ole heti tulossa. 

Lisätietoja allekirjoittaneelta
Kirjasta on tietoja myös tekijän kotisivulla http://personal.inet.fi/cool/eero.aula/  

Rovaniemi 18.10.2002

Eero Aula

Heinämiehentie 13
96300 ROVANIEMI

E-mail: eero.aula@pp.inet.fi
p. 0400-168991, (016) 344407

Kirjan kustantaja on Polarlehdet Oy, Katajaranta 24, 96400 ROVANIEMI, p. (016) 311611  www.matkalehti.fi